Friday, October 28, 2011

photoshot graduati0n...

Salam u all...haii...
sowy la sbb lambat nk mengupdatekan entry2 akhir2 ni...
sebabbb...hehehe malu la nk ckap hahah...
alaa korang p0n dah tawu kan dya dah keje skang heheh..
so mase untuk on9 n nk update2 entry ni amatlah terhad hahha..
bukannye kt opis xleh on9..cume xsmpt nk on9 je sbb bnyk keje n meeting hehe...
seronok tau keje nih hahaha...nnti pasal keje dya cte entry len la...
skang ni dya nk cte haritu dya  g Putrajaya..

sebab ade Photoshot untuk K0nv0 hehe..
actually ni saje2 je plan ngn kawan2 Uitm sebab nk berposing sakan dgn jubah Konv0..
sebelum jubah ni dipulangkan hehehe...
kan dya ade ckp ngn k0rang bulan 10 ni istimewa kan hehe..
salah satu nye sebab nye nilah dya k0nv0 bulan 10 ni huhu...
hari2 yg ditunggu tau setelah sekian 2 thun hehe...
pasal hari k0nv0 tgu next entry k hehe...

so sabtu aritu adalah hari yg padat sbb byk keje n byk tmpt nk g dlm satu hari haha..
ptg tuh dya g putrajaya jumpe kwn2 dya nih..
then trus shoot2 sane sini...
click click hehehe...sonok n penat hahaha
penat jadi model hahahaha....
okeh jum layan the pic hehee...

sesampai di putrajaya kumpul2 siap2 kai jubah heheheh...
snap2 depan masjid hehe..mase ni ramai kot org tgok ktrg bergambar sakan ni..
siap ade pelancong amik gambar ngn ktrg hehehe


kami lagi hehehe..

yeayyy acara baling topi hehehhe...


berjalan di kota dgn kejayaan ini cewahhh hehehe

 dkt perbadanan putrajaya...

 hehehe klaka mase ni mse jalan pon nak snap pic hehe...

heee haruslah dak kecik ni nk posing2 gak...
sekali je dlm seumur hidup ni posing2 cmni hahahaha....

btw mmg happy mase tuh dpt jupe kwn2 n posing2 skali..thankzz to nad,sara,meri,mimi,nana,usop,jue,ishraq, n terutama akmal sbb jd photograper ktrg haritu hehe thakzz abg l0ng hehehe...
klo ade kesemptan nak cmni lagii hehehe...
oh ya ptg tuh dya rushing nk cpt balik sbb nk g stadium tgok bola..
cte psl bola stayy tunedd hehehe..
daaaa...

 psst : mse drive kt masjid merah tuh..tetibe nmpak Zahid penyanyi tuh dgn moto besarnye..
dya turunkan cermin keta..pastu cakap "HAiiii Zahiddd'...hahahah Zahid siap balas.."yeeeeee haiii" hehehe..sukenyee kikiki...selamber je tegur die hihi..









Thursday, October 20, 2011

semalam dan hari ini yg SUKEEEE..hehe

Slam u all..haii koranggg heeeee..
hammbooiii nape suke sangat cik dya kite nih ek hahahaha...
alhamdulillah je yg dya dpt ucapkan atas perkhabaran dan perkara gembira yg terjadi kt dya semalam dan hari ini,,hehehehe...actually semalam punya cerita ek ape yg gembira???hehe..


oh semalam pagi2 lagi dya dah kua rumah dalam kul 7 cmtu sebb ade interview...
kat kl..company astr0 huhu..tulah perkhabaran gmbira sbb firstime dpt interview company astr0...
so semalam dya interview kt Menara TA one kat Ampang tuh...fuhhh tp dri pagi b0san gile sebab jemm giless la plakk besela kan kl pagi2 spe yg xtau jemm giless..so mse interview tuh ade test english n math...ramai gak smpt kenal2 kawn2 satu uitm rupenye hehehee..pas abih interview dlm tghri cmtu..ateh dya kol ajak lunch same..oh sebelum tu nk cte parking kt menars tu kne 9 hengget ok dah la jem parking mahal lak tu canolah nk duduk kl ni hahaahahaa...


okay mse ateh dya msg ingt nk jalan kaki je g ampang park..sebab ingt kan nk mkn kt cozy corner ampang park..tp cam nk ujan lak...so dya trus bwk keta prking ampang park..pas jpe ateh tgok cozy corner penoh besela waktu lunch ramai org pejabat dah kua makan kan hehe..so tgok mcd kfc penoh last2 g pizza je..btw lepas ngidam dya nk mkn pizza huhu tq ateh...mse borak2 ngn ateh best je sbb die cte psl company oil n gas bestt keje company tuh nak2 klo dpt kje atas kapal huhu  harap2 satu hari t dapatlaa dya keje situ kan kan doakan tau hehehehe...pas abih borak2 ngn ateh tibe2 (lagu irwansyah kua) hahaha maknenye ade msg hihi...


