Thursday, May 16, 2013

h0neymoon Ho Chi Minh City Vietnam~~

























Mama Papa Larang



Separuh nafasku ku hembuskan untuk cintaku
Biar rinduku sampai kepada bidadariku


Kamu segalanya, tak terpisah oleh waktu
Biarkan bumi menolak, ku tetap cinta kamu
Biar mamamu tak suka, papamu juga melarang
Walau dunia menolak ku tak takut
Tetap ku katakan ku cinta dirimu


Karena kamu bintang di hatiku
Takkan ada yang lain mampu goyahkan rasa cintaku padamu

Kamu segalanya, tak terpisah oleh waktu
Biarkan bumi menolak, ku tetap cinta kamu
Biar mamamu tak suka, papamu juga melarang
Walau dunia menolak ku tak takut
Tetap ku katakan ku cinta dirimu

Sudah jangan kau usik lagi
Cinta yang tertanam di hati akan ku bawa sampai mati

Kamu segalanya, tak terpisah oleh waktu
Biarkan bumi menolak, ku tetap cinta kamu
Biar mamamu tak suka, papamu juga melarang
Walau dunia menolak ku tak takut
Tetap ku katakan ku cinta dirimu oooh



Friday, January 18, 2013

~~terlalu indah~~

dya suke lagu band2 indon..memang xdinafikan lagi  la kan...
ntah xtau la nape suke sgt...tp lirik ngan melodi serta suara penyanyi band2 indon ni..mmg best..
macam kena je ape yg dilalui dalam hidup....kalau bukan dlm hidup dya..maybe dalam hidup org lain..atau awak yg sedang baca entry ni kan..hehehe...mungkin bile dengar lagu ind0n ade kenangan2 anda sendiri...yg related je ngn lagu2 ind0n..so dya nk share korang lagi lagu ind0n hehe...by setia band..dulu st12..skang setia band...penyanyi tetap sama si charly ni...suara charly xdinafikan mmg sedap la kann..mendayu2 gitu huuuu..
dahhh xmo tulis panjang jum layan...


Tiada lagi rasa yang paling indah
Selain mencintaimu
Tak ada lagi yang bisa ku harapkan
Selain menyayangimu

Oh sungguh terlalu indah, rusaknya kenangan indah
Semua telah berubah, kita harus terpisah

Sungguh terlalu indah kenanganmu dan cintaku
Harus rela berpisah meski harus terluka
Sungguh terlalu indah kenanganmu dan cintaku
Harus rela berpisah meski harus terluka

Meski harus terluka

Sungguh terlalu indah kenanganmu dan cintaku
Harus rela berpisah meski harus terluka
Sungguh terlalu indah kenanganmu dan cintaku
Harus rela berpisah meski harus terluka

(sungguh terlalu indah kenanganmu dan cintaku
Harus rela berpisah) meski harus terluka
(sungguh terlalu indah kenanganmu dan cintaku
Harus rela berpisah) meski harus terluka

Tiada lagi

Monday, December 31, 2012

ajari aku~

ajari aku by anuar zain

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki
Rasa yang luar biasa
Untuk ku dan untuk mu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Kerna kau cahaya hidupku
Malamku tuk terangi jalanku
Yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

Mungkinkah semua akan terjadi
Pada diriku
Hanya engkau yang bisa…
Mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

[Hanya engkau yang bisa]
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti[Mengerti]
Semua inginku….

