Thursday, June 30, 2011

tahniah tuk MALAYSIA...

haaiii dya nak ucapkan TAHNIAHH!!!
tuk pasukan MALAYSIA yg menang tuk game malam td...
seperti semua 0rg tawu...
malam td ade perlawanan MALAYSIA menentang TAIWAN...
untuk game KELAYAKAN KE PIALA DUNIA...
huhuh dan seperti semua org tawu MALAYSIA menang malam td
2-1 yeayyyy....

gud j0b untuk pasukan MALAYSIA..harap2 lepas ni menang lagi ke TAIWAN k...
untung2 leh g PIALA DUNIA...
BANGGA jadi rakyat MALAYSIA....yeah....

bangga gak nk sarung JERSI MALAYSIA...kikikiki....



daa
p/s : semalam balik dr kl jem gileee.. dkt bukit jalil...huhu bgus2 ramai2 g sokong MALAYSIA..baru cemangat an an an....ahaa..thankzz adik untuk jersi tuh ahakkzzz...


Friday, June 24, 2011

Bisnes bergerak...

0h besttt gak rupenye Bisnes Bergerak ni ek...heheehe...mesti kengkawan pelik ek nape best??huhu...besttt sbb dapat jupe ramai 0rg n yg penting barang jualan kite laku n org p0n sukeee...hehehe happy je bile tg0k org suke nak beli brg jualan kite kan kan kan....heheheh...

sbnr nak cte semalam la...selalunye dya duk kedai tgu 0rg dtg kedai beli tudung 0r akses0ri laen kan...tp semalam x...semalam tutup kedai satu hari...sbb nak wat bisnes bergerak ni hehehe...semalam dya pegi 0pis lame dya dkat Pejabat Daerah n Tanah Seremban 2 tuh...pegi jupe akk2 n kwn2 lame kt opis tu...sekaligus pe lagi wat la bisnes bergerak ni kan hehehe..ser0n0k jee...

actually dya xplan p0n nak g sane...hee sebab segan lame dah xjupe d0rang..tapi d0rang plak suggest suh dya dtg sane...akk2 ni pesan kt ibu dya suh dya bwk brg2 kedai mcm tudung,ker0nsang,mnyak wangi,suh tunjuk kt d0rang...kal0 ade yg berkenan d0rang nak beli..hehehehe...

s0 smlm dya k0l la akk 0pis dya tu..kul bape nak dya dtg..d0rang cakap dtgla dlm kul 2...s0 kul 2 dya smpai 0pis dah..heheh segan sbnr nk angkut2 brang2 tuh..hehehe....sib bek b0s 0k ngn dya...lagip0n mmg dya da kenal smue b0s kt sane p0n hehehe..s0 xdela b0s nk marah ke pe...dya n akk2 ni p0n duk tg0k barang2 dya bawak tu kt bilik meeting...s0 xdela kac0 0rg nak keje kan hehehe....

btw thankzzz sgt2 kt akak2 n kwn2 opis yg supp0rt ...yg beli....heee thankzz banyk2..xsgke plak bleh laku banyak kan...hee sukeeee sbb jualan laku...huhuhu....mcm tu la rupenye nak niage kan...kene usaha sungguh2 + xde nk malu2 nk wat sale..heheheh...baru dya tawu cmne nk jadi bisnes w0man ni kih3...even bisnes kecik2 je p0n kan...kan kan,...belajar dr bawah heehehe.....

untuk awak semua...mehla dtg kdai dya...tg0k2 mane taw ade yg berkenan nak beli heheheh
daaa

p/s: ni yg cemangattttt nih....huhuhu

Thursday, June 23, 2011

KL GANGSTER terbaekkk wokkk….


"Serammmm ni"…

"memela"….

"Kalo aku kerat ko 18 bahagian baru k0 kenal erti penyesalan!!!!"

"Xkira lu abg l0ng ka..ayahnda ka"….

like ADI PUTRA...muahahaha... =p

Hahahah tu smue skrip2 dalm cte KL GANGSTER…dya nk cakap mmg terbaikkkk lah cte ni…hihih..xheranla dlm mase 2 mgu leh dpt  11 juta kutipan die kan…n mmg xheranlah dya ni dah g tg0k cte ni due kali…hahahahahaha

Xmola cte sin0psis cte ni kt entry ni kan…sebb dya nak kwn2 yg l0m tg0k KL GANGSTER tuh di suggestkan pegila ke wayang berdekatan anda…sbb cte ni mmg best..mmg terbek…pelak0n die mmg terbekla..nak2 ADI PUTRA N AAR0N AZIZ…huhuhu…..

