Thursday, April 28, 2011

ssshhhhh.....

n0w in m00d STUDY.....
so time t0 f0cus........ssssssssshhhh




wissh me luck for exam guyss

bubyyeee....

suke lagu ni....

hal0..hal0 kwn2....pagi2 da mgun sbb nak stdy punye pasal..tp rse cm bosan plak...dya p0n dgr la lagu ni....
lagu dari Colbie Cailat - I Do...heeee suke lagu nih..mcm rancak2 jek kan n sweet hehehe...pastu kal0 kt tv kan ade iklan yg kua lagu nih..heheheh...suke je layan...tbe2 teringat kat anak kawan dya nih...danish danial hehehe...sebab selalu kal0 dya tgah maen2 ngn die tibe2 kuaa lagu ni kt tv mesti dya nyanyi dkat die...yg best danish p0n mesti ik0t nyanyi skali d0...d0...d0...hahaha sebab tajuk die kan i d0..c0mee nye danish nyanyi d0...d0...d0...hehehe windu die =).....ok jummm kite layan lirik n vde0 die...layaannnnn........


It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew to that you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through
So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.

And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

p/s: kal0 k0rang kan bgn pagi tbe2 ade org msg cmni " i do i do i do...do..do..d0..l0ve u..." heeee suke x??? sukeee laaa hikkkss...=)

Tuesday, April 26, 2011

RUMAHKU vs ZOO....


 hehe yg nih mmg klaka...hahaha pe yg klaka eh dya nih ek...hahaa bile bace title entry nih yg wat dya gelak..sebabb...sebabbb...sebabbb...teringat macm2 binatang ade  kat umah dya ni..hehehehe....

dya ni duk umah area2 kampung..jadi macm2 la binatang belaan ade kat umah dya ni...hahaha kal0 pk2 balik macam z00 p0n ade umah dya ni...hahahah nak tawu x binatang ape yg ade kat area umah dya ni hahaha...dkt umah dya ade k0lam ikan..kolam ikan buatan sendiri jugak hehe...haaa dlu banyak ayah dya bela ikan cup yg colourful cantik2 belaka...tp dsbbkan kecuaian ayah dya jugak sebab xbubuh ubat anti kl0rin mase die masukkan air dlm kolam ikan tu...banyak dah ikan cup yg mati sayang je...bela dr kecik smpai besar alih2 mati plak...hadeii...tp still jugak ade lagi ikan dalam kolam tu...hehehehe....

pastu dkt area rumah dya ni ade jugak reban...tp bukan just reban ayam je tau..hahah...sebab penghuni dalam reban nih termasuk ayam kampung...ayam bandar...dan angsa...hahaha bersedara mereka2 ni duk dalam reban tuh...hahahahahahaah

ape lagi ek yg ade...haaa yg ni xsmue org bela...kt umah dya ni jugak ade sangkar musang..dah tntu la dalam sangkar tu bela musang kan hahahaha...actually dah lame ayah dya bela musang dlm sangkar tu...sejak dukk rumah ni..cume musang yg mule2 family dya jage dlu dah mati sbb sakit...yg musang yg ad0 skang ni musang yg baru je bela, ayah dya cari gantikan dgn MUS yg lame...rinduu plakk dgan MUS heheh...family dya mmg suke bagi nama dkt binatang2 yg ade kt umah ni hahaha...mcm musang ni panggil MUS...kal0 angsa tu panggil ANG hahaha..yg menarik musang kt umah dya ni..ayah dya bagi die makan ape tau x???hehe ayah dya bagi die makan buah2 dan friskies hahaa..mcm kucing dah kan musang tu...xtaula kalo die kluar dr sangkar die pndai mkn org ke x sbb ayah dya dah ajar die makan buah ngn friiskies jek dr kecik...hehehe tp xpnah kluar p0n musang tu dr sangkar die hehe...tiap2 ptg ayah dya bg die makan hehhe....

