Thursday, May 26, 2011

teacher dhiya????????...=)

hai kawan2...sory lately ni banyak entry yg lmbt dya updated heeee..bkn ape mase mmg mencemburui then dalam mase yg sme banyak mende yg berlaku..n smuenye nk sgt dya cte kt u all hehehehe....

ok firstly tanggal 16 Mei 2011 punye cerite....mnde yg berlaku dlm hidup dya n dya xpnh terpikirkan pon akan terjadi...


di pagi hari 16 Mei 2011 bersamaan Hari Guru...

standd upp!!!!!...."Gud M0rning teacher""!!!....

upssss teacher???xpnh dya bayangkan dya ade seramai 41 orang student a.k.a anak murid yg kesemuanye lelaki yg segak bergaya dan mempunyai jwtn yg digeruni...usssiihhhh <sius p0y0s>kih3333......eh ape ni??dya jadi teacher?????hehehe

ye saye...sayelah Dhiya Farhana Khaidir..yg menjadi teacher itu...huhuhuhu..xsgke kan...kih2...dya p0n xsgke dya leh jadi teacher...actually mule2 membe dya nih ajak dya tuk join jadi TUTOR...as keje part time je...so dya ni 0n je sbb memikirkan dah abis stdy xde pe nk wat...so leh la cari experience keje nih...mule2 dya ingt jadi TUTOR ni mcm jadi fasililat0r jek...sbb kalo jd fasi tu dya dah besela...ikot program2 belia nih...buttttt u all nak taw...sekali...dya kne jadi TUTOR nih..mmg mcm jadi cikgu dahhhh....nak taw x dya kne teaching spe???huhuhu kne la plak teaching student2 PULAPOL...smuenye rekrut P0LIS plak tuh...hadoiii n smuenye LELAKI....haddoiiiii...n paling gerunnn sekali kene teaching dorang ENGLISH...fuiy00000 maun berab0k nak kne speaking ngn d0rang nih....hahahahahha....then kene teaching dorang dalam mase 1 week plak tuh..huhuhu s0 mgu lepas mmg dya outstati0n kt PULAP0L AIR HITAM...spnjg mgu duk sne....

0k first day teaching...mule2 bg dorang jwb exam dlu sbb nak bagi2kan klas...then pagi tu mmg dya ni mcm mimpi jek bet0l ke aku ni teacher nih??hehehe...so after dorg exam mmg dya handle kls sorang handle seramai 41 org student..bayangkan kite ni s0rg2 p0mpuan yg ckp kt dpan tu then smuenye lelaki je anak murid kite...n student dya ni bukannye umur bawah dya mcm dak sek rendah...tp major umur smuenye antra 19-29 tahun..bayangkann???hahahaha...dya mule2 gerun nk ajar dorang..nak2 dgn dorg berunif0rmkan p0lis tu..hahahaha...btw hari 1st lepas sesi ice breaking tuh..dya mcm dah ok sket dpt terime kenyataan bahwa mmg dya kene ajar dorang ENGLISH dlm mse smgu tu...huhuhuhuhuhu

s0 that week mmg panggilan dya bertukar mnjdi cikgu@teacher@miss@cik DHIYA...hehhe..n 1st day teaching tu p0n dah ramai yg wish SELAMAT HARI GURU dkt dya..hahahah mcm pelik je...1st time jd cikgu then hari tu hari guru plak...uhhhh terharuuuuuuuu...thankkzz u all yg wishh ....huhuhuhu...

btw mmg pengalaman yg meny0r0n0kkan wal0p0n mule2 mcm xconfident nak ajar d0rang...n student2 dya d0rang smue baik hati even mmg besela d0rang mmg n0ty kan...dlm n0ty2 tu, yg dya puji dorg ade disiplin n pndai h0rmat kite....smue tu mmg xpat dya nk lupekan even only 1 week dya teaching dorang....n dorang 1st yg mnjdi student dlm hidup dya...dorg bg byak kenangan manis...n dya dpt rase cmne perasaan jadi cikgu....cocweett hehehehe....banyak lagi dya nk cte pengalaman dya spjg kt sne..nnti dya cte next entry k...

 t0 all my student thankzz for everything...kn0wing u all its give me happiness n colorful 0f memories....
sabar untuk beberapa bulan je lagi k...cik DHIYA akan doakan u all berjaye k... insyaallah time u all passing 0ut..i will be there...gudd luckkk....will miss u all guyss...

 ni antaranye student2 dya...platun 3 n 22...mase ni last day teaching xsmue ade dlm klas sbb smue dah abis oral test so ade yg kne pgil dgn SARJAN dorg tuk wat keje len....thankz yg ade dlm ni..yg xde tu btw miss dhiya ttp ingt name korang tau..hehehe 

banyak cte menarik pasl dorang sepanjang dya teaching nnti dya cte k...
daaa...


p/s: SELAMAT HARI GURU juge dya ucapkan kpd smue guru2 n lecturer2 yg tlh mengajar dya dr sek rendah smpaila dya dkt Universiti...jasamu ttpku kenang...n penat lelah cikgu2 spnjg mengajar anak2 bangsa... dpt dya rasekan persaan itu ..setelah diri ini pernah bergelar se0rang GURU...hehehe...terima kasih cikgu.....






No comments:

Post a Comment