Tuesday, April 26, 2011

RUMAHKU vs ZOO....


 hehe yg nih mmg klaka...hahaha pe yg klaka eh dya nih ek...hahaa bile bace title entry nih yg wat dya gelak..sebabb...sebabbb...sebabbb...teringat macm2 binatang ade  kat umah dya ni..hehehehe....

dya ni duk umah area2 kampung..jadi macm2 la binatang belaan ade kat umah dya ni...hahaha kal0 pk2 balik macam z00 p0n ade umah dya ni...hahahah nak tawu x binatang ape yg ade kat area umah dya ni hahaha...dkt umah dya ade k0lam ikan..kolam ikan buatan sendiri jugak hehe...haaa dlu banyak ayah dya bela ikan cup yg colourful cantik2 belaka...tp dsbbkan kecuaian ayah dya jugak sebab xbubuh ubat anti kl0rin mase die masukkan air dlm kolam ikan tu...banyak dah ikan cup yg mati sayang je...bela dr kecik smpai besar alih2 mati plak...hadeii...tp still jugak ade lagi ikan dalam kolam tu...hehehehe....

pastu dkt area rumah dya ni ade jugak reban...tp bukan just reban ayam je tau..hahah...sebab penghuni dalam reban nih termasuk ayam kampung...ayam bandar...dan angsa...hahaha bersedara mereka2 ni duk dalam reban tuh...hahahahahahaah

ape lagi ek yg ade...haaa yg ni xsmue org bela...kt umah dya ni jugak ade sangkar musang..dah tntu la dalam sangkar tu bela musang kan hahahaha...actually dah lame ayah dya bela musang dlm sangkar tu...sejak dukk rumah ni..cume musang yg mule2 family dya jage dlu dah mati sbb sakit...yg musang yg ad0 skang ni musang yg baru je bela, ayah dya cari gantikan dgn MUS yg lame...rinduu plakk dgan MUS heheh...family dya mmg suke bagi nama dkt binatang2 yg ade kt umah ni hahaha...mcm musang ni panggil MUS...kal0 angsa tu panggil ANG hahaha..yg menarik musang kt umah dya ni..ayah dya bagi die makan ape tau x???hehe ayah dya bagi die makan buah2 dan friskies hahaa..mcm kucing dah kan musang tu...xtaula kalo die kluar dr sangkar die pndai mkn org ke x sbb ayah dya dah ajar die makan buah ngn friiskies jek dr kecik...hehehe tp xpnah kluar p0n musang tu dr sangkar die hehe...tiap2 ptg ayah dya bg die makan hehhe....

haa ade lagi binatang si kucing sexy nih...yg kucing xtau mane dtg sebab ade je slalu kt umah dya smpai dah bape anak die beranak p0n dya xtau..sbb tgok anak die asik xde je..mne ntah pegi...ayah dya la yg pgil kucing tu sexy..sebb kucing jantan slalu dkt ngn die..then die selalu je bunting pastu beranak..tp anak xnmpak2..hahahahah....actually kucing sexy tu kacukan ngn kucing PARSI...heheh so mmg bulu die lebat n cntik cume comot sket sbb slalu terbiar berkeliaran ke sane sini...hahahah tapi die punye lengg0k jalan mmg mengg0da u...hahahah sebb tu ayah dya pagil die sexy kikikiki....

emm kalo kt dlm umah plak..ade aquariumm...dlu bela ikan kelisa...smpai besar tetibe mati jugak baru2 ni je dalm thun ni...ade dya cte dkt entry dya dlu...sedihhh je kan....tp dah ganti ngn ikan baru kt aquarium nih...ganti ngn ikan kal0i...heheheeh kalo kwn2 bace mesti pelik sebab umah dya mcm2 binatang dah ade kt umah ni...ibarat mcm z00 dah hahahaha...kire mini z00 lah kan...hahaha kalo umah kampung cam dya ni b0le la bela2 binatang cmni...kal0 duk bandr susah sket kan..nak2 kawasan kg ni besar sket xdela binatang tu menggangu p0n hehehehe...

tp ser0n0k tau bile binatang2 cmni...nak tawu x sebb ape??heheh sebabb kalo b0san2 xde org kt umah...binatang2 ni la tmpt dya borak2,gad0h,men kejar2,gelak2 kan dorang..hahaha mmg menghilangkan b0san t0l...dya suke men kejar2 ngn gad02 gelakkan Angsa dkt umah dya ni...hahaha sebabb geramm dgn angsa tu bile nk bg die makan die punye memekakkkk <bising> haaddooii sakit telinge...nasib baik die jenis angsa yg xkjar org,,,angsa manje gitu kire xdela cm angsa len yg kejar2 org tu...cume die bising je bile nmpak org hahahaha...klo ingat2 kt "dorang2" nih mmg nk gelak...nak2 kalo ktrg cte pasl "dorg" ni kt family...family dya mmg gelak la...mmg penghibur sebenar binatang2 ni kan.....hahahahaha

heeee dya cte ni mesti korang terbayang umah dya, hutan mcm kt z00 kan...hahahhah xde p0n hutan...kt sini...cume ade p0kok sket2 je...hehehe nak2 area blakang umah ni dah wat perumahan..kalo x dlu mmg hutan kelapa sawit..haaa dlu mse ade pokok klpa sawit binataNG yg xdiundang mcm ber0k tu slalu datang hahahah...skang da xde dah..ntah mane ber0k2 tu lari hahaha....tp ser0n0k jugak duk area rumah cmni hehehe..mcm2 leh buat kikiki...nak2 keliling smue family je...hehehehe....

kalo nak singgah mini z00 kt sini...mehla heheheh upppsss gurau je..
<binatang makhluk tuhan...manusia p0n makhluk tuhan...xsalah kalo sama2 hidup harm0ni di bumi ciptaan tuhan ni kan....binatang p0n boleh hidup harmoni sesama mereka...apetah lagi kite sesama manusia yg ade akal ni kan...jummmm kite sama2 hidup harmoni di bumi ciptaan tuhan ni kawn2...> =)....daaaaa

No comments:

Post a Comment