Lagi2 excited dya tg0k cte nih 2 kali nk taw sbb pe??heee sebb dya dapat tg0k cte ni same2 ngn ADI PUTRA taw…hahahah  same2 tg0k dalam satu panggung wayang lagi..heheh…mule jupe ADI PUTRA sblm nk ngok wayang ni…ingtkan die saje je ade duk minum kt STARBUCKS tu..skali nk msuk paggung skali la ngn ktrg nk tgok cte die sndiri…heehehe…btw sbnr nk cte..... cte ni mmg best…nk kate best lagi dari cte K0NGSI..mmg pat0t..sbb KL GANGSTER ni ade jalan cerite n m0tip sebenar…kte sbg penonton p0n paham jugak ngok cte ni…

So kpd yg l0m tg0k lagi tu…g cpt2 ngok2 ek..heheh sok0ng la FILEM Malaysia KITE…cewaahhh….
Daaa

p/s : sukee skang ng0k ADI PUTRA…..hahaha gataiii....serammm ni hehehe

Wednesday, June 22, 2011

Tahniah s0phie ku shayang…


Dya kt sini nk ucapkan  congrattsss tuk  ik0nku yg tershayg…sophia…f0r ur  engagement….akhirnya kan….kam0 yg dlu dari kami2  ik0n yg laen ni…heeeesesedihhhhhhhh taw….heheheh  ok3 x x la…xsedey la….malah dya happy tuk kam0 cik s0phie setelah bermcm2 yg kam0 lalui..akhirnya smpai j0d0h kam0 wif ur mr right…yeayy….

Ari sabtu aritu dya g Muar lagi…heee yeayy suke g Muar…KG HALAMAN kann kann kann heheh…xdela sbnr g Muar sbb nk attend hari pertunangan kawn dya cik s0phie nih…so pagi2 sabtu tuh dah gerak g Muar…

Sampai je Muar jemput cik anim…n cik fishie…trus g umah sophie…sampai2 je tg0k pelamin die..wah mcm nak kawin je trus gayenye cik sophie kite ni…class taw pelamin die hehehe…lpas rombongan laki dah dtg bincang selesai sarung cincin…barula ktrg makan…amik gmbar same2 smue…then baru balik g umah anim...ingtkan nak g jalan2 ngn cik fishi n cik sophie…t memndgkan adik cik sophie p0n nk nikah malam tu..xkan la ktrg nk bwk cik sophie kuar kan…cik fishi plak tetibe de hal ptg tuh…ni gmbr2 ktrg yg smpt ktrg amik hehe...

 cik sophie ngn en tunang bersame2 kwn2yg dtg heee

tahniah tuk cik sophia ngn en apex hehehee 


After lik umah anim ngok tv rehat2 jap..pstu kua pe lagi g makan mee bndung Muar plak petang tuh…shedaaapppp….

 mam mee bandung tepi sungai muar wif cik anim heheh

Btw t0 cik sophie…cik dya nak ucapkan tahniah sekali lagi di atas prtunangan kam0 tuh..h0pe berkekalan hingga ke jinjang pelamin and kam0 bahagia selalu..hee suke tg0k kam0 bahagia..even kte xdpt byk b0rak sgt haritu…sbb kam0 p0n bz n cik dya sedihhh ng0k kam0 hehehe x x cik dya gembiraa ok ngok kam0 happy….nnti kite jupe lagi k…kite borak2 panjang….heee luv u….
daaa

Friday, June 17, 2011

hari yang terharu...

