Monday, January 31, 2011

Krisis Mesir : Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia @NajibRazak

Attenti0n : entry ni adalah re-p0st untuk membantu student2 Malaysia yg belajar di Mesir...
bile dya bace di blog.ariffshah ni rase takot n risau dgn keadaan di sane...
esspecially to student2 yg belajar di Mesir...
student2 dkat Malaysia ser0n0k bercuti tapi student2 Malaysia dkt Mesir dalam ketakutan...
so dya harap usaha yg kecil ni dpat beri impak yg besar dalam usaha kite membantu...
mari same2 kite d0akan keselamatan rakyat Malaysia kt sane..
aminn..
kwn2 kalo dah bace sila share untuk update smue...




Bila baca balik rentetan kejadian yang berlaku di Mesir sekarang ni, aku rasa sangat kesian kepada pelajar di sana. Aku faham sangat situasi mereka dan aku rasa apa yang mereka alami sekarang berpuluh kali lebih teruk dengan keadaan di Moscow. Aku juga teringat kepada segelintir pembaca blog.ariff yang juga merupakan pelajar kursus perubatan di Mesir dan juga kawan-kawan seangkatan di MAI ni yang kebetulan menghabiskan masa cuti musim sejuk di sana. Harap mereka semua ni dan seluruh rakyat Malaysia di sana selama.


Inilah nasib pelajar kita yang belajar di luar negara kalau ditempatkan di negara kelas kedua atau ketiga. Aku rasa satu hari nanti kerajaan patut menghentikan daripada menghantar pelajar ke negara-negara yang bermasalah dan hanya menempatkan pelajar di negara maju sahaja. Sebentar tadi aku baru dapat mesej melalui Facebook daripada seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Egypt berkenaan keadaan pelajar di sana dan aku rasa mesej ini perlu disampaikan kepada semua supaya kita tahu yang sepatutnya kerajaan kita perlu secepat mungkin menghantar bantuan dan mengeluarkan rakyat kita dari sana.
Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia
So what can you do now?
  1. Kalau ada Twitter, retweet this. Aku sengaja mention @NajibRazak dalam tajuk entri supaya everytime orang retweet, akan automatically mention nama dia. Click the retweet button. Lagi banyak, lagi bagus. It show’s that things are really serious there and we care.
  2. Reblog this. Copy paste dan post dalam blog. Time ni memang aku galakkan sangat-sangat untuk korang copy paste.
  3. Share this on Facebook.

UNTUK MENGETAHUI UPDATE TERKINI
CLICK





The Green Hornet



hai kawn2...huhu da tg0k l0m cte Green Hornet nih???dya baru je tg0k sabtu aritu dgn mr ubbay muvie nie..
not bad laa cte ni...mule2 cam boring pastu bile ade acti0n her02 dalam cte ni baru besh...
macam cte katun p0n ade jugakk rasenye...kitrg tgok versi 3D punye sbb yg bese xkua lagi...hehehe
tp acti0n2 die mmg style..laaa
haa ni her02 dalm cte ni ...yg kiri tu Jay Chou as Keid0...sebelahnye Seth Rogen as Green Hornet 
her0 utama dalam muvie ni..dya lagi suke Jay Chou dalam cte ni..sebab die lagi briilliant yg leh jadi action her0 dalam cte ni..yg Seth Rogen tu nak p0pular je lebey huhu...
pndaii je dya k0men muvie ni ek..hehe actually kalo korang nak tawu besh ke xbesh cte ni
silalah ke panggung berdekatan ek..layannn...


sebelum ng0k muvie tu...dya n mr ubbay jalan2 dlu kt JJ ni..ape lagi keje ktrg xsah kalo xmsuk kedai buku..hehehe...dya plak bile masuk kedai buku rase nak beli je smue magazine n n0vel2 huhu...

 haa ng0k mr ubbay ni khusyuk nye bace buku..hihi kai snowcap tu mcm nak g Jepun jekk..hihi

dya p0n tg0k2 n0vel yg besh kt P0pular ni..bile tg0k2 rase nak beli smue..huhu bilekah dya nak bace smuenyee tu??hihihi xtaw bile abis bace kalo beli smue2...hehe
nak beli n0vel ni ::

novel The Notebook by Nicholas Sparks....
ni n0vel romantik taw..actually mr ubbay nak hadiahkan dya dvd cte The Notebook ni..
sebb mr ubbay suke cte romantik ni hehe tp xjupe2 lagi dvd nye sebb cte ni dah lame..
dya p0n xtg0k ctenye lagi...so nnti dya nak beli n0vel ni lah..
nak bace2 ape cte yg romantik sgt tu ek hehe...



emm lagi satu novel ni ::


 novel P.S. I Love You...

yg ni dya dah cte dekat entry dulukan yg mr ubbay ade hadiahkan dya dvd cte ni....
huuhu mmg beshh cte ni n sgt romantik...
kalo layan lagi mesti nangeshhh...huhuuhu


kwn2 minat membace x??hehe..
kate orang :://
membace menambahkan ilmu...
so kawn2 jumm kite rajin2 membace...
daaa

Sunday, January 30, 2011

Offer keje!!....

hai morningg kwn2..wahh beshnyee rehat2 di pagi Ahad yg sejuk mejuk ni yeeee...hihihi..mesti ade yg xmgun2 tid0 lg kan..heip..heiipp..cpat3 mgunnn...angkat kain di jemurann...huhhu...dya awal2 da mgun taw...b.fast then kemas2 umah...nak g mane ek arini hujan2 ni...duk umah je la nmpaknye...hihi

eh3 title entry ni pasal offer keje la dya..ape merepek bukan2 mukadimah ni...hehehe...ok3 straight to the p0int....dya nak cte  pasal offer keje ni....semalam dya g jupe somebody Engineer ni wat interview untuk research dya....so smlm pagi2 dah gerak g site engineer ni...sbb dah wat appoinment ngn die...ingt nk interview kt 0ffice die..sekali kat site office laa..huhu dah la dya g sorang2 pastu g site dkat jauh cor0k..gile berani g site sorang2 si dya ni...hihihi..mule2 xpk pape..pastu nmpak laki2 kt site tibe2 cm takot lak..hahaha..tp tawakal je la..niat kte baik kan...then nak jupe org profesional xkn la nk wat pape...huhuhu...

so dapat jupe engineer tu dya truskan interview dya..banyak jugak inf0 yg die kasi..then baikla engineer tu ngn team company die tolong dya bg maklumat bergune utk research dya ni...so borak2 after interview tu..engineer tu plak interview dya..hihi bile abis blaja???....dah mtk keje ke blom??? background stdy ape??huhu mcm interview nak bagi dya keje plak ek....hihi..so dya ctela kt die dya abis blaja bulan 4 ni mayb nak cari keje trus...haa lpas tu..truss engineer tu offer keje kt dyaa..huu rezeki disitu...die cakap abis blja nnti trus anta resume kat company die..nnti die review...sbb company die p0n nak cari org sbb company tu dapat project baru...so kalo leh die nak cari Planner..tu yg die tawarkan keje tu kt dya...hihii....

si dya ni plak memgla suke..org da offer keje kan even xgrad lg..hihi..insyaallah dya ckp kt engineer tu..abis je research dya ni..dya akan anta resume kt company tu...terpulangla kt company tu nak amik dya keje ke x ek??hehehe....moga2 ade rezeki dya lpas abis blaja ni kan kwn2...kwn2 doakan dya taw..huhu...


:: excited nak keje..tp pk2 tgjwb kite mase keje nanti..haiyaa takot lor..::hehehe
caiy0k2 dyaa...
daaa

huhu ade talent jadi Planner x kat site??hiksss..

