Friday, December 31, 2010

2010 melabuhkan tirainya....

 
halu..haluuuu..kwn2.....
wahhh beshnyee korang bercuti e hari ni....mentang2 dpt cuti umum harini...hehe
tp xpe2 lg besh kan dpt cuti...leh rehat2 bersme family tersyg....hehe
dan seperti semua 0rg tawu date arini 31.12.2010...means hari terakhir dlm tahun 2010....dan dah cukup la hari ni jumlah hari sebanyak 365 dlm thun 2010 ni....isk...isskkk..thun 2010 nak melabuhkan tirainyee dahhh...cedey x kwn2??hehehehe...nak wat cne xkan nk cedey plak kan..kan hari silih berganti...tahun p0n berganti...kite semua melaluinye kan...hehehehe...s0 kte merelakan je la...hehee

dah mcm2 kite lalui dlm thun 2010 ni kan...segala yg berlaku telah ditakdirkan Allah..dan di penghujung tahun ni...segala yg baik dijadikan tauladan...dan yg kurang baik berlaku dijadikan pengajaran...cewahhh...hehehe...
dan hari ni semua orang dah bercakap psal azam tahun baru...eh eh azam thun lame dah dilaksanakan belum???hehee...mase kecik2 dlu xde nk pk2 pasal azam2 ni kan...yelah tawu nk cpt besar jek hehee..bile dah besar teringin nak jadi bdk kecik balik..heheh sbb budak kecik xde mende nk pk asik maen je hehehee...huhuhu dah besa sgt ke si dya nih...haha xdela besa p0n bdan mcm budak kicik je..tp umur je makin thun makin meningkat hehee....adoiii..hehe tp mude lg taw..<ececece perasan dya ni >..hehehe..bt0l la mude lg br je 23 nak masuk 24 0p c0z mude lg hehe...lgp0n dya budak sek0lah g heheh....

s0 ape azam dya ek untk tahun 2011 nih???wah2 susah tu nak ckp...tp org kate kite berazam biala azam yg l0gik2 yg b0le dipk dr l0gik akal kite untuk mencapainye...jgn la berazam mende2 yg xtercapai dek akal mu plak...cewaahh lagu elyana siap kua...hehehe...tp seriously la mmg btoi kan... kite berazam mende yg kite rase boleh capai untuk tahun tu...sbb kalo kite rase b0le lg sng la untuk kte capai our g0al...huhuhuhu..

1) s0 for the firstly azam dya untuk tahun 2011 ni adalah nak belajar bet0l2,setlekan tesis dya pasal R0adw0rks tu..<adei tbe2 risau>heheh...dan abiskan stdy degree dlm C0nstructi0n Management ni dgan jayanye pada bulan 5 ni...xsgke pejam celik pejam celik dah final sem dah dya stdy degree ni...s0 untuk selame 5 bulan yg terkahir ni dya berazam nk pulun cukup2 untuk stdy ni...h0pe s0...kwn2 doa2kan e....

2) okeh bile dah setle tesis dya berazam nak survey2 keje...tg0k2 mne2 c0mpany yg bgus untuk anta resume...sebelum tu dya berazam nk rajin2kan diri ni nak belajar n expert dlm sotfware microsoft project n kal0 de kursus primavera dya nk masuk utk blaja software tu...bukan ape dya pk kos dya construction management ni mmg luas pasaran kerje..tp mesti rmai gak graduan yg mtk keje kan..s0 untuk buatkan kite len dr graduan len..dya harp dya nk expert dlm minor work utk microsoft project ni...s0 bile da expert sng la utk dya cr keje n kal0 interview xmalu la kalo kte tulis kt resume yg kite pakar dlm mcicrosoft project ni heheheh....m0ga2 tahun ni dya dpt grad n dpt keje yg bgus..harap2la....

3) Azam yg ke 3 bile dya dah dpt keje...dya nk keje sungguh2 kumpul duit...tlg ibu n ayah dya..ni la masenye untuk dya balas balik jasa ibu n ayah dya...setelh mcm2 ibu n ayah bagi kt dya untuk truskan cita2 dya..nak2 mase beljr ni...setiap anak mesti nk balas jasa kedua ibu bapa mereka  kan..mcm tu la jgak dya...dya harap dya boleh jadi anak s0lehah yg membntu kdua ibu bapa n mendoakan mereka berdua aminn....

4) Azam yg ke empat hehehe...dya harap status dya bertukar untuk tahun ni..upppss status ape tu??heheheh kwn2 tgu je la ek...kal0 diizinkan Allah dan semua plan berjalan dgn lancar...dan dij0dh kan Allah...amin...huhuhu..dya slalu berd0a diharapakan semuanye baik2 aje..kwn2 p0n d0akan tuk dya e...

5) Azam yg terakhir pers0nally dr diri dya sendiri...dya nak jadi individu yg baik...hamba yg taat padaNya...dan mengikuti jalan hid0p yg hanya untuk kebaikan....tidak selalu lupe terhadapNya..sbb dya sedar kite hidup di dunia hanya sementara..ape yg kite dapat di dunia hanya tgal di dunia...dan akhirat hid0p selamanya disana...even umur muda..tidak salah untuk simpan bekalan ke sana...sbb ajal maut j0d0h rezeki di tgn Allah...Allah tntukan qada' dan qadar kite...kita sbg hambanya hanya berusaha...

aku berd0a kepadaMu Ya Allah...di harap tahun 2011 ini diberkati dan dipermudah segala urusanku olehMu..aminn....

Thursday, December 30, 2010

Kecoh Betoii!!..

huihuiiii...ape yg kec0h bet0i tu cik dya???ehhehee
xde ape la yg kec0h sgt kwn2....tp kec0h jugak la kan...yela satu Malaysia n luar Malaysia p0n kec0h sbb team bola sepak Malaysia menang n jadi Juara Piala Suzuki Aff tuk tahun 2010 nih...kecoh betoi di dada2 akhbar..media elektronik...di fb..di twitter..di bl0g...huhuhu mmg kec0h hari ni...tp mmg pt0t p0n kne kec0h kan..kan..kan..btw tahniah tuk pasukan Malaysia sekali  di atas kejayaan anda...usaha anda memg berbal0i...dan buat rakyat Malaysia berbangga dgn anda yg menjulang nama Malaysia...siap PM bg cuti lg taw...huhuhu...untuk org yg bekerja suke la cuti kan..heheh yg mcm dya ni mmg ngah cuti...tumpang suke jgak d0rang dapt cuti hehe...

ape lg yg kec0h ek hari ni????huhu..yg dya teng0k la hari ni kec0h jugak pasal pemain-pemain Malaysia ni...yelah 0rg tg0k game b0la mesti nak kenai ngn pemain2 die jugakk kan hehee...s0 secara x langsung pemain2 p0n leh jadi pemes kalo d0rang dah menang dan bg skill yg bgus mase game...termasuk la pemain Malaysia kite ni.....Shafee yg jadi t0p scorer n Khairul Fahmi g0l keeper Malaysia yg hebat...tahniahh tuk dorang..kal0 dlu player kembar Malaysia Aidil Zafuan n Zaquan Adha yg menjadi sebutan setiap orang...kali ni due player ni plak yg pemes ala2 kembar dlu..heheh <dya rase la>hehe...h0pe bile kembar nih dah pulih dr kecederaan n bergabung skali dgn team Malaysia skang..dya rase mmg sukan bola sepak Malaysia b0leh g jauh...cewwaaahhh ckp mcm Menteri Belia Dan Sukan plak si dya ni...hehehe


ape2 p0n xksah siape p0n player nyer..kalo pemain Malaysia hebat...team boleh g jauh lg...heheh..smue org p0n akan berbangga dgn anak muda Malaysia...xksah kal0 nak kec0h tahap ape janji kite kec0h secara intelligent n pr0fesi0nal taw...jgn jadi fanatik yg taksub sgt smpai b0leh menjejaskan hubungan dgn mne2 negara or individu laen <anda mesti paham mksud dya ni..hehe> xdela..... xmahula wat2 rusuhan atau wat pr0v0kasi mcm2 smpai menjejaskan keselamatan pihak len kan...kite kan hidup di bumi ni nak aman damai...lgp0n game b0la je kot...hehehe....kite mesti menunjukkan semangat kesukanan dg pr0fesi0nal sekali..huhu..wahh dya kal0 dah bercakap...mcm nak jadi PM plak dah...btw kite cume berckp tuk mengingatkan diri sendiri dan orang laen je...s0 ape2 p0n mesti p0sitif...
sekian ulasan sukan dr dhiya...hehehehheeh.....
daaaa...