kawn dya nak jupe dya sbb alang2 dya ade kt kl...die p0n dah abis school mse tuh (die teacher english k) hehe...so ateh pon da balik opis dya tgu la kwn dya tuh...dya tunggu kt ampang park sbb die nek lrt..smpi je die,die cr dya ...dya dah nmpk die..die pon nmpak dya tp die xtegur pon hahaha sebbbb die xknal dya rupe nye ciss smpaii ati toi..hehe die ckp len giless muke dya n kurus sgt smpai die xkenal haha die ingt spela pndg2 pgil die hahahaha klaka je sedey tau xknal dya putus kawan!! hahah xdela gurau je...


pastu ktrg g klcc ingt kan nak bwk keta..tp mcm leceh je.kwn dya pon ajak nek lrt hahaha...tp klaka disbbkan dah lme xnek lrt hahaa nak msuk kad pon xreti maluuuu hahaha...nak tau dya mase kt klcc dya makan lagi hahah padahal bru lunch ngn ateh yg menakjubkan abis lak tuh nasi ayam hahaha...osahh ehh kuat makan sekarang tp bdan kurus cengkungg je lagi hahaha nasiblaaa ko dya hahaha pas mkn jalan2 kt klcc haha pastu ptg nak balik kwn dya ade keje..heheee RSE GEMBIRA sebabbb dapat jupe kawn dya tuh sbb lme xjupe die dah,,,n gembiraa sebab ateh dya nk tolong dya masuk company oil n gass yeayyyy sukeeeee...semalam senyummm je rse hahaa...

okehh hari ni punye cte hehe..pagi2 td dah kua umah juga sbb dah janji..nak tolong mr ubbay anta keta die servis...sbb mr ubbay bz arini kusus xsmpt nk g anta lgp0n dya wat appoinment dgn toyota..so pagi2 dya g pd amik keta mr ubbay huhu rse sonokk je pagi2 tgok laut,,,nnti nak duduk pd lah hahaha...so odway g pd tuh tbe2 ade kol..cakap tahniah dya dpt satu keje kt company ni hihi alhamdulillah bersyukur rasenyee atas rezeki Allah rse happy n gtau ibu ayah n mr ubbay sume gmbira...n kwn2 pon ckp tahniah sukee sgt thankkzz korang kwn2 dya,dya syg korg n gmbira ade kwn cm korang hehe..RSE GEMBIRA sebabbb alhamdulillah im going to work huhuu..wish me luck guyss hehe...


peacee...ade x muke gembire mase nih?hahah op coz suke slalu kan haha..
(oh tgok gmba ni gemoknye dya dlu..skang???haiisshh letih la tgok kurus nih hahaha)

alhamdulillah banyak berite gembira yg menggembirakan hari-hari dya...dya harap hari-hari korang p0n sama gembira dan bahagia k...
daaa

psst : harap2 ade lagi perkhabaran gembira tuk dya esok dan hari2 seterusnya syukur Ya Allah :)

Tuesday, October 18, 2011

doa mohon jodoh dan keturunan yang baik...

Salam u all..haii...
dya nak share kt sini sket d0a nih..
untuk k0rang2 yg memerlukannya...
jumm bace...



 semoga d0a kita di perkenan kan olehNYA..
HANYA PADAMU..AKU BERSUJUD...
amin..rabbal alamin...

Friday, October 14, 2011

wedding hajar ( kawan sek teknik )

Salam u all..hai nak cte aritu dya g weding kawn dya...
mse sekolah teknik dlu hajar nme die...die ni budak pka gak pengajian kejuruteraan awam...
so ktrg mmg knal la n same2 duk hostel dlu...
mase kt teknik kan..bestt sebb even kte len2 kos...or klas...
tp ktrg ttp rapat same2..tu yg best mse kt sek teknik dlu...
so aritu dya n mr ubbay pegila attend wedding nye dkt..Pusat Dakwah Paroi...
kebetulan wedding malam plakk...

bestt jgak sebb dpt jupe ramai kawn2 lme mse sek dlu...
tp an ade yg xkenal dya alamak....hahaha
dorang ckp muke dya len...heee ape ntah yg len...dya rse sme je..
tp mybe sebab dya dah kurus sgtt kot tett...heheheheh


jum layan pic ktrg mse hari tu jummm.......




