Monday, December 31, 2012

ajari aku~

ajari aku by anuar zain

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki
Rasa yang luar biasa
Untuk ku dan untuk mu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Kerna kau cahaya hidupku
Malamku tuk terangi jalanku
Yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

Mungkinkah semua akan terjadi
Pada diriku
Hanya engkau yang bisa…
Mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

[Hanya engkau yang bisa]
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti[Mengerti]
Semua inginku….

Ajari aku untuk bisa mencintaimu

lagu ni mase 1st time dengar teruss dya sukee....lagu anuar zain kan..bile sesekali keluar memang meletopss kan uollss hehe....dya mmg suke sore anuar zain ni..n lagu2 die pun best....bile dya dengar je lagu ni...eih rase nk letak lagu ni dlam video dya la mase wedding nnti...ah haaa teruss dapat idea..actually  mmg dalam plan dya nk buat video...yg ada gambar family, gambar dya n hubby dari baby,zaman sekolah,zaman belajar,zaman bekerja..ehehehe dan zaman mase mule2 ktrg becinta dlu..hehe 10 tahun tu banyak betol gambar nk masuk dlm video tu hehehe...dan plan dya utk buat video ni mmg ayah dya setuju...sbb ayah dya suke..ayah dya pun selalu bua video lagu masukkn gmbr2 dlm program2 belia...so like father like daughter kan....idea mmg banyak...cuma mase tu mmg slalu mencemburui hehehe...
walaupun mmg dari plan asal mmg ada video love story n akad nikah dari official videographer dya...utk ditayangkan mase resepsi dya kt dewan, tp dya nak jugak buat video lagi satu yg ada gmbar dya n hubby n family...baru bestt kann..sebab dya tgok kebanyakkan wedding yg buat kt hotel n dewan slalu ada video gmbr2 family,n gmbar2 dorg dri kecik smpaila bercinta..heheh...dya pun mestila nk jugak..dlm xde2 mase tu...akhirnya sempat jugak dya buat video tu..1 week sblm majlis ok dya wat....nasibb badan disbbkan xde wedding planner..so perantin la kene buat semua hehe..tp dya suke....puas hati sbb semua idea dya untuk wedding dya..mmg dpt di realisasikan sukee ;)  ....so ajari aku salah satu lagu dlm video tu...bestt lagu ni...dan sgt bermakna lirik die..sesuai untuk org bercinta sesuai juga ditujukan utk family kan hehehe...
mase video tayang kt dewan semua org suke..sbb ade gmbar dorang..hehe n lagu ni best dorang suke..dya pun ade masukkan lagu tercipta untukku by ungu..suke special guest dya family angkat dri padang..hehe yela lagu dri penyanyi indonesia dorg pun suke la kan heehe...and lagu ke 3 lagu pilihan ayah dya sndri..hehe lagu hindustan tu...hehehehe ayah n dya mmg suke hindustan nak2 si dya ni..mmg lagu2 hindustan sume tawu hahaha....tetamu pun suke tgok video ade lagu hindustan dorg ckp rase nk guling2 kalau ade taman kt dewan tu hehehee romantiknye kann hehehe

sape yg lom tgok video yg dya wat tu boleh layan kt fb dya ye...nk upload kt sini berat sgt hehehe

daa


Friday, December 28, 2012

9.12.12 majlis resepsi sebelah lelaki


9.12.12 ahad
majlis resepsi sebelah lelaki plak..
tema dkt rumah lelaki pink belacan hehehe xtaula sainstific bahasa nye ape..
hehee tp kaler die mmg dya suke...and new trend...hehee
baju kt rumah lelaki kain lace dya beli sndri dkt bandung...then baju resepsi pak andam dya buatkan...
mmg dya suke...sbb baju dya kain lace campur songket....woww dya mmg suke bile tgok 1st time baju resepsi untuk belah lelaki....mmg dya nk design cmtu nmpak classic....untuk majlis resepsi belah perempuan pun...dya beli kain lace die...then design pak andam buatkan mengikut cita rasa dya...huhu mmg superb dya suke kreativiti pak andam dya..sbb die memahami ape yg die nak...hihihi (gaye mcm retis hengat ko retis ke dya?hahha ) hihi tp xpela kan kawin cuma sekali dlm hidup...kadang2 kite nk majlis kite berbaloi dan kite rase puas hati kan...