:: kal0 Malaysia ade KHAIRUL FAHMI CHE MAT...keeper terhebat dan menjadi pujaan rakyat Malaysia kan ...dya cukupla ade ni jee...hehehehehhe   ::









 KHAIRUL AIZAT 
pemain ragbi terhebat SMKZ
dan
    menjadi pujaan hatiku...
hehehehehehe =)

Wednesday, December 29, 2010

Harimau Malaya....



wahh...wahhh..harimau...tak0tnye..
ini bukan sebarang harimau taw...ni harimau jantann dari Malaya...hihihih..apela yg dya merepak nih...
kepada kwn2 yg senegara ngn dya..mesti anda semua tawukan hehehe....yihaaa semestinya malam ni perlawanan akhir Piala Suzuki AFF yg kedua..yg akan memperlihatkan Malaysia menentang Ind0nesiaa...yeehaaaa..hahah dah macm pengulas sukan plak dah..hehehe....xkira la ape p0n..dya n seluruh rakyat Malaysia akan memberikan segala s0k0ngan yg tidak berbelah bahagi kpd team Malaysia...hehehe...<giles p0y0s ayats>hehehe...btw ape2 p0n dya harap team Malaysia dpt buat lg hebat dr malam aritu even Malaysia dah lebih aggregat dr Ind0nesia sbb dah mng 3-0 untuk first game airtu...walau ape p0n pr0v0kasi dari peminat fanatik Ind0nesia diharpkan pemain2 Malaysia dpt kuatkan diri dari segi mental n fizikal oritee....hehehe dah macm coach plak si dya ni hehe...tp memg mcm semangat gile..hehe..membe2 kat fb p0n smue wat status pasal b0la jek...lg la semangat..yg xle tahan ade s0rang membe ni siap p0st lgu ni lg tuk dya nak menunjukkan betapa semangat nye die..hahah klakaa tp xpe memgg kite kene semangatt p0n kan...jangan gentar sebelum berjuangg...ayuhhh nyanyii lagu ni ramai2 malam ni..huhuhu
inilahhhhh barisan kitaaaa~~yg ikhlas berjuang~~ siap sedia berkorban~ untuk ibu pertiwiiii~~~~sebelummm kita berjaya..jgn harap kami pulanngggg~~
inlah sumpah pendekar kita..menuju medan bakti..andai kata kami gugur semua
atabur lah bunga di atas pusar..kami mohon doaaaa..malaysia berjaya~~~
semboyan telah berbunyii~~menuju medan bakti...~~~hahahahahaha~~
(berdiri dpn bendera siap tabik)...hahahah~
ape2 p0n gud luck Malaysiaaa...
h0binnn jgan x h0binnn hehehhe

epy beday t0 y0u ibu...

epy besday t0 you....
epy besday t0 y0u..
epy besday t0 y0u ibu...
epy besdayyy t0 youuu....yeeaaayyy...
sayangggg ibu hehehe....
selmat hari lahir untuk ibuku yg tersyang Fuziah untuk kali yang ke???
hehehe agak2 bape2 ye??heheh yg ke-15 thun ke yg ke 51 thun??
eh eh agak2la kal0 15 thun xkan la ade si dya yg berumur 23 thun ni kan hehe...
btw happy besday untuk ibu dya yg ke 51 thun...umur hanya n0...
even umur meningkat tp ibu ttp nampak mude ala2 mak datin gitus hehehe....
t0day besday ibu...s0 lpas ibu balik keje td ktrg p0n plan nk makan luar arini..satu family hehe...
ayah p0n da bg hadiah besday minyak wangi kat ibu kan heheh ibu suke la tu...hehehe
s0 plan2 ngn ayah nk makan kt ner malm ni...kebetulan mak l0ng sakit masuk h0spital KPJ Seremban...
 ayah n ibu ajak g melawat makl0ng sekali...lpas tu br g makan dkt2 Seremban....
after Magrhrib kitrg 0ne family smue g la Kpj Seremban lawat makl0ng dlu...
then baru la g Seremban Parade makan Pizza kt sane satu family...
yummyy2...hehe sedap nak2 dpt makn same2 satu family...bukan sng...
yela selalu tgal ayah n ibu je due orang kt umah...sbb anak2 die jauh2 blaja...
time2 cuti ni la dpt mkn same2 kan kan kan hehee...ser0n0kkk bersme family....
emm okla malam dah larut...mate p0n da nt0k...s0k ade keje perlu disetlekan...
jupe lg es0k ye kawn2....gmba akan diupload es0kk..tguuuuuuu....
rajin2lah singgah..hehehe...take care...
daaaa


Sunday, December 26, 2010

G0LL !!!!!!!!.... Malaysia B0leh!!!!

hal0 smue rakyat Malaysia...mesti anda berbangga kan jd rakyat Malaysia mlm ni...hehehe
bukan malam ni je taw kite kene bangga jd rakyat Malaysia...tp alwayss Malaysia di hati n kita sbg rakyat haruslah berbangga di bumi aman damai ni.....tanah air ku yg tercinta Malaysia...
dya bertambah2 lg bangga sbb ade anak mude yg mengharumkan name Malaysia....

setinggi2 tahniah diucapkan kpd team b0lasepak Malaysia...
sbb menang 3-0 dgn Ind0nesia...
dlm perlawanan akhir yg pertama Piala Suzuki AFF 2010
tahniah kpd c0ach jugk Rajag0pal c0z make a gud football team...
mmg kite 1 Malaysia kan...
xkire kite dari bangsa ape n apabila kita bergabung...
Malaysia akan terus unggul....huhuu...
s0 rabu ni ade game lg 1 dkat Jakarta plak...
h0pe s0 dkat tempat orang..team Malaysia b0leh main lg hebat dr malam ni...
harimau Malaya sudah menyerang....
Malaysiaaaa B0lehhh!!!!!!!!!...




Saya Blogger Negeri Sembilan

 hal00...hal00... u0llllsss...
kali ni first time dya nak j0in Sahabat Blogger dr setiap Negeri dari Blog Pilihan Malaysia ni
kal0 k0rang nak tawu or mau j0in sekali meh Klik SINI 
0rite dah tahu???
jum...jumm kenal siapa Dhiya...hehe

nama : Dhiya Farhana Khaidir
:: b0leh panggil dya je as a nickname

status : Sigle
:: status sy Sigle lg....sbb belum kahwin tp n0t available ye.. =)

Contact: 
:: b0leh contact dya by email or faceb00k
or rajin2 la singgah di bl0g dya at

Daerah : Seremban
:: Daerah jajahan dya di n9 ni skang adalah Seremban...hehe

Tempat Tinggal : Nilai
:: Rumah asal n kg halaman dkat Nilai ni.....but dya ngah stdy kat Uitm Shah Alam skang..s0 menyewa jugak di Shah Alam....

Ape yg Menarik di TempaT sy???...sila..sila lihat ::



haaa...ade ng0k gmba di atas x?hee ni beberapa je tmpat yg b0le kwn2 lawat kal0 dtg n9 ni...pic yg first tu 0p c0z Muzium N9 yg terkenal dgn bumbung ala2 minangkabau nye...haa kal0 kwn2 dtg semban leh sh0pin2 kt Jusc0 Seremban 2...n kal0 nk tenang sket b0le g jaln2 pantai 0r mandi laut kt Pantai2 yg besh kt P0rt Dicks0n taw...kal0 nk merase detim2 0r j0ging2 di taman kwn2 leh lepak di City Park Seremban 2...n kal0 nk adventure n melihat pemandangan yg indah dr rumah api..kwn2 leh melawat di Rumah Api Tanjung Tuan dkat PD..hehe banyak lg tmpt2 yg kwn2 leh g dkat n9 ni...n kal0 nk tawu dimne tmptnye..sila lah datang n9 negeri kelahiran dya..hihihi =)


sekian saje...
mari lah bersame2 menjadi Sahabat Bl0gger...
daaa


C0NTEST AKU DAN KACA MATA

hal00..hal00..smue kawn2..
jgn pelik ek nape title entry C0NTEST AKU DAN KACAMATA tu taw...heheh..
actually ade s0me0ne bl0gger ni tgal jejak suh j0in c0ntest ni...
thankkzz t0 mr MOHD.SYAFIQ
sebab invite dya untuk j0in c0ntest ni...
ni first time dya nk j0in c0ntest sejak menyelami dunia bl0g ni tau..hehe
kalo kwn2 smue nk tawu 0r nk j0in jugak mcm dya kwn2 b0le KLiK DiSiNi
memandangkan syarat2 utama c0ntest ni memerlukan picture kite yg berkacamata hitam....
heeee disini dya sertakan skali picture dya yg berkacamata hitam nih...hehe
kwn2 sila sila lihat ::
dya berkacamata hitam di Masjid Kristal Terengganu...hikkss...

kat sini dya nk tag juga 2 0rang kwn bl0g dya tuk j0in contest ni...
memandangkan syarat2nye memerlukan 2 orang je untuk di tag..hehehe
kpd kwn2 laen next c0ntest kal0 dya j0in dya tag plak ek...
s0 kpd :


heee...silalah j0in juge c0ntest ni taw...
hadiah p0n lumayan...hehe..mne tawu ade rezeki kite kan kan kan...cewahh...
thankkzz a l0tt t0 Mr M0hd. Syafiq again sbb invite dya.. =)
harap2 b0lela menang..heheh...
daaa


Saturday, December 25, 2010

p.s i LoVe Y0u....