ha gmba ktrg ngn pengantin..lpas ktrg makan ramai2 kumpul sbb nak amik gamba...even xdela sume dtg..tp happy gak dpt jpe dorang niha hehe..
















haaa ni dgn saniyah a.k.a emo..haa emo ni la xknal dya mse die mule2 smpai..hahaha klaka plak..die kte rupe dya len sgt..len ke??x khennn?hehehhee...












haaa yg ni bersme farahiyah..hehe farahiyah ni kawan dya yg lme dah dya xjupe....dya dlu kt sek slalu manje2 ngn die...hehe sbb die lembut je hehehhee....dya pgil die pon awak kite hehehe...awak suke dpt jupe awak hehee...

















heee ni kawn2 perempuan brgmbar..
belakang dari kiri..dhiya..anita..azira..saniyah..
bawah aifa n suraya...










hee ktrg lgi kali ni ade pengantin baru jugak yg kai bju kaler putih tuh..wanie ;)


















last kali tarap taraaaaaaaa...bersme mr ubbay heeeee shegann..
thankzz mr ubbay sebab teman dya ;)


















to Hajar semoga bahagia ke akhirnya...
doakan kawan2 plak ye..
heee
daaaaaa

"SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ..."

Salam u all..
heee rajin plak buat byak2 entry hari ni..
btw dya nak join "SEGMEN NASZ: KUMPUL DAN SERANG" nih..
harap2 leh la tambah kenalan dengan bl0gger2 yg laen..hehehe


korang jum la reramai tg0k bl0g


to nasz tq sebab sudi singgah bl0g dhiyakira...
nice to meet u..
daaa 

panggilan gembira..

Salam u all...
heee nak cte nih...td an an an...
dya dapat one call nih...
sedang asyikk mengulit jalur lebar ni..
suddenly  dapat one ph0ne call yg menggembirakan dya...
hehehehehe....

rse nak senyumm je spjg hari nih..hehehe
btw h0pe so...after panggilan ni i g0t something...

ya allah...aku gembira atas perkhabaran itu...
dan semoga ko permudahkan aku..
ko senangi aku...
dan semoga rezeki itu milik aku...
aminn...


memanjakan diri di SPA BRIDAL...

Salam u all..
wahh title entry kelas tuh memanjakan diri ngeh3....
hehe actually semalam dya n kak su pegila satu butik bridal nih sebab nk facial...
dya pon xpnh pegi butik ni..lgpon dah lme tnye kak su kt mne tmpt facial yg best...
tu yg kak su ckp ade satu tmpt facial ni...so plan la ape lg sbb nak g...
semalam baru la dapat nak g ngn kak su..sbb kak su bz je minggu nih hehhehe...

sampai2 kt butik tuh..trus tnye pekerja kt situ nk wat facial...
pekerja siap an tmpt n dya facial dlu..huhu bestnye lme gak sbnr xg facial ni...
kalo x dlu kt shah alam..slalu nye g klang sbb nk facial...nak2 dpt murah sbb mmg kenal kawn dya hehe..
mse dya tgh facial tuh b0s butik tu pon sampai..smbil2 tuh die oborak2 ngn kak su..smntra kak su tgu...
lpas abis je turn kak su plak facial..dya plak borak2 ngn akk tuh..lorh rupenye ak tu knl mak dya,kwn2 dya kt opis,kwn2 kak su sume..heee rse kecik je dunie....

alang2 dah kt butik bridal kan..dya semptla jugak tnye pakej2 untuk ehemmmm..hehe..
buat survey2 dlu la kate kan nye..
tp best butik tu sbb akk tu peramah baik orgnye...
oh butik tu pon bru bukak xlme lg nak launching..harap2 dpt la ktrg nih jd member hehee dpt diskaun hehe..
btw facial kt situ best je..lembut2 je die usik muke ni..sejukk je..dya smptla lelap2 kan mata ni heheh....
kal0 k0rang nak g jugak g la tg0k kt bangunan SAINS tuh hehe...
kla daa....

psstt : oh kak ina pon nk bg bocer facial..heee sonok nye murahh rezki..
leh g facial g hehehehe....

gambar hiasan : hee sebut psl bridal an cntik x kaler n baju shera..mse die tunang ngn Zahiril Adzim..
dya suke kenan sgt kaler ni pastu simple n gojes hehe..korg suke x?hee
jgn men2 baju dri Hatta Dolmat nih..hehe 
(mne aku nk cekau duit tempah kt Hatta Dolmat nih?wink wink ) heee

Real Steel ~robot punya hati~...

