Monday, February 14, 2011

Malam2 ku dI Singap0re...

Sesi malam plak..hihih...lpas magrib cmtu..ktrg jalan2 ramai2 dr hotel g stesen MRT...MRT ni mcm subway...keretapi bawah tanah...ktrg saje jek nak neik MRT ni nak merase jalan2 naik kemudahan awam dorang kt sne...kemudahan awam kt sane mmg mudah heheh sbb ape dya ckp mmg mudah...hehe sbb kte xyah nk tgu lame2 train or bas mcm kt sini..sbb kt sne selang 2 or 3 minute mesti train smpai da...hehe so mmg cepat...dya ngok org Singapore pon masing2 bergerak mcm cepat je..jalan tu xde lengah2 hehee..nmpk cam educated jek ehehe...gud2 boleh dicontohi...tp kan undang2 dorang mmg ketat kt sne..kwn dya batuk2 mase tu dlm train ingt kan leh la nak minum air suam sket...tp tbe2 ade sorang ni dtg tnye membe dya sakit ke??kalo sakit die ckp boleh minum..kalo xsakit n membe dya minum jgak..die akan didenda.. 500 dollar..fuhhh gile banyak..asik kne denda jek..hehe..so kwn dya xjd minum..no no no okeh...hehe...xde pitih mau byar denda nnti...hehehe...

 at stesen MRT Boon Keng..
so ktrg naek MRT dr Stesen Boon Keng name die..menuju ke Clark Quay...fuhhh laju tol keretapi bwah tanah dorang canggih la hehe....sesampai je di Clark Quay..mmg terpegun n teruje ngok pemandangan kat situ waktu malam..sbb cntik sgt...Clark Quay ni satu tempat yang ade sungai Singapore..tepi2 sungai Sungai Singapore kt Clark Quay tu ade shopping mall..ade hotel..ade cafe n bar macm kelab2 tu...so mmg ramaila pelancong luar kt sini..ktrg g Clark Quay ni pon sbb nak tengok development tepi sungai Clark Quay ni berkaitan dengn projek PED dya...so development tepi sungai mmg terbukti benar la akan menarik ramai pelancong...cewahh..mmg tmpt die cntik sgt..ala ala sweet romantikus gitu...hehehe tp tmpt makan yg halal xdelakan.sebb mmg banyak kelab2 untuk orang berhibur je kat sini...smbil2 lepak2 naik cruise tepi sungai...yg menarik kt Clark Quay ni kn...even tmpt org makan2 lepak..dorg ade letak mcm extrem park kt sini taw..extrem macm naik lastik..so die lastik kte naik atas langit lbih2 kurang game mcm kt genting tu hehehe..dya nak naek sebenar game tu..tgok kwn2 dya pon ade naek mcm best jek..cube something yg extrem kan...tp malam tu dya pakai skirt plak...hahadoi...mmg xpat la nak naik mnde tu...xpasai2 skirt melayang kang hehehehehe....hihi xpe next time nak g sane lg nak naek jugak lastik tu hehehe....

colourfull at Clark Quay...cantik kan heheh
posing2 at Clark Quay waktu malam hehe 








haa ni lah extrem park naek lastik tu...hihi gerunnn tp besh e ngok hehe
 

emm okies dkt Clark Quay ade la lebih kurang smpai kul 12 malam ktrg lepak sane...then pk cane nak blik hotel ni..MRT pon dah offline..hehehe..so bincang2 ngn kwn2 ktrg nak sewa van..tp special thing driver van tu kasi ktrg pakej 3 jam bawk ktrg jaln2 satu Singapore..n bawak ktrg makan tmpt makan yg halal..memndgkan msg2 lapa..tp xtau mne tmpat yg halal..then driver tu pon baik merangkap jadi tour guide ktrg hehehe..smbil2 jalan2 naek van tu..die ctela pasal culture org singp0re..mne2 tmpt kt singapore yg besh..sejarah singap0re pon die cte..hehe baik tol uncle tu...ktrg byar sorang 11 dollar tu untuk pakej tu...hehehe

 naik van g makn kat Lau Pa Sat...jummm

mule2 ktrg g Lau Pa Sat...Lau Pa Sat ni tmpat makan..n mcm2 makanan kte leh dapat kt sini..n kalo gerai tu tulis halal kt situ..mmg btol halal n kte pon leh makan kt situ..so ktrg p0n ramai2 makan kt sne..tmpt die not bad..lebih kurang makan mcm kt up town tu..tp proper sket tmpt die..n suasane malam best dikelilingi bangunan tinggi Singap0re huhuu mmg menarik...dya makan sate malam tu..sedappp hehehe...

 yummmyy makan sate..mcm shedap je kan..hehe mmg shedap p0n hehe

okeh lepas da kyg masing2...driver tu bawak ktrg jalan kt Mount Faber plak..hehe nak tawu x Mount Faber ni tmpt paling tinggi kat Singapore...hehe dorang mne de bukit or gunung melaikan Mount Faber ni...ehehee dkat Mount Faber ni ade cabel car...kte leh naek cabel car ni trus g Pulau Sentosa..so dr atas Mount Faber ni..kte leh ngok pemandangan satu Singap0re dari atas bukit...n nampak Pulau Sentosa smue...memg cntik...hehehe...


lepas jalan2 kt Mount Faber tu ktrg g Marina Bay plak..Marina Bay ni tmpat lepak gak..mcm taman tp tepi sungai..tepi sungai tu kte leh ngok bangunan2 tinggi Singap0re..cantik taw....buat pengetahuan korang ktrg smpi situ dah pukul 2 pagi hehehe..tp masg2 xngntok sebb jalan2 punye pasal hehehe...kat sini masing2 mmg xmelepaskan peluang untuk ambil gmbar la kan..hehe dya siap baring2 kat sini sebab udara die nyaman...n tmpt die romantik jek...malam2 tu p0n kte leh ngok kapel2 singaporian lepak2 kt situ gak...kt sinu dorang mcm ade pasang music romantik malam..so psangan bercinta ni paham2 la kan dah tmpt pon romantik tepi sungai hehehehehe....tp mmg cntik..kalo korang g Singap0re..leh lepak sini malam2 hehehe....


at M0nt Faber
 
then da penat bergmba sakan kt Marina Bay tu...smue org p0n dah letih..hehehe lebih kurng kul 3.30 pagi cmtu baru kitrg balik hotel...balik hotel msg2 p0n terus lelap..td0 hehehehe...

 ceria2 di hening hari hehehe

so esoknye hari terkakhir kat Singap0re...sob...sob...sob...kejap je rasenye kt Singap0re...br smpai nk balik dah hehehe...mane ek ktrg g esoknye????horiteee..bersambung di next entry...jummmm...hehehe

No comments:

Post a Comment