p.s i love u
by
Hilary Swank n Gerard Butler
"Sometimes there's 0nly 0ne thing left t0 say"

uwaaaaa...aik dya asal nangesh2 plak nih...hehe
hehe sje je nk menunjukkan acti0n bila da layan cte P.S. i Love Y0u ni...hehe
mesti k0rang dah leh agak kan cte ni cte sedey..hehe
actually mmg bt0l p0n...hehe mule2 scene cte ni husband  wife ni gad02..... lpas d0wang gad0 msg2 ckp nk tgal kan masing2......pastu xb0ley due2 sedey...then dorang berbaik balik...hihi 
couple ni kawin da lame..... tp xde anak sbb wife die nk life yg better.... br die sedia nk dpt baby..so kt stu dorg slalu gad0 sbb de salah faham...then suddenly husband die died because 0f tum0rs...
haa lpas husband die died ni brla isteri die menghargai suami die ni.....n isteri die mmg terase sgt kehilangan suami die.....sbb sebelum ni die xpnah berenggang ngn suami die..smpaikan isteri ni xkua rumah n mcm nk jd gile sbb ingtkan suami die ade je slalu kt die...tbe2 satu hari mase besday wife die ni...wife die dpt satu kiriman kek n perakam audi0..s0 wife die terkejut ingtkan family die yg kasi....tp bile dgr perakam audi0 tu s0re husband die lg die terkejut.....dlm audi0 tu suami die ckp akan anta letter slalu kt die...
sejak aritu tu wife die slalu tgu surat2 dr late husband die tu...dlm surat2 tu mcm2 husband die suh wife die buat untuk ingatkan wife die tentang smue mem0ry mase downg bercinta dlu...huhu scene2 tu smue r0mantik2..husband die always says yg die sgt mencintai wife die..n dlm letter tu p0n husband die slalu tulis yg last P.S i l0VE yOU...heheh sweet kan kan kan....tp yg sedey nye dalam cte ni wife die slalu ingt suami die ade je smpai die xb0le nk id0p mcm org n0rmal...nasib baik die ade kwn2 n family yg slalu bg smgt kt die...
smpaila satu mase ade laki laen jatuh cinta kt die..tp die xb0le trime sbb die ingtkan laki tu late husband die...mase tu sedey la..sbb wife ni  ngah confuse....die id0p ngn kenangn2 husband die tanpa pk perasaan org len....then die jupe mak die..brla mak die trus trg yg late husband die yg suh mak die anta surat2 n smue kiriman2 tu smue sbb nk tunjukkan yg suami die syggg sgtt kt isteri die ni...n last letter dr suami die..suami die harap isteri die dpt hidup dgn baik even husband die da xde lg kt dunie ni....sbb "he alwayss luv her" ..sejak last letter tu br isteri die sedar yg die kne truskan id0p die seperti biase even husband die dah xde...tp die xb0le nk mecintai org laen sbb die sgtt cintakan suami die...
huhuhuhuhuhu...sgt r0mantik n sedih kan cte ni...ade part yg dya nangesh gak ng0k..hehe..
tp mmg beshh la...kalo kwn2 nk tawu cte ni p0n ade n0vel tau..kalo kwn2 nk tau b0le beli n0vel die..n kalo nk rase experience r0mantika nk layan cte ni...jgn lupee beli dvd ya..hehehe

sekian saje sin0psis muvie r0mantika dr dya...
daaaaa...


t0 mr ubbay :: thankzz a l0t sbb hadiah kan dvd cte ni...bestt sgt n r0mantik...
last but not least fr0m me to mr ubbay ::  P.S. i luv u.. =)


m0vie time..

haluuu uoollss...
merry chritsmas kwn2..waaa mesti kwn2 sy0k cuti kan...
even arini ari sabtu yg mmg kbyakan org cuti..hehe..but t0day saturday special sket la...
sbb ade org yg sambut perayaan christmas arini hehe...kpd yg yg menyambut chritsmas tu..
smga riang gembira hendaknye okies hehehe...

s0 cuti2 ni k0rang x g jalan mne2 ke???heheh...dya arini duk umah je xg mne p0n...
sbb smlm da kua g lyan muviee heeee...haa kua ngn sape la tu ek..hehe...tentula dgn mr ubbay kan kan...hehe...yela sbb smlm mr ubbay da janji kate nk g muvie ngn dya...s0 siang tu dya awal2 da b00k Gsc Alamanda dsbbkan dya n mr ubbay dah lme nk tgok cte ni :



haaa..ktrg ngok muvie ni : Gulliver's Travel 

kwn2 tawu x cte ni??alaa mesti korang tawu kan kan...hehe ntah2 da ade yg g tg0k kan...
sape yg l0m tg0k cte ni..kalo nk tawu cte nye cmne...haa cpt2 g wayang tgok cte ni..lgp0n ngah cuti2 ni kan hehe...beshh la cte ni....cte c0medy...yela nak2 her0 die Jack Black kan..sape xtau act0r c0medy yg mmg pemes ni  hehehe...mule2 dya p0n xknal sgt Jack Black ni tp mr ubbay ni mmg kaki muvie hehe... s0 die la yg suh dya layan cte Jack Black ni mcm cte Sch00l of R0ck tu...huhu mmg fun...then bile ade je kua muvie yg Jack Black berlak0n mcm cte Gulliver's Travel ni....mmg kitrg nakk sgt g ng0k..muvie ni ade versi0n 3D n bese taw..s0 smlm ktrg tg0k yg 3D punye..pkai spec gitu dlm wyg...huhuhuh....s0 kpd kwn2 yg nak lyan gelak bersme Jack Black huhu silalah g layan di panggung yg berdekatan...gerenti smpai klua wayang p0n nk gelak lg...hehehehhe...

emm sbl0m ktrg g Alamanda tu kan....mr ubbay br lpas abis meeting kat semban then mr ubbay jemput dya ajak g makan dlu..mr ubbay ni teringin plak nak makan D0min0's Pizza...hehe s0 ape lg..ktrg g la D0min0's Pizza dkat Nilai ni je nak try2 besh ke x pizza die...ternyata mmg beshh la bt0l la kate kwn2 hehe...mmg layannn...hehee
dya at D0min0's Pizza..yummmyy...

tp kan ade satu mende dya suke smlm...hehe mr ubbay ade hadiah kan s0mething tuk dya sblm ktrg ng0k muvie smlm..hehe kwn2 nk tawu x pe die????cube teka teka dlu...hehehe...haisssh korang ni mesti mlas nk teka kan...hehehe..nak tawu x nih??heehhe...haaa inii diaaa ::



suppriisseeeee.......







 
dvd P.S i L0ve You....



hihihi xdela hebat sgt kan..beriye2 je si dya ni....heehehe.....ingat gempak punye hadiah la hehee...actually dya suke taw.....hihi......memandangkan mr ubbay dya nih mmg suke layan muvie....s0 mcm2 muvie die tawu.....cte r0mantik ke c0medy ke..nak2 muvie english..... mmg mr ubbay ni suke layan...dya ni plak jarang2 nk lyan muvie ni....hehe yg best je dya slalu tg0k...s0 kal0 b0rak2 pape..... mr ubbay kdg2 slalu b0rak pasal muvie....pastu suh dya tg0k..... kal0 dya xtg0k lg...hehehe.....cte   P.S i LOVE YOU ni....mr ubbay  hadiahkan dkat dya sbb die cakap cte ni r0mantik n sedih psl husband n wife.....huhu.....s0 mr ubbay suh dya layan la muvie nak kasi dya jwang2 sket..hahah <r0mantiks gak ek mr ubbay nih.>...hahaha....

btw mekasihh sgt ye kt mr ubbay..sbb bawak si kenit die ni..g ng0k wayang...g makan pizza...huhu pastu hadiah kann dvd lg tu...hehee...i'm very2 appreciate that....syang kam0 lebey la cmni hehee....ok2 da abis da cte pasl m0vie smlm...n0w dya nak layan m0vie P.S i L0ve You ni plak...nanti dya cte dkat next entry cmne cte die..... r0mantik ke xr0mantik cte ni eh...hehehe
s0 see u nexxt entryy...

daaaa







Tuesday, December 21, 2010

wedding lagi!!..

haluuu...haluuu..smuee..
mau k0pi ke mil0..hehehe..haiya title entry wedding lg la..
huhu but bukannye dya punye wedding k...hehe..ini membe dya punye wedding punye cerite..hehe
meh dya ce cite sket kt sini hehe...

fuh bulan ni mmg keje dya asik g wedding je...
setiap weekend mesti de program smuenye g wedding membe hehee...
weekend aritu g wedding lg dkt rawang..
kali ni wedding membe mase p0li pd dlu jugak...mirul a.k.a pak tue bersma psngannya ain...
due2 org ni mmg dya knal mase p0li dlu...pjg jugak jodoh drg..kapel dr p0li smpaila kawen da skng...huhu
s0 weekend aritu mmg fully program dya bersme kwn2 p0li yg laen...
alang2 membe2 p0li dl dtg dr jauh td0 umah dya..
s0 mase2 itu diipenuhkan bersama cewahhh hehe...

 perantin berarak naek Bambee..huhu style an

btw dya nk ucapkan tahniah kt pak tue f0r ur wedding k...
dya doakan korg bahagia hingga ke akhirnya...<nnti dpt anak c0me2 ye..hikss =) >..

daaa..