 Assalamualaikum....alahaaiiii rase terharu  je hari ni....syukur padaMU Ya Allah.....
dya rase bersyukur dan rase terharu arini sbb alhamdulillah dya dapat result yang bagus dalam final exam dya yg last sepanjang dya stdy degre constructi0n management....dya rase bersyukur sangat...




malam td bile dya check email rupenye Uitm dah sent result..bile dya tg0k trus tersenyummm alhamdulillah...terase lega lepas tg0k rsult dan memikirkan segala susah payah dya sepanjang dya mase belajar dulu....then trus dya msg kwn baik dya....Sara mase kt Uitm...alhamdulillah die p0n dpt result yg same....syukur kami sama2 telah berjaya....dya rase terharu sgt...heheheh...

lepas je tg0k result tuh..rase mcm nak kejutkan ibu n ayah dya..nak bgtawu result dya..hehehe tp mase tu p0n dah agak awal pagi...dya xm0 kac0 d0rang td0...s0 bile bangun subuh pagi td..trus dya bgtawu ibu dya...alhamdulillah die bersyukur dan turut gembira dgn kejayaan dya tu...dya xsempat bgtau ayah sbb ayah dah g keje..then dya msg ayah..bgtau result dya...lagi sekali dya terharu...ayah balik dr keje td trus ci0m dya...hehehe ucap tahniah kt dya..dya terharuuuuu..mase msg ayah dya tuh airmata ni dah mengalir je..hihihi rase sebakkk je...mmg gembiraaa... dpt bagi kegembiraan kt 0rang yg kite sayang...yg selama ni banyak t0l0ng banyak berk0rban untuk lihat kita berjaye....

tadi p0n dya msg lecturer dya...Pn Farrah Norizzah ucapkan terima kasih banyk2 sebb banyak bimbing dya...beri tunjuk ajar kt dya...bile pn Farrah reply ucap tahniah..rase terharuuuu lagi...hahahadeiii....cmni la rase kegembiraan smpai kite nk kuarkan air mata ek...heheheh...

kat sini dya nak ucapkan banyak2 terima kasih...kt semua orang yg telah banyak memberi s0k0ngan kt dya...dr dya smbg blaja smpai akhirnya dya berjaya habiskan degree nih..terutama kt family...ibu n ayah yg dya syg...yg banyak berkorban wang ringgit..mase...semata2 untuk lihat anaknye berjaye...terima kasih jugak untuk semua lecturer2 dya yg banyak beri tunjuk ajar kt dya...especially pn farrah sebb jd supervis0r dlm tesis dya smpai dya dpat A...alhamdulillah Ya Allah...kepada  semua kwn2 yg ade disamping dya...dlm mase susah dan senang dya waktu sama2 belajar dlu...terutama kwn baik dya Sara,..banyak k0ngsi masalah..suke duke perit jerih sepanjg stdy ni...dan juge kepada 0rg yg dya sayang,...yg banyak s0k0ng dya ...masih ade disisi even macm2 dugaan yg dtg waktu nk exam...tp masih ade membri s0k0ngan yg terhinggaa...terimaa kasih banyak2...segala pengorbanan anda semua xkan dya lupe...kpd smue kwn2 dya yg mnd0akan dya jugakkk...dya juge mnd0akan agar kejayaan akan mndampingi setiap ape yg kam0 usahakan....yg penting jgann menyerah...selagi ade usaha i,allah Tuhan akan t0l0ng hambanya....

dya minta maaf jugak kpd semua kal0 ade salah dya...yg sengaja atau xsengaja..lepas ni hidup dya akan berubah....d0akan dya dapat kerja yg bgus ek kawn2...dya harap adelah rezeki untuk dya...begitu untuk kawn2 jugakkkk...sekali lagi rase terharu hehehehehe......

L0L T0 ALL OF U....l0ts 0f luv..... (**)
Alhamdulillah............




p/s: i.allah kal0 diberi rezki....niat di hati nak further selangkah lagi di negara 0rang...d0akan dya kwn2 =)

bengkel dan dya....

hai naseb..naseb...hehehe...xtaula nape kan...agaknye dya ni leh jadi mekanik x??hehehehe....ok2 actually ctenye cmni...ptg td lpas dya tutup kedai...then dya nak g beli mcd untuk ibu dya...s0 dya kua umah drive... la keta ibu dya....okeh lepas je beli mcd...then nak balik umah la..tibe3.......