haa ade lagi binatang si kucing sexy nih...yg kucing xtau mane dtg sebab ade je slalu kt umah dya smpai dah bape anak die beranak p0n dya xtau..sbb tgok anak die asik xde je..mne ntah pegi...ayah dya la yg pgil kucing tu sexy..sebb kucing jantan slalu dkt ngn die..then die selalu je bunting pastu beranak..tp anak xnmpak2..hahahahah....actually kucing sexy tu kacukan ngn kucing PARSI...heheh so mmg bulu die lebat n cntik cume comot sket sbb slalu terbiar berkeliaran ke sane sini...hahahah tapi die punye lengg0k jalan mmg mengg0da u...hahahah sebb tu ayah dya pagil die sexy kikikiki....

emm kalo kt dlm umah plak..ade aquariumm...dlu bela ikan kelisa...smpai besar tetibe mati jugak baru2 ni je dalm thun ni...ade dya cte dkt entry dya dlu...sedihhh je kan....tp dah ganti ngn ikan baru kt aquarium nih...ganti ngn ikan kal0i...heheheeh kalo kwn2 bace mesti pelik sebab umah dya mcm2 binatang dah ade kt umah ni...ibarat mcm z00 dah hahahaha...kire mini z00 lah kan...hahaha kalo umah kampung cam dya ni b0le la bela2 binatang cmni...kal0 duk bandr susah sket kan..nak2 kawasan kg ni besar sket xdela binatang tu menggangu p0n hehehehe...

tp ser0n0k tau bile binatang2 cmni...nak tawu x sebb ape??heheh sebabb kalo b0san2 xde org kt umah...binatang2 ni la tmpt dya borak2,gad0h,men kejar2,gelak2 kan dorang..hahaha mmg menghilangkan b0san t0l...dya suke men kejar2 ngn gad02 gelakkan Angsa dkt umah dya ni...hahaha sebabb geramm dgn angsa tu bile nk bg die makan die punye memekakkkk <bising> haaddooii sakit telinge...nasib baik die jenis angsa yg xkjar org,,,angsa manje gitu kire xdela cm angsa len yg kejar2 org tu...cume die bising je bile nmpak org hahahaha...klo ingat2 kt "dorang2" nih mmg nk gelak...nak2 kalo ktrg cte pasl "dorg" ni kt family...family dya mmg gelak la...mmg penghibur sebenar binatang2 ni kan.....hahahahaha

heeee dya cte ni mesti korang terbayang umah dya, hutan mcm kt z00 kan...hahahhah xde p0n hutan...kt sini...cume ade p0kok sket2 je...hehehe nak2 area blakang umah ni dah wat perumahan..kalo x dlu mmg hutan kelapa sawit..haaa dlu mse ade pokok klpa sawit binataNG yg xdiundang mcm ber0k tu slalu datang hahahah...skang da xde dah..ntah mane ber0k2 tu lari hahaha....tp ser0n0k jugak duk area rumah cmni hehehe..mcm2 leh buat kikiki...nak2 keliling smue family je...hehehehe....

kalo nak singgah mini z00 kt sini...mehla heheheh upppsss gurau je..
<binatang makhluk tuhan...manusia p0n makhluk tuhan...xsalah kalo sama2 hidup harm0ni di bumi ciptaan tuhan ni kan....binatang p0n boleh hidup harmoni sesama mereka...apetah lagi kite sesama manusia yg ade akal ni kan...jummmm kite sama2 hidup harmoni di bumi ciptaan tuhan ni kawn2...> =)....daaaaa

Bollywood oh Bollywood....

eceeyyy...mesti ingat dya layan cte hindustan je keje an...haha xp0n mesti pk dya ni mmg gile hindustan kan...hahahahahaah tp kan...tp kan...hahah mmg p0n...hahah pasal hindustan xyah cte mmg dya suke dr dlu..lagu2 hindustan klo dgr msti hafal...erkkkk smpai cmtu sekali ke dya nih???haddooii pengaruh2 hehehe...