so ahad tu ktrg sanding lagi heheeh...sukeee kan sanding2 ni...yelah jadi raja sehari..sape xsuke...kalau ade org nk sponsor suruh hubby n dya sanding lagi pun ktrg nak hehehe...mase majlis belah lelaki ni...dapatlah dya kenal saudara mara hubby dya...heheeh nasib baik pndai bawak diri kan...hehehe 1st time malu2 jugak jumpa saudara hubby....alhamdulillah bertambah keluarga dya...bertambah silaturrahim lagi...dya ade 2 mak,dya ade 2 ayah....dya ade 10 adik beradik bile campur family dya dan family hubby dya..hihi sukeee...sukee ramai2 ni meriah tau...itulah tujuan perkahwinan kan...org kate kalau kite kawin...bukan cuma kita kawin dgn suami..tp kite kawin dgn family die jugak...so kite kena terima family hubby mcm family kte sndri...hihi alhamdulillah dya suke...dya akan cuba jadi anak menantu,adik ipar, dan kakak ipar yang baik insyallah ;)

jum layan gambar2 majlis resepsi sebelah lelaki ;)

pic by official photographer senyum kreatif

ade suprise lepaskan burung hihi terkezut ktrg hehe

my bff yg xsempt nk dtg mse resepsi belah perempuan...tp dtg jugak jugak belah lelaki.. i luv u lah ;)

pic by official photographer senyum kreatif... luv it


untuk family hubby terima kasig banyak2...menerima kehadiran dya sebagai ahli baru hehehe...
semoga kite bahagia selamanya sebagai satu family...
terima kasih jugak untuk family yg bertungkus-lumus menolong utk menjayakan majlis..terima kasih banyak2
dya sygg semuaa ;)

Thursday, December 20, 2012

2.12.12 majlis resepsi perempuan

02.12.12
Cantik x Tarikh ni?hehe dya suke Tarikh ni even xdpt 12.12.12, 
Tarikh ni pun not bad kan...
Tarikh 2.12.12 ni lah berlangsung nya majlis resepsi belah perempuan..
Majlis berlangsung di Nilai Convention Hall...

Sblm majlis banyak persiapan kene buat...kdg2 rase adoi letihnyee...yela kite nih mane ade wedding planner...so pengantin nye ni lah wedding planner.die lah yg buat photobooth & guest book, die lah yg buat table utk candy,die lah yg wat hiasan dewan,and die lah jugak buat video utk ditayang kan mase resepsi...nasib baik ramai keluarga Dan saudara2 yg tolong..rase Kurg skit beban nye...dsbbkan dya ni lah wedding planner utk majlis resepsi belah perempuan so ape2 yg xbuat lagi last minit Sblm majlis berlangsung dya Cuma bg arahan and monitor je sepupu2 yg tolong dya hehe...lgpon brg2 dya da siapkan...ok tp skang xnk cte pasal persiapan dya dulu...kite layan dlu gambar2 sepanjang majlis berlangsung.....

outdoor kt putrajaya..dya suke gambar ni tq official photographer senyum picture..

Menteri Besar Seremban, org ns panggil Tok Mat je..hehe...antara vvip yg ada majlis dya..
time kasih byk2 tok mat..sempat jugak dtg even tok mat bz...dtg jugak majlis dya walaupun majlis dah abis mase tu...sgt2 dya hargai..time kasih jugak jambangan bunga yg tok mat bagi tu hehee

outdoor putrajaya by official photographer by senyum picture..
luv this pic also ;)

outdoor putrajaya photo by official photographer senyum picture

 outdoor putrajaya photo by official photographer senyum picture
ni sepupu2 dya hehe tq dtg 

family belah lelaki..meriahhh semua pakai ikot tema sukeeee....

photo by official photographer senyum picture

outdoor putrajaya photo by official photographer senyum picture

makan beradab photo by official photographer senyum picture

tetamu paling istimewa..dato seri sharizat...suke sgt dya aunty dtg...sblm majlis, dya ade msg aunty sharizat jemput ke majlis dya...aunty rply mmg die akan dtg...heehe alhamdulillah rezeki dya aunty dtg majlis dya..ramai jugak tetamu lain amik gamba dgn aunty sharizat..yela mmg sush kan nk jumpa menteri sekali jumpa mase majlis dya dorg suke la hehe...aunty mmg lawa solid lagi badan..heheheh tq so much aunty...

pahlawan ku...hehehe emcik suami awak hengsem la haritu...sukee tawww heheeheh

photo by official photographer senyum kreatif....

