Thursday, February 17, 2011

hAri TeraKHir di Singap0re...

hai kwn2..sory lambt sket dya update cte last day kat Singap0re ni..wokeh entry ni dya cte serba ringkas n padat okeh...orite pagi2 dlm kul 9 cmtu ktrg bekpes kat hotel then berkumpul naek bas...ktrg lalu kejap Mount Faber..then trus jek g Marina Barage...actually Marina Barage ni...adalah tempat pr0cess New Water yg Singap0re buat..so Marina Barage ni mcm pusat sains yg cte pasal teknologi air tu...mcm2 ilmu leh dapat kat sini..yela Singap0re xde sumber air semulajadi mcm kt Malaysia ni...so untuk tmpung kegunaan air negara dorang...dorang kne generate satu teknologi yg boleh tmpung kegunaan air rakyat dorang untuk beberapa tahun akan datang...teknologi mcm ni dah mmg ade dkt negara2 midle East..mcm2 negara2 arab..dubai n s0 0n...byak ilmu sbnar leh dpt kt sini...then tmpt die p0n cantik..ktrg smbil2 dengar taklimat n dapat ilmu kat sini...sempat gak snap2 banyak2 pic kat sini..lecturer ktrg p0n sporting join skali...hehehehe...haa lyaann pic sekitar Marina Barage kt bawah ni hehe...







okey after g Marina Barage tu...last tmpt kat Singap0re yg ktrg g adalah 0rchard Road...kalo g Singap0e rugi kalo x g sini..sebab 0rchard Road ni lah syurga shoopping...hehe..0rchard Road ni ala2 Bukit Bintang kat sini...byak shoping2 mall yg mahal2...shoping mall yg berpatutan pon ade gak...so ktrg p0n xketinggalan shopping kat sini...hehehe itup0n shopping terkejar2 sbb mase dah suntuk hehehe...so dya bwak membe dya g shopping mall LUCKY Mall xsilap name die..kat sini kte leh dapat beli cenderahati..tshirt2..key chain...n kat sini minyak wangi murah2 taw..hehe minyak wangi yang original murah lagi dr Malaysia hehe..so kalo dtg sini mmg dya akan beli minyak wangi....hehe..so aritu dya rembat 2 botol minyak wangi tu...hehehe..
dya beli satu jenama Paris Hilton untuk dya...satu lagi dya belikan Celvin Klein CK...untuk mr ubbay..heheh suke die bile dya belikan untuk die...hehe..then adela shoping barang2 untuk bagi family n kwn2...hehe..



after dah pnt shopping ktrg p0n trus menuju imigresen untuk check out dr Singap0re...hehe..rase kejap jek duk Singapore 3 hari kat sne..rase xpus plak..hehe xpe next time bile de rezki rase nak g lagi..heheh kwn2 jum kumpul duit kte g jalan2 nak...okeh itu shaje untuk entry holiday yg terakhir ni...ok daaaa...

tgah pk2 cptla keje nak kumpul duit sndiri..kalo leh by end of this year nak g jalan2 jauh lagi...jummmmmmmmm heheheh

No comments:

Post a Comment