tp kat sini bukan nak cte pasal minat dya kt cte2 hindustan sbb korang mesti dah tawu dya nih mmg suke cte2 bollyw00d ni ahaahah..dya nak cte yg ayah dya ni..heheeh die p0n minat jugak taw..tp aritu tetibe dya cakap kt dya cmni .....

ayah : al0ng...nnti al0ng downl0ad kan lagu2 hindustan..mcm dalam cte mann tu ke,kuch kuch ho ta hai ke...nnti masukkan dalam handphone ayah...xp0n masuk dlm pendrive...

dya: eehhh ayah p0n layan jugak ka lagu "b0ndu" < perkataan yg ayah dya slalu cakap merujuk kpd bollywood>hehehe....

ayah : alaaa ayah nak suh kawn ayah buat kan lagu2 hindustan tu jadi note2 untuk karoke nnti leh burn dalam cd...sebab nnti abg ajim kawin tema bollywood ayah kene nyanyi kot....

dya : hahahah bia btol ayah nak karoke lagu hindustan??hahaa yela nnti al0ng cari lagu2 tu n masukkan dalm pendrive....

ng0kk tu kemain beriye ayah dya tu kan...hihihi..dya ingt die maen2 nak layan2 lagu hindustan tu tuk die sorg je..sekali die mau kar0ke daa..hahaha bia bet0l ayah dya ni...hehehe...tp mmg bt0l p0n nanti dalam bulan 10 cousin dya kawin...family abg ajim nak wat tema bollywood... rasenye uncle dya yg suh ayah dya nyanyi untuk memeriahkan suasane kot...hahaha< mesti meriah mase ko kawin jim>...hahaha...dya p0n cm xsaba plak nk g wedding cousin dya tu...heheh ngah pk2 die nak x sp0nsor baju dya ala2 punjabi...kikiki berangan nak pakai cmtu mase cousin dya tu kawin nnti...hahahaha

ape2 p0n nnti kite tgu e bulan 10 nnti jadi ke x tema bollywood cousin dya tuh...ahahaha..dya p0n dah setlle cr lagu hindustan bagi kt ayah dya...hahaha mcm2 la family dya ni kan...hehehe se0n0kkk....



teringinnnyee nak pakai cmni ::




huhuuhu cantikkkan PUNJABI SUITE...xtau mane satu nak pilih hahahaa....berangan je nak pakai cmni time cousin dya -AJIM kawin nnti... to AJIM : leh x sp0ns0r aku pakai baju cmni time wedding k0??hahahaha...
kalo dapat kan bessttt hahaha...nanti lleh la feling2 jadi Aisywarya Rai ke...Kaj0l ke...Kareenaa Kap00r ke...erkkkkkkk hahahaha terlebih berangaannn sudahhh dya ni.....hahaha
nnti nak beli jugak baju cmni...yeayy (**)>>>
daaa

riadah bersama family...

eh eh..time2 nak exam sempat bersukan lagi ke dya??hehhehe..alaa bukan bersukan ape p0n..maen2 sekadar nak mengeluarkan peluh dr duk terperap study n menghadap laptop ni pe salah sekali sekala kite bersukan ek...cewaahhh hehehehe....

ctenye ptg tadi...lpas duk stdy cam lapa n bosan plak duk bilik..pastu dya g dap0r wat la air k0pi kacip fatimah...erkkk hehehe...cicah ngn biskut...dadappp taw hehehe...pastu duk borak2 ngn ibu dya kt lua smbil2 menghirup udara ptg2...tg0k2 pokok2 mnde2 hijau dkt umah dya ni..hehe konon leh la ilang stress lpas stdy kan hehehee...