:: tg0k kwn2 kawen terpk..bile la waktu dya plak..hikss...m0ga akan smpai waktunya..
aminnn... =)

dak2 laki class mase p0li wif perantin..

haa ni dak2 p0mpuan plak...heehe

kawan dan sahabat

apa erti kawan atau sahabat???
ada yg mengatakan kawan ramai senang ditemui dimana2 bile tgur smue bole jd kawn...tp sahabat  sush utk ditemui kdg2 se0rang sahabat p0n sush didapati...sbb se0rang sahabat akan ade bila kita sama2 di mase sush mahup0n sng...tp b0le ke kita mnjd se0rang sahabat sejati???...
xksahla samada kita memilih utk mnjd kwn atau sahabat terpulg dr hati kita sndiri bukan...
yg penting semua manusia di dunia ni ada kawan...
lumrah hidup manusia.... Tuhan jadikan utk manusia bergaul berkenal2 utk satu sama lain..berkawan dan sama2 melayari hidup dalam dunia yg penuh fana ini...

berkawan memberi kita pengalaman...pengalaman dan pengajaran yg tiada t0l0k bandingan..dgn pengajaran guru di sekolah...
sejak kecil kita berkawan..dr tadika...dr bangku sekolah rendah hingga menengah..di k0lej mahup0n universiti...di tmpt kerja...di rumah..dimana2..kita mengenali sesiapa sahaja untuk mnjdikan kita sama2 kawan..bermcm2 ragam kawan kita jupa...kita mengenali...kita dekati...
alangkah indah rasanya jika kawan sama2 bersama di waktu2 kita susah dan diwaktu kita senang..
kita sama2 menangis..kita sama2 ketawa....
segala pengorbanan dan keihklasan diingati dan dihargai....
bukan kita mahu pembalasan cuma mahu diMengerti....
adakah kwn sng mengerti?? dan memahami???...

ada kwn utk mnjd kwn selamanya...
ada juga kwn utk  melupakan...
ptot ke kita cuma berkawn dan melupakan kwn...setelah di mase susah kwn juga yg men0l0ng..kwn juga yg disisi...???tp bila di mase senang..kwn yg men0l0ng td itu..b0leh dilupakan begitu sahaja...terkilan dan jauh hati untuk kwn2 begini...
tp siapa kita untuk menilai...siapa tahu apa yg ada di dlm hati...
yg pnting keihklasan kita...

kpd smua kawn2ku yg sentiasa bersama..masih memahami..dan menerima kawnmu ini seadanya dia...
sgt2 terima kasih diucapkan..sy bertuah punya kawn macm kam0...
saat2 indah sush sng bersama...
memberi semangat untuk melalui hari2 seterusnya...
kerana teringat sy masih ada kam02 smua yg slalu mengingati dan menghargai masa2 bersma2..
kpd kwn2 yg sudah melupakan..terima kasih juga diucpkan...kerana hadir untuk mnjd kawn dan akhirnya hanya untuk melupakan....semoga kwn2ku gembira...
thankkzz t0 all my fwens...
luv ya 4 fwens 4 ever....
im still remember the all mem0ry...

saya suke ade kawn =)

talking t0 the m00n...

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbors think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

Chorus:

At night when the stars
light up my room
I sit by myself

Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I'm feeling like I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know

Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

Ahh Ahh,
Ahh Ahh,

Do you ever hear me calling?
Cause every night
I'm talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon

I know you're somewhere out there
Somewhere far away




di larut malam yg sejuk..sunyi sepi nih...
dya layan lagu ni...
haiisshh sungguh r0mantikus...
kam02 smue layan ye
lyriccss die..membawa kita ke bulan..mahu melihat bulan..dah mahu brckp dgn bulan...
apabila kita s0rang dan merasa rindu...huhuhu

sila...sila layan...

Sunday, December 19, 2010

MURNI DISCOVERY USJ..

hal02..kwn2 smue..mari berbl0gging pabila larut malam hehe...
kwn2 da td0 ke???mkn pe dinner td??beshh x???hehehe...
mesti beshh kan..xkshla dinner masak kt rumah ke...kt restoran ke..kt hotel ke..
janji bile per0t da kenyang hati p0n sng kan...hehe...

eh apsai title entry ni Murni Discovery Usj???....ade kaitan ke dgn ce cite pasai makanan ni???..hehe
ha haa haaruslahh kwn2..ni dya nk cte sket a.k.a lebih kurang cam pr0m0te jgak la kan..hehe..
actually sbnrnya Murni ni name restoran makann dkt USJ..huhu..mmg terkenal kedai ni..
hari2 kalo g mesti penuh...meja smpai lua2 mcm maple plak..but restoran ni bukan maple...
tp kedai lebih kurg kopitiam kot..emm xksah la janji nk cte makanan kt restoran ni..mmg la sgt2 sedapp n banyakk..n menu die p0n pelik2 namenye...s0 kalo mcm dya nk mkn kt tempat besh sket..dya ngn kwn2 slalu g restoran ni..g mkan kt sne...


inilah restorannye Murni..dkt USJ..

then nk dijdkan cte..my ikon <kwn2 mase p0li a.k.a kwn baek> dtg shah alam..sbb nk g wedding membe dya kt rawang..so alang2 my ik0n tdo umah dya kt shah alam...dya p0n bawakla dorg mkn tmpt besh sket..kt area2 sini...s0 bawakla dowang g Murni...pastu bg dowang mkn menu2 yg pelik2 sket...hehe..

nasi g0reng die memg terbek..banyak plak tu..bolela try nasi goreng maryland...nasi goreng napoleon...em mcm2 la ns grg ade..chicken chop..lamb chop...western2 style smue ade..hehe..air die p0n besh2 ade air      i luv u..i miss u...fairlady..hahah name menu p0n da wat 0rg tertarik kan...yg penting makanan die sgt besh n harga p0n berbal0i-bal0i..hehe...

s0 kpd kwn2 yg nk cube tmpt makan baru..esspecially nk g dinner tmpt besh..
bolehla disuggestkan utk makan disini...okey...

sekian inf0 jln2 cr makan dr dya...

daaa...

taraaa..ni dya order Nasi Goreng Maryland...
byaakk kan..time ni 1 ari xmkn bolela abiskan..hehe


ni r0ti salad..mkn ramai2 mase ni..menu yg besh gakk

dya order air... i l0ve u..huhu...terbekkk

dya wif fwenss..

Friday, December 17, 2010

BlacKberry TORCH 9800

hai kwn2...
entry ni dya nk kongsi sket inf0 pasal
handph0ne Blackberry TORCH 9800 ni...mesti kwn2 p0n ade terbce kt magazine..
or ng0k iklan kt tv psl handph0ne the new 0ne keluaran blackberry ni kan kan kan..hehehe

dya br je bace inf0 psl BB torch ni dlm magazine remaja ni...
n sperti yg dinnti-nantikan akhirnye Blackbeery Torch ni da ade p0n dlm pasaran Malaysia...
kalo kwn2 nk tawu blackberry torch ni merupakan peranti terkini yg guna sistem operasi Blackberry 6 yg ade mcm2 fungsi baru n menarik sekali...Blackberry t0rch ni jugak merupakan touch skrin okeh....
n ade keypad slide QWERTY..BBtorch ni jgak pntgkan aspek visual sbb ade 5 megapixel camera taw hehe...camera p0n ade flash..n ade 11 mod fot0 dan anda juga boleh jge melayari internet...
yela dgn BB Torch ni anda seng la berfacebook..or search google dimane2 p0n anda berada hehehe...
dgn BB torch ni lg mudah anda nk d0wnload pape dr internet.. view vdeo dkt youtube tanpa menunggu bufferring dgn lame nyee...hihih....semuanyaa di hujung jariii taw...huhu...

hihi actually BB Torch ni handph0ne idaman dya..hihi..bercita2 ni nk beli BB yg baru.. next year...insyaallah..hehe..dah plan2 ngn mr ubbay nk beli BB nk pkai same2..hehe..
nanti b0leh BBM je..xyah msg2..hihi suweett gitu...skang ni p0n dya pakai bLakberry jgak..
tp BB yg lame je..hehe..next year insyaallah dya da keje..leh la beli BB yg baru..yeayy.!!!

s0 kwn2 yg mne da mampu nk BB Torch ni skang..
ape lg..cepat2 cari di kedai2 hp berdekatan hehehe...
nnti dya kalo dya da gune BB torch ni leh gune same2 korg kan kan kan...heheh s0n0kk...