Friday, January 28, 2011

Kejar Sane Kejar Sini....

aii kwn2...uishhh ape yg dikejar kan tu ek si dya ni...maen kejar kejar ke ape??...sbb title entry kejar sane kejar sini...hehehe...xdela kawn2 nak cecite kt sini yg arini dya letih sgt...sbb terkejar sane terkejar sini...nak uruskan trip class dya yg nak ke luar negara ni...haiishh sampai xsempat makan taw x...lapar bercmpur baur dgn letih arini...dah la mlm td letih pk pasal design project..kul 4 pagi bangun setlekan design tu..fuhhh sib baek setle jugakkk...

tp yg mende ni trip ni haa..hadooii dah lame sgt berusaha menguruskan trip ni..tp xgak sudah2...cmne nak wat booking hotel bas smue ni...kalo approval dr pihak atas ni lambat...nak kene tgu approval Wisma Putra la..mcm2la plak..susah jugak la plak kalo nk wat study trip g luar negara ni ek..hadooii..kenapala ade sistem Birokrasi ni...mmgla bagus sbb ade prosedur n step...tp prosedur ni yg leceh wat smue mende jadi lambatttttttt...padahal smue tu da approve...tp kene jugak nak anta bgtawu pihak2 len tgu approval dowangg..haiyyy00 sgt leceyy...tp setiap prosedur tu kan ade kebaikan die...dya tawu tu...cume prosedur yg lambat n staff yg bg mcm2 alasan wat kite yg menguruskan rse letih...huhuh...tp untuk kwn2 tersyg xpe2 cik dya ttpkan uruskan trip kite okay!!!..hehehe...

harap es0k dah setlle mende ni...malas mau pk lg...mau pk nak g jalan je dahh...hahaha...td lpas je balik dr setlekan hal smue tu br dya g makan...dah balik rase letih mandi trus td0...skang ni hamikkk xle td0 plak dahh...hahahaha

okies sampai disini..walaupon rintangan susah payah melanda nak menguruskan sesuatu hal...kite kene ttp senyummmm sbb bile berjaye kite akan lebih tersenyummmmm hihihi <ape yg dya merepek daaa>>
daaa kwn2...

letih2 ttp senyummmm... =)

Wednesday, January 26, 2011

0h ilham datanglaahh......


hai kwn2...huhu nak tulis entry ni sebab ngah serab0t pikiran ni nak mengeluarkan idea.....huhu...amat payah nak mengeluarkan cetusan idea yg b0mbastic untuk development ni..hihihi..mesti korg confius ape mendela dya merepak ni ye x...hihhi bukan ape kwn2..skang ni dya ngah wat assigment untuk subjek Project Development...n dya kene wat proposal untuk buat satu development nak development Sungai Perak tu jadi tmpat yg bombastic..huhuh...tawu x Sungai Perak kt ner???hehe dya kne develop area Kuala Kangsar huhu...mcm2 sbnar nak wat...bile dya tgok picture2 kt goggle pasal development area river ni hihihi sgat cntik..
rase nak buat macm ni ke......




ni dkat Clark Quay Singapore....



ke nak wat cmni ke :::






ni dkat Venice...location film The Tourist..







ke yg mcm ni ::






huhuhu...tu yg serabot mau pk ni...nak memerah otak berpikir...huhuhu....susah jugak mau jadi Project Planner ni ek...kwn2 bantu dya bagi ideaaa.....adeiii....hihhi...h0pe dptla ilham yg mister l0ba-l0ba...malam ni...hehehee...
caiy0k2 dya...






S0ledad...

hai korangg...korang penah dgr x lagu S0ledad dr westlife nih??sape yg pnah dgar tu mesti rase beshh kan lagu ni...hehe..sape yg blom pnah sila layan ek...actually lagu S0ledad ni dah lame dah..yela zaman2 westlife dlu kan..mmg femes group2 macm westlife,BSB,n'sync..smue best2 kan lagu dorang...termasuk la lagu S0ledad ni...dya mule2 dgar lagu S0ledad dkat kelas tuisyen English..hihii..masih ingat taw..ingat lagi teacher tu nak ajar kite speaking English..tp care die dgn ajar kite dgr n hafal lagu n hayati lirik lagu2 english ni..first s0ng teacher tu ajar..lagu Soledad ni la..teacher suh ktrg dgr n siap trgkan pe maksud lagu ni lagi...hehehe..actually sape tawu ek meaning S0ledad ni ape???xsilap dya S0ledad ni maksud L0neliness..tp xtaula kalo salah..kalo slah btolkan dya k..hehehe...nak hayati n phm maksud lagu ni..sila layan lirik di bawah...n dgr lagu die sekali yee kawn2...
IF only you could see the tears in the world you left behind
If only you could heal my heart just one more time
Even when I close my eyes
There's an image of your face
And once again I come to REALIZE
You're a loss I can't replace

Soledad

It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad

Walking down the streets of Nothingville

Where our love was young and free
Can't believe just what an empty place
It has come to be
I would give my life away
If it could only be the same
Cause I conceal the voice inside of me
That is calling out your name

Soledad

It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad

Time will never change the things you've told me

After all we're meant to be love will bring us back to you and me
If only you could see

Soledad

It's a keeping for the lonely
Since the day that you were gone
Why did you leave me
Soledad
In my heart you were the only
And your memory lives on
Why did you leave me
Soledad


:: dr malam td layan lagu S0ledad..huhu..very s0ul.. =)

Tuesday, January 25, 2011

Ratah-ratah Baby T0mat0....

yummmyy...baby t0mat0 from Camer0n Highland...

yuhuu kwn2..ng0k pic baby t0mat0 tu...ade sape2 yg xsuke makan t0mat0 x??hehehe....tp come je kan baby t0mat0 ni kicik2...baby tomat0 ni kwn dya..cik Sara yg kasi ....die baru balik dr Cameron Highland weekend aritu...dya pon kirim kt die suh beli baby t0mat0 ni...beshh masam2 manis n c0me2 hehe...byak plak tu kan...hehehe..dlu dya xsuke makan buah t0mat0 ni sebenar...tp ade sekali mase dya g Camer0n Highland...ade membe dya beli baby t0mat0 ni die suh rase...even dya xmakan buah tomato sbnr lpas je rase baby tomato ni trus je suke makan buah tomato dahhh...hehehe...

s0 arini xde kelas bosan2 kt umah n hari mendung...hujan je plak tu...per0t p0n lapa la duk umah ni..hehe...nak kua beli makanan malas..then dya p0n masakla...kebetulan cik Sara p0n td0 umah dya..sian die xmkan lg...dya masak nasi g0reng tuk ktrg mkan pakej sekali makan lunch hehehe...mase makan nasi g0reng pe lagi berulam kan baby t0mato ni la...sedapp taw kawn2 selera je...mule2 dya ratah cm gitu je baby t0mato ni...pastu buat ulam makan sekali dgn nasi goreng...shedapppp...nak rase dya masak???meh2 dtg umah makan meh hehehehe...

nasi g0reng berulamkan baby t0mato..nyumm..nyumm hehe

actually dya rase mesti xsemua 0rg suke ratah2 t0mat0 ni kan...btw t0mato ni banyak khasiat n baik untuk kesihatan taw...dya ade terbace...kal0 slalu amalkan buah t0mat0 ni...boleh membantu mencegah penyakit kanser n sakit jantung....pastu t0mat0 ni jugak baik untuk kulit kite...membuatkan kulit kite jadi haluss muluss...hihihi...s0 kwn2 sape2 nak kulit yg halusss mulusss jummm mamam buah t0mat0 hihih...xksahla die masam ke ape..anggap je macm makan asam jerukk...hihiii...

sekian saje inf0 kesihatan makannan dr dya..
daaaa...