pastu ibu dya ajak men badmint0n sbb ng0k court badmint0n dkt blakang umah dya ni...hehe...pastu dya p0n ape lg g amik raket n shuttle men badmint0n same2 ngn ibu..heheh itup0n da dkt2 nak senja dah kejap je mennye...haa kt blakang umah dya ni mmg ade court badmint0n..dah lame dah family dya wat sendiri..k0n0n senang nak beriadah kat umah ni..abg sepupu dya la punye idea tu nk wat court badmint0n tu...nak2 mase tu tgh2 kecoh sana sini game badmint0n..adik dya n abg sepupu dya p0n smgt la...lagi satu sebab dorang wat court badmint0n ni sebab nak kuruskan badan hahahaha....klaka plak bile dorg cakap cmtu...yela dr duk umah xwat pe ade gak aktiviti dorang bersukan petang2...meriah gak la kt umah dya ni kalo dorang men ptg2..kalo xsempat men ptg2 dorang men waktu malam...siap dorang pasang lampu lagi kat court badmint0n tu...senang xyah nak g jauh2 men badmint0n hehehehe....

s0 dya p0n bersukan la ngn ibu dya ptg td..lpas ibu dya penat tukar plak maen ngn adik dya...pastu ayah ngn ibu dya duk tepi c0urt ngok anak2nye maen cam budak2 ni dorang gelak je...suke je dorang ngok anak2nye ade kt umah..hehehehe...lpas dah masuk je azan mgrib kitrg st0p dah..trus masuk umah mandi s0lat smue...heeee ser0n0k kan..satu family duk petang2 riadah same2....

haa kwn2 sape nk dtg umah dya nk maen kat court badmint0n tuh...meh2 la dtg umah leh kite lawan badmint0n...kite tg0k sapeyg menang....hahahaha cewaaahhhhhhhhhh cakap cam ter0r jek...hihih...tp dya nak jadi ter0r cm 0rg ni leh x kawn2??hehehehe cm org kt bawah ni ::::




heheh ni dat0 lee ch0ng wei...mmg ter0r la..JUARA DUNIA katekan...huhu admirer kt die taw..huhu

daaa

Exam oh Exam...


cay0k2 nak exam...=)

wuaaahahaha..sudah smpai masenye..sudah smpai mase nye nk FINAL dah...xsgke cpt masa berlalu....selepas perit jerih dilalui untuk sem akhir ni..hehehe ayaattt eceeyy hihi....rupenye dya dah nak exam final dah..skang ni p0n dah stat stdy week...first paper dya hari sabtu ni...paper "C0nstech"..harap2 dya dpt la wat yg terbek....

kira ringan gak sem ni sebab ade 2 paper je..untuk final..so boleh tumpu untuk 2 paper ni je....last paper nnti 5 arblan 5 huhu xsabanye nak abis..pastu dah leh kemas2 dah...adeii nk tgalkan uitm dah rupenye dya ni....sedih plak..nnti rindu ngn kawan2 dgn lcturer smue..(**).....

kawan2 d0akan dya taw...d0a dya dpt wat terbek untuk sem ni....kepada kawn2 yg tgah amik exam tu...gudlucckk jugak dya ucapkan...m0ga anda p0n dpt wat yg terbek k....stdy rajin2 untuk yg kesekali exam ni...pulun jgn xpulun...f0kus ok...hehehe 

lpas exam boleh dah stat cari2 kerje...kwn2 kalo de keje k0s0ng menarik..inf02 la dya eh..hehehe...
ok..dya nk g stdy dah...seves ni nak exam dah xleh maen2 hehehe....

daa...

p/s:ibu n ayah doa kan kejayaan al0ng eh...syg ayah ibu mmmuaahxx

Tuesday, April 19, 2011

LAKSA UTARA & CENDOL PULUT.....