haihhhh keta ibu dya xle stat plak..hahadoii xtaula nape...pastu dya wat relax jap...tgu dlm 5 minit cmtu...try stat balik...mmg xpat gak stat..dya tg0k ic0n bateri dah kua bile nak stat tuh..eihh dya da agak mesti bateri dah k0ng nih....dya p0n k0l adik dya...tanye nape keta ibu dya xleh stat...adik dya p0n cakap mayb bateri k0t...dya nk mtk die dtg tg0kkan...die ade kat Seremban plak...pastu dya k0l ibu dya...ibu cakap mayb bateri nye pr0blem tu..ibu suh k0l adik dya tp dya dah ckp die ade kt Seremban...pastu ibu ckp xpela nnti ayah dtg tg0kkan....

then dya kua keta...dya jalan g cari kedai keta..sbb rasenye ade bengkel keta dekat2 area mcd tuh...fuh sib bek selang 2 kedai dari mcd tu..ade kedai akses0ri keta heeee...dya p0n pe lg..panggilkan mekanik tuh suh tg0k kan keta..dya cakap mayb bateri k0ng k0t...lepas je mekanik tu tg0kkan mmg bt0l bateri yg k0ng...s0 trus dya k0l ibu dya cakap bateri yg k0ng..s0 xpela dya b0le je settle kan s0rang2 kt situ...sbb mekanik ade..nnti dya tukakan bateri keta ibu tu hehehehe...so legala ibu dya xdela die risau...hehehehe...

..mekanik tgah tukar kan bateri baru.....


nasib baiklah dya ni dah bese g kedai2 keta...bengkel n tmpt2 yg berkenaan dgn kereta..hahaha..nak tawu x sbb ape??hee sebb mase dya kt p0li pd dlu..dya gune kereta kancil turb0...keta tuh dah lame abg sepupu dya xpakai..mase kt poli pd dlu...abg sepupu dya kasi pnjam la keta tu bg dya pakai...besela keta lame n kancil enjin turb0 la plak kan...mmg mcm2 ragam la selalu je bawak keta tu g bengkel...haaa sebb tu la dya dh bese kal0 nk g bengkel ni....slalu kal0 g bengkel mmg dya g sens0rang je...hehe smpai org2 bengkel tu dah kenal dah...sbb slalu sgt kete pr0b hehehe....tp yg best mase duk pd dlu..kal0 pegi mane2 bengkel,kedai akses0ri keta or half cut...mmg dya dpt free je...hahaha xtaw la nape kan..dah rezki agaknye heheh xtawla kan..kalo xdpt free p0n msti dpt murah caj nye hehehe....

btw kal0 pk2 balik mmg lah dya n bengkel nih xleh dipisahkan hahaha...sbb bile ade pr0b keta je mesti dya settle kan s0rang2..g bengkel s0rang2 hehehe...kl0 abg bengkel tu nak tpu pasl brang keta p0n....kdg2 dya kelent0ng die balik hahaha...kdg2 rase cam laki ade gak...hehe yelaa slalu kal0 pasal keta ni 0rang laki je banyak tawu kan...org p0mpuan nih mane la nk amik tawu psl hal keta ni...janji boleh gune je...hehehehe...

p/s : windu plak kat si biru (kancil turbo yg dya pakai dlu).....dlu kite slalu g drift kan...hahahaha eikkk....

Thursday, June 16, 2011

layan cte my girl yg sweet...

heeeeee rase nk senyum3 je skang ni hehehe....nape nk senyum3 je plak dya ni ek...nk tawu x sebab pe kwn2? hehehe ni cte MY GIRL la...punye pasai asik nk tersenyum je dya nih layan cte nih hehehe...

 MY GIRL...

u all penah tg0k x cte my girl nih? hehe dya tawu mesti ade yg dah tg0k kan??heheheh sweet kan cte ni...actually mule2 dya layan cte nih mase zaman dya kt p0liteknik pd dlu..huhuhu ingat lagi mase tg0k cd ni...mmg xstop2...abis cd 1 smbung lagi cd 2 then smpai la abisss...huhu....mmg ngadap laptop je tg0k cte ni smpai xtd02 hehehe...

disebabkan penangan cte ni...kwn2 dya yg len p0n ade gak layan cte ni...jgn xtaw membe dya yg laki mse p0li pd p0n penah gak pnjam cd my girl ni nk tg0k gak, sbb dya xsudah2 cakap ngn die cte ni sweet hahahaa...sekali die layan die p0n suke..hehehe...

skang mmg dya suke layan cte ni..kal0 b0san2 xde pe nk buat..mmg dya tg0k..sbb tg0k cte ni xb0san p0n..smpai bile2 p0n xbosan hehehe...semalam la waktu jage kedai rase b0san plak xde nk wat pe...hehe..pe lagi tu yg layan cte ni...bile layan tu mesti nak yg part yg wat dya gelak2 sbb her0in dlm cte ni J00 YOO RIN mmg sengal n klaka dalam cte ni....