Ajari aku untuk bisa mencintaimu

lagu ni mase 1st time dengar teruss dya sukee....lagu anuar zain kan..bile sesekali keluar memang meletopss kan uollss hehe....dya mmg suke sore anuar zain ni..n lagu2 die pun best....bile dya dengar je lagu ni...eih rase nk letak lagu ni dlam video dya la mase wedding nnti...ah haaa teruss dapat idea..actually  mmg dalam plan dya nk buat video...yg ada gambar family, gambar dya n hubby dari baby,zaman sekolah,zaman belajar,zaman bekerja..ehehehe dan zaman mase mule2 ktrg becinta dlu..hehe 10 tahun tu banyak betol gambar nk masuk dlm video tu hehehe...dan plan dya utk buat video ni mmg ayah dya setuju...sbb ayah dya suke..ayah dya pun selalu bua video lagu masukkn gmbr2 dlm program2 belia...so like father like daughter kan....idea mmg banyak...cuma mase tu mmg slalu mencemburui hehehe...
walaupun mmg dari plan asal mmg ada video love story n akad nikah dari official videographer dya...utk ditayangkan mase resepsi dya kt dewan, tp dya nak jugak buat video lagi satu yg ada gmbar dya n hubby n family...baru bestt kann..sebab dya tgok kebanyakkan wedding yg buat kt hotel n dewan slalu ada video gmbr2 family,n gmbar2 dorg dri kecik smpaila bercinta..heheh...dya pun mestila nk jugak..dlm xde2 mase tu...akhirnya sempat jugak dya buat video tu..1 week sblm majlis ok dya wat....nasibb badan disbbkan xde wedding planner..so perantin la kene buat semua hehe..tp dya suke....puas hati sbb semua idea dya untuk wedding dya..mmg dpt di realisasikan sukee ;)  ....so ajari aku salah satu lagu dlm video tu...bestt lagu ni...dan sgt bermakna lirik die..sesuai untuk org bercinta sesuai juga ditujukan utk family kan hehehe...
mase video tayang kt dewan semua org suke..sbb ade gmbar dorang..hehe n lagu ni best dorang suke..dya pun ade masukkan lagu tercipta untukku by ungu..suke special guest dya family angkat dri padang..hehe yela lagu dri penyanyi indonesia dorg pun suke la kan heehe...and lagu ke 3 lagu pilihan ayah dya sndri..hehe lagu hindustan tu...hehehehe ayah n dya mmg suke hindustan nak2 si dya ni..mmg lagu2 hindustan sume tawu hahaha....tetamu pun suke tgok video ade lagu hindustan dorg ckp rase nk guling2 kalau ade taman kt dewan tu hehehee romantiknye kann hehehe

sape yg lom tgok video yg dya wat tu boleh layan kt fb dya ye...nk upload kt sini berat sgt hehehe

daa


Friday, December 28, 2012

9.12.12 majlis resepsi sebelah lelaki


9.12.12 ahad
majlis resepsi sebelah lelaki plak..
tema dkt rumah lelaki pink belacan hehehe xtaula sainstific bahasa nye ape..
hehee tp kaler die mmg dya suke...and new trend...hehee
baju kt rumah lelaki kain lace dya beli sndri dkt bandung...then baju resepsi pak andam dya buatkan...
mmg dya suke...sbb baju dya kain lace campur songket....woww dya mmg suke bile tgok 1st time baju resepsi untuk belah lelaki....mmg dya nk design cmtu nmpak classic....untuk majlis resepsi belah perempuan pun...dya beli kain lace die...then design pak andam buatkan mengikut cita rasa dya...huhu mmg superb dya suke kreativiti pak andam dya..sbb die memahami ape yg die nak...hihihi (gaye mcm retis hengat ko retis ke dya?hahha ) hihi tp xpela kan kawin cuma sekali dlm hidup...kadang2 kite nk majlis kite berbaloi dan kite rase puas hati kan...

so ahad tu ktrg sanding lagi heheeh...sukeee kan sanding2 ni...yelah jadi raja sehari..sape xsuke...kalau ade org nk sponsor suruh hubby n dya sanding lagi pun ktrg nak hehehe...mase majlis belah lelaki ni...dapatlah dya kenal saudara mara hubby dya...heheeh nasib baik pndai bawak diri kan...hehehe 1st time malu2 jugak jumpa saudara hubby....alhamdulillah bertambah keluarga dya...bertambah silaturrahim lagi...dya ade 2 mak,dya ade 2 ayah....dya ade 10 adik beradik bile campur family dya dan family hubby dya..hihi sukeee...sukee ramai2 ni meriah tau...itulah tujuan perkahwinan kan...org kate kalau kite kawin...bukan cuma kita kawin dgn suami..tp kite kawin dgn family die jugak...so kite kena terima family hubby mcm family kte sndri...hihi alhamdulillah dya suke...dya akan cuba jadi anak menantu,adik ipar, dan kakak ipar yang baik insyallah ;)

jum layan gambar2 majlis resepsi sebelah lelaki ;)

pic by official photographer senyum kreatif

ade suprise lepaskan burung hihi terkezut ktrg hehe

my bff yg xsempt nk dtg mse resepsi belah perempuan...tp dtg jugak jugak belah lelaki.. i luv u lah ;)

pic by official photographer senyum kreatif... luv it


untuk family hubby terima kasig banyak2...menerima kehadiran dya sebagai ahli baru hehehe...
semoga kite bahagia selamanya sebagai satu family...
terima kasih jugak untuk family yg bertungkus-lumus menolong utk menjayakan majlis..terima kasih banyak2
dya sygg semuaa ;)