Salam u all...
tau x cte nih??
Hugh Jackman tuh her0 die...huhu bestt..

btw semalam dya g tg0k cte ni..dari hari rabu tu lg mr ubbay nak beli tiket nk tgok cte ni....
sebb cte ni baru kuar kt wayang semalam..hari rabu tu tiket tu xjual lg la hehe...
so semalam lpas dya kua ngn kak su memanjakan diri di SPA tuh..dya belikan tiket dl..
sbb nak tgok wayang malam tuh...

malam semalam mr ubbay ngn kwn2 die faizal n rizal jemput dya n g tgok wyg sesame...
lgpon mr ubbay demam siannn xlrt nak drive..
tppp nak jugak tgok wayang tuh hehe..

oh pasal cte ni u all kne tg0k tau..mmg superb n terbek..
cte die pasal Charlie dlu ahli tinju tp dah xmen tinju..
die asik berjudi dgn masuk game R0B0T ..robot lawan robot..haaa baru klass ko men tinju..
huhu first game robot yg first die mmg hancur sbb kalah men game tuh haha...
pastu berjudi lagi beli robot baru yg pemes..dlm pada tuh die kena jaga nak die Max..
yg die xpnah jage dri lahir..sbb bekas isteri die meningal....
mase beli robot baru anak die p0n sukee dgn adenye robot tu...
men judi ngn robot handal tuh ingtkan leh menang...
tpp kalahh jugakkk..

smpaila ade stu hari anak die Max jupe robot lame...
n dorang btolkan robot lme tuh..
rupenye robot tuh mmg cukup kuat..xsgkaa...
dlm pada tu tacing gak sbb anak n ayah tu kembali rapat pdhal mule2 aak die ni xske ayahnye sbb xjge die..
hee tacingg tau hehehe..dlm cte ni sume perasaan leh kua..
rse nak gelak,tacing,nak gado,rse smgt...hahaha
sebabb tg0k robot2 ni lawan haha rse nak tumbukkkk oranggggg je bile robot ni lawan...hee
bestt dya kasi 5 bintang cte nih tinkk tinkkk huhu...

so u all yg l0m tg0k ag cpt2 g wayang tgok..
ajak kwn n budak2 kecik..
sbb msti dak cik suke gok robot lawan2 haahaha...
sekian kaki wayang....
daaa

pssst: robot punya hati ~sebab ~ robot name Atom nih..
leh ikot gaye manusia menari bertinju...kdg2 bile Max sedih  robot tuh pon cm sedihh alololo cute...
bgus an r0b0t pun punye Hati heeeeee

Tuesday, October 11, 2011

Percintaan Ini....#

Salam u all...
hee arini saje nak share entry lagu n lirik lagu nih....
kebetulan semalam dya drive dari Semban-Pd-Shah Alam-Semban....
asik dengar lagu nih je...
mcm lagu rock kapak dulu2...ingatkan kump exits...
tp dgr DJ cakap lagu nye tajuk Percintaan Ini by Ezad...huhuhu

haa tu yang arini sibuk search u-tube...
pastu asik mengulangg lagu nih je huhuhu mcm best je lagu nye...
jumm layan jumm ;)

 
Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Ooh… o.h….oohh…
Di kala itu engkau lah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggalku sendiri

Korus :
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan semua kepahitan

Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia – sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncak nya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata


dah layan??
bestt an..huhu..
daa

psst: heee nak cenyumm je pk kam0.. ;)
(kite tau ape dlm hati)...


Triffle Terharu... ;)

Salam u all...
hai..hai...hai...heee kan dya nak cte psal..
ade 0rang wat kan special triffle tuk dya sempena besday dya kan...
huhuhuhu rase terharuu..
sebabb tuh tulis title triffle Terharu..eceyy mcm bagi nama plak kan...but its okla..hehe..

actually ctenye mcm nih...mase besday tuh smue kawan2 dya wish la besday dya...
termasuk kakak sayang dya ni la..kak Ayla Isabella nih..nme fb die unik kan...harusslah glam0ur kan kan..haha..
btw dya panggil kak Su.. n kal0 k0rang nak tau la dya ngn kak Su nih memg rapat..
even perkenalan ktrg kebetulan tp ktrg nih dah macam adik beradik dah..hahaha...
kal0 xcaye ce tanye kawan2 kak Su nih...semua nye tanye dya ni adik kak su ke...hehehe...
dya p0n mmg dah anggap kak su n br0e nih mmg mcm kakak n abg dya sndri..
k0rang caye x orang cakap muke ktrg ade rupe...mcm adik beradik...sbb tu ingt dya adik kak su haha
kal0 xcaye t0k nih..




haaaaa..tg0k.tg0kk...
k0rang la judge sndri..ktrg ade rupe ke x..or ktrg ni mcm adik beradik ke x eh eh eh...huhuhu ( tp mcm same) hehehe...





