Saturday, February 26, 2011

awes0me with Hikarimoji Lights Graffiti....

fuhhh...baru pas tgok Majalah 3 sebenar...haaa then baru lah dya tau pasal Hikarimoji Lights Graffiti ni...korang yg tg0k Majalah 3 mesti tawu kan pasal group ni...haa actually nak bgtawu sape2 yg xtawu mcm dya ni dlu hehehe..Hikarimoji ni satu gr0up yg inv0lve dalam photographi menggunakan technique Lights Graffiti....

kiranya dorang ni group photographer yg shoot gambar dorang dgn menggunakan lampu LED or api...sebagai tulisan dalam photoshoot tuh...dya tgok Majalah 3 banyak inf0 die kasi pasal group nih..n wat dya kagum gambar2 dorang..n cara dorang wat photoshoot...memg style hasil kerja dorang...

then cara dorang wat photoshoot mmg nampak sush..dan memerlukan kesabaran yg tinggi...sebb selalunya dorang wat photoshoot waktu malam..n bile amik gmbar waktu malam kite kene pandai gune mode kamera kite untuk dapt pencahayaan yg betol...sape2 kwn2 yg gune DSLR mesti tawu kan...dya p0n belum pndai sgt lagi teknik2 yg btol nak gune kamera DSLR ni..cume ade blaja sket dr kawn2..harap leh masuk kelas photograper one day nnti...sgt minaattt..n mmg h0bi dya bab2 photographi ni...hehehehe

korang nak tgok hasil kerje Hikarimoji ni x?? okehh silaa layan pic di bawah  k....

:
:



semua pic ni kredit dari facebook dorang...kalo korang like..
meh lawat facebook dorang  LIKE FACEBOOK HIKARIMOJI
ataupun nak jadi follower blog dorang...

dya tgok dorang ade jugak buat photographi light graffiti untuk wedding or kad kawin..so kalo korang nak picture2 wedding korang bombasticc leh je contact dorang...hehehe..sebaabb dya p0n teringin nak panggil dorang..hehehehe hopefully one day guyss...hikkksss..
so sekian saje entry kali...
awes0me...
daaa

p/s: trus pemes Hikarimoji sebab masuk tv..hehe sekelip mate ramai orang like huuu congratss

Cite Hindustan Buat Kite Tersenyum dan Menangis......btol x??

eeiiiuu romantikuss..heeeee

heeee alahaiiii title entry pasal hindustan tu dya...hehehe...tp bt0l x kwn2???ape pendapat korang???btol x cte hindustan buat kita rase kadang2 kite tersenyum...kdg2 wat kite rse sedih nak nangis kan..hehehehe...eleeee kalo yg xmo nagis cte tgok hindustan tu mesti cover cover je kan...hehehehe

selalu perempuan la kan cpt tacing bile tgok hindustan ni..kalo org laki tgok cte hindustan nangis  peliksss gak...paling2 pon dorang tacing dalam hati je kan...eleeee tol x??hahahaha...malu laa laki angeshhh hehehee...tp dya p0n sebenar suke layan hindustan ni...kal0 dulu asal cte hindustan je ari sabtu tu besh..mesti dya layan..sampai kadang2 hafal skrip ngn lagu2 die sekali...haiy0000...hehehee...

yelah kira pndai director filem dorang ni kan..wat cte yg kdang2 kite p0n termasuk dalam filem tu skali...hehehe... eh maksud dya..perasaan kita je tau...bukan kita masuk sbg pelakon...hehehehhe....tp cte2 hindustan skang ni dya mcm xlyan sgt dah..sebb pelakon pon xkenal...then macm seksi lebey jek..lebih ke Hollywood..xde unsur2 Bollywodd yg kadang2 dorang jage adab tata susila pakaian dorang...eceeeyyyy..hehehe..tp kalo korang perasan btol la kan..budaya dorang pon ade adab susila..lebih kurang budaya melayu kite nih..hehehehehe....<eceyy pndai je dya ni cakap> hehehehe

nape dya tulis entry cte hindustan ni ek??hehe..sebb arini kan sabtu..selalu kalo kt tv ari sabtu mesti ade cte hindustan..hehehe..sebenarnya dya ngah bosan2 wat keje tadi..relax2 jap layan lagu hindustan kat You Tube..tu yg tersengih2 tu..hahah berangan lah tu dya ni hehehe...teringat kalo ayah dya layan hindustan die suke tgok cte Mann..hehehe..tp die slalu ejek dya ngn ibu dya...nangesh2 layan hindustan..hehehe eleee padahal ayah p0n suke gak layann..hehehehe...ibu plak slalu gelak kan dya..sebb setiap kali ade je lagu hindustan mesti dya hafalll...haiyy000 ammaaa..hehehe..tp xpelah dah suke kan...layannn je laa..heheh

meh dya bagi korang layan satu lagu vide0 cte hindustan ni..cte Fanaa...Kajol ngn Amir Khan pelakonnye...cumeell n happy je lagu cte ni...heehehe..untuk korang...jummmmmmm layannn..hehehe...



heee suke x??happy je kann...hehe
jummm happy2...llalaalalalla
daaaa

lepak2 di Library Engineering...

