Wednesday, September 21, 2011

aktiviti sebelum RAYE...

hai...haha walaup0n dah terlambat tp nk cte gak..
bg memenuhi entry bulan september ni hahahaha....
xkishla kam0 nk bace ke idak...
kite nk tulis gak hhahaha...

okeh aktiviti pertama sebelum nk raye tu kan..

1.BERBUKE PUASE BERSAME TIMB.KETUA POLIS NEGARA...

huuu kenal x sape?haa DATO KHALID nih..actually kebetulan berbuka puase dgn die...
dkt hotel...Als0n pUTRA nIlAI tuh..n dat0 tu pun sbnrnya 0rg kampung dya jgk..hehe..mmg knal ngn ayah dya...sempat gak dya jupe die n ucap Slmt ari raye hehehe sukee...dat0 polis yg sempooiii hehee..


2. OPERASI BUAT KUIH RAYE....
da 2 3 ari dkt nk raye baru dya stat wat kuih..uhuhu mule2 ibu dya xkasi dya wat..sbb dya sakit lagi tkot dya xlrt...tp bg dya nk wat jugak wat kkuih simple2 je sbb mmg tiap2 thun dya buat kuih ni hehehe...mase kakak sepupu dya da blik..dya join ngn die sekali wat kuih...dya wat kuih cornflakes madu ngn kuih semperit...hehe sme je tiap2 thun n btw klo u all nk tu mmg kuih ni abis dlu setiap kali raye hehe syok kan sbb tu dya nk wat jgk kuih raye hehe at least klo ade org dtg raye tnye ade xkuih buat hehe bole la dya ckp an dya yg wat haahaha


3. MAEN BUNGE API N MERCUN WIF ANAK2 BUAH...

huhu yg paling dya suke aktiviti sebelum raye ni lah die...sbb dak2 kecik dah ramai smpi kt umah..especially anak buah dya yg jauh dri terengganu ni..jarang dorg balik kg sbb tu la sonok klo dorg balik  nk melayan karenah dorg ni...hihi malm raye tu kebetulan abg sepupu dya banyak die belikan bunge api n mercun ktrg ape lg menghabiskanyye la punn hehhehe....hihi geram tgok2 dak kecik nih AMIR AMSYAR..tp dya pgil die MEMEY...hihi comei kg b0y ni...hehe

4. MASAK RENDANG N KETUPAT...

aktiviti ni mestila wajib an tiap2 thun...nak2 esok dah nk raye tu..dri pagi tula dya n ibu dya sibuk at dap0r..nk siapkan rendang n ketupat nih..lemang kakak sepupu dya yg wat huhu...pagi tu sempt gak tolong makcik dya kt kedai santan..haha tp tp mk eihh ramai tol org beratur nak santn..heheh yela an semua org nk masak menu yg same mse raye heeee..tp xpe jnji s0n0kk hehe...

es0knye RAYE..huuuu
t dya cte mase raye plak...
daa


No comments:

Post a Comment