kak su ni plak rajin maen masak2...maksud dya die suke try2 resepi baru..huhu..
tu kadang2 dya p0n datang rumah die sbb nak men masak2 hahaha..
then mse besday dya tuh kak su cakap nak wat kan dya triffle special tuk besday dya...
waahhh dya kemain suke la kan..rase terharu kakak dya nih nak wat triffle....
heee mule2 ingatkan kak su nak wat time dya dtg rumah die or time cuti..
sekali rajin plak kakak dya nih wat kan dya malam lpas die ckp tuh...
siap wat entry khas at bl0g die nih Love 4 Bel0ved Wife Suhaila...heeee
lepas bace terharu je kak..hehehehe but mule3 dya xtau gak amendenye triffle nih..slps ditrgkan oleh kak su...
baru lah tau triffle tuh ape kemnde makanan nye heheheh...hebat tol kak su nak mncube2 resipi2 nih...
xpe nnti leh wat bisnes an an an hehehe...

u all nak tg0k triffle made by Ayla Isabella????
:
:
:
taraptap taraaaaaaaaaaaa...


haaa ni lah triffle made by Ayla Isabella huhu...sedapp tauu...triffle nih atas die mcm puding bawah die kek...shedapp wa cakap lu..hehehe...kal0 nak tempah sile contact kak su k (pr0m0te nih) hehehee...










see..muke dya kegirangan nak mem0t0ng triffle nih..kak su n br0e siap nyanyi lagu besday lagi...klasss u..huhu...mse ni selepas dya sudah setel hal itu..trus g umah kak su..sbbnye kak su dah pesan suh dtg hehee..









dya nak mengucapkan jutaan2 terima kasih kt kak su n juge br0e...
huhhuhu wat dya terharu tauu...maceh watkn triffle tuk dya nih...
dya hargai sgt2 mmmuaaxxx...
especially tuk kak su...sayang sgt la kt akak nih...mmg baik sgt...
akk n br0e je tawu cmne kite leh jadi serapat ni kan..
yg pnting akk kenal dya cmne..n dya kenal akak cmne..
pedulikan cakap2 k0s0ng orang toinkkkkkkkkk...huhhuhu...
daa..

pssst: kl0 jadi puding caramel dya,nnti dya bagi akak plak ek heee...
 0h haritu ade men metap2 ngn kak su gak...nnti dya cte di len entry ye..

Monday, October 10, 2011

makan kek besday @SC

Salam u all...sihat?harap siha-sihat belaka lah ye....
oh dya nak cte hari yang gembira haritu...huhu...
dya cte kan dah 05 october haritu besday dya...huhu..
s0knye ade orang banje mamam kek kat SC lagii....
dya kemain sukee huhuhuhu...

actually sebenarnya hari tu dya ade hal..hal tu agak penting la jugak..haha...
sampaikan hal itu telah membuatkan dya tersenyumm sepanjang hari heeeee...sukeee taw..
u all nak taw ke hal ape tuh?...
alaa xyah la tau kan..RAHSIA...
eceyyywaahh siap2 nak berrahsia2 bagai..0p c0z la kan...
btw nanti mungkin satu hari nnti dya gtau hal ape ye...heeee...

setelah hal itu..
barulah dya g mamam kek at Secret Recipe...
tuk nak celebrate besday dya...huhu
tp xdela nak p0t0ng2 kek besha2 sebab xramai yg nk makan haha...
beli 1 slice p0n cukupla kan...hehhe
dah besar ke dah tua bile kite sambt besday nih??hehhe
dya rse xdela tue mude je lagi adela awwwww (perasan gitu)huhuhu...



one slice kek choclate ngn air pe tah name nye nih hehe..layaannn sedappp..














haaa pastu makan plak nih heheh chicken cord0..huhu...skang ni asik nak makan je banyak2 hahah xpela badan p0n dh kurus sangat smue 0rang p0n memang cakap kne makan banyak2la punnn hehhehehe ni sedap gak...






heee cmtu je la aritu dya mam kek tuk celbrate besday hehe..
tp kan ade orang wat kan triffle special tuk dya...wahhh terharuuuu tau...
wat tuk besday dya plak tu heheh...
okey nnti sambung entry seterusnya..
dya cte spe yg wat kan triffle tuk dya k...
heee ok sampai disini sahaja entry ni...
daaaa

pss : thankzzz kam0 ;)

Thursday, October 6, 2011

KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA...

Salam u all...
ye disini dya nak k0ngsi sket..noted yang di share oleh fwen dya di facebook..
nak k0ngsi kt sini sbb noted ni cam menarik...
kal0 u all bace n nak k0ngsi dengan kawan2 lain dya alu2 kan k...
sharing is caring rite?hehehhe...

jum kite bace KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA ini....

