Friday, February 11, 2011

Trip PED Day 0ne - Melaka & JB

hye kwn2..hehe orite entry ni dya nak cte pasal trip 
PED a.k.a Project Eveluati0n & Development dya selama 3 hari aritu..
s0 ari pertama tu ari Isnin lebih kurang kul 8pg cmtu...
ktrg ramai2 kumpul kat bus st0p fakulti dya FSPU yg tercinta tu hehehe...pagi2 tu ngok ramai gile student sebab msg2 nak g trip hehe...nak2 group dya ade 2 bus g trip kali ni...then lpas smue dah ade ktrg trus je grak ondway ke selatan tanah air..yihhaaa....benti bekpes jap kt RNR dengkil mase tu...pastu ktrg trus g MELAKA...yeeaayy...

haha actually dya da selalu dah g MELAKA ni jalan2..boleh dikatekan smue tmpt kt MELAKA tu dah g..hehehe..tp xpe kali ni laen sebab g ngn kwn2 kelas ramai2 s0 ser0n0klaa kan amik gmbar ramai2 pe lg tu je la keje ktrg hehehe..kat MELAKA ktrg sempatla jalan2 kat Sg. Melaka tu...tgok project development Sg. Melaka tu...ade yg sempat naek cruise lg tu...hehehe...dya xnaek p0n sbb tghri panas hehe..dya jalan2 kat dataran pahlawan shopping2 la pe lg hehehe then makan kat situ gak....mase kt MELAKA tu xdela lame sgt dalam 3 jam cmtu kt sne...sbb ktrg nak trus rushing check in hotel kat JB dlm kul 6 pm cmtu....

then trus bas grak g JB plak...smpai JB lebih kurang kul 7pm...fuuhh sesampai JB je trus je dya rase rindu..huhu nak taw x sebab pe???hehe sebab dlu mase dya abis p0li...mase2 dya keje pejabat tanah..dya slalu gak trun JB jupe kwn2 dya..esspecially cik s0phi ik0n ku yg tercayunkk..huhu..mase tu cik s0phi kwn dya tu keje kt JKR JB...dya pon bosan gak mase tu duk NS ni xde sgt kwn2 nk lepak2... tu yg bertukar angin g jalan JB...huhuhu...relax je.... asal dah dpt gaji.... sens0rang naek bas g JB..pastu nnti cik s0phi jemput dya kt LARKIN...hehe weekend ktrg p0n jalan2 la satu JB tu..sebb tu dya mcm rindu n dah bese dah kal0 g JB ni huhuhu...

mase kt JB ni dya duk hotel TROPICAL INN JB...hotel ni dya slalu gak duduk... kalo dya g JB ngn family dya..sebb ayah de kwn die kenal keje kt hotel ni...tp nak taw x cte best..heheh dya yg booking kan tuk smue bilik kwn2 dya ni...tp smue standard roomla..tp yg dya terkejut sket..org hotel yg dya contact tu kasi dya special bilikk..yuuhhhuuiii bestla kan..xsgke dpt bilik special...bilik die besarr gitu..heheh s0n0kkkk...thankkzz to LYnda Wils0n sbb bagi dya special room...huhuhu...

pastu di malam hari..lpas rehat2 mandi2 smue..dya n kwn2 dya trus kua..g City Square  JB...jalan kaki je sbb dkt ngn hotel...mase kt City Square ni ktrg g money changer nak tukar duit Singapore masing2 hehehe...tuka banyak ringgit Malaysia...last2 dpt duit Singapore..bape helai D0llar je dapat..ceitt mahal tol duit dorg ni hehe...lpas jalan2 kt City Square JB tu...perot dah lapa..ktrg ramai2 sewa cab...nak g makan kt Danga Bay JB....yeeyyy...mase tu mmg lapa sgt...alih2 tmpt makan kt Danga Bay tu ttp plak sebb renovate...alaaaa tp semptla jaln2 Danga Bay melihat keindahan Danga Bay malam2 cntikk...kalo korng nk rase makan atas Kapal then jalan naek kapal...leh bayar RM70 sorang dkt satu restoran kapal kt Danga Bay tu...romantik taw tmpt die hehehe...

da jalan2 Danga Bay xde tmpt makan..ktrg g makan kt RESTORAN SINGGAH SELALU..dkt jugak ngn Danga Bay tu..cume kene jalan jauh sket...masing2 dah lapa mmg abis je ktrg makan kt situ..restoran tu kire standar gak nmpaknye sebb ramai Singaop0rian makan kt situ...lepas je makan  n masing2 kenyang...ktrg trus balik hotel..sbb masing2 p0n dah letih...heheh..dya balik hotel p0 terus lelap...hihihi....
s0 es0k nye?????Singap0re????
huhuhuh yiihaaaa tguu cte di Singap0re..next entry k....
will be continued..............
gmbar nnti dya upload ye..

No comments:

Post a Comment