Wednesday, December 14, 2011

~Tentang Dhia~

ZIKIR BUAT DHIA....



heeee haaiii u all tgok x cte yg top2 meletop skang kat tv3 nih??elee mesti korang tgok jugak kan..heehe..haa skang dya memang layan cte Tentang Dhia nih...heee mmg setia setiap pukul 7 pm Isnin-Khamis duk depan tv tunggu cte nih heeee...mesti korang ingt dya suke cte ni sebab ade name Dhia kan??hehe actually ade jugakla suke name Dhia ade dlm cte nih..hihi tp yg buat dya suke nk tg0k cte ni sebab yg penting sekali..sebabbb dya minat gileeeee dekat Zikir nih..heeee a.k.a Adi Putra...huhu sape yg xminat her0 malaya ni kan hehe...

btw dya penah jupe dgn Adi Putra nih....hee sejak jupe kali pertama tuh..trus jatuh cinta dekat Adi Putra nih...heee xdela jatuh cinta smpi nak kawin ngn die...sebab die pon dah kawin heeee...tp tg0k watak Adi Putra dlm Tentang Dhia nih sebagai Zikir mmg lagi la jatuh hati kan..heee dlm hati hari2 ni berharap adela lelaki seperti Zikir dlm hidup dya nih..cewaahhhhh.tapi ade ke lelaki sebaik Zikir dlm cte Tentang Dhia dlm dunia skang ni ek..dya harap adela kan hehehe...terpulang dekat diri lelaki itu sendri..hehehehe....







ZIKIR!~~...se0rang lelaki yang dlunye naif tentang agama...longgar imannye..kemudian berubah apabila dibimbing se0rang kwn baiknye..Zikir berubah menjadi se0rang yg taat kpd agamanya..dan berharap kwn baiknya itu dpt membimbingnye smpi bile2..malangnye kwn baik Zikir meninggal dunia..Zikir menolong isteri n anak2 kwn baiknye itu untuk menguruskan knduri arwah di kampung..Zikir juga telah menggangap family kwn baiknya seperti adik beradiknye sendri..mase di kampung Zikir se0rang Architect  telah jatuh cinta pandang pertama dgn Dhia..dengan ciri2 wanita solehah yg terdpt pada Dhia Zikir ingin melamar DHIA....Zikir juga seorang lelaki yg merendah kan diri..sabar...dan yg paling best Zikir seorang yg romantik hehehhee

Dhia seorang gadis kampung...yg disayangi oleh keluarganya..dan Dhia dicintai oleh 2 orang lelaki lain selain Zikir...Raffi kwn baik dya sejak kecil di bangku sekolah mencintai dhia malangnye Dhia hanya mengganggap Raffi cuma kawn biase...Dhia juga dicintai oleh Azmi....dan Dhia juga trut mencintai Azmi..malangnye konnflik berlaku...selpas Azmi brtunang dgn Dhia..AZmi telah ditangkap basah dengn Melly..akhirnya Dhia tidak mengawini Azmi........jodoh Dhia hanya untuk Zikir..heeeeee












Zikir buat Dhia.....

nak cte ke sinopsis cte nih?dya rase korang pon tawu kot hehe suke   sangat tgok lakonan Zikir n dhia..Nora danish yang comei...Adi putra yg ncemm...heeee...korang layan tau drama ni smpai abis...kite tgok same2 heee 
daaa...

p/s: layan lagu Dhia Untukku by Adi Putra....bestnyee sore adi putra hehehehe

1 comment:

  1. cite ni mmg best la...pukul 7 mmg setia terpacak depan tv..watak zikir tu mmg best la...amboi...bestnya lagu tu...:)

    ReplyDelete