+
+
+


haa kan nak cte pasal KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA..so pilih lah lelaki yg seswai...huhuhu tuuu diaa gmbar sebelah dya tuh..kenal x lelaki ini tuh?hahah itulah die pelak0n name Shahnaz tuh...dya minat gile kot kat die hahahah nak2 mase die jadi Qausar..memang admire gile tau hahha..tp xdela nk jd gile...hahaha ok ok ok...dah2 kite nak layan n0ted kan bukan layan gambar hahahaha..jummm



KEGAGAHAN LELAKI DAN WANITA....


DI MANA LETAKNYA KEHENSEMAN SEORANG LELAKI ?

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang baik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang
Ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki...

DAN DIMANA KEGAGAHAN SEORANG WANITA???

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada
kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada
pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:

"Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat " Surah Al-Ahzab : Ayat 71

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka
sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."


okeh dah bace bukan?
marilah kite same2 renung2 kan dan selamat beramal =)..
daa...

pss ; kam0 selalu kate saya KUAT...
        disebabkan itukah kam0 berbuat demikian??????
        toink toink (^^)

berjuta2 terima kasih diucapkan,,, ;)

Salam u all...
yee disini dya nak mengucapka berjuta-juta ucapan terima kasih...
kepada u all yg sent wish Happy Besday di Facebook dya...
heee rase ser0n0k dan gumbira di hati setelah membaca ucapan2 dari..
family..orang tersayang..teman2 rapat..dan kawan2 laen di Facebook dya tuh..
wahh kenape ayat diatas mcm skema??toink toinkk hehehe...

anyway terharu u all bace smue uacapan2 tuh..
dya kire2 ade dkat Seratus lebih la yg wish..wahhh 
meriah page FB arini..thankzz ya u all...
sayang lebey kt u all nih..
thankzz sebab ingat...
thankzzz mendoakan yg terbek untuk dya....
see cebisan k0men2 dorang nih..hehehe..




thankzz sayang2 dhiya smue..
mmuaxxxx....
gembireee anda kawan macam anda2 smue...luv uuuuuuu...








 : kepada yg xwish lagi tu..its okay..
dya ttp sayang k0rang jgak k...
mmuahh...




kepada yg wish dalam msg tru ph0ne n call pon dya hargai sangat sbb k0rang paling ikhlas hehehe...
c0ngrat tuk jadi 0rang pertama yg wish...
sape die??sssshhhhh ( ^ ^)
abg angkat dya yg sekian lame xcontact p0n ade call tadi wish besday hee ser0n0k..
maceh ye ibrahim helmi sbb ingat besday adikmu ini hehe..
0h mestila ingat kan sebb kite k0ngsi same bulan 0ct0ber hehe...


dya ser0n0k sbb bulan oct0ber paling bermakna..
sbb besday dya satu n sbb kebanyakan org yg dya sayang lahir dlm bulan 0ctober gak..heee..
sayangg sgt..
daa

Wednesday, October 5, 2011

"Jowm Join Bloglist Eyryn Bercerita !"

SALAM...

Hai.. u all...okeh disebabkan dah di tagged oleh bl0gger...
CIK EMO NIA.. nih untuk j0in Bl0glist Eyryn Bercerita..so
dya p0n nak j0in lah..untung2 Eyryn bace bl0g kite nih..hehe
huhuhu..
oh ok seperti terma dan syaratnya..yang ;-

pertama :  kene jd follower
cik EYRYN

kedua : like page EYRYN...
ketiga : Buat entry simple bertajuk "Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !"
okey setelah di tagged oleh Cik Emo Nia kwn kite nih...saya dya dengan ini merasmikan bahawasanya saya 
telah join Bloglist Eyryn Bercerite yeayy...
Eyryn suke x?suke x?suke x??hehe ( jap jap gedik di situ ye..no no no xsuke gedik hahha)...
okeh dengan ini dya harap..cik Eyryn kite ni sudi2 la bace bl0g DHIYAKIRA nih..ye..
even bl0g ni p0n baru lagi..n dya harap jugek ramai la juga Follower yg mengikuti..
bl0g Dhiyakira secara rasmi ye...kl0 nk followe sile click butt0n foll0w...
oh ya kpd silent foll0wer tuh jgn segan2 la click butt0n tu jgak eh...
even u all silent follower..dya mmg mengalu2 kan juge kedatangan anda...
sila2..jangan malu jangan segan..dya xksah..dya suke aje u all bace...

 keempat :


copy header tuan bl0g cik Eyryn kite nih..hehe


 
okeh done untuk j0in Bloglist nih..
diharapkan cik Eyryn suke e...
oh ya kene tagged 2 blogger laen eh...
ok disini dya nak tagged kwn dya..

