Friday, December 31, 2010

2010 melabuhkan tirainya....

 
halu..haluuuu..kwn2.....
wahhh beshnyee korang bercuti e hari ni....mentang2 dpt cuti umum harini...hehe
tp xpe2 lg besh kan dpt cuti...leh rehat2 bersme family tersyg....hehe
dan seperti semua 0rg tawu date arini 31.12.2010...means hari terakhir dlm tahun 2010....dan dah cukup la hari ni jumlah hari sebanyak 365 dlm thun 2010 ni....isk...isskkk..thun 2010 nak melabuhkan tirainyee dahhh...cedey x kwn2??hehehehe...nak wat cne xkan nk cedey plak kan..kan hari silih berganti...tahun p0n berganti...kite semua melaluinye kan...hehehehe...s0 kte merelakan je la...hehee

dah mcm2 kite lalui dlm thun 2010 ni kan...segala yg berlaku telah ditakdirkan Allah..dan di penghujung tahun ni...segala yg baik dijadikan tauladan...dan yg kurang baik berlaku dijadikan pengajaran...cewahhh...hehehe...
dan hari ni semua orang dah bercakap psal azam tahun baru...eh eh azam thun lame dah dilaksanakan belum???hehee...mase kecik2 dlu xde nk pk2 pasal azam2 ni kan...yelah tawu nk cpt besar jek hehee..bile dah besar teringin nak jadi bdk kecik balik..heheh sbb budak kecik xde mende nk pk asik maen je hehehee...huhuhu dah besa sgt ke si dya nih...haha xdela besa p0n bdan mcm budak kicik je..tp umur je makin thun makin meningkat hehee....adoiii..hehe tp mude lg taw..<ececece perasan dya ni >..hehehe..bt0l la mude lg br je 23 nak masuk 24 0p c0z mude lg hehe...lgp0n dya budak sek0lah g heheh....

s0 ape azam dya ek untk tahun 2011 nih???wah2 susah tu nak ckp...tp org kate kite berazam biala azam yg l0gik2 yg b0le dipk dr l0gik akal kite untuk mencapainye...jgn la berazam mende2 yg xtercapai dek akal mu plak...cewaahh lagu elyana siap kua...hehehe...tp seriously la mmg btoi kan... kite berazam mende yg kite rase boleh capai untuk tahun tu...sbb kalo kite rase b0le lg sng la untuk kte capai our g0al...huhuhuhu..

1) s0 for the firstly azam dya untuk tahun 2011 ni adalah nak belajar bet0l2,setlekan tesis dya pasal R0adw0rks tu..<adei tbe2 risau>heheh...dan abiskan stdy degree dlm C0nstructi0n Management ni dgan jayanye pada bulan 5 ni...xsgke pejam celik pejam celik dah final sem dah dya stdy degree ni...s0 untuk selame 5 bulan yg terkahir ni dya berazam nk pulun cukup2 untuk stdy ni...h0pe s0...kwn2 doa2kan e....

2) okeh bile dah setle tesis dya berazam nak survey2 keje...tg0k2 mne2 c0mpany yg bgus untuk anta resume...sebelum tu dya berazam nk rajin2kan diri ni nak belajar n expert dlm sotfware microsoft project n kal0 de kursus primavera dya nk masuk utk blaja software tu...bukan ape dya pk kos dya construction management ni mmg luas pasaran kerje..tp mesti rmai gak graduan yg mtk keje kan..s0 untuk buatkan kite len dr graduan len..dya harp dya nk expert dlm minor work utk microsoft project ni...s0 bile da expert sng la utk dya cr keje n kal0 interview xmalu la kalo kte tulis kt resume yg kite pakar dlm mcicrosoft project ni heheheh....m0ga2 tahun ni dya dpt grad n dpt keje yg bgus..harap2la....

3) Azam yg ke 3 bile dya dah dpt keje...dya nk keje sungguh2 kumpul duit...tlg ibu n ayah dya..ni la masenye untuk dya balas balik jasa ibu n ayah dya...setelh mcm2 ibu n ayah bagi kt dya untuk truskan cita2 dya..nak2 mase beljr ni...setiap anak mesti nk balas jasa kedua ibu bapa mereka  kan..mcm tu la jgak dya...dya harap dya boleh jadi anak s0lehah yg membntu kdua ibu bapa n mendoakan mereka berdua aminn....

4) Azam yg ke empat hehehe...dya harap status dya bertukar untuk tahun ni..upppss status ape tu??heheheh kwn2 tgu je la ek...kal0 diizinkan Allah dan semua plan berjalan dgn lancar...dan dij0dh kan Allah...amin...huhuhu..dya slalu berd0a diharapakan semuanye baik2 aje..kwn2 p0n d0akan tuk dya e...

5) Azam yg terakhir pers0nally dr diri dya sendiri...dya nak jadi individu yg baik...hamba yg taat padaNya...dan mengikuti jalan hid0p yg hanya untuk kebaikan....tidak selalu lupe terhadapNya..sbb dya sedar kite hidup di dunia hanya sementara..ape yg kite dapat di dunia hanya tgal di dunia...dan akhirat hid0p selamanya disana...even umur muda..tidak salah untuk simpan bekalan ke sana...sbb ajal maut j0d0h rezeki di tgn Allah...Allah tntukan qada' dan qadar kite...kita sbg hambanya hanya berusaha...

aku berd0a kepadaMu Ya Allah...di harap tahun 2011 ini diberkati dan dipermudah segala urusanku olehMu..aminn....

No comments:

Post a Comment