::  sekian inf0 dr dhiyakira untuk gajet terkini..hehe
::  m0ga2 harapn n impian tercapai...amin...

daaa

kt bawah ni ade pic BB Torch n spesifikasinye skali ::
layannn....


spesifikasi :
pemprosesan: 624MHz wif 512MB memory flash
storan: 4GB memory card
format video : MPEG4, H.263, H.264. WMV3
format audio : MP3, AMR-NB, AAC-LC, AAC+,eAAC,WMA,WMV,Flac 0GG vORBIS
smbungan : WIFI 802.11, bluetooth
brt : 161.1 g

new look...i like =)


taraaaaaa...
hihi lihaattlaa dya ni...nmpakk biruu kan huhu...
biru tang baju n tudung je tau...

hihihi kwn2 nmpak x ape2 yg len..haiisshh bukan nmpak yg len2 kt gmba dya tu taw..hiks2..
tp nk tnye korg..nmpak x kelainan dlam bl0g dhiyakira nih...alaaa korg xnmpak ke..isk isk...sedey la cmni..hehe...ngokla header baru dya tu..huhu..dya suke sgtt...
actually sbnrnyaa dya nk ucpkan banyak2 time kasih...dkt s0me0ne nih..
tima kasih banyak diucapkan kpd ..blogger QASEH LAURA...
atau boleh dipanggil nickname nye cik Q...that gurl yg suke kaler ijaw..hehe
xcaye korg2 g f0ll0w die at blog QasehLauraStory.....mesti byak kaler ijaw kt blog die..hehehe..
btw cik dya nk ucapkan byk2 time kasih dkt cik q sbb byak beri tunjuk ajar dkt cik dya...
yela sbg blogger baru byak mnde yg dya kne blaja n explore utk improve blog dhiyakira ni...
s0 cik Q ni la banyak membantu...hihi cik dya suke tnye2 cik q cmne nk wat ni..nk wat tu heheh
dya p0n ade blaja2 men2 code then masukkn lagu dlm bl0g dhiyakira utk nmpk menarik..hehe
korg suke x s0ng by taylor swift ni???hehe..
kalo korg xsuke n rase xseswai ngn blog dhiyakira ni..leh je dya tuka s0ng t...hehe
korg request je nk lagu ape..heheh kpd readers yg ade menyinnggah di blog dhiyakira ni...
thankzz a lot sbb singgah..kalo nk komen p0n boleh..
sila tgalkan komen2 anda..komen2 anda yg bernas akn diterima oleh dya...cewaahh...
bukan ape komen2 tu jgak la yg mmbntu tuk improvekn blog dhiyakira ni kan kan kan..hehe
bile da come lotte blog ni bertmbah semangat lg dya nk berblogging hihi...
kwn2 smue sile support dya ye..nnti dya support uolss jugak hehehe..
kpd sape2 readers yg ade bl0g tu..mai la f0ll0w me..hih..
nnti dya foll0w u balik ek ek..hehe
btw thankkzz a lott ....mmuuaxx

daaaa
:: to cik Q...nnti tuntut mcD kt cik dya taw..huhu...


hantu kak Limah balik Rumah!!!!

haiisshh seramm je nk cte2 hantu plak dya nih...hehe...
btw mesti korang smue tawu kan title entry ni....
xp0n mesti k0rang da lyan cte ni kt wayang kan kan kan....heheh
amacam kwn2...best x cte nih?? heheh


actually dya p0n da lyan cte
hantu kak limah balik rumAH ni..ari selasa aritu...huhu
gelak sakann tgok cte ni..hehe

mse tu kbtln dya g semban tlg mr ubbay byr saman die..
huu pasal byr saman mmg menguji kesabaran dya btol mase tu kt balai p0lis..
bygkan dr kul 8am beratur kul 12pm br settle..fuhh mmg sbr gile..pnt berdiri rse nk pitam2 pon ade...hhehe.. so after settle saman.. mr ubbay kate nk dtg semban nk lunch same ngn dya...
s0 after lunch tu la ktrg g JJ ngok cte hantu kak limah ni hehe...

ramai gak org yela cuti sekolah mmg la pnh panggung kan..hehe..
mule2 ngok hantu kak limah ni mmg menakotkan la..
yela dgn serabainye...rmbut pjg gile duk tepi tingkap...hisshh takottt..hehe...
tp last2 ctenye rupenye kak limah ni org gile..mmg la xmati pgil bomoh hebat mne p0n..hahaha..
btw mmg lawak sakan..gelak p0n sakan la kan..haaha

kpd kwn2 yg lom tgk cte ni...
disyorkan boleh tgok kalo nk gelakk sakan mcm kami...
layannnn...
hehehehe

daaa..

Thursday, December 16, 2010

munge2 nye hati!!..

h0la h0la kwn2...
wah3 title dya tu..munge2 nye hati die tuh..nape plak tu eh eh...hehehe
actually s0wy sbb 2 3 ari ni xmengupdtekan entry2 menarik di bl0g dhiyakira nih..hehe
windu rasenye dya nk menulis di bl0g dhiyakira nih...
s0wy ek kwn2..yelaa kwn2 p0n sedia maklumkan dya nk g travel aritu...
tu yg sibuk2 cte psl travel..hehehe...


hehe ngok hati de munge2..ni la mungenye..tantik x??hikss..

btw n0w dya balik dah dr travel..huhu s0n0kkk!!!!...
tu yg smpai munge2 hati tu...
korg xtau eh dya travel mne??hehehe...alaaa dkt je kwn2ku..
dya g Penang sekali lg hari tu..yuhuuu..kan dya ckp dya rindu nk p Penang lg..
s0 harapan n impian nk g Penang lg tercapai jgaakk haritu..nak2 bersme mr ubbay trsyg ahakzzz..dan juge kwn2..mmg happy la kan dpt wat trip rmai2 g Penang..huhuhu....

actually sbnrnye g Penang sbb nk menghadrkan diri di weddig membe mr ubbay kt Penang tu..
tp da alang2 ke sne ktrg p0n wat trip jln2 la di Penang....dr semban pg sabtu tu ktrg grak 4 org, membe mr ubbay drve keta vi0sme mr ubbay..smpai Penang jupe lg rmai2 membe mr ubbay..balik dr Penang hari isnin p0n ktrg konvoi jgak...sonok2 hehe...

mse kt Penang tu..mcm2 gak tmpt ktrg jln..g night market kt batu feringgi yg besh..mcm2 ade kt situ.....
sonok nk shopin..hrga pon leh than..hehe..mse hari ahad odw g wedding mr ubbay kt kpla batas tu..dpt tgk pemndgan yg cntik..waa besshh sawah padi die..lawa tau..hehe..mase hari isnin nk balik tu..membe mr ubbay bawak ktrg makan Nasi Kandaq Line Clear...huhuhu terbekk beb...hihi kalo kt Penang xsahla kalo org yg dtg xmkn nasi kandar kan..kt kedai nasi kandar line clear ni mmg beshla rmai pon rmai mkn kt sini..sbb kdai ni mmg terkenal dah lme..s0 after mkn ns kandar ktrg jln2 lg shopin2 beli jeruk..hehehe..then br konvoi rmai balik...ade yg balik kl..then ktrg balik semban...


night market batu feringgi...cntik kan lmpu2 tu...


hiks..ny0r0k2 di sebalik lampu2 hehe

 
s0 si dya ape lg kemain riang la kan..nak2 dpt jaln2..then sblm nk g Penang tu tawu result exam smue ok..lg la dya haappy..then mr ubbay ckp nk celebrate kt Penang..bg dya happy dpt h0liday kt Penang...hehehe
btw..thankzz yaa mr ubbay..dya happy sgt...hiks3...

daa..

::  insyaallah de rezeki lebih nnti kite travel lg ye.. =)

Friday, December 10, 2010

alhamdullillah syukur...

syukur ke hadrat dgn limpah izin dan kurniaNya...
k0 bg hambaMu ini kegembiraan...
ak syukur padaMu Ya Allah...
setelah ak berusaha dgn sesungguhnya...dan tawakal kepadaMu..
k0 telah makbulkan d0a2 ku..
k0 bg hambaMu yg hina ini kejayaan...
alhamdullilah dpt ak bg kegembiraan kpd 0rg2 yg tersyg...
terutama Ibu dan Ayah yg gembira melihat anak nye berjaya..


satu langkah lg ko bg untuk ak melangkah lebih jauh...
demi meneruskan perjuangan ku hingga akhirnya...
syukur Ya Allah....


arini dya rase bersyukur sgt..sbb segala usaha yg dya wat....Allah telah perkenankan...
ini bg lg dya semangat untuk lebih terus berjaya...
sesungguhnye rezeki itu ade dimne2 dan jika kite ikhlas dan sungguh2 berusaha..
kita akan dpt habuannya..

alhamdullillah result exam smue baik2..dan lebih baik dr ape yg dijangka...
tgal lg 1 sem je lg dya akan habiskan stdy nih..
dan dya harap dya dpt get true for last sem ni dan bg yg lebih baik utk berjaya...
blaja degree bg dya bukan sng seperti yg dijangka...
tp jika ade usaha..xmustahil kte boleh dpt ape yg kite nak bukan...
dah xde ape yg perlu dya pk kan..just concentrate dgn mase depan..yg hampir pasti ni...
insyaAllah harap2 begitu..
kpd kwn2 len..dya p0n d0akan kam02 smue berjye..dlm semua bdang yg diceburi....
betapa gembiranya jika kita sama2 berjaya bukan...
aminn....
grad mase dipl0ma.:: harap dya dpt bg kegembiraan pd ibu ayah mase grad degree nnti
insyaAllah..

dya syggg sgttt ayah n ibu....
thankzz besrkan dya dr kecik smpai besa..
dan berkat d0a ibu n ayah juge...
anakmu akan berjye..
bg kegembiraan kpd ibu n ayah...
mmuuaxxx..

mood rindu..