Waahhhh...bace title entry dya p0n dah terliuq ek kwn2...hehehe...yelah bab2 makanan sape xterliuq ek...btw dya nk cite kt entry nih...haritu lepas kelas dya ngn membe dya sara rase lapar plak dah ptg2 xmakan lagi...pastu pk2 nk makan ape ek petang2 yg panas nih...hehe..<almaklum la skang petang panas je kan>....pastu Sara p0n kate teringin nak makan cend0l ngn laksa yg pekat petang2 tu...hehehe..waa cm besh je kan...

pastu ape lagi dya n sara p0n g area i-city dkat Shah Alam nih...sebb dah tawu ade gerai jual laksa utara ngn cendol yg sedappp kt situ....slalu petang2 je die meniaga kt situ...dya n sara p0n mmg slalu makan kat situ petang2 kalo tringin....dya p0n kebetulan selalu gak pegi bengkel area2 kat icity tuh anta keta dya...kalo singgah bengkel petang2 mmg wajib g gerai tuh...

btw mmg laksa utara die ngn cendol die sedaaappp tau..laksa die mmg pekat la...kalo mkan tu mmg tgal kuah punye mmg kasi licin...walopon dya ni jenis yg kalo makanan berkuah ni dya xabis kan kuah die..selalu makan isi je..xkisah la mee kari ke mee sup ke..laksa ke...mesti tgal kuah je...tp kalo makan laksa utara kt icity nih dya mmg xtgal kuah langsung mmg licin abis hehe....sedappppppp

cendol pulut die p0n mmg terbekkkk...kalo kwn2 nk merase gak cm dya..singgah2 la kt gerai tu..ramai gak org dtg situ tp kalo mkn kt situ makan atas kusi je tau xde meja p0n..sambil2 tgok keta lalu -lalang tepi jalan hehehe...gerai tu p0n bukak petang2 je...


 weeee sedapppp je kan...terliuq x ngok gmba???ehheheeh

nnti g try e
daaa


Tuesday, April 12, 2011

RINDU MASE-MASE KEJE KERAJAAN...=)

eeiikkk dya..tetibe jek rindu nak kje kerajaan nih???..hehe nape nih??...oppp ch0pp ch0ppp sebelum tu nak cecite kt kwan2 sebelum nih...maksud dya sebelum dya smbung degree CM kat Uitm nih..dya penah keje..lepas dya grad Diploma Civil Engineering kat p0li pd dlu...lepas jek abis exam mase p0li pd dlu..dya trus dapat 0ffer keje dekat Pejabat Tanah Seremban....tp bukan tetap p0n kontrak jek mase tu...dya stat dalam bulan 6 tahun 2008 cmtu..mule2 kontrak  6 bulan...then sambung lagi sampai bulan 7 2009...itup0n dya benti mengejut...sebab dpat offer smbung degree mengejut mase tuh....agak2 setahun jugakla dya keje kt sne...

even setahun jek keje kt sne..tp rindu tau banyak kenangan mase keje kt sne...nak2 dya rapat ngn akak2 dlm unit dya...dya keje kat Unit Pembangunan Tanah mase tuh...bos dya p0n baik tau...hehe...mase2 keje sane xde p0n nak pk serabut2 mcm ngah blaja  skang nih...dlu pegi keje balik keje jek..xde nak risau submit2 final project ke pe..yg penting keje kne setle..tp banyak gak ilmu yg dya dpt mse keje kt sne..yela keje dlm unit tanah ni..banyak yg perlu kite belajar tau...nak2 kene tau KANUN TANAH NEGARA..hehehe...

 ni geng bus sek0lah...geng2 paling rapat mase keje dlu =)

dgan b0s dya..EN JAIYA BIN ABU..JBA..huhu b0s yg baek =)

nape tetibe dya rindu ek..heheh sebabnyee semalam dya pegi menara MBPJ...<Majlis Bandaraya Petaling Jaya>..pegi sne sebab de assgment nk kne wat pasal Dewan Sivik MBPJ tu..kne cari maklumat pasal dewan tuh...bile sampai je opis MBPJ tu...tgok org2 tu keje...teringat lah mase keje2 kerajaan dlu..happy je hehe...

agak2 bile abis blaja bulan 5 ni..leh x nak mohon keje Pejabat Tanah balik??hehehe..akak2 nih suh mintak keje kt sne balik..huhu tp leh ke msuk kerajaaan sesenang tuh??hehe mestila kena mohon SPA ek...hehehe

Monday, April 11, 2011

KELAS YANG KOS0NG...