Semalam ari Jumaat kan...hehe
seperti biase dya hari Jumaat mmg xde kelas untuk sem akhir ni...
s0 nak kate hari yg relax xla jugak kan..
sebab banyak keje nak wat sebnar nak2 sem akhir ni...
hadeii kadang2 muke ni...
dah xtau nk gambarkan perasaan ni ape dah...
mmg cube wat relax n happy2 jekk..
tp memikirkan keje yg banyak ni rase nk muntah..stress..pening...risauu..huisshhh smue ade...
rase nak2 cepat2 je lalui2...
mase2 susah dgn banyak keje skang ni...
tp biala sush skang...
nnti bile dapt resultnye kite puas hati kan...

dya ni kalo time mlas2 nak wat keje mesti cpt pk..eihh bia susah dlu dya..kene korbankan sket...kalo nak berjaya..hehehe itulah kate2 semangat dya untuk diri dya sendri bile dya ni d0wn memikirkan banyak keje ni..
hehe kwn2 doa kan dya tau...d0akan dya berjaya eh...
dya p0n d0akan k0rang jugak..berjaya dengan setiap ape yg korang lalui dlm hidup korang....

okiew berbalik pasal cte semlm heheh....pagi2 dya dah g jupe lecturer a.k.a supervis0r thesis dya..
Pn. Farrah Norizzah...bincang pasal thesis dya ni..die bantu ape yg dya xpaham dya trus bincg2 ngn die...lpas je jupe die ingat nak lunch..tp rse malas plak..s0 beli je air bubble chocolate ngn roti impit..untuk alas perot ni..
<see selera makan p0n dah kurang bile banyak keje?heeeiii..dya2 cmne xcepat jatuh sakit....

okies lepas je jupe lecturer ingat nk siap2 g interview s0rang Dat0' ni..tp kol die..die ade meeting plak..so trpakse postpone...pastu trus la dya g lepak kat library...
xtau nk g mne kan..hehe..dya glepak library budak engineering dkt Uitm ni..mcm besela bile dah duduk library sorang2 lame dah dya kt situ..duk2 cari buku psal thesis n beberapa assg dya kne wat...smpai ptg cmtu baru dya gerak balik...lame2 lepak library sejuk plak rasenye..hehehe...mase nak balik tibe2 kete kene block plak..kt parking...org park kete blakang kete dya...heeeiii terpakse gagahkan diri menolak kete tu...mule2 mcm xlarat je nak tolak yelah keta pesona k0t...hehe..sib bek ade guy yg baik hati t0l0ng dya tolakkan kete tu...huhuhhu thankkzzz yaaa...

hari dah ptg..trus dya balik umah..rehat2 jap...pastu trus smbung wat keje balik...eiii dah mcm machine dah ni..bekerja tanpa henti hehehe...walau pape p0n..caiy0k22 dya..u can d0 it..
ape p0n yg berlaku ign0re bende yg remeh temeh..skang time t0 f0cus...nyah nyah nyahh kau dari sini mende xpenting...hahahahaha..
kwn2 doa kan dya taw...
sayang korang lebey cmni...hehehehe
daaaa

xsabar tunggu muvie "Nur Kasih"

hai kawan2...mesti korang p0n tawu kan cte Nur Kasih ni..yela drama yg meletop2 kt tv3...yg ade  juta-juta pen0nt0n tu...
heee beshh kan...drama yg penuh...
 dengan kisah kasing sayang keluarga...cewahhh...
tp yg paling dya suke scene yg ade Adam n Nur la kan...lak0nan Remy Ishak dgn Tiz ZaQiyah...huhuhu sungguh r0mantikus..hehe


s0 td tengah2 dya blogwalking bace bl0g beautiful nara...ade entry cte pasal Tiz Zaqiyah menyanyi jugak dalam lagu s0undtrack filem Nur Kasih ni..Tiz Zaqiyah duet bersama Yassin...pastu dya ng0k vide0 die..n0t bad jugak la Tiz Zaqiyah punye s0re kan...

bile dya ng0k trailer muvie Nur Kasih ni macam excited pulak nak tg0k muvie...huhu xsabar rasenye tgu bulan 5 ni..hehehe...xsaba nak tg0k Adam n Nur...ape la lagi dugaan dorang dalam filem ni ek..yelah dalam drama p0n...
dah macm2 dugaan percintaan dorang ni...tg0k die punye railer muvie p0n mcm berat je dugaan nye...btw h0pe haapy ending la cte ni..even kene nangis mase awal2 tg0k p0n...hahahaha adei dya..suke tacing2 tgok muvie hehehe...tp dya tgok cantik je Tiz Zaqiyah pakai tudung dalam cte ni..nampak ayu je..hehehe


 alalala romantika de am0r Adam n Nur..=)

haa kal0 nak tgok vide0 lagu yang Tiz Zaqiyah nyanyi tu..tgok vide0 kat bawah ni.....

:
:
:
:
:
 

so mari kite same2 serbu wayang tg0k filem Nur Kasih ni....
nntikan May ni 0kay kawan2...
daaaa


Thursday, February 24, 2011

hidupku di FSPU...

haiiy000 kawan manyak letihh wooo....
arini banyak mase diabiskan di FSPU tersayang nih...hehehe
nk tawu x pe tu FSPU??
FSPU ni lah fakulti dya yg terchenta di Uitm Shah Alam ni...haha
Fakulti Seni Bina Perancangan dan Ukur....

sebab ape arini duduk di fakulti satu hari??huhuh
dah tentulah sebab ade submissi0n es0k hari..
dan memerlukan kami ahli kumpulan bekerjasama...
membanting tulang menyiap kerja2 project development ni...

bayangkan dari pagi td pegi kelas...
then abis kelas rehat makan solat jap...
pastu trus sambung g wat keje..
smpaila kul 1 pagi ni td baru balik...huhu...
nasib baik lah keje siap jugakk..
jadi berbaloi lah duduk lame2 dgn ahli group wat keje..
 oklah tu kul 1 pagi dah siap dah boleh relax...
kalo stat keje lmbat td..maun xbalik smpai esok pagi..
hehehehe..alamat bawak bantal selimut g fakulti td0 sne...hehehe

FSPU ni dah macm rumah kedua dah bg dya..
yela ari2 ulang-alik sane...
kalo ade discussion gr0up je..
mesti kene stay fakulti sampai malam...
lumrah la kan id0p sebagai student mmg cmnikan hehe...
makan minum td0 p0n dah xterjaga..
di saat nyawa2 ikan mase ni....hehehe...

ape2 p0n keje untuk submit es0k dah setle..leh rehat jap pas ni..
tu yg sempat menlis bl0g mehilangkan stress ni hehehe...
yang penting kite kne...
Work Smart...Think High..Cool n Relax...
barula xtensi0n sangat ek...
daaaa


sebelum tu.......whoooopppsssss...