0raitee dah siap dahh packing..hakhak..pdhal men msuk je pe yg pnting..
xkshla aslkan da pack pe brg yg nk dibwk..tgal last check je nnti...
es0k pon sempt lg..saje je nk pack brg awal tkot ade yg tertinggal nnti...<eleh padahal dah excited sgt dya ni>...hehehe mesti xlena td0 mlm...hehehe...

ch0p ch0p..apsl title entry m00d rindu plak ni..hehe..haiya mlm2 p0n mau jwang ka dya??hehe...
bukan pe kwn2..tbe2 m00d rindu dtg nih sbb mase pack2 brg td..teringt plak dya g travel same2 mr ubbay...
huhu sgt beshh mase tuh..sbb tu lah hati kemain riang nih..hehe..

mesti korang nk tawu kan dya n mr ubbay g travel mne..hehe...alaa dkt je ktrg g Penang mse tuh..xde plan sbnr nk travel ngn mr ubbay mse tu..tbe2 je dya nih g gatai2 booking ticket flight g Penang kt web Air Asia sbb murah mase tu..hihi nak xnak plan travel ke Penang kene jadi la kan..sbb dah book ticket flight nye...

s0 mse travel tuh bkn ktrg je g..smpai Penang ktrg jupe membe dya n membe mr ubbay skali..s0 s0n0kla cuti same2..lgpon rmai kawn2 kt sne yg ktrg kenal s0 sngla ktrg jln2 dorg je yg bawkkan hehe...yg best kan membe mr ubbay nih dpt adjust H0tel Hard R0ck Penang kt sne..hihi ape lg kemain riang la si dya nih..yelah bukn sng taw nk msuk hotel tuh 1 mlm adela dkat beribu...s0 ble ktrg rmai2 g sne..dpt la murah rege hotelnye...

dlm byak2 hotel dya g...hard r0ck hotel mmg terbekk la..dgn facilitiesnye..layanannye..xheranla rege nye p0n mahal gakss..sbb tmptnye mmg exclusive n cntik..dan kbyakn pelancong2 lua je yg dtg sne..mmg terbeklah wa ckp lu..hehehe...


emm ni lampu2 de tulisan hard rock hotel...lmpu2 ni akan bertukr wrne..sgt cntik


sile..sile masuk parking Hard r0ck..hehe

 
so dya mmg la rindu nk g sini lg..kalo duit dya banyakla...mahu je bawak korg smue g sini..hahaha...<gile jutawan kalo nk support>hahaha....tp mne lah tawu kan..korg p0n de rezki g sini..mesti korg p0n rase beshh sgt kt sini....huhuhu...


setakat ini saje..mood rindu..huhu..rase mcm esokk je nk g...hihi...
nnti kte g shame2 ye kwn2...

mr ubbay :: nnti kalo de rezki..mase h0neym00n nnti kte g Hard R0ck Bali plak e..ahakzzz

daaa...
dya n mr ubbay bersme gitar hard rock yg besha hehe..

Thursday, December 9, 2010

ape brg yg penting perlu di bawa utk travel????

wahhh tajuk entry mcm nk travel jek dya....
huhuu mmg p0n sungguh excited ni taw mahu travel jauh...
hihihi tp xdela jauh mne p0n...dlm Malaysia gak...hehe...
dlm Malaysia p0n dlm Malaysia lah....janji i ske tau travel jaln2 lg jauh lg la dya sukee...huhu...

tp kan kalo nk g travel ni...mesti kte terpk2.....
ape brg yg perlu dibawk???
baju bape helai??
bape beg nak bawak???
huhuhu mcm byak sgt je nk bawak tuh...
tp slalu kalo travel org nk bwk brg yg mudah je kan...which means sng dibawa kemane2 n ringan..

s0 ape brg yg penting skali yg perlu dibawak ek???

1) d0mpet..
haa ni mestila pntg sgt kan kene bawak..tp jgn bawak d0mpet k0s0ng plak..pastikan ade duit,ic,lesen memandu,kad atm,kalo ade kad kredit tuh boleh jgak bawk lg sng..tp jgn slalu pakai..bahayes..hehe..
kalo yg p0mpuan tuh kalo ade mcm2 kad sperti Jkad tuh boleh la bawak jugak..sng dpt shopping kt mane2 JJ berdekatan..hikss..

2) pakaian..
of coz lah pntg kan pakaian nih..xkan pergi 2 3 hari travel nk pkai baju same..xm0 la gitu..muchukss taw..hehe..s0 pakaian ni perlu la dibawak mengikut keperluannye..depends bape hari kte travel..n pakaian yg seswai utk kte g mne2 mase travel...maknenye kalo pergi 2 hari ckupla untuk 2 hari pakaiannye..jangn bawak satu almari plak...hahah nnti org ckp mcm nk pndah rumah plakss.hahaha..(tp dya slalu bwk baju lebih mmg kalo bole nk bawak 1 almari hahahah)....n pakaian nih termasuk la smuenye luar n dalam ok..hikss..kalo xde yg dalam lg parah..hehehe...

3) peralatan mndi/pencuci/kecantikan...
haaa yg ni mmg pnting...yelah utk penjagaan diri kite mase kite travel nnti kan..kalo peralatan mandi tu of c0z la mcm berus gigi (xkn nk kongsi ngn org kan) hehe...ubat gigi (haa ni leh kongsi2 xpe)..hehe..syampu..pencuci muke..s0 alat2 mndi ni sendiri punye sndiri lah kene bawak kan...hehe..yg mane utk gegurls yg suke cantik di mane2 tuh..haruslah bawak brg2 kecntikan like makeup..p0wder...liptik..hehe..tp xyahla sarat nk bawak smue mcm b0x brg mak andam make up tuh..hahah cukupla simple2 make up je...just utk kecntikan diri n yg penting minyak wangi..huhu..supaya kite cantik harum mewangi ngeh3...


4) gajet2...
hihihi yg ni penting jugak taw..gajet2 ni termasuklah handph0ne..0p coz pntg sgt kan bg korg handphone nih..yelah kalo xde h/phone sush kite nk contact sape2 kalo kte sesat mase travel..s0 handphone sgt pntg dibawa mase travel n pastikan kdit ade taw hehee..haa chargernye p0n bawak skali..nnti bateri flat serupe je xyah bawak phone kalo xon hehehe...gajet2 ni jgak termasuk lah kamera..huhu kalo dya lah mase travel kamera ni mmg sgt pntg la kan..huhu sunyi rasenye mase2 travel kalo xde kamera...yela mestila setiap m0ment mase kte travel tuh kite nk capture kan..utk dbuat kenang-kenangan la katekan..hehee..xkshla korg nk bawak kamera dslr ke..touch skrin kamera ke..kamera hp p0n boleh..hehe asalkan kam02 smue leh capture pic yg sweet2 belaka..leh wat kenangan kan..hehe..yg len2 gajet untuk menghiburkan hati kam02 seperti..lappy..psp..mp3/mp4 or sbgainye..kalo rse pntg kam0 nk bwak..no pr0blemm leh je bawak kan kan kan...heheh

5) kasut..
emm kasut pntg gak mase travel nih..tp ikot kesesuaian lah kan..kalo kte just nk jln2 je..leh simple kai slippers..kalo yg slesa pkai snickers mase berjln2 tuh dialu2kan la jgakk..kasut ni bwak 1 je ckup leh pkai berhari2 sbb xmuchuks hehe...kalo boleh bawakla kasut yg seswai dipakai dlm semue keadaan..hehe..


emmm ape lg ek brg nak bwak mase tavell??...nk ikot2 mcm smue je kne bawak kan kan..hehe tp xjgak..ikot korg la jugakk..mne korg rse penting nk bawak..leh je bawak..asalkan xmembebankan mase travel tuh..bawak yg pnting2 je asalkan beg ringan sng dibawk kmne2 hehehe...

haisshh dah byak sgt ckp kt blog ni ape brg yg penting utk dibwak travel kan..tp si dya ni xjugak packing2 brg..hahahaddoii..berjalan nakk..bab packing brg la yg paling malas skali...korg ade x yg nk t0l0ng dya pack brg???hahha meh la meh la tlg dya nih...hehee...

dah...dahh...mau g packing brg....
mesti korg tertnye2 dya nk g mne ek??hahaha..tguuuuuu....

daaa


mcm nk g jauh x kalo bwak beg nih???hihihi

Wednesday, December 8, 2010

salam maal hijrah..

satu angka lg meningkat bg tahun dlm islam..bermakna akan terjadi sebuah perubahan dikala tahun baru mendatang...apabila keadaan juga berubah di kala tahun yg meningkat..dan umur juga akan maningkat bg setiap umat manusia...

adakah kita masih sama untk tahun yg baru ini???
adakah kita masih sama seperti yg lepas2??
adakah kita masih lalai dan lupe tntg kewajipan kita??

akan ku ingt kan diri ku ini..dan juga kam02 yg len..
diharapkan terjadi perubahan pada diri kita...
dan diharapkan perubahan itu membuatkan kita menjadi lebih baik
diatas segala urusan...

siapa kita dahulu tidak mencerminkan kita sekarang...
yg pnting jika ade kemahuan perubahan yg baik..tidak salah perubahan itu diterima bukan...
tidak wajarlah kita menghukum sesuatu atau sesiapa..diatas siapa dia sebelum ini...
wajarlah kita menerima seadanya jika terjadi perubahan yg ikhlas disitu...
jgnlah berprasangka diatas kejadian yg tak pasti...dan meluahkan dgn cara diluar adab s0pan bicara..
siapa kita yg petah sgt berkata untk mengadili???....
adakah kita juga sempurna??
adakah kita benar mengenali dia???
benarkah kita?? apabila kita menunding jari untuk mengatakan...
ya itu salah dia...
hanya Dia maha adil...untk mengadili hambanya yg hina...

untuk kesekian tahun yg baru...
ku mengharapkan sesuatu yg baru..
sesuatu yg lebih baik...
sesuatu yg lebih manis...
untuk dijadikan ped0man bg melalui hari2 hidupku...
begitu juga ku mengharpkan untuk kam02 semua..
kita juga mahu sama2 merasa bahagia dan menjadi lbih baik bukan...
alangkah indah jika kita juga sama..mend0akan antara satu sama lain...
amin....