Monday, January 24, 2011

ItS tiMe t0 Sh0ppink...


 haaha kiri kanan hand beg..mase ni kt KLCC tgu ibu pilih2 beg hehe


hai kwn2...bertemu lg kita di hari isnin ni...hihi cmtu la ek..nak updated bl0g dhiyakira ni hari2 xsempat je..di hari2ku yg bz ni hehe..but bile dah stat updated mesti ade lebih dr 1 entry hehe..xpela kan ade m00d nak updated bl0g disitu..hikksss..

W0w title entry..shoppink2..hihi..eceeyy ladies2 mesti suke kan bab shoppink2 ni..kal0 dah namenye ladies..agak payah nak dgr ladies xsuke shoppinkk..pelikss disitu hehee..yela even nowdays p0n laki p0n ade yg gile shoppink jugak hehee...tol x kwn2??hehe sape xsejutu sila gtaw hehe..

nak dijadikan cte semalam..haa kalo hari ni isnin semalam ahad la kan..hehe..yelaa kwn2 smlm hari ahad dya g shoppink dgn ibu n ayah dya..hehe..anak manje ke si dya ni??g shoppink p0n nak kene ikot ibu n ayah hehe..xdela kawn2..mmg dah terbese kot family dya..kitrg kalo shoppink mesti slalu  same2..nak2 shopping raye kan..tp haritu mule2 ibu dya yg ajak dya teman die g shoppink..pastu p0n ayah nak ikot sekali..adik2 dya??hehe bujang2 tu xikot dorang kene tinggai hehee...ibu n ayah dya ajak shoppink g KL...mule2 g KLCC shoppinkk..wahh mcm gah je shoppink kt KLCC hihi tp xdela nak masuk butik2 mahai2 tu ehehe..shoppink dkat Parks0n KLCC je..sebabb harga die same smue Parks0n pastu ade Sale..n banyak choice..kire berpatutan jugak la shoppink kt situ..hehe..dya teman ibu dya..ibu beli handbeg n kasut kt sne..n dya sbnr xde p0n nak shoppink pape tp semptla rembat leather sh0es satu huhuhu...thankkzz ibu sbb banje dya..hehe..almaklumlah budk sekolah ditanggung ibu bapa lagi hehee...

lpas g KLCC tu dya n ayah ibu g lunch sebb perot dah lapa..hei hei..kalo g KL family dya ade tmpat makan favourite taw..kalo kwn2 nak tawu family dya suke makan dkt C0zy Corner at Ampang Park...even Ampang Park tu xpemes sgt..tp tu la tmpt dya n family slalu g kalo nk cari tmpt makan..menu yg same je kalo g Cozy Corner tu..nk tawu x menu pe ktrg slalu order??hehe slalu order chicken ch0p n nasi goreng cina die..mmg beshh..kalo nk mkn chicken chop dya lg suke chicken ch0p dkt Cozy corner ni dr restoran2 len...restoran ni nmpak exclusive sket ala2 hotel tp ramai je makan kt sini...actually kan CozY Corner ni ade sejarah die dgn ibu n ayah dya...sebbb..sebb...Cozy Corner ni la tmptdorg slalu dating2 mase lpas tunang..hehe sbb tu la ayah n ibu suke bawak anak2 die makan kt sini..kire leh ingt kengn lame..dlu Cozy Corner tu ibu dya ckp mcm restoran2 bese je harga p0n murah...bile zaman dah berubah..restoran tu p0n upgred la jgak kan..mcm exclusive sket..artis2 kite p0n ramai kt situ...so kwn2 kalo nak mkn tmpt besh dtglah ke Cozy Corner..mmg beshh n menu pon menarikss hehe...


 haa ni lah rest0ran C0zy Corner dkt Ampang Park tu...tmpt detim ibu n ayah hikkss

Lpas je lunch n solat..dya ngan ibu n ayah smbung lagi shopping dkat S0g0 n Jalan TAR plak..heeheh.....mase ni shoppink baju2 blouse tuk ibu..ayah p0n sempat shopink barang die kt S0g0..huhu S0g0 mmg SALE gile3..yg xbeshnye ramai org je...xselesa nak memilih..pastu nak bayar p0n kene beratur panjang tu yg paling malas mase shoppink...hehe..dya p0n xdela shoppink gile2 just beli brg yg patot nk dibeli je..beli leather shoes tu p0n sebb nak g trip..haaa nak g mane??tguuuu..cehh mcm nak g jauh je dya ni heehee...

lpas da abis shoppink tu trus balik umah..huhu letih berjalan je..shoppink nye p0n xseberapa hehe...tp besh la smlm g KL xdela jem sgt kot..mne org KL g pon xtaw la..ke sebb bl0m gaji lagi??heheh xtaula..tp untuk korag yg suke shoopink tu..mmg besh sbnrnya shoppng..tp kene pandai2la kan..jgn boros sgt asik shoppink smpai simpanan pon xde..erkkk ni pesanan utk diri dya sekali...dah kene simpan duit dah ni dya..jgn membazir utk barang yg ntah pape...hehehe..s0 kwn2...jummmm kite berjimaattt...hihih...

daaa


waa lajunyee jalan ibu n ayah ni bile masuk butik GUCCI hihi

ngok blakang tu ibu sibuk2 pilih beg..si dya ni plak asik men BB click2 hehe


 dya excited ngok beg2 dr MICHELANGELO ITALY ni..hihi colourful n berbatu2...tp harga die..maakkk aii xmampu achik nak b0li..hehe...ribu riban hehe

Terasa Rindu dan Dihargai....

cewahhh si dya ni..title entry tu..eeiissss..hehehe..cam ala2 jwang plak kan..hahah..apsai nak terase rindu dan dihargai plak tu...hihi cam hapy je nmpak kan kwn2...hahahaha...kwn2 xm0 pk laen taw..kih3..ari Sabtu aritu tetibe dya terase mcm tu..hehehe..mesti korang pelik kan nape dya rase cmtu hehehe...

sebenarnya ari Sabtu aritu...dya pg2 lgi dah g Rembau sebab ade app0inment dgn Engineer dr c0mpany c0nstructi0n ni nak interview die pasal project tesis dya..s0 da janji kul 10 pagi dkt sane..dya p0n gerakla s0rang drive keta ibu g Rembau...then smpai2 sane mase interview alhamdullillah berjln lncar..n engineer tu p0n baek je..t0long dya dptkan maklumat smue..

lpas abis je interview tu..kira awal jugak...dya p0n xtaula nak g mane ek kt Rembau tu..bukannya ade pape p0n kan...eiii tp Rembau tu banyak kenangan tau dkt dya..nak tawu x sbb pe??hehe sebabnyee dlu mase dya Sekolah Form 4 n form 5 dya blaja dekat Sekolah Menengah Teknik Dat0' Lela Maharaja...dkt Rembau tu...s0 mase g sane dya lalu sek0lahh..huiisshh tg0k je sek0lah mcm rase rinduu jee..teringat mase sek0lah dlu..balik h0stel..g kelas..cikgu2 smue ingtla hehee..s0 dya pk2 nak singgah ke x nak ek sekolah ni..kebetulan mase tu hari persekolahan jugak..even ari Sabtu..dak sek0lah ganti cuti sekolah gaknye..