:
:
ini wat keje ke men fesbukk ni????haiiyaaaa..mmg manyak w0rk smart laaa...hahahaha

Wednesday, February 23, 2011

ik0nku yg dirindui.......

ik0n...

tgok picture ni..rase rindunyaaa..adei...
korang nak kenal x sape ni??hehe..
ni la ik0n dya yg tersayang hehehe...
ni adalah kawan baik dya mase kat p0li pd dlu...

kitorang mmg berempat je kemana2 pegi hehehe...
sebab ape panggil ik0n??hahah dya p0n xtau..
ik0n tu kwn dya si anim yg kasi..
nak kate name group haha bukan jugak..
sbb kitrg bukan kwn group2..sbb ktrg kwn ngn smue...
tp kebetulan kitrg berempat selalu bersama....

nak2 tige orang kawn dya ni asal tempat yg sama dkt MUar..hehe
so buatkan ktrg lg rapat....
tp skang masing2 dah laen arah tujuan..
smue ade keje masing2..tp walaupon kitrg jauh..
setiap kali cuti...ktrg slalu gak cari pluang..nak jupe bersame..
heheeh seronok nye bile bersame...

nak kenal x ngn kawan dya ni??hehe okeh dya kenal sorang2 eh...
yg pertama..jeng...jeng..jeng...


 ik0n yg pertama...haha ni lah cik Sophea kite..heheh..
dya slalu panggil die 0P je..hehe
mcm 0PIE dalam cte Dunia Baru plak kan..hehee..cik 0P ni jenis relax n cool jee..hehe..kalo nak cte pape leh je cte kt 0p ni..die mmg pendengar setia...cewahhhh..hehe..skang ni die keje dkt JKR Muar..nmpak mcm ayu pendiam...hahah tp bile layan gile die...haahaadoi mmg gilee...hahaha...rindu 0P mmuuahh..heheh



the second Ik0n..jeng..jeng..jeng....



haa yang ni..cikgu  Efahanim..hahah..
tp blum jadi cikgu lagi taw..heheh Hanim ni ngah stdy lagi same mcm cik dya...dekat UPSi...so die mmg bakal cikgu...huhuh...
tgok gmabar pon dah tawu kan..cikgu skema pakai nametag hahaha....Hanim ni kaki kar0k suke aje menyanyi...
yelah nak jadi penyanyi dah terpesong haluan dah sebab kene jadi cikgu...<eh tp kan nim nnti bile jd cikgu jgn ajak anak murid g pusat karoke plak taw> huhu xbaikkk hahaha...kdg2 ktrg gurau panggil anim ni st0kin..hahah sebab die kuat makan...tp bdn die maintain kecik jek...hahah kalo xabis makanan sile bagi st0kin ni akan habiskaann..hahahah <jgn marah eh nim>...hihi winduuu animmm mmmuuuahhhh....



last ik0n...jeng..jen...jeng....





peaceee y0...hahah ini adalah ik0n Fazlish....
tp kitrang panggil die Fish je..cik IKAN haha..
pelik tol name die an....hehehe...
Fish pon dah keje skang mcm cik s0pi dkat Muar... 
cik Fish ni keje kat Hospital...hehehe..
haaa die ni kaki merayap... ajak la kemane aje die mesti akan cnfrm buleh punye...hahaha Fish ni kaki kar0k jugak...org akan suh die nyanyi nak2 kal0 g umah orang kawin...hahaha...haa cik ikan ni mmg nmpak gile2 kan...hahaha die mmg gile kalo kegileaan die dtg..pot pet pot pet...hahahaa gile2 pon ade mase tacing wooo die ni...hahaha <jgn marah eh fish > hahah...winduuunye at Fishh...mmuahhh...

bile cte2 pasal korang...serius windunyee at korang...nnti kite jupe taw...hope plan kite g bercuti akan tercapai...
SAYANG KORANG...MMUAHHH


Tertarik dengan ENTRY BEN ASHAARI....

tengah-tengah jalan blogwalking...
dya bace entry blogger femes ni...

pasal sahabat...
tajuk entry die...
" Benarkah kita punya sahabat di zaman ini"
kalo korang nak bace sile Click Sini...

dya setuju ngan pendapat die pasal sahabat ni...
orang kate kwn mase senang...mudah dicari...
tp kwn mase susah???.....
tp itu kawan kan...kawan mane2 kite leh kawan
tp sahabat??mmg susah...
ade ke sahabat yg btol2 akan sanggup korban kan diri untuk sahabatnya sendiri???
nak2 di zaman ni...hmmmm

tp smue orang ada pendapat sendiri bukan...
pokok pangkal adalah hati...
jika kita ikhlas..kita xakan minta balasan...

segala yg baik datangnya dari Tuhan...dan yg burok...
adalah dari kesilapan kita sendri...
yg penting...
DYA SAYANG KAWAN2 DYA...
setiap mase bersama korang akan diingati dan dihargai...
thankzzz kwn2... =)


p/s : tibe2 rindu dengan kwn2 mase sekolah, mase p0li..adeii..indahnya saat bersme korang

"Y0u are what you think..y0u get what u said.."

cube bace tajuk entry nih...kam0-kam0 paham x maksud die sebenar...
orite kalo diterjemahkan ke dalam b.melayu...
maksudnye seakan...
" kam0 adalah ape yg kam0 fikir....kam0 dapat ape yg kam0 katakan"....

dya dapat kate-kate ni dari lecturer dya sebenarnya...
banyak sebenar b0leh ditafsirkan daripada kata-kata ni....
kredit untuk Dato' Paduka Rosli Md Zin...
sebab bagi kata-kata peransang ini...
disamping mencurahkan ilmu untuk anak didiknya...