Joo yoo Rin....t0mei2 hehehehe

haa pastu dah tentu lah her0 die Seol G0ng cHan hensemmm sangt kan...hehe sebb tu lah xjemu nk layan cte ni hehehee...lagu2 die p0n bestt...bile scene yg tacing2 huhu mmg tacing abis...menyentuh hati taw...huhu...sape yg tg0k cte ni...mesti penah rase mcm dya rase ni an an an an hehehehehe.....

 G0ng Chan ...ensemmm kann heee =)

sape2 yg l0m tg0k ag tu...d.load la cte ni kt sape2..hehehe kal0 nk s0ft c0py dr dya p0n b0leh...dya ade heheheh...btw...mmmg sweet lah cte ni...hari ni nk smbung lagi tg0k hehehehe....nk senyum2 aje heeeee...
daaaaaa

p/s : senyummmmm n sweeettt heee

Tuesday, June 14, 2011

supp0rt ayah punye pasal =)

hai.. u all....em ni cte ari jumaat mgu lepas sebenarnye...hee dah berkurun baru nak cte ek...cte pasal dya kne supp0rt ayah ni ha...kene g kempen taw..huhu...

actually sebenarnya ade Mesyuarat Bahagian UMNO hari jumaat aritu dekat Seremban 2...n ayah dya plak die bertanding cal0n G7...hee mesti k0rang xtaw G7 tu ape kan....hehe...G7 tu adalah perwakilan seramai 7 org yg akan ke Mesyuarat Ag0ng UMNO yg slalu wat kat PWTC tu...s0 ayah dya as ketua UMN0 cawangan KG BUKIT KADIR ni bertanding jgak sbgai cal0n G7 tu...

s0 disebabkan itulah ayah dya menyuruh anaknya ini pergi ke mesyuarat itu semata2 untuk berkempen untuknya..hahaha cewahh ayat nak baku kaku hehehe...haa mule2 dya malas nak pegi sebab kene jage kedai..lpas tu ibu k0l suh g la tg0k ayah meeting...adeiii kene jugakk pergi nmpaknye...

meeting dlm kul 2.30 cmtu...2.30 ptg bru dya gerak g semban 2 dgn cousin dya...itup0n sbb nk temankan cousin dya tu...smpai je kt dewan LPPKN Semban 2 tu...dya da nmpak da ramai la YB..YB..Dato'..dat0 yg ade kt situ...rupenye d0rang tgu YB Dat0 Dr Zahid Hamidi...menteri pertahanan...sebab nak merasmikan mesyuarat tuh..sebelum tu p0n dya ade jupe kawn2 ayah dya...then ayah dya p0n ade kenal2kn yg dya ni anak die datang sebab nak kempen untuk ayah die..hahaha klaka jekk....

my luvly dad wif dat0 dr zahid hamidi

dya p0n ade gak kenal2 s0mebody dalam politician tu..n sempatla kempen2 tuk ayah dya huhuhu...mse duk dgr ucapan dari dat0 zahid hamidi tu...rase kagum+semangat dgr ucapan die...huhu...(korang bace ni mesti ingat dya kuat p0litik kan??) hahahaa...btw xdela hard sangat....tp bile pk2 balik kal0 xde p0litik dalam sesebuah negara tu...kite xde seaman ini tinggal di Malaysia ni...sebab tu penting jugak p0litik n pnting kite tawu sejarah negara kite...terutama anak2 muda skang jarang amik tawu pasal masalah dlm negara kite sbnrnya...walhal kitalah generasi mude yg akan mewarisi ape yg ditinggal oleh generasi dulu....