Waaaaa hari ini hari ISNIN..hari yang malas untuk memulakan ape2 p0n..hehe xksah la nk g kelas ke nak g keje ke..mmg malas kan??hehehe korang cmtu jugak ke??kikiki..tp hari ini..nak kate dya malas sgt...xde la p0n..mcm bese je la..sbb dah tawu ade kelas pagi ni..so gagah kan jue bangun pepagi semangat nak g kelas huhu..even ade satu kelas je arini..huhu...


muke semangat g kelas pepagi...baju kurung hijau gitu wif gelang hijau hahaha

s0 dya bangun dah pagi2...siap2 ir0n baju kurung...sebab arini hari korporat hehe...pas mandi siap2 kul 8.30 dya gerak la g kelas...supposely kelas dya stat kul 8.30 tp lecturer dya Dato Rosli tu slalu dtg kul 9.00am..tu la kul 8.30 dya baru gerak...sampai je parking FSPU...dan mendaki lebih kurang 30-40 anak tangga nak ke kelas...<fakulti atas bukit> hehe.....sesampai je kt kelas.....eeeiiikkkkkkkkkkkk????tande tanye disitu??nape kelas K0S0NG je...xde sorang p0n budak kelas....ke dya yg salah kelas nih??heheh...pastutrus kol kawn dya...ohoo mmg btol kelas kat situ...tp blom ade org dtg je...


 erkkk kelas yg K0S0NG..xde orang lagi hehe...

dya p0n masuk kelas duk relax2 je sorang...xlame pastu baru la ramai yg datang....fuhhh semangat tol ko ni dya arini..awal2 pagi sampai dah kelas...ade mnde gembire ke yg terjadi malam td???errrkkkk?????hahahaha



dlm kul 9.30 baru lecturer dya masuk...tp kannnnn kelas kejap je...dalam 15 minit cmtu...pastu habisss....haaaa berbal0i x g kelas arini rasenye??dgn semangat kai bju kurung nye hehehe...tp rase xrugi kot g kelas arini..sebab Dat0' bg tips2 nk jawab EXAM...huhuhu berbaloi gak la rasenye...sebagai persediaan nak FINAL ni...thankzzz Dat0'...

ape2 p0n kne semangat dah dya..stat study dari sekarang...FINAL around the c0rner...yeeahhh..gudd luckk...daaa...


:: mmg happy p0n malam td...erkkk...huhu ::

Sunday, April 10, 2011

JANGAN PUTUS ASA!!!!!....

hai kwan2ku..mornin...h0pe smue sihat2 belaka arini e...entry ni dya nk k0ngsi sket cte...semalam satu hari dya ade " FINISHING SCHOOL" dekat fakulti dya FSPU..."FINISHING SCHOOL" ni macam m0dul setiap student final year WAJIB hadir modul ni...sebab kalo xdatang xleh grad tau hehe...s0 mmg dari first year degree aritu dya mmg attend setiap m0dul setiap sem....

kali ni modul yg last ni banyak ajar ktrg tentang cara mana kite nak bersedia...nak prepare diri kita untuk masuk dalam "INDUSTRI"...maksudnye masing2 nak keje dah..so msg2 kne prepare diri masing2 untuk masuk dalam dunia yg realiti di alam pekerjaan...emm dgr cam takot je kan nak keje hehehe...nak2 keje dalam 'CONSTRUCTI0N INDUSTRY ' yg smue org tahu betapa beratnye INDUSTRY ni hehehe....

