Sunday, April 10, 2011

JANGAN PUTUS ASA!!!!!....

hai kwan2ku..mornin...h0pe smue sihat2 belaka arini e...entry ni dya nk k0ngsi sket cte...semalam satu hari dya ade " FINISHING SCHOOL" dekat fakulti dya FSPU..."FINISHING SCHOOL" ni macam m0dul setiap student final year WAJIB hadir modul ni...sebab kalo xdatang xleh grad tau hehe...s0 mmg dari first year degree aritu dya mmg attend setiap m0dul setiap sem....

kali ni modul yg last ni banyak ajar ktrg tentang cara mana kite nak bersedia...nak prepare diri kita untuk masuk dalam "INDUSTRI"...maksudnye masing2 nak keje dah..so msg2 kne prepare diri masing2 untuk masuk dalam dunia yg realiti di alam pekerjaan...emm dgr cam takot je kan nak keje hehehe...nak2 keje dalam 'CONSTRUCTI0N INDUSTRY ' yg smue org tahu betapa beratnye INDUSTRY ni hehehe....

semalam faci ktrg lecturer dalam fakulti dya gak..yg jd faci dlm kelas LDK dya lecturer QS en Azmi name die tp just call MR LEE sbb die cam cin0 heehe..MR LEE mmg baik tau..banyak yg die ajar..kongsi ilmu ngn ktrg...die ajar cmne nk wat resume..cmne nk bersedia mase interview  keje...yg besh die ajar kite cara mane kite nak CONFIDENT kan diri kite...tunjukkan colour dalam diri kite..dan tunjukkan kite ini ibarat bende ape..hehe cm unik gak kelas die wat...die ckp setiap org ade kaler msing2...kaler tu lah kdg2 org boleh nampak n judge kite cmne 'WATAK' kite sebenar...hehehe ser0n0k kan..bile kite leh tahu ape kelebihan dan kekurangan kite...hehehe...

tp ade part yg sentuh2 hati sket ....hehe nak tawu x pe die??..mase tu mr Lee tunjuk kan ktrg vde0 kt bawah ni...kwn2 ngok dlu vdeo ni sedih x???


dah tg0k dah??sedihh kan...org tu die kurang upaya....tp die SEMANGAT...xputus asa...dengar setiap ape yg org tu cakap...fuhhh mmg menyentuh hati...walop0n die xsempurna...tp die xlemah..die yakin..die xksah dengan pndangan org lain kt die...bt0l org cakap "GAGAL SEKALI XBERMAKNA GAGAL SELAMANYA"...so when you failed...you mus GET UP!!!! again......againn .... n againnn......
waahhh semangat kan dengar die cakap...hehe..mule2 dya ngok vde0 ni mmg tacing lah..menitik dah air mata hehehe..tp sbb ramai org dlm kls tu..cover2 je hehehehe....

tp ape yg penting skang..dya dah mule semangat...xm0 dah pk yg kite ni LEMAH..xmampu wat pape...kite kene usaha..kne yakin..dan jgn give up....moga2 ade semangat dan usaha dya..untuk selangkah lagi masuk ke dalam 'REAL INDUSTRY"....untuk kawan2 jugak...setiap ape yg korang lakukan...jgan GIVE UP okies...U CAN DO IT...caiy0kkkk...hehehe

daaaa

:: ANOTHER STEPS DHIYA....DONT GIVE UP...=)

No comments:

Post a Comment