emm dya dari kecik k0t terdedah dgn dunia politician ni...sbb tula smgt tu ade dlm hati ni...n myb disbbkan family...btw kite pt0t rse bertuah kan...sebab ni pengalaman hid0p masing2...heehehe eehhh3 dah melalut dah ni....kla sbnr nk cte dya supp0rt ayah je hehehe....

btw ayah...ape2 yg ayah buat mmg al0ng s0k0ng je...xkisah dalm p0liticians or in ur w0rk...im always wif u hehehe...

p/s : mase nyanyi lagu UMNO rase nk nangis..huhu b0leh plak kaannn nape ek smpai cmtu??huhuhuhu semangar kenegaraan ke?hehe L0L

Friday, June 10, 2011

Gulai Sardin….


Heeee…kwn2 dya ni penah makan x Gulai SaRDIN???hehehe xpnah???ke ade yg penah??ke ade yg xtaw gulai sardin tu ape??hehehe…actually gula sardin ni sbnrnye…MASAK LOMAK CILI API Sardin….hehehe dya kan 0rang n9…mmg xlari la dari MASAK LOMAK CILI API nie kan…s0 kal0 kt n9 nih…orang n9 slalu panggil MASAK LOMAK CILI API ni as GULAI…hehehe xkire la GULAI ape p0n…kal0 MASAK L0MAK CILI API AYAM..pgil name lauk tu GULAI AYAM..n seangkatan dgnyelahhh…GULAI DAGING,GULAI TELOR, hehehe…smuenye tu sbnrnye MASAK LOMAK CILI API….hehehehe....

Nak dijadikan cerite…pagi2 tadi sebelum dya bukak kedai…awal pagi dya bgun dah…kemas umah..basuh baju..sidai baju…then trus masak…sbb nk kejar bukak kedai pkul 10 pagi…memndgkan ibu dya bukan suri rumah tgge,hehe dya yg ade kt umah ni la amik tugas ibu dya as suri rumah…kal0 dya cuti ke ape…mmg dya buat keje smue ni…anak dar0 s0rang kan…smuenyee kite kene buat la….hehe

Lgp0n ibu dya balik keje p0n dah petang…adik dya plak pukul 2 die nak g keje dah…sian plak kt die kal0 g keje xmakan lagi…s0 arini dya mask la..masak simple2 je p0n asalkan kenyanggg ehehe…tu yg pg2 lagi dya dah masak gulai Sardin tu…lgp0n masak gulai sardin ni yg smple dya rase..cume kene g mesin klapa la sbb nk gune santan hehehe…

Cmne rupe GULAI SARDIN??haaa cmni yeee…kwn2 taraaa…hehehe


Haaa ni la rupenyee gulai sardine dya..heehehe..slalu MASAK LOMAK CILI API..kaler kuning kan..tp kal0 GULAI SARDIn…mmg rupe die cm gini ye kwn2..mmg kaler oren setelh dicampurkan sardine tu hehehe…kal0 nak sedap ag dya cmpur ngn kentang..sedapppp ce cube kwn2  try masak gulai sardine kt umah…sng je masaknyee..pastu sedapp plakk..heheh nak resepi x????huhu…meh kt sini dya bg resepi cmne nak masak GULAI SARDIN ni hehehe…

BAHAN-BAHAN
1)      Cili api dan kunyit hidup ( ditumbuk)
2)      Santan
3)      Sardin
4)      Kentang
5)      Garam
6)      Asam keping

CARA-CARA
MASAKKAN SANTAN YANG DICAMPURKAN DGN CILI API DAN KUYIT HIDUP YG DITUMBUK TADI …MASUKAN SEKALI KENTANG…PASTU KACAU HINGGA MENDIDIH DAN MASAK…THEN MASUKKAN SARDIN…MSUKKAN GARAM SECUKUP RASE…THEN BILE KENTANG TU DAH EMPUK…MASUKKAN ASAM KEPING….KACAU HINGGA MASAK..(haaa da siappp…kan senang kan kan kan…kan dya cakappp heheh)

Nnti kwn2 yg nk blaja2 MASAK LOMAK CILI API tu…masakan orang NOGORI… try la masak kt umah ek…bleh bg dya rase sket…hehehehe…
K sekian resipi dr dya…
daaa


p/s: es0k nak masak ape plak??adeiii….