semalam faci ktrg lecturer dalam fakulti dya gak..yg jd faci dlm kelas LDK dya lecturer QS en Azmi name die tp just call MR LEE sbb die cam cin0 heehe..MR LEE mmg baik tau..banyak yg die ajar..kongsi ilmu ngn ktrg...die ajar cmne nk wat resume..cmne nk bersedia mase interview  keje...yg besh die ajar kite cara mane kite nak CONFIDENT kan diri kite...tunjukkan colour dalam diri kite..dan tunjukkan kite ini ibarat bende ape..hehe cm unik gak kelas die wat...die ckp setiap org ade kaler msing2...kaler tu lah kdg2 org boleh nampak n judge kite cmne 'WATAK' kite sebenar...hehehe ser0n0k kan..bile kite leh tahu ape kelebihan dan kekurangan kite...hehehe...

tp ade part yg sentuh2 hati sket ....hehe nak tawu x pe die??..mase tu mr Lee tunjuk kan ktrg vde0 kt bawah ni...kwn2 ngok dlu vdeo ni sedih x???


dah tg0k dah??sedihh kan...org tu die kurang upaya....tp die SEMANGAT...xputus asa...dengar setiap ape yg org tu cakap...fuhhh mmg menyentuh hati...walop0n die xsempurna...tp die xlemah..die yakin..die xksah dengan pndangan org lain kt die...bt0l org cakap "GAGAL SEKALI XBERMAKNA GAGAL SELAMANYA"...so when you failed...you mus GET UP!!!! again......againn .... n againnn......
waahhh semangat kan dengar die cakap...hehe..mule2 dya ngok vde0 ni mmg tacing lah..menitik dah air mata hehehe..tp sbb ramai org dlm kls tu..cover2 je hehehehe....

tp ape yg penting skang..dya dah mule semangat...xm0 dah pk yg kite ni LEMAH..xmampu wat pape...kite kene usaha..kne yakin..dan jgn give up....moga2 ade semangat dan usaha dya..untuk selangkah lagi masuk ke dalam 'REAL INDUSTRY"....untuk kawan2 jugak...setiap ape yg korang lakukan...jgan GIVE UP okies...U CAN DO IT...caiy0kkkk...hehehe

daaaa

:: ANOTHER STEPS DHIYA....DONT GIVE UP...=)

Friday, April 8, 2011

Dinner MPG - Malam Pra-Graduan...

emm hari rabu aritu...rupenyee ade dinner...dya xhengat p0n...tbe2 kwn dya msg cakap ade dinner malam tu..baru dapat card invitati0n...pk2 mule2 malas nak g...sebab xde baju p0n nak g..dah ler tema white n blue..kne de hat...emmm nak pakai ape p0n xtaw...pastu pk2 balik rugi plak kalo xg sebab dah bayar aritu...s0 pegi je la..pegi makan jek..hehehee..

dinner MPG ni untuk meraikan student2 tahun akhir dlm fakulti dya nih...kire macm last dinner untuk ktrg kt uitm ni sebelum ktrg masing2 grad...dinner stat pkul 8.00 pm..tp dya smpai pon dkt kul 9pm..heheh mmg nmpak malas nak g kiki...baju???hoho pakai je baju yg ad0 asalkan ade ikot kaler2 tema sket..hehehe...sius mcm b0san sket dinner ni..nak2 dya demam xde mood sgt..tp ade kwn2 happy2 jugakla bergmba2 ngn dorang...mase dorg wat sh0w vde0 kt dinner ni....baru teringat kitrg ni dah last sem..pas ni dah xjupe dah kwn2 kt Uitm ni...masing2 dah nak keje..hadeii..sedih plak.....dya rase kejap je mase berlalu...rase baru semalam benti keje kat pejabat tanah semban sebab nk smbung degree...tetibe ni dah nak abis degree dah???hadeiii...cpt sungguh mase.....