Dat0' ajar dya subjek Management sebenarnya...
sebab tu die bagi kata-kata ni kat ktrg....
die cakap maksud kate-kate ni adalah...


"you are what u think"
= maksudnya....setiap ape yg kita fikir...
akan membentuk diri kite sebenar...
contoh dalam nak wat sesuatu perkara...
kalo kita fikir kita x boleh buat...
walau cmne sekali p0n mmg kita xakan boleh buat..
malah kita akan bg macam2 alasan untuk kita xbuat mende tu...
dan sebaliknya kalo kita rase boleh buat....
kita akan buat jugak sampai kita dapat...
sebab tu maksudnya kalo kita fikir yg positif....
mmg akan positif lah jadinya...dan ia akan membantu kita membentuk corak hidup kita....
sebab kita dah fikir apa yg kita nak untuk mase akan datang...
apa yg akan kita capai...semuanya kita sudah rancang...
jadi bile kita dah fikir mesti kita akan usaha kan kawn2...hehehe


dan 


"you are what u said"
= maksudnya....setiap apa yg kita cakap...
akan balik kat kita balik..
dan kalo positif ape yg kita cakap..
positif jugak yg kita dapat...dan jika negatif yg  kita cakap... negatif jugak yg kite dapat..
<xheran la kalo ada org cakap...setiap apa yg kita cakap adalah satu d0a> 
kwn2 setuju x?? hehe....
 so mase tu Dat0 ade bagi contoh... 
kalo kita ari2 cakap nak kereta mercedes...xmustahil satu hari nnti kita akan dapat kereta mercedes...hehehe...yela sebb ari2 kita dah cakap mcm tu...
xmustahil satu hari kita akan dapat kan...


so kata-kata ni.....
boleh digunakan untuk kehidupan kita sehari-hari...
untuk bagi semangat kat diri kita sendiri...
dya tertarik bile Dat0' cakap mcm ni..
yelah die p0n dah banyak lalui asam garam kehidupan kan...
xheran die bg pesanan yg baik2....
untuk anak didiknya ni...heheh....
so dya nak k0ngsi dgan kwn2 smue...
smoga boleh dijadikan renunga...
bukan untuk kwn2 je...untuk diri dya sendiri jugak... =)

daaa...


s0....



Monday, February 21, 2011

Bulatan Pelangi Mengelilingi Matahari!!!....


Subahanallah....
cube kawan2 tg0k picture kat atas ni...
nampak x bulatan besar keliling matahari tu???....ajaib kan....
menunjukkan Allah tu Maha Besar....kite xtau ape maksud disebalik apa yang dipamerkan Tuhan ni kan...

dya amik pic ni baru je kejap td...
sebelum tu ibu dya ade k0l suh keluar rumah tengok matahari..
ade bulatan besar dekat matahari katanye....
dya p0n keluar tg0k matahari panas terik xnmpak ape..
sebb sakit mate nk tgok...
then dya try pakai spec hitam..baru dapat tg0k...

fuhh terharu gak melihat kebesaranNya...
selalu kite dapat tg0k pelangi lepas hari ujan panas kan...
tp kali ni..
dpt tg0k bulatan yang keliling matahari tu kaler pelangi..
sangat besar bulatan tu...

dya p0n xtau la ape fakta sains nye...
bile bulatan tu mengelilingi matahari tu..
xtaula gerhana matahari ke pe...
 tp yang penting..
dya dapat rase...
besar sungguh kebesaran yg Maha Esa....

trus terpacul kat mulut ni Subhanallah....
dya doa yg baik2 je berlaku...
sebab setiap ape yg berlaku...
Hanya Allah yg Maha Mengetahui......
aminnn....

Rase Ape Bila Sakit???

hai kawan2 bloggers...
kam0-kamo sihat x arini??...kalo sihat bagusla..itu yg kite harapkan tol x??
yela mne de orang nak sakit2 kan...smue nak sihat2 aje...
tp kan...
kam0-kam0 semua rase ape bile kamo smue tengah sakit??
means xkisah la kam0 sakit spt demam ke..batuk ke.. selsema ke...
sakit buah pinggang ke..kencing manis ke...
uisshh yang tu mmg sakit yg parah...
mintak2 dijauhkanlah dari kite semua kan...
kita nak sihat-sihat je hehhe...
cerita pasal sakit ni..
xde kne mengena langsung dengan sakit hati tau..hehehe

actually entry sebelum ni dya dah cte yg kaki dya terkena kaca kan...
dya ingat sakit nye sekejap je la..dan dya bole tahan...
tp xpulak...adei..masih sakit lagi kaki ni berdenyut2..nk jalan pijak tapak kaki ni p0n sakit...

s0 bile time2 ngah sakit ni..
senang je emosi terganggu kan..hehe..
bile tengah sakit ni kite rase sedih..kite rase d0wn...
yela ade mnde yg xbole kite buat bile kite tgah sakit...
korang p0n ade rase cmtu x bile korang ngah sakit??
ke dya je spesis manusia yg rase cmtu??hehehe....

walau ape2 p0n..dya harap dya cepat sembuh...
kwan2 doakan dya eh...
daa....

p/s :: rase badan lemah dan lesu bile darah banyak keluar...
adei seksanya kurang darah... =(

Sunday, February 20, 2011

Aduh!! Sakit Kakiku....

huwaaaa.....di hari orang bersenang lenang cuti merehatkan diri arini....
adei macm2 hal plak pagi2 ni jadi....nak taw x ape kwn2???
t0l0ngg.... dya terpicak kaca pagi td...adeiiiii sakittt.....
huwaaaa.. =(...........

actually sebenarnya dya nak bekpes pagi td kt umah makcik dya...
s0 dya ni g la dapur nak wat air sebab nak bekpes kan.....
tibe mase dya bukak peti ais kt dapur tu...terjatuhhh plakkkkkkk..
adeii b0t0l kaca nescafe tu terjatuh plak kt dapur tu....
dalam nk selamatkan botol kaca tu dr jatuh...adei da mmg xleh selmatkanlah kan...
dengan sepintas lajunye kaca botol tu da pecah...

dya p0n xleh nk selamatkan tapak kaki dya ni dari terpicak kaca tu...
kaca yg terpicak tu plak bukan serpihan2 kecik kaca tu...
dya terpijak yg serpihan besa punye...adei dalam gak luke kat tapak kaki nih...
mase tuh darah dah mencurah2 kluar macm air..puas gakla dya basuh darah tu ingtkan boleh benti cepat...
makin dya jirus air makin banyak plak darah keluar...adei sakit...
pastu dya mintak tolong makcik dya amikkan kain nk ikatkan tapak kaki tu biar darah die benti mengalir...
haaa barula darah benti...adeiii....

sudahla dya ni mmg kurang darah...tetibe banyak plak darah kua...rase sedih plak...adeii..
sayang btol ngn darah...sape nk derma darah kt dya cmni??heheheh...
pastu balik umah adik dya t0l0ng balutkan luka kaki dya tu...
wal0p0n bujang adik2ku ini...sib baek die cian kat kakak die ni hehe...
sempat cakap kt dya "al0ng ni manje la" haha...saje je suh die balutkan...
yela kite sakit kan hehehe...
emm tg0k pic kt bawah ni...adik dya dah balutkan kn luka tu..xm0 darah kua lagi...

kakiku yg dah dibalut hehe...maceh adik balutkaan hihi...

haaa lpas dah balut ni..nk jalan p0n terinjit-injit...hahah taw ke ape tu terinjit-injit hehe...
nk jalan pon xselesa...so adik p0n t0l0ng dya kemas umah masak smue...hehe...
huhu bgus adik2ku...
kla smpai disini saje cerite..kakiku luka ni hehe...
nak g cari darah balik darah banyak dah klua...hehehhe..
jummmmm...
daaa....

Thursday, February 17, 2011

hAri TeraKHir di Singap0re...

hai kwn2..sory lambt sket dya update cte last day kat Singap0re ni..wokeh entry ni dya cte serba ringkas n padat okeh...orite pagi2 dlm kul 9 cmtu ktrg bekpes kat hotel then berkumpul naek bas...ktrg lalu kejap Mount Faber..then trus jek g Marina Barage...actually Marina Barage ni...adalah tempat pr0cess New Water yg Singap0re buat..so Marina Barage ni mcm pusat sains yg cte pasal teknologi air tu...mcm2 ilmu leh dapat kat sini..yela Singap0re xde sumber air semulajadi mcm kt Malaysia ni...so untuk tmpung kegunaan air negara dorang...dorang kne generate satu teknologi yg boleh tmpung kegunaan air rakyat dorang untuk beberapa tahun akan datang...teknologi mcm ni dah mmg ade dkt negara2 midle East..mcm2 negara2 arab..dubai n s0 0n...byak ilmu sbnar leh dpt kt sini...then tmpt die p0n cantik..ktrg smbil2 dengar taklimat n dapat ilmu kat sini...sempat gak snap2 banyak2 pic kat sini..lecturer ktrg p0n sporting join skali...hehehehe...haa lyaann pic sekitar Marina Barage kt bawah ni hehe...







okey after g Marina Barage tu...last tmpt kat Singap0re yg ktrg g adalah 0rchard Road...kalo g Singap0e rugi kalo x g sini..sebab 0rchard Road ni lah syurga shoopping...hehe..0rchard Road ni ala2 Bukit Bintang kat sini...byak shoping2 mall yg mahal2...shoping mall yg berpatutan pon ade gak...so ktrg p0n xketinggalan shopping kat sini...hehehe itup0n shopping terkejar2 sbb mase dah suntuk hehehe...so dya bwak membe dya g shopping mall LUCKY Mall xsilap name die..kat sini kte leh dapat beli cenderahati..tshirt2..key chain...n kat sini minyak wangi murah2 taw..hehe minyak wangi yang original murah lagi dr Malaysia hehe..so kalo dtg sini mmg dya akan beli minyak wangi....hehe..so aritu dya rembat 2 botol minyak wangi tu...hehehe..
dya beli satu jenama Paris Hilton untuk dya...satu lagi dya belikan Celvin Klein CK...untuk mr ubbay..heheh suke die bile dya belikan untuk die...hehe..then adela shoping barang2 untuk bagi family n kwn2...hehe..



after dah pnt shopping ktrg p0n trus menuju imigresen untuk check out dr Singap0re...hehe..rase kejap jek duk Singapore 3 hari kat sne..rase xpus plak..hehe xpe next time bile de rezki rase nak g lagi..heheh kwn2 jum kumpul duit kte g jalan2 nak...okeh itu shaje untuk entry holiday yg terakhir ni...ok daaaa...

tgah pk2 cptla keje nak kumpul duit sndiri..kalo leh by end of this year nak g jalan2 jauh lagi...jummmmmmmmm heheheh

Monday, February 14, 2011

Malam2 ku dI Singap0re...

Sesi malam plak..hihih...lpas magrib cmtu..ktrg jalan2 ramai2 dr hotel g stesen MRT...MRT ni mcm subway...keretapi bawah tanah...ktrg saje jek nak neik MRT ni nak merase jalan2 naik kemudahan awam dorang kt sne...kemudahan awam kt sane mmg mudah heheh sbb ape dya ckp mmg mudah...hehe sbb kte xyah nk tgu lame2 train or bas mcm kt sini..sbb kt sne selang 2 or 3 minute mesti train smpai da...hehe so mmg cepat...dya ngok org Singapore pon masing2 bergerak mcm cepat je..jalan tu xde lengah2 hehee..nmpk cam educated jek ehehe...gud2 boleh dicontohi...tp kan undang2 dorang mmg ketat kt sne..kwn dya batuk2 mase tu dlm train ingt kan leh la nak minum air suam sket...tp tbe2 ade sorang ni dtg tnye membe dya sakit ke??kalo sakit die ckp boleh minum..kalo xsakit n membe dya minum jgak..die akan didenda.. 500 dollar..fuhhh gile banyak..asik kne denda jek..hehe..so kwn dya xjd minum..no no no okeh...hehe...xde pitih mau byar denda nnti...hehehe...

 at stesen MRT Boon Keng..
so ktrg naek MRT dr Stesen Boon Keng name die..menuju ke Clark Quay...fuhhh laju tol keretapi bwah tanah dorang canggih la hehe....sesampai je di Clark Quay..mmg terpegun n teruje ngok pemandangan kat situ waktu malam..sbb cntik sgt...Clark Quay ni satu tempat yang ade sungai Singapore..tepi2 sungai Sungai Singapore kt Clark Quay tu ade shopping mall..ade hotel..ade cafe n bar macm kelab2 tu...so mmg ramaila pelancong luar kt sini..ktrg g Clark Quay ni pon sbb nak tengok development tepi sungai Clark Quay ni berkaitan dengn projek PED dya...so development tepi sungai mmg terbukti benar la akan menarik ramai pelancong...cewahh..mmg tmpt die cntik sgt..ala ala sweet romantikus gitu...hehehe tp tmpt makan yg halal xdelakan.sebb mmg banyak kelab2 untuk orang berhibur je kat sini...smbil2 lepak2 naik cruise tepi sungai...yg menarik kt Clark Quay ni kn...even tmpt org makan2 lepak..dorg ade letak mcm extrem park kt sini taw..extrem macm naik lastik..so die lastik kte naik atas langit lbih2 kurang game mcm kt genting tu hehehe..dya nak naek sebenar game tu..tgok kwn2 dya pon ade naek mcm best jek..cube something yg extrem kan...tp malam tu dya pakai skirt plak...hahadoi...mmg xpat la nak naik mnde tu...xpasai2 skirt melayang kang hehehehehe....hihi xpe next time nak g sane lg nak naek jugak lastik tu hehehe....

colourfull at Clark Quay...cantik kan heheh
posing2 at Clark Quay waktu malam hehe 








haa ni lah extrem park naek lastik tu...hihi gerunnn tp besh e ngok hehe
 

emm okies dkt Clark Quay ade la lebih kurang smpai kul 12 malam ktrg lepak sane...then pk cane nak blik hotel ni..MRT pon dah offline..hehehe..so bincang2 ngn kwn2 ktrg nak sewa van..tp special thing driver van tu kasi ktrg pakej 3 jam bawk ktrg jaln2 satu Singapore..n bawak ktrg makan tmpt makan yg halal..memndgkan msg2 lapa..tp xtau mne tmpat yg halal..then driver tu pon baik merangkap jadi tour guide ktrg hehehe..smbil2 jalan2 naek van tu..die ctela pasal culture org singp0re..mne2 tmpt kt singapore yg besh..sejarah singap0re pon die cte..hehe baik tol uncle tu...ktrg byar sorang 11 dollar tu untuk pakej tu...hehehe

 naik van g makn kat Lau Pa Sat...jummm

mule2 ktrg g Lau Pa Sat...Lau Pa Sat ni tmpat makan..n mcm2 makanan kte leh dapat kt sini..n kalo gerai tu tulis halal kt situ..mmg btol halal n kte pon leh makan kt situ..so ktrg p0n ramai2 makan kt sne..tmpt die not bad..lebih kurang makan mcm kt up town tu..tp proper sket tmpt die..n suasane malam best dikelilingi bangunan tinggi Singap0re huhuu mmg menarik...dya makan sate malam tu..sedappp hehehe...

 yummmyy makan sate..mcm shedap je kan..hehe mmg shedap p0n hehe

okeh lepas da kyg masing2...driver tu bawak ktrg jalan kt Mount Faber plak..hehe nak tawu x Mount Faber ni tmpt paling tinggi kat Singapore...hehe dorang mne de bukit or gunung melaikan Mount Faber ni...ehehee dkat Mount Faber ni ade cabel car...kte leh naek cabel car ni trus g Pulau Sentosa..so dr atas Mount Faber ni..kte leh ngok pemandangan satu Singap0re dari atas bukit...n nampak Pulau Sentosa smue...memg cntik...hehehe...


lepas jalan2 kt Mount Faber tu ktrg g Marina Bay plak..Marina Bay ni tmpat lepak gak..mcm taman tp tepi sungai..tepi sungai tu kte leh ngok bangunan2 tinggi Singap0re..cantik taw....buat pengetahuan korang ktrg smpi situ dah pukul 2 pagi hehehe..tp masg2 xngntok sebb jalan2 punye pasal hehehe...kat sini masing2 mmg xmelepaskan peluang untuk ambil gmbar la kan..hehe dya siap baring2 kat sini sebab udara die nyaman...n tmpt die romantik jek...malam2 tu p0n kte leh ngok kapel2 singaporian lepak2 kt situ gak...kt sinu dorang mcm ade pasang music romantik malam..so psangan bercinta ni paham2 la kan dah tmpt pon romantik tepi sungai hehehehehe....tp mmg cntik..kalo korang g Singap0re..leh lepak sini malam2 hehehe....


at M0nt Faber
 
then da penat bergmba sakan kt Marina Bay tu...smue org p0n dah letih..hehehe lebih kurng kul 3.30 pagi cmtu baru kitrg balik hotel...balik hotel msg2 p0n terus lelap..td0 hehehehe...

 ceria2 di hening hari hehehe

so esoknye hari terkakhir kat Singap0re...sob...sob...sob...kejap je rasenye kt Singap0re...br smpai nk balik dah hehehe...mane ek ktrg g esoknye????horiteee..bersambung di next entry...jummmm...hehehe

Trip PED Day 2 - Singap0re

yuhuu...kwn2 bertemu di second entry nak cte pasal trip PED dya...hehe..sowy sebb dya lmbt updated sket kt bl0g sebb macm bz plak lately dgn keje yg banyak hehe..btw updated tp updated okehh....

oritee..untuk ari kedua trip dya...yeeaayyy setelah lena tid0 di blik h0tel yg besha di hotel Tropical Inn JB tu...pg2 lagi dya da bgun..then trun bekpes kat hotel...dlm kul 8.30 cmtu dya da nek bas untuk g Singapore..yeay...sebelum tu check2 pastikan pasport ade then isi form untuk masuk Singapore tu..lpas setle smue...bas pon gerak ke woodland tu...then g scan pasport at imigresen....sib baekla proedurnye cepat n even ramai org pon kaunter dorang banyak...so xsesak sgt kt sne...gud2...

 ni at w00dlands..check in kt imigration...

ok masuk2 Singap0re jek..first tempat ktrg g..adalah Esplanade Singap0re...Esplanade Singap0re ni bangunan die mcm bentuk durian sket...heheh mmg unik n cantik...Esplanade ni actually dewan teater lebih kurang mcm Istana Budaya kt kl...so kalo ade pape teater kt Singap0re mmg wat kt Espalanade ni...building die mmg gah..lpas g Esplanade ktrg jalan2 je dkt area2 situ...bergmba2 sakan kat sne...huhuu...smpai lebih kurang kul 1 cmtu...

 Espalanade Singap0re...cantik kan bangunan bentuk durian belakang tu hehe...

Merli0n Park..aummmm singa singa Singap0re hehe

da tengahari cmtu per0t p0n dah lapa...so ktrg g makan dkt Arab Street Singap0re...ktrg makan nasi beriyani..hihi..masuk ni dah due kali dya makan kt sini...mmg sedap..lgpon dah sah2 halal...hehe..kt Singapore ni sush sket nk cr makan yg halal2 ni..hehe...n restoran tmpt ktrg makan ni dkt ngn Masjid Sultan n area2 situ lebih krg macm Pekan Arab lebih kurang..lpas makan tu sempat2 la g jalan2 kat Bugis Street cari2 gift2 untuk shoping2...hehee...

 time lunch..makan nasi beriyani..yummy..Arab Street...


Shoping2 time..Arab Street n Bugis Street

lpas da petang tu...masing2 da penat trus ktrg check in hotel...ktrg duk Quality Hotel Singap0re...huhu mmg besh hotel ni...dya n membe dya dpt Executive Level lg...mmg terbek la..hehe tp tgokla harga satu malam pon dah 135 dOLLAR x 2.4 = RM 324..huhu mahai tu sbnr hehe...tp sib bek book ramai2 so xterase sgt la mahal sebenarnya ehehee...duk hotel rehat jap...berendam dalam bath tub lama2 sebab kaki lenguh berjalan satu hari hehehe...mmg puash rase mcm kt spa plak heheh....

 ni kat bilik Quality Hotel..sampai2 je trus snap pic..hehe teruje bilik best..hehe


 sesi malam di Singap0re plak..fuhh..banyak nak cte ni...dya smbung di next entry k...sebb malam yg panjang mase tu...banyak mende nak cte hehehe...so bersambungg...jummm...


Friday, February 11, 2011

Trip PED Day 0ne - Melaka & JB

hye kwn2..hehe orite entry ni dya nak cte pasal trip 
PED a.k.a Project Eveluati0n & Development dya selama 3 hari aritu..
s0 ari pertama tu ari Isnin lebih kurang kul 8pg cmtu...
ktrg ramai2 kumpul kat bus st0p fakulti dya FSPU yg tercinta tu hehehe...pagi2 tu ngok ramai gile student sebab msg2 nak g trip hehe...nak2 group dya ade 2 bus g trip kali ni...then lpas smue dah ade ktrg trus je grak ondway ke selatan tanah air..yihhaaa....benti bekpes jap kt RNR dengkil mase tu...pastu ktrg trus g MELAKA...yeeaayy...

haha actually dya da selalu dah g MELAKA ni jalan2..boleh dikatekan smue tmpt kt MELAKA tu dah g..hehehe..tp xpe kali ni laen sebab g ngn kwn2 kelas ramai2 s0 ser0n0klaa kan amik gmbar ramai2 pe lg tu je la keje ktrg hehehe..kat MELAKA ktrg sempatla jalan2 kat Sg. Melaka tu...tgok project development Sg. Melaka tu...ade yg sempat naek cruise lg tu...hehehe...dya xnaek p0n sbb tghri panas hehe..dya jalan2 kat dataran pahlawan shopping2 la pe lg hehehe then makan kat situ gak....mase kt MELAKA tu xdela lame sgt dalam 3 jam cmtu kt sne...sbb ktrg nak trus rushing check in hotel kat JB dlm kul 6 pm cmtu....

then trus bas grak g JB plak...smpai JB lebih kurang kul 7pm...fuuhh sesampai JB je trus je dya rase rindu..huhu nak taw x sebab pe???hehe sebab dlu mase dya abis p0li...mase2 dya keje pejabat tanah..dya slalu gak trun JB jupe kwn2 dya..esspecially cik s0phi ik0n ku yg tercayunkk..huhu..mase tu cik s0phi kwn dya tu keje kt JKR JB...dya pon bosan gak mase tu duk NS ni xde sgt kwn2 nk lepak2... tu yg bertukar angin g jalan JB...huhuhu...relax je.... asal dah dpt gaji.... sens0rang naek bas g JB..pastu nnti cik s0phi jemput dya kt LARKIN...hehe weekend ktrg p0n jalan2 la satu JB tu..sebb tu dya mcm rindu n dah bese dah kal0 g JB ni huhuhu...

mase kt JB ni dya duk hotel TROPICAL INN JB...hotel ni dya slalu gak duduk... kalo dya g JB ngn family dya..sebb ayah de kwn die kenal keje kt hotel ni...tp nak taw x cte best..heheh dya yg booking kan tuk smue bilik kwn2 dya ni...tp smue standard roomla..tp yg dya terkejut sket..org hotel yg dya contact tu kasi dya special bilikk..yuuhhhuuiii bestla kan..xsgke dpt bilik special...bilik die besarr gitu..heheh s0n0kkkk...thankkzz to LYnda Wils0n sbb bagi dya special room...huhuhu...

pastu di malam hari..lpas rehat2 mandi2 smue..dya n kwn2 dya trus kua..g City Square  JB...jalan kaki je sbb dkt ngn hotel...mase kt City Square ni ktrg g money changer nak tukar duit Singapore masing2 hehehe...tuka banyak ringgit Malaysia...last2 dpt duit Singapore..bape helai D0llar je dapat..ceitt mahal tol duit dorg ni hehe...lpas jalan2 kt City Square JB tu...perot dah lapa..ktrg ramai2 sewa cab...nak g makan kt Danga Bay JB....yeeyyy...mase tu mmg lapa sgt...alih2 tmpt makan kt Danga Bay tu ttp plak sebb renovate...alaaaa tp semptla jaln2 Danga Bay melihat keindahan Danga Bay malam2 cntikk...kalo korng nk rase makan atas Kapal then jalan naek kapal...leh bayar RM70 sorang dkt satu restoran kapal kt Danga Bay tu...romantik taw tmpt die hehehe...

da jalan2 Danga Bay xde tmpt makan..ktrg g makan kt RESTORAN SINGGAH SELALU..dkt jugak ngn Danga Bay tu..cume kene jalan jauh sket...masing2 dah lapa mmg abis je ktrg makan kt situ..restoran tu kire standar gak nmpaknye sebb ramai Singaop0rian makan kt situ...lepas je makan  n masing2 kenyang...ktrg trus balik hotel..sbb masing2 p0n dah letih...heheh..dya balik hotel p0 terus lelap...hihihi....
s0 es0k nye?????Singap0re????
huhuhuh yiihaaaa tguu cte di Singap0re..next entry k....
will be continued..............
gmbar nnti dya upload ye..

Thursday, February 10, 2011

I'M H0ME... MISH MALAYSIA...



haii kwn2...yihaa..akhirnya pulang jugak di tanah airku Malaysia...yeayy...
korang tawu kan dya g Singap0re aritu...
s0 now dya balik dah...hehehe..
rindunyee..hehe mcm pegi lame je dya ni kan...hehe
belum pergi lagi jauh2 lame2 tgalkan Malaysia ni...
kalo g jauh2 duk lame lg dkt negara org xtaw la cmne rindunye kan...hehe...

actually dya smpai sini malam td...so balik semlm smpai arini mmg flat..hehe
  bdan lesu2 letih je rase...
bukan letih ape p0n letih berjalan...berlari...snap2 picture kat sane...hehe
mesti korang nak tawu best ke x dya g sane ek??hehe
dah namenye melancong mesti best kan...hheehe..
sebenarnye banyak cte nak cte dlm bl0g ni..nnti dya ingt nak wat entry hari2 dya di Singap0re..
so korang leh layan pic banyak sket kan...

huhu s0n0knyee kwn2 jalan2 negara org..hehe btw dya pon bukan first time g Singap0re ni..
msuk kali ni dah due kali dya g Singap0re...tp mase mule2 first pergi tu..rase mcm xbest je kat Singap0re...
mayb mse dya g tu mase cuti krismas...so org p0n mcm crowded je..hehe tu wat yg xbest..lgpon yg dlu dya g just balik ari then dya tdo JB...but kali ni merase td0 Singap0re..then leh la lelame jenjalan kat sini...

s0 kwn2 tgu story m0ry dya sepanjang holiday dya ni ek...
dalam next entry ye...
tguuuu.....

Monday, February 7, 2011

jum jalan2...

YeaaYy jum kwn2..nak jalan2 x?heheh..jum la jum la...heheh mane la dya ni nak g jalan2 lg ek kwn2...haaa cube teka?hehe..dya skang dalam perjalanan ke Singapore yuhuuu.. Tu ajak kamo2 g jalan2 tu..hihi sonoknyee..tu yg xsempat nak updated entry 2 3 ari tu sebab bz mengurus hal g Singapore ni la hehe btw xpe sebab dah dapat g holiday hehe..

yp kan semalam penat...sbb nak balik shah alam kemas2 barang nak packing.....yela balik pon dah malam sebab sempat lg detim2 ngn mr ubbay sebelum nak g..heheh yela dak kenit die nak g jalan kan..actually ktrg xg mne pon smlm just jalan2....borak-b0rak....,makan-makan....jalan2 kedai buku bace buku hehhe....mr ubbay pon letih sebab die keje siang tu sian die.....btw thankz ya mr ubbay luang mase jumpe cik dya hehe..nnti cik dya belikan ole3 dari Singapore ye...heheh..layan pic ktrg detim2 di kedai buku ni hehe..

 cik dya n mr ubbay di bookst0re MPH...huhu muke cik dya msuk sket jek hehe


alalala mr ubbay bace buku pe tu??hehe...

 huiii cik dya shopinnnn...hehe


btw korang doakan dya selamat pergi dan balik ye kwn2... 
kwn2 jgn lupe tunggu cte dya balik dr Singapore nnti ye... 
Daaaa....