Salam Maal Hijrah
buat semua.....


Tuesday, December 7, 2010

auchh sungguh teruje!!!!...

eeiiuuwww..tittle entry p0n dah nampak happy teruje si dya nih..hahaha...kwn2 nk tawu x pe yg dya teruje sgt nih...hahaha..mesti nak tawu kan kan kan...eleeeee eleeee ckp la nk tawu..xm0 malu2 eh eh eh..hehehe...

dya teruje sbb... sbb...dya dpt jupe...haaaa jupe sape la tu kan...haiissshh ni bukan calang2 owg taw dya jupe...mesti kowgg p0n ade keinginan nk jupe ngn dowg...eceehh..hehee

korg nak x jupe celebriti mcm ..erra fazira..miz nina...amy search..natasha huds0n..sasha.nurul..joe flizz0w....haaa mesti nak kan kan kan...hehe...haha dya teruje sbb dpt jupe d0wg lah...hihihi...alaa tp korg mesti xheran  sgt kal0 dpt jupe artis malaysia kan kan...dya jupe ngn dowg p0n bese2 je la..sbb dowg mmg artis mlysia...but dya teruje sbb dpt jupe sh0ntelle huhu..sgt besh..secara exclusive lg taw dpt jupe dowg nih..kalo kte g konsert mmg la leh jupe tp jauh dr pntas la kan...tp dya ckp scra exclusive nih...sbb dya dpt jupe dowg smue ni mmg scra dkt sbb dya serve f00d dkt d0wg nih...hihihihi


haa ini die SHontelle..teruje taw dpt jupe die..best sgt ngok die perform lgu impossible..hik2

 
mesti korg pelik kan cne la si dya nih leh serve f00d kt celebriti2 nih kan..hehehe...nk dictekan disini..spjg cuti sem nih..dya rajin2 jgk wat keje part time dkt2 h0tel or conventi0n centre...s0 mlm td dya keje dkt h0tel d0uble 3 hilt0n kt ampang tuh....smlm d0wg wat event fashion sh0w Guess kt sne..s0 mmg exclusive lah event dowg..yg dtg event tu p0n bukan calang2 org okehh...hehe..rmai la celebriti n pereka2 fashion terkenal luar n dlm negara yg dtg....

s0 dya nih mmg teruje dpt jupe ngn d0wg smue..mcm2 ragam artis dya dpt ngok smlm...dlm mse yg sme s0n0k gak..br la dya ni tawu life celebriti cne..tp biala itu d0wg punye hal kan..yg pntg life kte mmg xsame ngn dowg..hehee.. n yg pntg skali i s0n0k u dpt jupe d0wg..kih3..<padahal dpn2 jupe wat bese2 je>..hiks3..so mlm td miz nina n sh0ntelle nih perform after fashion sh0w tuh..mmg superb beb...guest p0n mmg rmai la..erra fazira p0n sgt cntik n sweet u..hihi i loikee...muahahaha..yg pntg dya mmg teruje u...uollss teruje x??hihi....alaa nnti korg jupe jgk eh ngn dowg..mesti korg dpt rse teruje cm dya gak..hakhak...

emm kla...
nak terujee jgakk for weekend nihh..yihaaa.. =)
daaa

Monday, December 6, 2010

weekend ku bersamamu

hye hye..ape k0rang wat weekend aritu??...korg g jln2 x??...hehehe...mesti besh kan kalo ujung2 mgu dpt g jln2 nak2 detim2 bersme ngn yg tershayang kan kan kan...

hehe sperti besela dya p0n mestila mau jgak detim2 beshame yg tershayang...jeles taw tg0k korg2 nih asik g detim jek...heheheh (xdela gurau2 je)...alaaa kal0 xdetim p0n dya still jugak jln2 ngn kwn2 yg tersyg kan kan...yg penting mase yg terluang tuh mesti dimanfaatkan hehe...(fuhh nmpak sgt kaki jln si dya nih)...hehehe

s0 nk dicitekan disini..dya p0n aritu menghabiskan mase hujung mggu bersme mr ubbay...huhu...
ari sabtu tu mule ktrg g wedding membe mr ubbay dkt Mantin...actually membe mr ubbay tuh senior dya jgak mase sek zaba dlu..huhu dowg p0n kapel same2 mase sek dlu..lame gak kan jodoh dowg..akhirnye kawin jgak...s0 sweet lah..dak sekolah dya dl rmai yg kapel satu sekolah then trus je ke jinjang pelamin...huhuhu..sgt sweet kan..harp2 dya p0n dptla sme mcm tu...kih3...tp ktrg g wedding tu p0n smpai da lmbt jgak..sbb mr ubbay ni sibuk keje dlu pg tuh...tp xpe asalkan dtg jgak tunjk muke kt dowg sbb dowg dah jmput kan...thankzz too kak ejah n abg romi sbb jemput n tahniah smoga berbahagia ke anak cucu k.....

haa ni la pengantinnye..kak ejah n abg r0mi...<merah gitu>hikss2

s0 after wedding tuh...mr ubbay ajak dya g ng0k muvie plak la..hehe....then kitrg g alamanda plak ptg tuh..
nk tgok muvie punye pasai...ingt nk ngok kt kl..tp pk2 da ptg mesti jem lg..so decide g alamanda jek..ktrg ngok cte Due Date..huhu..beshh laa cte nih..cte klaka... her0nye her0 dlm cte Ir0nmen tuh..beshh sgt la cte nih..pecah panggung sbb org sakan gelak..samela ngn org sebelah dya..heheh...mr ubbay lg gelak kuat...hehee..kal0 korg nk g ng0k cte nih..di suggest kan pegila tgk k...tp pastikan korg 18 thun ke atas tau...hahahha<nak mention sbb mase beli tiket tuh bdk pompuan yg jual tiket tuh mention kt ktrg cmtu..muvie ni hanye utk 18thun ke atas>hahaha..kitrg nmpak mcm 10 thun ke dik..kih3..

asfter beli tiket smntra wyg stat tuh..sempt2 la jugak kitrg window sh0pping kt alamnda ni...hehee..saje la masuk quicksilver sbb mr ubbay nih dr aritu nk beli cap..tp xbyak stok plak aritu..tp org tuh ckp mayb kt klcc byak lg..hahaa pas ni leh ajak mr ubbay g klcc plak..yg dya nih sibuk2 plak tgk sweater r0xy..huhu sgt cntik tau..dya try2 la pe lg..sekali tu saiz dak kecik la org tu ckp..hahaha saiz 8..haha..xsgke plak saiz budk kecik..sbb dya pkai muat jek..haisshh..<dya ni dak kecik lg ke?>...hahah


ni laa sweater roxy saiz 8 tuh..utk budk keciknye..haha muat je dya pakai kan...hehe

ni mr ubbay ngah pilih memilih..hihihi

oriteee..da abis wind0w2 shopping dkt alamanda n ng0k muvie tuh..ktrg pon xtau nk g jln2 mne lg..s0 dya ajakla mr ubbay jaln2 kl..huhu saje je jln2 kl di mlm hari melihat keindahan cewaahhh...indah sgt ke kl di mlm hari...kih3...tp mr ubbay nak je lyan dya nih g jln2 mase tu even dah malam hehe..s0 dya p0n drive la vi0sme mr ubbay g kl memndgkan mr ubbay letih n xtau sgt jln kt kl tuh...hehehe....dah pnat jaln ktrg p0n balik...huhu..hari ahad tu plak dya smbg jalan lg ngn mr ubbay tp jalan2 dekat je...hehe dya n mr ubbay jln2 g pd je...even kt pd je..yg pnting dya happy sgt dpt meluangka mase bermse mr ubbay nih..yela slalu bz keje je an...haa ni amik k0 dya jln2 la sepuas hati...btw thankzz to mr ubbay sbb melyn dak kenit die nih hehe...i always appreciate it...luv ya..hehe <hiks malu>...emm begitula hari2 weekend ku fully bersamamu mr ubbay....thankkzz a l0t.. =)


mse ni odw g wedding..huhu apsai muke mr ubbay cmtuh...erkk..haha


ni odw pd plaks...euuww wat muke c0me eh mr ubbay nih..hiksss..



s0 ape plan kite next week ek..mr ubbayy..huhuhu...
daa



0nly you

hal0 uollss..
di malam yg indah n sep0i2 bahase ni..kerajinan dya utk menulis di bl0g ni mendtg...
cewah....heheh...di temani dgn lgu yg indah 0nly you by Ryu..dr cte Winter S0nata..huhu sungguh tacing meh...hihi dgr lagu ni teringat kngn dya wif mr ubbay..di zmn2 dahulu..zaman2 mase dya n mr ubbay satu sek0lah dlu..hehe..

sbb pe teringat bile dgr lgu ni ek..hehe..sbb...sbb..sbbnye...hehe mcm suspen je..xdela...dya teringt sbb mase zaman2 dya n mr ubbay satu sek0lah dl..cte winter s0nata ni mmg ngah h0t di pasaran mase zman tuh...s0 dya mmg xketinggalan la ng0k cte winter s0nata ni..huuu cte die mmg sedih..kwn2 p0n mesti da tgok cte ni jgak kan..yela cte femes nih..rugila kalo kwn2 xtgk kan...hehehe..