(a.k.a Natasya Eryna)

pss : t0 cik Eyryn h0pe suke ngn bl0g dhiyakira nih..
to cik em0 nia..thankzz tagged ;)

last 
Hantarkan LINK ENTRY ini dekat Komen ENTRY cik Eyryn nih
okey kal0 u all nk join pun boley
dialu2kan k..
daa


Great Eastern is celebrating their 103rd bday with a bang! They're giving away prizes worth RM55K! #BuddyUp now.

Great Eastern is celebrating their 103rd bday with a bang! They're giving away prizes worth RM55K! #BuddyUp now.

today 05 0KTOBER 2011.. =)

Salam..u all...
ye tarikh hari ini adalah 05 haribulan Oktober 2011..
dan pada tarikh ini juge...lahirnya se0rang bayi perempuan yg pertama..dalam sebuah keluarga Khaidir...
dan bayi itu ditataang dengan penuh manje oleh kedua ibu ayah juge atok dan neneknye...
diatas gabungan name antara ibu dan ayah nya..juga namenye indah maknanya..
bayi itu telah diberi nama DHIYA FARHANA..bermaksud CAHAYA KEGEMBIRAAN...
ye dan bayi itu telah memberi kebahagian dan kegembiraan kepada semua orang..
dan tanggungjawab memikul maksud namanya itu dia akan memberi kegembiraan kepada semua orang..
tarikh 05 october cukup bermakna buat dirinya...dan lahirnya pada tahun 1987....
24 tahun berlalu ye tahun 2011 ni gadis itu meningkat dewasa..dengan segala liku2 kehidupan yg dilaluinya..
ada suka ada duka..semuanya memberi gadis itu kekuatan untuk melalui kehidupan di dunia ini..
diatas tanggungjawabnya dan janjinya untuk menjadi khalifah di Bumi yg dipnjam untuknya...

ye gadis itu adalah saya... hehehe...
pada tarikh ini saya melihat bumi,,melihat ibu bapa..atok nenek sedara mara..kwn2 dan smua ciptaan tuhan..
dari per0t ibu ku dilahirkan...dari meniarap..merangkak..dan akhirnya dapat ku berjalan dimuka bumi ini ya Allah..aku bersyukur ke hadrat mu..kerna diberi kesempatan untuk hidup di umur ini...diberi kesihatan yg baik...aku bersyukur...

sem0ga meningkatnya um0r ini..semakin kuat cinta ku kepadamu untuk pulang kepadamu satu hari nnti...
alhamdulillah atas segala kurnian mu..:)

heee ye arini besday dya..tg0k nih dari dya sekecik nih...



heheee mase ni dya baby lagi comei x??hahhaha perasan (--) abaikann hehe

okay sampaila dya sebesar ni skang...

hehehe actually xde la sebesar mne pon skang...
makin kecik adela skang...hahaha...
tp time kasih kt kawan yg mendoakan dya semakin tinggi tu e..
moga2 makbul doa k0rang...
hehehe sayangg k0rang time kasih sgt2 ramai yg wish tu...

pss : syukur padamu diberi kurnian hidup di umur ini..moga dimurahkan rezeki ku..
dan dipanjang umurku untuk mencintai mu =)
amin..

daa

Saturday, October 1, 2011

hi 0ct0ber ;)


Salam u all....
ai ai ai watcha2 berjumpe kite lgi di bulan baru semangat baru?eik semangat baru?huhu
yela kan dah masuk bulan 0KT0BER...heee
special tau bulan nih...
nak2 tahun nih rase ade hari yg special akan jadi...ceeyy..pa dia tu eh?hehee 
yang tggu dya hapdate cte sepjg bulan 10 ni la kan haha...

ape rase dalam hati?

= gementar..seves..

yg penting gembira n excitedd!!! 

setiap kali di bulan OCTOBER...

 but h0pe s0..dlm gembire n hapy2..

xnak jugak akan terjadi TRAGEDI OKTOBER...
no no no..
itu hanya lagu....hehehe

btw haiii october 2011..hope so want to see u again october..mmuaxx..



heee see  again guys..
daaa
luv u !!!

wedding & raya.. # jue n bern #....

