Thursday, October 6, 2011

KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA...

Salam u all...
ye disini dya nak k0ngsi sket..noted yang di share oleh fwen dya di facebook..
nak k0ngsi kt sini sbb noted ni cam menarik...
kal0 u all bace n nak k0ngsi dengan kawan2 lain dya alu2 kan k...
sharing is caring rite?hehehhe...

jum kite bace KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA ini....

+
+
+


haa kan nak cte pasal KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA..so pilih lah lelaki yg seswai...huhuhu tuuu diaa gmbar sebelah dya tuh..kenal x lelaki ini tuh?hahah itulah die pelak0n name Shahnaz tuh...dya minat gile kot kat die hahahah nak2 mase die jadi Qausar..memang admire gile tau hahha..tp xdela nk jd gile...hahaha ok ok ok...dah2 kite nak layan n0ted kan bukan layan gambar hahahaha..jummm



KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA....


DI MANA LETAKNYA KEHENSEMAN SEORANG LELAKI ?

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang baik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang
Ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki...

DAN DIMANA KEGAGAHAN SEORANG WANITA???

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada
kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada
pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:

"Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat " Surah Al-Ahzab : Ayat 71

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka
sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."


okeh dah bace bukan?
marilah kite same2 renung2 kan dan selamat beramal =)..
daa...

pss ; kam0 selalu kate saya KUAT...
        disebabkan itukah kam0 berbuat demikian??????
        toink toink (^^)

1 comment: