Thursday, March 31, 2011

Design... Design...

KERANA 

DESIGN....TERPAKSA MENGORBANKAN....

1) WAKTU TIDUR....
2) WAKTU REHAT....
3) WAKTU MAKAN....

uiisshh senang cte smue perlukan PENGORBANAN...haaii ni kerana design layout punye pasal...kalo dah mengadap design mmg smpai pagi kan...terimala hakikat anda sbg student dya...terpaksa lalui semua ni..
belum mase kerja lg...bile klien nak planning design dgn cepat nye...haaii anda mmg akan mengorbankan masa2 tidur anda...

jam menunjukkan 5.07 am...dya baru balik siapkan kerja pasal design ni...bukan sng nak wat keje design... mmg smpai berpinar mata dah ni...tp nk wat cmne sbg student kne la jalankan tgjwb dan amanah kan...harap2 semua usaha ni berbaloi...sekarang mata p0n dah rabak gile...ape kate jummm td0...zzzzzzzzzzzz

huuuuuwaaaaaa...es0k ade TALK COSTING plakkk....adeiii.. PROJECT...PROJECT...
nunitee...kwn2...
SALAM.....

Friday, March 25, 2011

Antara Dua Cinta

Apa yang ada jarang disyukuri
Apa yang tiada sering dirisaukan
Nikmat yang dikecap barukan terasa
Bila hilang di dalam genggaman

Apa yang diburu timbul rasa jemu

Bila sudah di dalam genggaman

Dunia ibarat air laut

Diminum hanya menambah haus
Nafsu bagaikan fatamorgana
Indah di mata namun tiada

Panas yang membahang disangka air

Dunia dan nafsu bagai bayang-bayang
Dilihat ada ditangkap hilang

Tuhan leraikanlah dunia

Yang mendiam di dalam hatiku
Kerana di situ tidak ku mampu
Mengumpul dua cinta

Hanya cinta-Mu

Ku harap tumbuh
Dibajai bangkai nafsu yang kubunuh

Saya Jadi Pengapit Peratin...

hai kawn2...yuhuu mood org kawen sane sini sekali lagi di entry ni..hahah..kali ini..bukan juge dya yg kawin hehe tp kawan dya yg kawin...dya cume jadi pengapit die je hehehe...entry sebelum ni dya ade cite kan..yg dya kne jadi pengapit membe dya mase sekolah zaba dlu...kali ni the second girl antara 8 org membe baik dya mase zaba dlu mengakhir zaman bujangnya...

tahniah dya nk ucapkan kat Sarah ni...Sarah ni mmg baik ngn dya dari sekolah dlu..ktrg clasmates lagi...n dari f1-f3 mmg duduk due org sebelah2 hehe..smpaila msg2 pindah sekolah...



 

Thursday, March 24, 2011

NAK BINA MASJID.....

hai kwn2...heheh beriye je tajuk nak bina masjid ek si dya ni...hehe..xdela nak cte je kat sini..arini hari KHAMIS seperti biase..hari KHAMIS penuh dengan kuliah la kan..hehe..tp pagi2 td g kelas lambat sket..sbb pg2 td hanya sesi perbincangan xde kuliah..dan disebbkan malam td p0n tdo lewat kan..hehehe...tp g kelas ttp kene pegi hehe...

pastu dlm kul 1 cmtu hari ni..xde kuliah..ktrg satu klas ade trip pegi Masjid Shah Alam..heheh..jangn xtau teruje tau pegi masjid ni..walop0n dekat je ngn kitrg kat Shah Alam ni ha..hehe...napela xpegi trip jauh2 ek...dya p0n xtau..sebab trip ni cume mcm site visit je..nak tawu pasal maintenance sesebuah bangunan tu...so dak2 klas dya p0n pilih masjid sebagai bangunan untuk ktrg wat kajian pasal maintenance...

hai hidup2 xabis2 wat kajian kan kalo jd student nih hehehe...tp seronok gak...sebab ape yg kite xtau..banyak yg kite leh belajar...dya p0n dah lame g masjid shah alam ni dlu...pastu td wat visit rase cm best plak..heheh..satu masjid td ktrg rayau..mcm2 bilik ktrg masuk hehe..slalu g s0lat je kan kalo kt sini...kali ni g masjid ni just wat pemantauan tgok structure masjid ni n cmne maintenance die wat...

rupenye Masjid Shah Alam ni..dah 25 thun usia nye...dan dya baru je tawu..kubah masjid Shah Alam ni..adalah kubah yg terbesar di Asia..wahh hebat kan...mcm2 ade kt masjid Shah Alam ni...ade perpustakaan..bilik kuliah..bilik pejabat...bilik untuk akad nikah p0n ade taw...huhuhu suke dak2 klas dya bile masuk bilik akad nikah hehehe...dan masjid Shah Alam ni mmg dijage rapi..sebab Sultan Selnagor mmg jage masjid negeri Selangor ni..byank jugak aktiviti kalo kt masjid Shah Alam ni rupenye...td p0n kitrg dpt sorang satu bubur lambuk...hehehe sebab setiap ari khamis ade tahlil..so bubur lambuk ni die kasi untuk org yg dtg tahlil...org masjid tu pon ade ckp kalo bulan puase ramai student2 uitm ni buke puase n sahur kt masjid ni..sebab masjid mmg ade slalu sediakan bubur lambukkk...bestt kann..hehehe

bile pegi masjid ni..teringat dya dlu kecik2..dya slalu ikot nenek dya g masjid dkt ngn umah dya tu...mase2 sekolah rendah cmtu..mmg wajib pegi masjid ari Isnin dgr ceramah..then kalo ari Khamis mesti pergi masjid bace yassin..hehehe...smpai kan t0k imam masjid p0n kenal dya sebb kalo g masjid dya slalu tolong basuh pinggan kalo ade kenduri atau kene hidangkan makanan pape lepas je majlis kt masjid tu...heheh ser0n0kk kan..zaman kecik2 cmtu..rase rindu plak..bile dah duk jauh2 dah jrg pegi masjid dkt rumah dya tu kecuali kalo ade smbutan maulidur rasul ke..solat terawih ke..solat hari raya ke..baru pergi..itup0n dya pegi ngn ibu dya..yela kite ni anak dara nak jalan sorg2 g masjid p0n segan dah..mestila ikot org tua je skang..even mase dya kecik2 dlu p0n dya ikot nenek dya je...heheheh...tp seronok sebenarnya...hehehe...

tp dya kan ade angan-angan jugak..hehehe..nak tawu x pe angan-angan dya tu??heheh..kalolah ade rezeki dya ni jadi kaye raye atas dunia ni....ataup0n Allah de nak bagi dya rezeki lebih kan..dya berangan jugak nak bina MASJID...hehe< eisshhh bukan bina masjid kahwin tu taw>...heheh maksud dya,ade gak bercita-cita nk bina sebuah masjid yg canggih yg ade mcm2 kemudahan dan membuatkan ramai org nak pegi masjid...huhuhuhu...insyallahh....<itu berangan je lebih dya ni>..hihi....tp kite xtau kan kalo tuhan bagi kite rezeki..xsalah untuk kite laksanakan niat murni kite tu..insyallah....berdoa je lah..kpd kwn2 yg ade niat murni mcm tu nak sedekah kt masjid mmg dialu2kan niat murni anda semua..hehehe.. k lah kwn2 sekian...


haa ni die masjid shah alam cntik kan =)...




Wednesday, March 23, 2011

apa guna kita PAKSA org..kalo hati org tu x RELA....

haaa tu diaaaaaa....kiki...
PAKSA..PAKSA...RELA...RELA...
eeeiiiiuuuu...kalo kena pAKSA sapa p0n x RELA u...hahahahaa

actually dya tg0k satu vide0 lawak ni...ntah mne la datang budak laki yg kurus cekeding wat vide0 lawak ni..tajuk die SERTA PAKSA...hahah mmg klaka vide0 die..rase motip vde0 tu ade berbaur p0litik sket..hahaah tp dya xcmpur hal2 itu p0litik...cume dya tertarik bile dak laki tu ckp pasal...
APA GUNA KITA PAKSA ORG..KALO HATI ORG TU X RELA...hihihi...dlm vdeo tu die ckp mnde ni pasal nak ajak org la msuk geng dorang...sbb dorg ade geng masing2...hihhihi..klaka plak die ckp ngn bersungguh2...hahaha...

tp dya sok0ng la statement budak tu...even dalam ape jue keadaan sekali p0n...kite xpatot paksa orang..kalo hati org tu xrela kan..sape setuju????heheheheh...kalo dya sendiri p0n dya xnak dan xsuke kene paksa...dah hati xsuke kan...wat pe nk paksa2...ckp je la xsuke...xde rela2 disitu...hahaha...

ade setengah org relakan jugak sbb nak jaga hati org...tp pk2 balik...org yg die nak jage hati tu...xpk ke org tu terPAKSA ke or RELA nk jage hati die...hahah mcm2 kan...<tp sifat org yg nak jage hati org laen tu mmg mulia la kan>..hehehe

ape2 p0n pndai2la kite berfikir kan..pokok pangkal hati kite...KALO RASE TERPAKSA CKP JE LA TERPAKSE DAN XSUKE...xyah nak RELA2 huhuhu..semuanya xde guna..ituu diaaa...hahaha...sbgai manusia dah lumrah kite xsuke di paksa kan...t0l x??s0 fikir2kan lah...=)

kpd budak laki yg wat vde0 tu..hehe walaup0n vde0 anda berunsur lawak..tetapi masih ade motif dan pengajaran yg boleh sama2 kite blajar...gud2 job =).....


s0 xmo pakse2 tau.. =)

daaa

Friday, March 18, 2011

Hidayu & Hanafi...Wawin..heeee

pakpak bung bung bung...huhu cmtu eh bunyi k0mpang??hahaha...alaa kompang org wawin??heeee..
haha actually "WAWIN" tu kawin sebenarnya haha...so nak dictekan di entry ni...kawan dya s0rang ni dah Wawin lah...yiihuuu beshnyee wawin eh..eh3 silap2 beshhnye tg0k org wawin hahaha...mcm nakkk je wawin...hahah tp kdg2 takot plak nk wawin...hahahah bkn ape terase mcm dak k0cik lgi nak wawin..hahaha...

actually kwn dya name die Ayu ..membe dya mase dya sekolah zaba dlu..ktrg same2 kwn dari f1-f3..sama2 duk hostel..n ayu ni antara kwn 8 org paling rapat di sek zaba dlu...hahah sbb kt zaba dlu..geng 8 0rg ni lah paling dikehendaki di sekolah..hahaha <kitrg bukan budak sek nakal ok> hahaha tp xtau nape org suke sibuk amik tawu hal ktrg 8 org mase sek dlu..haha kalo ingt2 balik mcm klaka...agaknye dsbbkan ktrg slalu kemane2 ber8 hahahaha...mcm geng kongsi gelap plak eh hahaha..tp xdela ktrg wat jahat p0n sekolah ade yg jd  pengawas sekolah tau kwn2 ktrg takkan la nk wat jahat kt skolah hahah...tp ktrg mmg msg2 rapat..n ktrg rapat bukan mase sekolah jek..but untill n0w...lepas msg2 pindah sekolah mase f4 smpaila masg2 nk kawin dah sekarang ni...huhu SAYA SYG KAWN2 SY huhuhu......

so antara ktrg 8 org nih...Ayu ni lah org pertama yg menamatkan zaman bujang nye hehe...tahniah diucapkan semoga bahagia hingga ke syurga...cewaahhh....nak tgok x perantin nye...haaaa ni die...

heee tantik kan perantin ni..same2 padan...=)

dorang ni p0n stat bercinta mase zaman dorang sekolah lagi...ade jodoh jugak akhirnya dorang...alhamdulillah..semoga bahagia ye cik Ayu tayunk hehehe...mase g wedding ayu ni dya g sekali ngn mr ubbay..hehe yela sbb ayu ni p0n junior mr ubbay sme ngn dya jugak dlu...hehe yela ktrg kan satu sekolah...so masg2 mmg kenal la senior n junior ni..hahaha...tp dya g dah lmbat smpai knduri ni...sbb tgu mr ubbay g keje..then dya p0n ade g satu kenduri kt seremban sebelum tu...tp xpe sbb nk tgok kawn dya ni wawin...msti smpai punye kan kan...hehehehe lepas je mkn..dya n mr ubbay p0n sempat gak snap2 pic ngn perantin hahaha...



haa kitrg bergmbar bersame perantin..dan berangan jugak disitu nak jadi perantin...hahahah




emm ni cik dya bersme kawn2 cik dya hehe...xdpt nk kumpul 8 org hehe..msg2 dah ade yg balik hehe



btw suke sgt tg0k Ayu dah wawin...smga bahagia hendaknye...ktrg sbg kwn2 hapy jugak tgok kebahagian kawn2...pas ni turn sape plak ek??hahah ade jugak lagi mgu ni kawn dya antara yg 8 org ni mengakhir zaman bujang nye...pastu cik dya kene jadi pengapitnyee..nak tawu sape???huhu tguuu next entry ye kwn2....

daaa



Thursday, March 17, 2011

I AM N0???....

I AM N0 2....

hehe tibe2 je kan cik dya ni...heheh bukan ape ni semuanya terpengaruh dgan movie ni....

 I AM NO 4...i like kiki sbb her0 die ncem hahaha



sebenarnya cte ni dah lame dah...ade la dalam beberapa minggu lepas terjadi..haha tapi saje nak cte..sbb dya mmg nk update kt bl0g ni aritu..cume sebb kebizian yg tidak mengizinkan...dan mase itu selalu mencemburui dya...hahahaha..<btol tau>

aritu dya ngn mr ubbay ade g jalan2 kl...disebabkan dya xbalik Nilai mgu tu...mr ubbay decide nak dtg Shah Alam nak bwk dya jalan2 huhuhu h0w sweet ek hahaa...kitrg p0n pegi la Time Square nak tg0k muvie cadangnya hehe...mr ubbay decide nk tg0k cte I AM NO 4 ni...hehe best la cte ni not bad...penuh dgn aksi n ade gak adegan romantikus2 ni heheheh besela cte org putih kan...nak cte kt korang p0n mesti korang da layan cte ni kat cinema kan???hahah dya ni je yg LAMBAT hahahaha....

muvie ktrg petang cmtu dalam kul 4...hehe so ktrg p0n sempat la jalan2 kat Time Square...cuci2 mate..lepak2..makan2..haha tu je la keje ktrg...hihi mehh layan pic ktrg ni...hahaha

ktrg dah lunch sblm g Time Square...tp dsbbkn nk tgu muvie lmbt lgi..belila pape kudapan untk dimakan..haha..dya beli air ice bl0g ni..shedappp..hehe

heee ice bl0g chocolate...yummmmyyy..hehehe..

haha snap2 pic mase ktrg lepak2 borak2...heeeee


haaa ni cik dya cuci2 mate haha..xtau nk shoping pe..so jalan2 je la..kiki <boleh plak xtau nk shoping ape ek??>hahaha...

hahah mr ubbay nak jadi I AM NO 6 hihi...kuasa ape la n0 6 ade ek...kiki..dah macm kuasa NARUTO dahh...hihihi uuuppppsss....


btw thankzz mr ubbay fo all this..nnti kite g jalan2 lagi ek...pasni nak g tgok TEATER plakk...jummmm

Friday, March 4, 2011

BuLan MadU yg HeAvEN..

huhuhu tgah rase happy n heavenn...
even banyak keje skang....
tp senyum sampai telinga skang...hahhah
tgu citee lpas balik bulan madu eh hahaah...
:
;
;
;
;
;
;
;

tguuuuu taww...
sssshhhhh
taraaaaaaaaaaaaa....
yeaayyyy dya dah balik bulan madu...huhuhuhuh...
actually xde mase nak updated entry skang ni tp curi2 mase skang ni..sebb keje ngah banyakkkkkk sekarang hehehehehe....n actuaally bulan madu ni bukan bulan madu ngn sape2 p0n...heheheh...dya g bulan madu dgn 'TESIS TERSAYANG' je...hahahahaa....

disebabkan stress yg melampau dgn bebanan keje yg ade untuk sem akhir ni...dya buat keputusan nak buat tesis dya ni di tempt yg environmentnyee tenang dan menambahkan idea dya untuk wat keje...heheheh dalam mase yg sama bagi semangat kat dya ni untuk siapkan tesis dya ni...hehehehe

so dya decide aritu...nak holiday dgn tesis dya ni kat P0rt Dicks0n...huhu rindunyaa PD ni heehhe..mcm2 kenangan kat sini hehehe...dya tgok2 internet mane nk book hotel yg ok...pastu tgok ade satu hotel ni ade harga pr0m0 rm280 untuk pakej 3 hari 2 malam...then dya tgok hotelnye mmg berballoi!!!..huhuhu...


ni hotel nye...AVILLION ADMIRAL COVE...sangat cantik n 4 star kot xsilap hotel ni hehehehe...



then dya ngan kwn dya...Sara n Nad...setuju nak g hotel ni...sampai hotel je..masuk bilik..menjerit masing2 disebabkan ser0nok dgn environment hotel yg santekkkk ni...huhuhu...tp ktrg dtg sini bukan nak jalan2..tujuan utama adalah untuk siapkan keje...alhamdllillah usaha berbaloi..siap jugak keje dgn beberapa idea yg datang...huhuhu..terasa heaven plak wat keje sambil holiday ek...hahahaha
kadang2 idea gile ni dtg last minute gakk..hahahaha..dya oh dya nampak sgt kam0 ni kaki jalan...hahaha xksh kt mane2 aje janji jalan wat hati kite tenang kan...so meh layan pic sekitar bulan madu bersama tesis ku ini...hahahahaah....

 huhhu...inilah bilik kitrg yg beesstttt tu...heeee.....


bekpes2 time..voucher bekpes ktrg dpt 2 je..tp ktrg ade 3 org..ganti2 pegi bekpes sbb ktrg duk 3 ari 2 malam hehehe...

 snap2 pic...at bilik...heheh tantikkk kan pemandangan bile tite??heee..tenang je..=)


dya..sara..n nad..mase ni kitrg baru balik dr makan...so jalan2 sekitar hotel..menikmati pemandangan yg indah waktu ptg...hhuhuhu cewahhh....




bestt je rasenye bile g sini...rase bile free2 nnti nak pegi lagi kat sini...
dya suke PORT DICKSON..huhuhu indahnyee...
kalo korang rase bile cuti busan2 sile lah pilih hotel ni untuk merelax kan diri anda....huhuhu





p/s ::ni time stress2 tgah stdy..bole g tmpt cmni untuk tenangkan diri..kalo dah keje bile stress????..huhu ntah kemana la dya ni pegi...kiki..kite g 0versea plak la nak??hehee..kumpul duit jummm...