Salam..hai u all...
ho entry ni ptot masuk dlm bulan September....tp...
disebabkan malehh haa nak nulis eh eh taip di bl0g ini..sebb itu..
kelambatan sket hapdate2 nih haha..
but its ok la kan...asal kan kite cte ek ek ek...( angguk sket u all) heee..
ok klo xmo angguk p0n xp0 hehe...
ok aritu bertarikh 10/09/2011..
adalah hari istimewa..kawan dya yg bernama Juliza dan pasangan nye Izwan a.k.a Burn..
actually dorang ni p0n kwn dya mase kt Poli Pd dlu...
yg Juliza a.k.a Jujut hehe kwn dya satu klas DKA..
tp Izwan a.k.a nih dak Letrik..tp dah j0d0h an bertemu n berkekalan jgk hbgan d0rang...
untuk Jue..dya nk wish..tahniah tuk k0rang..sem0ga berkekalan n bahagia hingga akhirnya..amin..
okay jum layan pic mane satu pengantinyaa...lets see...
toink
toink
toink
taraaa...

sesampainya kami disini..yee di Felda Red0ng Segamat..okeh hahahha dah 3 kali k0t dya rase g sini...hihi sampai2 mesti snap pic kan bersama 0p,anim ng hadiah hahaha..hadiah tuk k0 jue suke leteww dpt hadiah..haha dya kawin t nak gak hadiah ek ek ek...uppppsss..terlebih plak hahaha...alaa besday dya  bg hadiah p0n xp0 hehe eikk xmalu mntk hadiah ek hahaha...ok x x x gurau je e...kl0 nk kasi leh gak haha..( tp an ade org tuh die ckp..die da lme simpan hadiah tuk dya...tiap2 thun die beli hadiah besday dya..tp xkasi dya lgi sbb xdpt jupe..ye mmg btol pon dah berthun2 xjupe die..hee) * pk2 bile la die nk kasi hadiah tu ek??       (- -)..oh n0 dah terlalut pasl hadiah..haha ok smbung pic lagi jumm...

 ok lpas bgi hadiah tu..ktrg p0n tulis menulis la di ruang nih...untuk ucap selamat hehe...cantikkan ruangan wishes die...suke dya tg0k hehehe ade mungee gmbar d0rang auchh mmg suke tg0k... =p


mase nk makan mmg ramai kwn2 mase p0li dlu dah sampai..so ktrg p0n makan same2 lauknye sedapp...after makan p0n bergambar lagi...ade ziela n suami pengantin lame..ade erin n yan pengantin baru...ade seri mum t0 be..hehe ade bda ku yayang hehe...n opc0zz ade ik0n hehe dya,anim,fish, 0p ;)

macam besela dya penah cakap kan..kawn dya, fishy ni mmg suke ..
menyumbangkan s0re di wedding kwn2 an..hehhe 
same jgk kt wedding jue die nyanyi jugak..mase ni lagu Cahaya Cinta..
mmg sedap la s0re die an smpai org ingt s0re ct...n yg pling best tg0k..
makcik2 rewang mel0p0ng tg0k fishy nyanyi hahaha...bestt...















lepas makan..lepas nyanyi...heee ok tpu fish s0wang je nyanyi eh..ktrg x ehehe...ni la aktivit ktrg mesti xakan lpas kan peluang amik pic sesama ngn pengantin...tg0kla gaye nye masing2 mcm gaye...s0nok je tau bile kumpul sesame...bile kumpul rse mcm same mcm kt p0li dlu..mmg bestt...btw tema jue..purple..sbb jue ni mmg gile purple dri dlu lagi...hehehe...ha yg ni gmbr dak2 p0mpuan je bergmbar an...tg0k ni plak!!...

















haaaa ni plak bergmbar sesame dak laki plak..hehe ni la ktrg girl n boy dkas1 huhu.... tg0kla bermcm2 gayenye jgk an...lgp0n mmg dak2 klas suke posing2 ni sme je ngn dak laki heheh..yg tu ade pkwe mkwe n ade suami isteri satu kelas..mmg kelass d0rang ni bercinta satu klas...hahaha btw happy tg0k k0rang..sbb teringat kenangan dulu...cewahhhh...yg penting i always miss n luv u all heee...

akhir sekali...
cik dya bergambar bersama pn pengantin...tersme lak purple tudung hehe..
sempat gak rembat fresh fl0wer jujut semata2 nk bergambar...sakannn...haha...
tp xsuke tg0k gmbr dya skang bb nmpak sgt muke sakit..
nmpak x kwn2??nmpak x??hehe
tp mse g knduri ni mmg ramai la teg0r..
majoriti kawn teg0r dya kurus nmpak sakit...
semua risau pasal dya..semua ckp kesian kt dya...
alahaaiiii u all ni..mmg slalu sayang k0rang lebih..
sbb slalu amik brt psl dya dri dulu....mmuuaxxx...
daaa

psst:  to jue Selamat Pengantin Baru sayang... =)