Monday, February 14, 2011

Trip PED Day 2 - Singap0re

yuhuu...kwn2 bertemu di second entry nak cte pasal trip PED dya...hehe..sowy sebb dya lmbt updated sket kt bl0g sebb macm bz plak lately dgn keje yg banyak hehe..btw updated tp updated okehh....

oritee..untuk ari kedua trip dya...yeeaayyy setelah lena tid0 di blik h0tel yg besha di hotel Tropical Inn JB tu...pg2 lagi dya da bgun..then trun bekpes kat hotel...dlm kul 8.30 cmtu dya da nek bas untuk g Singapore..yeay...sebelum tu check2 pastikan pasport ade then isi form untuk masuk Singapore tu..lpas setle smue...bas pon gerak ke woodland tu...then g scan pasport at imigresen....sib baekla proedurnye cepat n even ramai org pon kaunter dorang banyak...so xsesak sgt kt sne...gud2...

 ni at w00dlands..check in kt imigration...

ok masuk2 Singap0re jek..first tempat ktrg g..adalah Esplanade Singap0re...Esplanade Singap0re ni bangunan die mcm bentuk durian sket...heheh mmg unik n cantik...Esplanade ni actually dewan teater lebih kurang mcm Istana Budaya kt kl...so kalo ade pape teater kt Singap0re mmg wat kt Espalanade ni...building die mmg gah..lpas g Esplanade ktrg jalan2 je dkt area2 situ...bergmba2 sakan kat sne...huhuu...smpai lebih kurang kul 1 cmtu...

 Espalanade Singap0re...cantik kan bangunan bentuk durian belakang tu hehe...

Merli0n Park..aummmm singa singa Singap0re hehe

da tengahari cmtu per0t p0n dah lapa...so ktrg g makan dkt Arab Street Singap0re...ktrg makan nasi beriyani..hihi..masuk ni dah due kali dya makan kt sini...mmg sedap..lgpon dah sah2 halal...hehe..kt Singapore ni sush sket nk cr makan yg halal2 ni..hehe...n restoran tmpt ktrg makan ni dkt ngn Masjid Sultan n area2 situ lebih krg macm Pekan Arab lebih kurang..lpas makan tu sempat2 la g jalan2 kat Bugis Street cari2 gift2 untuk shoping2...hehee...

 time lunch..makan nasi beriyani..yummy..Arab Street...


Shoping2 time..Arab Street n Bugis Street

lpas da petang tu...masing2 da penat trus ktrg check in hotel...ktrg duk Quality Hotel Singap0re...huhu mmg besh hotel ni...dya n membe dya dpt Executive Level lg...mmg terbek la..hehe tp tgokla harga satu malam pon dah 135 dOLLAR x 2.4 = RM 324..huhu mahai tu sbnr hehe...tp sib bek book ramai2 so xterase sgt la mahal sebenarnya ehehee...duk hotel rehat jap...berendam dalam bath tub lama2 sebab kaki lenguh berjalan satu hari hehehe...mmg puash rase mcm kt spa plak heheh....

 ni kat bilik Quality Hotel..sampai2 je trus snap pic..hehe teruje bilik best..hehe


 sesi malam di Singap0re plak..fuhh..banyak nak cte ni...dya smbung di next entry k...sebb malam yg panjang mase tu...banyak mende nak cte hehehe...so bersambungg...jummm...


No comments:

Post a Comment