pastu pk2 xwat pe then janji nak jupe Mr ubbay p0n lmbt lg..sbb mr ubbay keje sbtu tu...dya singgah la sekolah mase tu...then smpai sane dya k0l cikgu dya tanye die ade ke x kt sekolah cikgu cakap ade sebb d0rang ade sukan merentas desa...dya ckpla dya ade kt sekolah..hehe cikgu dya p0n terkejut..die suh dya tgu sebab nak jupe dya...hihi terharu kan cikgu kite ingt lg kt kite nak jupe kite...so dya tgu la cikgu dya tu..mase tgu tu dya jalan2 kt sekolah..huhu mmg terase rindu...ingt zaman2 sekolah teknik dlu..then terjupe driver sek0lah..Uncle Lingam xsilap name die..yg xsgke die ingt lg dya even dah dkt 5 thun tgalkan sekolah teknik..hihihi pastu mase jupe cikgu2 duk tepi padang tg0k budak2 sekolah borak2 ngn cikgu dya...pastu dya g makan ngn cikgu..hehe...dya p0n xsgka dorang masih ingt dya...n mesra sgt dorang ngn dya..even dya dah lame tgalkan zaman sek0lah d0rang masih ingt dya lagi..mase tu mmg la dya terase rindu..n dihargai sgt..beshh kan..kal0 korang  kt tmpt dya p0n msti korang rase kan..hihihihi....pape p0n aritu dya happy je dya dpt jupe balik cikgu2 dya dlu..xbanyak yg berubah dkt sekolah even cikgu p0n ttp same mcm dlu..huhu besh3....pas balik dr sekolah tu trus je g Seremban jupe mr ubbay sbb nak bg brang then g jalan2 teman mr ubbay makn sbb die br abis keje...hiihihi

sekian saje cte rindu dya dekat sek0LAh hikhik..
:: dipikir2 kan kal0 kite ikhlas n baik ngn 0rang, mesti 0rang akan tetap ingat kite dan hargai kite kan...eh yeke??pndapat dya la..pndapat korang plak cmne??hehehe...syggg smue =)
daaa

Friday, January 21, 2011

Jogging Untuk Kesihatan....

haluu kawn2..berjupe lg kite di entry yg baru...haa kali ni nak cte pasal kesihatan plak..hehe...actually dya bukannye d0ctor or student medic taw kalo nk cte bab kesihatan ni...cume mr ubbay jek keje kat Kementerian Kesihatan..hahah erkkss tetibe plak kan...hehe..

btw  smue org tawu pasal aktiviti Jogging ni baik untuk kesihatan kite kan...dya ade bace Jogging ni jugak boleh elakkan serangan jantung means baik untuk jantung kite, boleh elakkan stroke...dan juga mencegah kencing manis....then dismping tu..jogging ni boleh menstabilkan berat badan dan mengurangkan berat badan...dya p0n dah lme xjogging sebenar..sbb hari2 care dya nk stabilkan berat badan dya banyak minum air kosong..then naik trun tangga sebanyak 1ribu anak tgga trun naek...setiap kali g fakulti...huiii nmpak sgt fakulti dya nun jauh di ats bukit kan..hehe..tp mmg sejak blaja dkt Uitm mmg brt bdan trun sket..kecuali mase cuti hehe duk umah sng hati mkn je kan...bile da stat kelas...stabil balik sbb naik trun tgga tu..hehehe...


nak dijadikan cerita skang ni mr ubbay tiap2 ujung mgu dah g jogging taw..,jeles dya...asik g jogging jek xpat j0in die..hehe..lgpon die slalu bawak mak abah die jogging...xkanla dya nk ikot kan...seganlaa..hehe...s0 smlm cuti thaipusam...pg2 lg mr ubbay dah g jogging...hihi rajin die ek..teringin dya nak join...ptg tu plak..ktrg da janji nak jupe...pk2 nk jupe xg mne pon...s0 dya ajak la mr ubbay jogging jugak ptg tu...hihi sib bek mr ubbay nak..yela pg dah jogging kan..kire pg petang la die jogging semalam hehe....so ktrg g jogging la smlm kat City Park Semban tu...fuhh mmg berpeluh..bape round la jogging...mmg letih..tp rase sihat..hehehe...

after jogging tu..sbb ari dah ptg sgt...ktrg jalan2 je city park tu outing2 bergamba sakan di tgah padang..hehee..then jupe kwn dya..kak su dgn broe dgn anak die skali danny..tgah bagi makan ikan kt jmbatan..borak2 la dgn dorang layan si YB kenit Mohammad Danish Danial tu...hehe asik nk salam org je keje nye budak kicik tu hehehe...klakaa jek...after tu ktrg p0n balik la...hihi letih2 p0n letih jogging jugak...tp dah rase ringan sket bdan ni...eceeyyyyyy hehehee...

so nakk jogging jugak x arini??hehehe...
:: tgu picture dr mr ubbay nnti dya upload k...
daaaa

 huhu lpas j0ging outing2 plak hehe

click..click..outing lg..bersma kaksue,br0e n dak kicik danishh hehe..

haa ni picture2 dak kecik yg mr ubbay capture..tomei kan..hehe

Trip Kuala Kangsar...

hal02..bl0gger tersayang..hihihi...s0rrry eh korang dya xupdate blog ni 2 3 ari ni..sebab bz sangat..besela kal0 dah stat minggu2 ni kuliah ni mmg bz sket..nak2 sem last ni kan..even xbyk klas tp..keje..assigment..project...tesis...fuhhh banyakk gile nak kne wat hehee...sius bz hehe...pastu bz nak menguruskan pasal trip lagi hadeiiii..byak k0jo btoi...hehehe...

btw bercakap pasal trip...haaaa dah title p0n trip Kuala Kangsar kan..hehe mestila dya nak cte pasal trip ni..ari Selasa aritu dya g trip ke Kuala Kangsar bersame2 kwn2 kelas CM stand for Construction Management..<AP226> dgn 2 org lecturer dya..kitrg g naek bas Uitm...hihihi... xpenah2 dya naek bas Uitm sejak duk Uitm yg dkat nk 2 thun ni hehehe...yela naek bas p0n dah jarang dah si dya ni skang hehehe..kal0 x dr zaman sekolah dl bas tu la tmpt bergantung nak bergerak balik hostel hehe...

so aritu kitrg g Kuala Kangsar bukan saje jalan2 je taw..sbnar ade keje kene wat...ktrg g sane sebab ade Site Visit...ktrg kene wat Site Analysis untuk Project Development tuk sem akhir ni...pastu project tu berkenan pemuliharaan dan cantikkan sungai...so ktrg g la wat kajian pasal Sungai Perak tu...mcm2 kitrg kene kaji...dari jenis tanah..keadaan tempat tu...culture masyarakat kt sane..smue2 nye lah ktrg kne tawu...yela ktrg kne wat proposal tuk develop sungai Perak tu..sbb tu kne tawu smue2 tu...n trip kuala kangsar ni la first trip ktrg dak klas..kesian kan..kelas laen tiap2 sem g trip...tp sib bek sem ni dpt jugak ktrg g trip...proposal trip kuala kangsar ni p0n dya n membe dya uruskan jugak proposal nye dlm 1ari tuk kelulusan dekan...penat tau cr lecturer nak sain..tgu depan bilik dekan lame2..hihi tp usaha ktrg berbaloi...sukeee dpt gak ktrg g trip...yiihhaaa....