pape p0n banyak mnde yg dya belajar even 2thun smbung degree yg singkat ni...bnyk pengalaman n banyk ilmu yg dya dpt...dya harap leh gunekan mase keje nnti...moga tuhan murahkan rezeki dya..dpt dya keje...aminn...untuk kwn2 kt Uitm...especially dak2 CM <constructi0n management>...dan kepd lecturer2 CM yg banyak membantu dya..mekasihhh banyak2 dya ucapkan...jase korang xakan ku lupe...ehehehe sygggg kt korang...mmmuaaaxx... =)



p/s : pcture nnti dya upload k...

Thursday, April 7, 2011

keBiZiAN melanda....

hai...kwn2...sory agak lame dya xupdate entry kt bl0g dhiyakira ni ek...bukan xm0 update..tp mase yg tiada mengizinkan dya mengupdate entry kikiki..<ayat xbleh blah> heheh tp bt0l taw yela dah final2 sem ni...nak2 dah di penghujung sem dya study banyak betol keje nk kene wat...final project yg kne siapkan lagi...dengan presentation nye  la..bertambah-tambah dengan assignment yg len..haduiii...

tp alhamdullillah dgn berkat usaha dya dan kwn2 yg len report untuk final project dya dah settle dah...kwn2 nk tawu x?? dya xtdo 2 ari la sebab nak siapkan report tu...nk2 berkaitan dengan design die..byak nk kne wat...pastu dya plak yg kene wat keje editing smpai akhir..huhu mmg xtdo td0la mengedit report gune adobe photosh0p ni ..huhu..dulu ade gak blaja adobe photoshop ni sket2 tp lupe dah..sib baek ade membe dya..leh dikatekan architect la die ni..hehe sbb die budak archi dlu...die la banyak t0l0ng dya..banyak gak la ajar dya..gune2 software2 design ni tuk design2 pape drawing...thankzzz a lot dya nk ucapkan dkat IS...alhamdullillah siap jugak keje kite IS...walop0n ko dan aku terpakse berulang damansara-shah alam.....shah alam -damansara..., lepak MAPLE...lepak MCD..lepak KFC..smpai pagi...huhuhu tp keje nye mmg berbaloi..hehehee thankzzzz..

nak tgok x hasil kerja nye??hehehe..







 haa ni muke dpan report ktrg...huhu


design site plan...yg berhempas pulas ktrg wat nye heee

haa ni pic 1 hari sebelum submit...smue bz je ngn keje masing2..mase ni dah pagi da lepas subuh xsilap masing2 xtd0 lgi...haduyaaiii ciaannn...


emmm begitulah kisah dak student nih...ser0n0k ke jadi student??hehee ser0n0k time cuti je kot...tp bile ade submission mmg lah kene pulun abis...xtd0... xmakan.. tu dah jadi perkara bese dah dalam life ni...ni baru mase study..kalo dalam life sebenar mase keje nanti..xtau lah azab nye cmne nnti huhuhu..tp kite kene wat jugak la kan...mane ade keje senang dalam dunia ni kan...semua perlu usaha...lepas je submit report ni dalam ptg cmtu...dya g makan...lepas balik makan je..dya td0 tanpa sedar kan diri dah xtd0 24 jam..ganti balik 24 jam tu kan...heheh dah macm sn0w white td0 xbgun2...tgu putera nye dtg je mengejutkan kikkiki....hehehe...pastu dah smpai demam2 dah ni...nak wat acane an kawn2...terima n tahan je lah...pape p0n dah lega...sebab final project dah submit...yeayy...tgu debaran untuk presentation jek ni..harp2 semua berjln lancar...kwn2 doakan tau...kite d0akan tuk aw0k jugek...heeeeee..daaaa