Thursday, May 26, 2011

realitinye dya jadi cikgu....

huuuu bersambung di next entry....dya nak cte ape je dya buat sepanjang teaching dkat PULAPOL AIR HITAM tu....realitinye dya jadi cikgu????

realitinye dya jadi cikgu...dya kene :-

1) teaching english....
2) f0ll0w m0dul yg management kasi....
3) kene speaking english ngn student n habis kan silly bus yg ade dlm modul....
4) teaching dari pgi smpi petang stat dr 8 am to 5 pm....
5) conduct 0ral test n bagi markah prestasi setiap student...
6) ingt name 41 orang student dya...
7) teaching sesuatu yg menrik perhatian dorang untuk minat belajar xksh dgn care ape sekali p0n asalkan berpndukan modul...

heee rase2nye tu je k0t yg dya kene wat sepanjang jadi cikgu tu..huhuhu susah x rasenye kwn2??hahahah...mule2 mcm sush taw..sbb dya xpnh p0n ade experience jadi cikgu ni...nak2 kne ajar english plak tu...hari2 sblm td0 or sblm nk teaching dya study dlu ape yg nak diajarkan dkt d0rang..hehehe..hari2 pk nak wat ape ek arini...nak ajar ape ek...ehehe bukan ape...mmg la m0dul dah disediakan..tp care kite mengajar untuk tarik perhatian dorg nak beljr ....mengikut kreativiti kite sndrii...hhaaaaaa pnt tau ari2 nak pk  nak ajar pe kat dorang..huhuhu.....

selalunye kalo kelas pagi..mmg dya akan ajar te0ri...dya ajar grammer...report writing..n mcm2 la yg ade dlm modul tu..then selalunye klas petang dya xajar te0ri dah..klas ptg dya wat klas relax2 je xf0rmal...sbb nak elakkan student dya mengant0k dlm kelas..yela korang p0n tahu latihan p0lis ni kan penat...kadg2 kesian dya tg0k dorang td0 dlm kelas sbb xckp td0..d0rang kne ade latihan kawad la,r0-call lah,centhree lah...mcm2lah aktviti d0rang..tu belum masuk aktiviti yg d0rang kne hukuman@denda dgn jurulatih2 dorang lagi...mmg nampak d0rang penat n letih duk sne..n mental d0rang mmg cukup kuat la....tu yg dya tabik...heee nak jadi p0lis mental kene kuat taw ehehehehe...btw sbb tu dlm kelas dya xserius sgt dgn d0rang...xnak d0rag pressure sgt dgn kelas english ni..heheh s0 ptg2 dya slalu wat game...0r suh d0rang nyanyi atau berlak0n jek...kal0 bab2 game+nyanyi+berlak0n...d0rang mmg superb sp0rting..heheh tu dya puji...alaaaa lgp0n dorang semuanye lelaki kan...mmg xde malu p0n d0rang dlm klas..mmg sp0rting habis...hehehehehe

 mase ni dya suh d0rang acting..n kene speaking english skali..heheh mcm2 gaye ade..but enjoyy..

kadang2...dya buat kuiz..n bg hadiah kt d0rang..heheh kal0 dpt jwb..dya bg gule2 ke c0klat ke aiskrim ke...heheheh sukeee d0rang sbb dpt hadiah...then mase2 tu la semuanye tumpukan perhatian je bile dya ajar..sbb kalo dya tnye s0klan d0rang nk jwb sbb dpt hadiahh..hahahahaha..dah mcm budak tadika dya wat d0rang..hehehe ape2p0n mmg happening...tujuan dya wat klas cmtu p0n sbb nak bg d0rang minat nak belajar..alhamdulillah d0rang bg kerjasama ngn dya...hehehehe....

tp mcm bese la kan..mmg xsahla kal0 dalam 1 kelas smuenye baik2 xde yg n0ty2 kan..hehe yg n0ty2 tu mmg ade..haa ade s0rang student dya ni name die asyraf,,,haaa mmg n0ty sgt die...hehehe bukan ape asyraf nih...kal0 time dya ngajar .....die la 0rgnye paling banyak tanye n paling banyak cakap..asik berckap jek..sekejap cik dhiya itula...cik dhiya ini la...asik pgil cik jek..hahaha dya nk gelak p0n ade...nak2 kal0 dya wat game+nyanyi+berlak0n mmg die la slalu inv0lve...yg bgusnye die ni sp0rting....ape2 je die leh wat hehehe...tp time dya ajar te0ri je..die td0 hahahahahah...dah la duduk dpn sekali...hihi..time die td0la dya selalu kejut die..tepuk meja die suh die jawab soalan...hahahahahaa....die ckp kwn2  gelar die sinchan..hahaha sbb de rupe cam sinchan ke ape dya p0n xtaula...tp kt sane dya bg name gelaran baru kt die...sbb die n0ty sgt..dya pgil die HAJIMARU...haha taw x katun hajimaru tu???noty kan hajimaru tu...haa mcm tula n0ty nye student dya name asyraf ni hahahaha...

 haa ni lah student dya name asyraf tuh...tg0k muke die p0n dah tawu n0ty kan.
.hahaha mcm hajimaru..kih3..

ramai lagi student dya...ade name 

IZWAZIR,REZUWAN,,ADZHIM,FAIZ,HAFIZI,KHAIRUL,FUAD,JEFREE,AMIRUL,
AFFENDI,SYAHMI,RODZI,LEE,SURESH,,,
huhuhu kalo nk senari 41 org name leh gak ni..smuenye dya ingt name d0rang..sbb masing2 mcm2 ragam....

haaa dlm mcm2 ragam d0rang ni kan...mmg la d0rang ni baik n hormat je cikgu die nih...tp de satu hari tu cik dhiya ni mengamuk dlm klas huahuahuahuahuah..mcm beriyeee je nk mengamuk dlm kelas plak kan.... hahaha....hihi bukan mengam0kla cume termarah je ngn d0rang ni..sbb de hal yg d0rang wat....haaa nak tawu x ape sbbnye am0kan berlaku...kih2 ataup0n ape sbrnye sebab dya marah d0rang...haaaaaa bersambung di next entryy..tunggguuuuu......


p/s: sape selalu kene buat siasatan tu???student kite ade nak siasat...hahaha uppsss...

No comments:

Post a Comment