mase kt kuala kangsar tu mcm2 ktrg dpt maklumat...mule2 dya wat appointment dgan pihak JPS kalo krg xtau JPS ni ape JPS ni Jabtan Pengaliran dan Saliran...dya contact opis die then wat appointment dgn Penolong Jurutera JPS tuk bg taklimat sket dkt ktrg dgn lecturer pasal Sungai Perak ni...tp dya ingtkan dorang wat taklimat bese2 je..alih2..Jurutera Daerah JPS trun padang bg taklimat kat ktrg...wahhh sgt appreciate..bg taklimat dkt Taman JPS lagi kt tepi Sungai Perak..mmg best tmpt tu..siap bg ktrg lunch dkt Kelab Idris Kuala Kangsar..huisshh mmg layanan dorang sgt2 baik...segan p0n ade hehe...lecturer dya, Pn Farah siap tnye kt dya..."awak mintak dorang lunch ke dya"..ke "awak maen hembus2 ni" heheh..ade ke situ plaak  puan ni..dya cakap" xdela puan sy xmintak p0n,sy ingt dorang bg taklimat bese2 jek"...hihi agaknye ni communication skill kot hehehe...eceyyyyy...<bukan riak disitu ye...>hahaha....tp pihak JPS mmg sgt baik...erkkk nnti ktrg post cenderahati ye...hihihi....

after taklimat tu ktrg trus g site...sepanjang sungai tu ktrg jalan cr maklumat..naek bot huhu besh2...group dya siap interview dgn orang kuala kangsar sendiri yg lepak2 kt dataran tu...dorang mmg baik..pakcik2..org2 lame yg duk Kuala Kangsar siap cerita lg pasal sejarah Kuala Kangsar,,n dya ni bab2 sejarah mmg suke..so mmg byakla tanye..hehe...pastu ktrg singgah Masjid Ubudiah Kuala Kangsar..mmg cntik masjid ni..dya sempat solat kat situ..sejukkk ade aircon hehe...pastu lalu Istana, MCKK, School of Clifford...smuenye cntik..bganan ade sejarah kt sne...beshhh kan..mcm2 ilmu dapat bile g sane...sebab tu la dya ni suke berjalan..bukan sesaje je jalan suke2...tp at least amik ilmu dr tmpat2 kte g tu...tol x kawn2...heheh..

s0 tguuu next trip ktrg....yihaaa..<xsabar>..kikki


 bergamba sakan dgn ahli2 group hehe


 naek bot..yihaaa...


ni la masjid Ubudiah Kuala Kangsar...cantikss kan kubah die kuning gitu...

Saturday, January 15, 2011

KHURAFAT :: SERAMM !!!!



 issshhh m0de seramm plak..berdiri bulu r0ma nak tulis entry nih...heheheh xdela gurau jek...btw korang da tg0k bel0m cte Khurafat nih??huhu...dya br je ng0k semalam hihi...smlm dya kua ngn mr ubbay nak tg0k wayang..tp xtau nk tg0k cte pe...pastu tnye mr ubbay nk tg0k cte pe..almaklumlah die je slalu tahu menahu pasal muvie ni..hehehe dya layankan je...hehe...s0 smlm mr ubbay ckp try la tg0k cte khurafat..dya p0n mule2 xtau cte ni cte hantu...hahaha..pastu ktrg g tg0k cte ni malam plak..adehhh...kul 9.45 mlm ktrg tg0k cte ni...

pastu masuk je dlm wayang..sekali kecik je panggung Gsc JJ ni kasi tuk cte nih..pelik gak cte baru xkan bagi panggung kecik jek..tp penuh gak la seat mase tu...tp seram la sebab screen dekat ngn kite pastu sound effect die kemain lg wat kte terkejut hehehehe...ni first time dya n mr ubbay layan cte seram...selalu layan cte comedy romantic jek..hehe..kalo cte hantu p0n cte hantu lawak...hantu kak limah...hahaha...tp sius cte Khurafat ni seram gile...dya ttp2 muke tg0k cte ni..hantu die mcm real jek..pastu cte kt bilik mayat la...pasal mayat la..hahahadoii...serammm!!!!...semua orang dlm panggug tu p0n terkejot2 seram..haha..pastu dya ni mule pk cne nak balik umah malam2 ni..takotttt..huhu...pas habis cte tu laju je dya bawak keta balik xt0leh2 blakang..hahaha semua Khurafat punye pasai....

kal0 korang nak rase sendiri seram x seram cte khurafat ni....g cpat layan kt wyangg...huhuhu...

dya wif mr ubbay sebelum msuk wayang =)

Ikan Kelisa ku sudah MATI...cedey.. ;(

hai kwn2....entry kali ni dya in mood cedey sket... ;( nak tawu x sebab pe dya cedey???...dya cedey sbb sbb sbbnye...ikan kelisa peliharaan family ku ini sudah mati...cedey taw...bukannye saje2 buat2 cedey...cedey sbb dah syg sgt kt kelisa ni...dah lame dah bela die dkt aquarium kt umah tu...dr die kecik lebar tapak tangan je..smpai la die dah besar melebar...yg sygnye sisik die cntik plak tu...ade tompok2 kaler pink lagi tau....huhuhu sygnyaaaa....kwn2 tg0k gmba kelisa ni dah mati dalam aquarium ni...

cian die mati bengkok.... :(


emmm sian kan tg0k die mati....actually xtaula sbb ape die mati...mase tu dya br je smpai umah...mmg family dya smue xde kt umah dr malam kamis tu lg sbb dorang g mancing...dya balik umah tg0k letrik xde kt umah..rupanya main flux letrik kt umah tu jatuh..so dya g la naikkan flux tu...pastu tgok2 kt aquarium ikan kelisa ni dah bengkok...adeiiii..slalu elok je die men2 dlm aquarium ni...hoo agaknye die mati sbb xde oksigen dr malam smpai siang tu kot...yela letrik xde kan...pastu xde spe plak org kt umah...huhu...mmg sian die...

lpas je dya da tgok kelisa tu..dya trus k0l ibu dya...::

"dya cakap : ade berita sedey ni bu" .".
ibu tanye : "ape die.."
dya cakap : " ikan kelisa da arwah...."
ibu tnye : "la yeke...alaaaa nape die mati?


then dya trus la terangkan kt ibu..mayb sebb xde letrik tu...pastu ibu suh dya keluarkan ikan kelisa tu dr aquarium...pastu suh masukkan plastik dan masukkn dlm peti ais..nnti nak bagi ayah n adik tg0k..ibu cakap dgn sore sedey je...... alalalala..yela ibu la yg mule2 beli ikan ni dr kecik lg...ibu suke kelisa ni sbb sisik die cntik...ibu cakap kalo kt pasaran ikan kelisa ni org jual mahal.... maun beribu taw.......dah 3 thun family dya bela ikan kelisa ni dlm aquarium kt umah..xsgka lpas thun die mati da...adeiii...ciannye kelisa... 

time ni dya kuarkan kelisa dr aquarium...cedey je taw..

 :: btw..yg pergi tetap akan pergi...yg tinggal kene truskan hid0p...<hiks tetibe plak>...ibu jgn cedey2 k..nnti kite beli kelisa yg baru e...