yg dya ingt mse dlu mr ubbay la yg stat suh dya lyan cte ni..hihi xsgka mr ubbay p0n lyan cte ni..mse zmn2 sek dl..hihihi...lpas abis cte ni kt tv..mr ubbay siap kasi pnjam cd cte ni lg kt dya...huhu dya mmg la lyan smpai abis kan...s0 sweet sgt cte ni..nak2 cte ni kisah die kenal sbb same satu sek0lah smpaila d0wang dah dewasa kan...

hehe lebih kurg cte dya kenal ngn mr ubbay la gayenye...hehe sebijik perangai her0 jun sang dgn mr ubbay hihi..mule2 eg0 nk knal ngn dya..lme2 die suke gak..hehehe..teringat kenangan ktrg same2 balik naik bas dr h0stel..huhu..same je kan ngn cte winter sonata tuh..yg d0wg slalu naik bas duk sme2 tu..hehehe... 

cmtula dya ngn mr ubbay dl....nk dictekan dya ni juni0r n mr ubbay ni seni0r dya dlu..mase zaman sek0lah dya f3 n mr ubbay f5 kat sek zaba...ktrg sme2 duk h0stel...dya mule2 knal mr ubbay ni mase dya f2..knal p0n sbb mr ubbay ni budak dikir barat sek..n dsbbkan dya mase sek mmg mint ngok dikir barat nih..tu yg knl ngn dak2 dikir barat..n dlm diam sukela ngok abg dikir barat yg xknal mase tuh spe die n name die xtau p0n...(mr ubbay la tuh hehe)...tp dya xdela beriye minat smpai nak kenal abg tu..dya bese2 je sbb dya      sekolah agame okeh xleh nk knal2 laki mase tu.........akk2 senior marah...hahaha..............(sungguh xopen minded dl kan)...hahhaa....

then mase dya f3..ade s0rg membe dya ni gtau ade sowg abg tu kim slm kt dya..haha klaka je..dya wat bese je tnye membe dya spe abg tuh..kwn dya ckp la..alaaa abg aizat budak dikir barat n men ragbi tuh..haha mse tu dya terkejut gak..eh3 xkan abg tu kim slm???pelikkk..die tawu ke ak suke ng0k die mase dikir barat??haiisshh..haha...pastu slalu jugak la mr ubbay kim2 slm kt dya nih...melalui p0smen2 die a.k.a kwn2 dya dlu..

smpai mase satu ari tu...time balik kg dr hostel..dya slalu naik bas je balik semban dr kuala pilah tu..then yg cian nyee dya always balik sowg2 jek..sbbnye kwn2 dya smue duk area bahau..xde p0n kwn dya yg duk semban mase tuh..dya ingt lg mase tu dya balik lpas s0lat jumaat..dya naik bas trannasional mse tuh...s0 after solat jumaat nih..mmg rmai la dak2 aspura yg balik mase tuh..haa time ni la dya ter satu bas ngn mr ubbay...sbbnye mr ubbay p0n satu tempt ngn dya..die p0n balik ke arah semban...tp mase tu mr ubbay dgn geng2 die la..dya pasan die time tuh..tp xtgur p0n even diela that guy yg slalu kim slm2 kt dya hahaha

then mase tgu bas tu nk grak..tibe2 dtg s0rg dak juni0r ni dkt dya...(p0smen mr ubbay)..dak tu dtg then tbe2 ckp cmni " kak dya ni ade twiestis abg ijat kasi".....(lebih kurg cmtula ayatnye kot)hehe...huhu mr ubbay kasi dya twiestis tuuu mule2 nak kenal hahaha (klaka x???)...dya terkejut gak mse tuh tp dlm hati gelak je..sbb klaka ngn mr ubbay ni....suke menggunekan khdmat p0smen taw mr ubbay ni...malu la tu k0n0n mase tuh..hahaha...tp dya amik gakla twiesties tu kan..yela org dah kasi...kih333...(tp dlm hati suke)...hihihih

s0 sejak peristiwa twiestis tula..ktrg makin lme makin kenal...slau balik naik bas same2...tp kt sekolah kalo terjupe ktrg wat xknal...hihihi...mcm2 kan...kalo dya teringatt je mesti dya senyum s0wang2...nak2 dgr lgu winter sonata n cerite die mule2 knal...lbih kurg cerite dya n mr ubbay...hihi..ade lg kisah selepas peristiwa twiestie tuh..nnti dya sambung cte lg k....kwn2 nak tawu x smbungn cte nih...heheh mesti nak tawu jugak kan kan...huhuhu..tgguuuuuuu..will be continued......




p/s: firstly meet mr ubbay 2002...n n0w 2010..im still remember our mem0ries..n luv u...

Tuesday, November 30, 2010

WEDDING SERIYUS...

h0la h0la h0la......
kwn2 berjupe sekali lg kte di hari ini...hihihi...
emm hari ni br de m00d sket dya nk update entry nih..setelah hari2 weekend ku sungguh full...
huhu...dya br balik dari j0h0r sbnr..aritu weekend alm0st time at j0h0r..bc0z menghadirkan diri dya nih ke wedding membe dya mase dya p0li dl..sbb pe title entry ni wedding seriyus..sbb pengantin prmpuan nye namenye seri n pengantin lakinye namenye yusri..s0 jd la seriyus kih3...

dya wif seri <pengantin perempuan>..same hijau gitu ikot tema hehe

actually d0wang nih mmg kapel mse dya stdy kt p0li pd dlu..time diploma..due2 satu klas ngn dya n yg laki nye wakil klas n gurlnye pen0long kpd wakil klas..hihihi s0 sweet kan...rupenye2 j0d0h d0wang dkat je satu klasss...yg ser0n0knye kitrg lah classmate d0wang nih...sbb mase ni la leh wat reuni0n jupe rmai2...hhihihi s0n0k cgt...

dya gerak awal dlu g segamat hari jumaat ptg dah pegi dah..sbb mengenangkan sabtu tu nnti dya kne jd photographer mase nikah d0wang...s0 bestla dr awal dkat sne dgn beberape geng mmg bercerite abis2..hehe
mase ari sbtu...time die nikah ade perkare tacing berlaku..kih33..kwn2 nk tawu x pe die???hehehe...

d0wg nikah kt masjid s0 after pengantin laki dah selesai akad nikah tu..wahh smue lega la da lpas..haa pastu time sarung cincin plak kan...then laki tu akan bace lafaz taklik kot xsilap dya...haaa mase tu sedeeeyyy sgttt..hihih...dya yg jd photograper nih tgh2 syok snap pic..dgr pengantin p0mpuan bace lafaz tu smbil nangis dgn family die..wahh tibe2 airmata dya p0n berguguran kih3..klaka jek...xtau cmne mse tu mmg tacing sgt...tp mmg sedeyla kan yela mak ayah dah serahkan segala tggjwb dowg kpd laki tu...s0 hrp suami die leh jage isteri die dgn baek smpai akhir hayat die...wahhhh...

outdoor : gmba ni dya amik after dowg nikah..huhu..tantik x kwn2??
ade gaye photographer x cik dya??hehe

mase tu dya p0n terpikir laa..ini baru kwn dya kawin dya p0n ikot skali nangis...mase die nikah nanti haadd0iii cmne la ek...mesti tacing jgakk..huhuhu...tp akan tibe mase nye jugakk kan kawn2...

s0 ahad tu brla smue classmate dtg mase hari persandingan d0wg..huhu mase ni hiruk pikuk ktrg keje an umah si pengntin tuh..hahaa yg plg xtahan mase bergambr....masing2 xberubah p0n time kt p0li dlu..mmg gile gmbar k0tt...hahaaha..pantang je ade kamera kiri kanan..mesti p0siinggg..xksahla laki ke pompuan sme je...hahhaa...k0rangg mmg sp0rtinggggg...dyaa sukeee sgttt..xde kawn yg bestt lgg mcm korang smueee....huhu..kenangan dkas1 kat p0li pd dl..sntiase dlm kotak pikiran nih....xpnah p0n lupe...kal0 boleh diulang mase...dya nak je balik ke zaman tuh..sgt2 happyyyy....hihihii

tp skang smue dah brubah kan..yelah msg2 da ade haluan hidup msg2 yg dah berumah tgganye..yg dah berkerjaya nye...h0pe 0ne day..dya p0n akan smpai ke mase tu jgak...tp yg penting relationship kite xkan putus smpai bile2....luv u guys...hhik333...

ni la classmate dya mse p0li pd dl...yg gile cam..hehe


see...haa gile bergambar kan ktrg...huhu..dimne2 shaje okeh..hehe


ehh ade lg,...hihi..xkshla anyway korg mmg best..sntiase di hati dya..luv u all hihi

haaa nak pesann..time wedding dya..korang kne dtg jgak taw..wat hiruk pikuk kt umah hahaha sgtt sp0rting snapping picture..kih33...tgk kwn2 teringin jgak hahah gatai na...insyaallah..kte merancang Allah yg tentukan....s0 h0pe 0ne day..it will became true...

luvly ubbayy...
mari bersediaaaaa.....kih3 =)


daaa