Thursday, January 13, 2011

chocolate indulgence..secret recipe..yummy!!..

 yummmy..yummyy..jemput makan kwn2 hehe...



hai kwn2...yuuhuuu yummmy..yummmyy..title entry p0n dah yummy wat org teringin nak makan...haaaa nk mkn pe??hehhe mesti korang p0n teringin dahh mau makan kek dr secret recipe after bace title entry ni kan kan kan..hehehehee...actualy sebenarnya bukan ape..arini dya n membe dya, sara n nad g makan kek dkat secret recipe hari ini..hehehe sbnr dah rancang lame nk g mkan kek sbb membe dya si sara ni teringin lah sangat nak makan kek ni...mengidam ke ape dya p0n xtau la hik3..<ampun jgn mara cik sara>hahahaa...

s0 untuk melepaskan keinginan kwn2ku ini...dya p0n j0in sekali g makan kek kat secret recipe dkt SACC MALL SHAH ALAM ni...huhu mmg beshh...lgp0n setelah letih sangat seharian ni menguruskan trip ke Singap0re n Kuala Kangsar di Fakulti...letihhh sgt beb trun naek 0pis fakulti..jupe pensyarah...jupe dekan..huhu mcm2 org kene jupe pr0p0sal punye pasai..hehe..nasib baiklah one trip ke Kuala Kangsar dah approve..fuhhh lega even br  planning nk g Kuala Kangsar arini by the time 5hours approve jugak akhirnye...s0 next week leh g jalan yea yeaa..haahaah suke plaks dya ni..hehehe...dan dsbbkan letih tu la ktrg nk hibur2 tu yg g makan kek kt secret recipe ni...heheh

korang p0n mesti suke mkn kek jugak kan???....tp nk makan kek ni xleh la slalu kan..sbb kek ni manis xelok sgt tuk kesihatan..sekali sekala nk makan xpe..hehee..sbb ape kite xleh makan kek slalu...haaa ni ade sedikit inf0 sbb ape xleh makan kek selalu..check it out ::

Tiada Zat
Ramai yang tidak menyedari bahawa makanan segera hanya mengandungi hanya sedikit kalori dan tiada zat. la mampu mengenyangkan perut dan memberi bahan bakar untuk digunakan oleh tubuh. Bagi kanak-kanak, pengambilan kalori kosong sebagai makanan snek boleh menyebabkan kurang selera terhadap makanan lain yang mempunyai khasiat yang banyak dan sangat diperlukan oleh badan. Kanak-kanak perlu dielakkan memakan makanan yang manis seperti kek, gula-gula dan air sirap, air berkarbonat kerana ia tidak mengandungi kalori. Makanan begini hanya mengisi ruang perut mereka sahaja dan ini menyebabkan mereka menolak manakan berkhasiat lain. 
haaa korang dah bace dah inf0 kt atas tu???heee sbb tu la kite xleh nk mkan kek ni kerap sgt..sbb mknn ni tiada zat...just kalo nk alas2 perot or teringin sekali sekala tu leh la...kite kan nak amalkan hidup yg sihat..s0 kwn2 sape yg nak follow leh la follow utk kebaikan anda juga...hehehhee
lastly dr dya..makan berpada2...makan makanan yg sihat..supaya badan jd sihat dan kuat...hiksss..
daa 

upppss ade sedikit Pr0motion dr Secret Recipe :
BUY 1 SLICE CAKE
FREE CUP OF COFFEE OR TEA
FROM 3PM T0 6PM ONLY...

Tuesday, January 11, 2011

SERONOKNYE BBM!!!!...

hai kwn2....hehehe korang dah ng0k l0m vde0 kat link ni...  BAGI PENCINTA BBM??heeh dya dah lame dah ng0k vde0 by CST Producti0n ni taw..mcm2 dah vde0 wedding yg dorang buat smuenye menarik dan tertarikss taw..ahaakkzz hehe...kal0 korang xcye k0rang cube LIKE CST PRODUCTION dkat facebook ni...korang leh tg0k mcm2 vde0 yg dorang wat...smuee nyee superbb taw..heheh kal0 k0rang nak taw wedding Elyana celebriti tu p0n CST Prducti0n ni yg wat kan..mmg bestt..hehehe...

Arini dalam2 dya tg0k vde0 by CST ni...dya paling suke vde0 BAGI PENCINTA BBM ni....sbb...sbb..sbbnyeee...kisah cinta wedding dorang dalam vde0 tu..ade kait mengait ngn BBM hehe..cewahh...leh jadi pr0moter BB si dya lpas ni hehehe...mcm korang tg0k vde0 tu macm syokkk je BBM kan...dya p0n mule2 tg0k vde0 ni dulu rase teringin jugak pasangan kte ade BB leh BBM same2 kan..mcmne la rse BBM same2 tu kan???but n0w...n0w and n0w..hihii dya ngn mr ubbay p0n dah b0leh BBM yipppii...yiipppii....hehehe suke sangattt....hehehe

hid0p ktrg sejak ade BB ni mcm lebih terisi jek...hehe xde k0s0ng2 hahaha....sbbnye setiap mase asik BBM je keje ktrg...dah xmen dah tg0k2 msg skang ni...heheh skang smue BBM dihujung jari...mmg s0n0k kwn2..teringin jugak satu hari t..dya nak b00k CST ni tuk wedding ktrg..heheh...alalalla berangannn si dya ni n0 1 hehee..tp bt0l taw..h0pe CST leh la bg harge yg berpatutan untuk wat vde0 pasal kisah cinta ktrg plak ek....huhu...<shame2 l0r>heheh...kwn2 kal0 nak rase pengalaman mcm dya ber BBM ataup0n yg sudah ade BBM marilah sharing2 ngn dya hehehe...syokkk..hehe..


Monday, January 10, 2011

NYAWA HIDUPKU...

 

lagu yg tacing dah lame layan lagu ni..puitis dan bermakna...
hargailahhh....


Angin malam berhembus,
lirih dingin menyapa
Coba merasakan,
semilir kehadiran mu
Tuhan ku tanya cinta,
kemana arah dan tujuannya
Bila memang berpisah,
mengapa maut yang pisahkan

 Aku memuji mu, hingga jauh,
terdengar syahdu ke angkasa
Rintihan hati ku, memanggil mu,
dapatkah kau dengar nyawa hi-dup ku
Runtuh jiwa raga ku,
hancur berkeping-keping
Tangan dan kaki tiada,
berpijak di bumi lagi

Kau,
menelanjangi,
diri ku s’lalu,
lewat indahnya,
peluk kasih,
merangkul kalbu,
yang membelenggu,
dan kini,
tinggalkan ku




Sunday, January 9, 2011

BUAH HATI BARU!!!...yeayy...

aii kwn2...wh00pppsss title entry Buah Hati Baru????erkkkkk..shape buah hati baru ni???...
eiii nak taw x kwn??nk taw x???..alaaaa mesti nak tawu kan kan kan?/?hhehehe...kal0 nak tawu BuAH hati baru dya haaaa inilahh dieee....

supriseeeee.............................



















new white BB Bold..satu mr ubbay punye..satu lg dya punye hehehe


muke2 excited bile dpt BB ..huhu : venue kenny r0gers JJ hikss



huuhuhuuu sukeee sgt kat buah hati baru ni...hiihii...jgn jeles bukan satu buah hati jek..ade due lg taw..hehe..die mcm taw2 tuan die suke due2...buah hati baru ni p0n naakkk jugakk shame due2 hehe...haa ni lah dye Blackberry dya yg baru BB Bold name die..hehe yg BB aritu BB pearl yg dya cte tu kan hehe...BB Bold ni baru je dya beli...kan dya ckp nak beli handph0ne idaman BB Torch..tp dsbbkan xsaba sgt keiginan nak BB yg baru..heheh tu yg rembat BB Bold ni jek...mr ubbay p0n dah xsaba kih3..s0 ktrg beli same2 kt maxis BB Bold ni...suke xterkire lah due merpati sej0li yg xslalu g j0li ni..hehehe...spe lg xlen xbukan dya n mr ubbay la hehe...

actually ktrg dah bncg2 aritu then sepakat nk amik BB Bold ni...tp kne amik kt maxis lmbt sket..sbb dowg nk order dl  xde stok..s0 kamis aritu mr ubbay yg g tlg amikkan handph0ne BB Bold kt st0kis maxis PD...mule2 janji nk amik same2 ngn mr ubbay tp dsbbkan dya ade klas mr ubbay je la yg tlg amikkan..hihihi tp hati ni xsaba nk jupe mr ubbay ari jumaat tu sbb nak amik BB Bold ni..kih3...smbil menyelam minum air..smbil nk amik ph0ne smbil detim la ktrg haritu..hehehehe...ktrg sje je amik BB bold kaler putih ni..hehe sje je nak same..nak amik kaler hitam rase dah bese sgt hehe...s0 xpela sme2 putih p0n...hiihi

ape yg anda rase bile dah pakai BB Bold???haha tntula rse heaven hihhih...rase bahagia la..sbb paling utama sbb skang dya n mr ubbay xmen msg dah..hihi jimat line maxis..hahaa....sbbnye ktrg ni BBM saje sepanjang mase heheh s0n0kkkk...very the easy...then maen facebook n google p0n dihujung jari...hikhik...s0 bestt sgt handph0ne ni...heheh...tp even dya da ade NEW BB Bold ni..dya xlupe taw kt BB Pearl hehe...hndph0ne banyak berjse tu syg lebey taw hehehe...xksh la pape dya masih syg due2 BB dya ni..hehe...
kwn2 yg ade BB jumla j0in BBM same ngn dya...heheh meh bak mai n0 pin BB hehee...s0n0kkk BBM...kih3...

;; nk kumpul collection BB la hikhik....

Thursday, January 6, 2011

dhiya tayunk BB....

hal0h..hal0h..hal0hh...dya tayunk2 BB ni..BB sape ni dya tayunk2 ni??hehehe....
dah tntulaaa dya tayunk BB dya yg niee...

 Blackberry Pearl


heeehehe..0rang smue skang pakai Blackberry lagi canggih dr dya xde kecoh p0n..hehehe..hihi..nape tbe2 nak tayunk2 kt BB dya ni plak??selama ni xtayunk die ke??hehe...tayunk taw...handph0ne nie la banyak berjase dkat dya..even dkat 4 thun dah dya pakai Blackberry ni taw..dya syg kt handphone ni sbb handph0ne ni ayah dya beli dkat Jepun mase die g sne dah lme dah...ayah belikan then bg dya..hihi mestila dya suke n syg kan..yelah brg dr 0rg tersyg kasi mestila syg n jage baik2 kan..kan kan..hehe btw thankzz sgt eh ayah sbb kasi dya BB ni..hehe

ingat lg mase dya mule2 pakai BB ni..xde spe p0n tawu brand handph0ne BB ni sbb mase tu Blackberry xpemes di Malaysia...kt luar negara smue dah pakai BB ni..yela BB ni kan made in Hungary originalitynye...functi0nnye p0n laen...lebih up t0 date..kt Malaysia mase tu pemes N0kia n S0ny Erics0n jek..tp skang dah laen...fen0mena Blackberry n iPH0NE dah menjelma di Malaysia ni..smue org mengidam telef0n canggih..nak2 yg gile gajet tu..mesti mau ade satu Smartph0ne ni kan...hehe..

huhu even dya pakai BB pearl yg dah lame ni..tp ttp bangga taw..sbb dya dapat pakai BB ni dulu dr org len..ngeh3..hehehe...hari ni lg la dya tayunk lebih kt BB dya ni sbb dah leh on9 dihujung jari...sngla nak berpesbuk kih3...tp rasenye mcm nak ade the new BB lah..haisshh..hehe...dpt ke x ek??tguuuuu....ape2 p0n dya ttp tayunk BB Pearl dya yg first ni...hihhi...

kwn2 jum pakai BB same2 dya..leh BBM camee..
yihhaaa...
daaa

Chelsea..oh Chelsea..Kenapa???

 BLUESSS.....


hai kwn2...haa kali ni nak cte pasal b0la plak..adeii..sedih n xde mood tol la..heheh <beriye2 jek>heheh...tp btol tau...korang nak tawu x dya sedih n xde mood dkat Chelsea ni..hadeiii...kenapa 0h kenapa Chelsea..prestasi kam0 makin mer0s0t ni...asik kalah jekk..haiy0000...dari first trun takhta dah skang....haisshh nape sng2 bg kat MU tuh..eiii...sib baik xjadi lawan MU aritu..kal0 x malu jek...hihhi...

mesti k0rang pelik si dya ni layan b0la kan..haha..tp memg dya layan p0n taw..n dya mmg fans Chelsea...ade jugak lepak2 maple ngok2 game Chelsea ngn kwn2..huhuh..tp agak sedey kebelakangan ni Chelsea mer0s0t la..asik kalah jek..aritu kalah ngn Arsenal ...malam td p0n leh kalah gak dgt Wolverhampt0n 1-0...hadoiii..kelab W0lverhampt0n tu xpemes p0n ingt leh la mng tp idak jugakk..kenapa oh kenapa Chelsea???Lampard n Dr0gba ni puase ke??hehehe xsemangat jek k0rang ni...come 0n laa...hahaha...

btw xpe dya ttp fans Chelsea lg taw...even korang asik kalah jek ni..hiihi kasi can la 0rg len menang plak ni kan hehehe...lpas ni Chelsea wat t0l2 taw..kne menang..saya mahu menang menang dan menang hehehe...caiy0k2 Chelsea...c0me 0n bluess....huhuhu..


haiy00 Dr0gba jgn slalu men wayang jekk..kasi menanglaa..hehehe

Wednesday, January 5, 2011

hari2 sek0lah yang bz..



hai kwn2 seperti yg anda tawu minggu2 sekolah bg pelajar dah cetat..heeheh
begitu jugela dgn dya ni knela same2 melalui minggu2 sekolah yg terakhir utk 5 bulan ni...hehehe
xsaba nak abis blaja degree nih...dlm2 xsaba2 tu ade perasaan risau jgak...yelah banyak yg kne buat dlm mse 14 mgu mgu stdy ni...dgan tesis nye lg..had0iii rase berat kepala ni...tp dya ni asik wat relaxx22 jek..haisshh...
come on dya chill out..bpe mgu je nak kne pulun kn..en mase sedang mengejar skang ni...h0pe dya dpt setle kan smue k...

mgu2 awal ni p0n dya dah bz wat pr0posal utk trip ke Singap0re...harap2 dekan lulus la trip untuk ujung Januari ni....after settle trip br sng hati nak wat keje len...even time table tuk sem ni xpack sgt n final paper p0n hanye due je..tp sbnrnya banyak sgttttt keje nak kene wat...Ya Allah permudahkanlah dya dalam semua urusan ni...kawan2 smua d0akan dya e...insyaAllah dya akan dpt melalui hari2 sek0lah yg bz buzz ni hehehe...aminn....

caiy0k2 dya...kembali semangat... =)
daa

Tuesday, January 4, 2011

UNIQL0 FASHI0N..membuatkan anda Uniq....

hai..haii..kwn2...anda nmpak uniq la arini..heheh uniq mcmmne tu???adekah anda memakai collecti0n dr Uniql0 butique mnjdikan anda uniq...hehehe...actually kali ni entry dya ni nak cecite sket pasal fashi0n..huhu..nak jadi pereka fashi0n kah si dya ni??hahahah n0 n0 n0.....just nak share ngn kwn2 di bl0g ni tntang collecti0n dr Uniql0 Butique ni...sape la yg xtaw brand Uniql0 ni kan..mesti k0rang tawu kan..kan..kan...heheh..da tntu terkenal brand name die..hahaha..

Tapi kan kwn2 sbnrnye dya p0n baru2 ni je tawu pasai collecti0n n butique Unqil0 ni heheh...itup0n setelah diperkenalkan 0leh mr ubbay  pasal Uniql0 sbb mase tu  first butique Uniql0 nak launching kat Malaysia..mr ubbay p0n sibuk suh dya g mase hari launching Uniqlo dkat Bukit Bintang tu...xsilap butique tu launching dlm bulan 10 tahun 2010 aritu...kire baru lg la butique tu kat Malaysia..even baru kt Malaysia p0n sbnrnya Uniql0 ni dah femes satu dunia tau..Uniql0 ni sbnrnya dari Japan...so cawangan butique nye p0n dah merata dunia ade..n dah tentula fans collecti0n Uniql0 ni sungguh ramai..termasukla rakyat2 di Malaysia ni..hihii...xcaye cube korang g Uniqlo Farenheit 88 dkat Bukit Bintang tu mesti ramai punye orang ...heheh...

Macm2 tau collection dr Uniql0 ni ade t-shirt,leggings,fleeze...mcm2la..kalo kwn2 nak tawu lebih info pasal Uniql0 ni korang leh CLICK SINI ade mcm2 inf0 pasal Uniqlo kt web tu........xp0n korang leh LIKE UNIQLO..dkat facebook. n tgok2 collecti0n2 Uniql0 cantik2 taw..hehehe..nak tawu pasal Uniql0 kat Malaysia...kwn2 leh LIKE UNIQLO MALAYSIA...huhuu mcm2 kwn2 leh tg0k2 kat situ....

haritu mase ik0n n gegurls dya datang Shah Alam..sempat jugakla dya bawak dorang g jalan2 kt KL...then dya ajak la dorang g butique  Uniql0 ni alang2..hehe..dya p0n first time g situ...sbb jeles kat mr ubbay die dah g Uniql0 dlu dgn membe die xajak dya p0n taw..xaci t0l heheh...maj0k2 gakla mase tu ngn mr ubbay...heheh...tp sib baek die belikan fleeze Uniql0 tuk dya...heheh dya pe lg suke la..xjadi nak maj0k hehehe..cantik taw fleeze die suke sgt...thankzz ya mr ubbay...hihihi...kat bawah ni de picture2 dya g Uniql0 dgan my ik0n n gegurls..hehe

yihaa..dya di UNiql0..huhu..

dya bersama ik0n n gegurls di Uniql0...hihihi

haa ni la fleeze Uniql0 yg mr ubbay belikan tuk dya...tantiks x??hehe



kal0 kwn2 dah rase Uniq..n tertarik nak mndptkan collecti0n dr Uniql0 leh la g Bukit Bintang sh0pin2 kat sne..hehehe...harga p0n berpatotan tau..butique die p0n besar ade 3 level..ade collection laki,p0mpuan n collection kanak2 pon ade taw..smue c0me2..heheh ape lg mari kite bersh0pinn...yiihaaaa..hehe...
sekian inf0 fashi0n dr dya...
daaa

The Tourist..



Salam...hai kwn2...bertemu kite sekali lg di kaki wayang dya hihiihi...
hehe entry ni nak cte sket pasal muvie baru ni "The Tourist"....akhirnya dpt gak layan cte ni ahad aritu...
alang2 sebelum cetat sekolah nak la detim2 n lyan muvie ngn mr ubbay..hehe sbb mmg p0n nk ng0k cte ni dr aritu...

haa mcm picture yg diatas tu..tntula her0 n her0in dlm filem ni Johnny Deep n Angelina J0lie..sape xknal dorang ni kan..mmg superb kal0 men wayang..heheh <bukan men wyg tipu tu tau means berlakon disini hehe> s0 cte ni sbnr pasal agen penyamaran ni yg dilakonkan wataknya oleh Angelina J0lie as Elise dlm cte tu..hahaha< giles ayat skema>..heheh tp btol la Elise ni agen p0lis sbnrnya..wat keje penyamaran nak tgkap sorang perompak yg dikehendaki bernama Alaxende Pierce..Elise ni menyamar sbg cinta hati AP tu...dlm usaha keje2 penyamaran ni Johnny Deep as Frank terlibat sekali as a tourist dlm cte tu...tp sbg org xtau menahu pasal keje2 penyamaran dan akhirnya terjatuh cinta dkt Elise...Alexander Pierce ni curi duit dr kump Gagster..n kump gangster ni dikehendaki p0lis gak...s0 dalam keje2 penyamaran tu akhirnya p0lis dpt la tgkap kump Gagster tu tp xdpt tgkap Alexander Pierce tu...heheeh sbb sbb sbbnyee...... korang nak tau x???hahah..sbb Johnny Deep yg berlakon as a touris tu la sbnrnya Alexender Pierce org yg curi duit dr kump gangters tu hehehe...die curi duit tu then buat pembedahan plastic tuka muke jd Johnny Deep...heehhe...<tertpu gue>....

btw mmg cte ni style n best...n ngok style Angelina J0lie yg lawa dgn bibir yg sexi huhuhu...besht2..dr 5 bintang dya kasi 4 bintang...hehehee...s0 kpd kwn2 yg lom tg0k..jummm cpt2 layaannn...

daa

Saturday, January 1, 2011

Welcome 2011...


hohohoho..akhirnya...welc0ming 2011...huhuhu..tarikh hari ni..010111..huhu
cntik kan tarikh arini byak satu hehehe...s0 ape korang wat arini??g jln2 ke or duk umah jek sbb da sambut new year malam td??eheheeh....leh ke smbut new year??alaaa klo nk sambut leh je kan..tp xyah la wat perkara2 yg xberfaedah tol x??hehehe...

mcm dya selama ni xpnh p0n nk smbut2 new year ni...kal0 kul 12mlm mase org rmai2 countdown kt tv ke dataran merdeka ke mane2 ke..dya xde countd0wn p0n...sbb sllu countdown atas katil kul 12 dah td0 hehe..xde pon nk kuar ngn membe2 xpnah la..hehe...tp smlm dya kua ngn mr ubbay..hehehe <detim je keje>hehe....mule2 g tesc0 kt Seremban tuh...pastu trus g Alamanda sbb nk shoping barang2 sket then tg0k wayang skali...hehehe...mule2 ajak gak mr ubbay sambut new year ckp kt die..alaa tg0k bunge api dkat Putrajaya dah ler...last2 kan ktrg smbut new year dlam panggung wayang jek..heheh...

xdela nk countd0wn2 kan dlm wayang..sbb smue ngak khusyuk lyan muvie..hehe mcm besela keje ktrg kal0 kua xsahla xng0k wayang kan..s0 smlm tg0k cte Meet the little f0cker tuh...hehe beshh cte c0medy family...gelak je dllm wayang..mule2 ingat nk tg0k "The Tourist" Angelina J0lie n Johnny Deep berlak0n tuh..tp besela kt Alamanda kot..mesti full je kal0 cuti2 nih..hehe..last tg0k cte Meet the little f0cker tu..tinggal seat depan jek..hehe..xpelaa layankan je...hehe..sib bek cte besh..xrse rugi p-n duk seat dpan hehe....

s0 after muvie tuh ..ktrg trus balik..hoho cmtula sambutan new year saye di dlm panggung..heheh tp xksah p0n sbb bukan nak p0n sbnrnye smbut new year..kbtlan jek mr ubbay cuti xwat pe..tu la kua jalan2 n g beli barang skali....yelahh lpas ni dya nak balik Uitm dah..xleh dah kua slalu ngn mr ubbay..isk iskk..hehe <eley mcm jauh sgt je p0n>heheheh...

btw Selamat Datang 2011..m0ga tahun ni diberi kebahagian n dipermudahkan segala urusan...d0a ku mengiringi juge kpd family..sedara mara...kwn2ku yg diingati..dan semua yg mengenali dya...mohon maaf jika ade kesalahan yg lalu...diharapkan 2011 ni mendatangkan kegembiraan kpd kam02 smuee...aminn...

daaaa