penari2 kecil heeee suke sgt tgok dorang buat show...budak2 ni dari kebudayaan NS..
tq u all show korang mmg best ;)

acara terakhir sblm abis majlis...dya dan emcik suami sempat nyanyi sama...
dua insan u ollss hahahaa...sedap ke xsedap xtaula..tp dorang nk pengantin nyanyi ktrg nyanyi la dgn sungguh2 hahaha tgok muke emcik suami tu hahaha....ni photographer la ni haha saje jee...

btw dhiya dan suami aizat, ingin mengucapkan jutaan terima kasih, kpd keluarga,makcik pakcik , saudara mara, sepupu2, kawan2 yang banyak membantu dya dalam menjayakan majlis resepni ni...terima kasih jugak kpd kawan2 dan tetamu semua yg dtg, memeriah kan lagi majlis, dan terima kasih kpd semua yang bagi hadiah...dya dan suami sgt2 hargai...tq untuk official photographer yg bagi gambar yg terbaik...dan juga videographer yg buat video terbaikk dya sukeeee....tq tq tq so much luv u all






Wednesday, December 19, 2012

1.12.12 tercipta untukku

Salam semua
lama rasanya xmenulis dkt blog dhiyakira nih...
macam2 cerita berlaku  dalam hidup dya nih..tp xsempat nk kongsikan dalam dhiyakira nih..
paling penting perubahan status dya....omg hahaha statuss tuu...hehehe

alhamdulillah 1.12.12 sabtu haritu dya telah selamat diijabkabulkan dengan suami tercinta saya..khairul aizat..dlu emcik tunang kan...sekarang dah jadi suami terchinta gitu..hihihi....sebelum tarikh kawin tu..mmg dya sibuk..sibuk sgt dengan kerja lagi..sibuk dengan persiapan perkahwinan....so xsempat nk update dlm blog ni...tp xpe insyallah kalau dya ade mase nnti..dya boleh update cerita satu-satu e..

bila mase tiba hari nikah itu..dya xda rase neves lagi...tppp bile je pengantin lelaki sampai....imam dah panggil dya keluar bilik..mase tu ohhh hati ni sungguh berdebar2.sgt neves...mcm dya plak yg aku terima nikahnya dgn pak imam..heehe mase duduk tgok suami die tenang je..alhamdulillah tgok die tenang...kurang skit neves heheeh....alhamdulillah hari itu sgt bersejarah buat dya dan suami....kami selamat menjadi suami isteri yg sah..mse salam dan peluk ayah..dya terus nangis...rase perasaan sedih sgt..mcm ayah telah serahkan anak manjanya ni untuk suami dya jage..setelah 25 tahun ayah dan ibu menjaga dya dgn baik..perasaan tu sgt terharu....terharu tgok semua family dya ada...dan cinta kami bersatu akhirnya....

selama 10 tahun perkenalan kami bermacam2 dugaan dah lalui..dan satu hari cinta itu dtg dan menyatukan kami...sedih+gembira+terharu semua perasaan ada masa tu...dya bersyukur pada mu Ya Allah..Kau telah temukan jodoh kami....moga hubungan ini kekal bahagia dan dilimpahi rahmatMu Ya Allah hingga ke Syurga..Amin...

heee mase sarung cincin..berdebar2 jugak.. ;)

sarung cincin utk suami pulak hehehe

alhamdulillah kita selamat jadi suami isteri syggg  ;)

utk suami terchinta...
anje sygg abg sgttt...terima kasih sudi terima anje seadanya sebagai isteri abg...
insyallah anje akan jadi isteri terbaik untuk abg....
moga cinta kita kekal bahagia hingga ke syurga...
alhamdulillah syukur atas rahmat Allah bagi jodoh yg terbaik untuk anje...
abg lah suami yg terbaik dalam dunia....
time kasih sygggg.....

1.12.12
tercipta nya kisah dhiya & aizat ;)







Saturday, September 1, 2012

Selamat Hari Raya....

Assalamualaikum w.r.t

walaupun dah lambat rasanya..tapi tetap jugakk dya nak ucapkan Selamat Hari Raya...
Mohon maaf atas segala salah silap dya....kepada sesiapa yang mengenali atau x..
maaf jika salah bicara dya..
maaf jika salah tingkah laku dya...
maaf jika salah penulisan dya...
semoga hari raya kali ini memberi makna untuk kita semua...
semoha hari raya kali ini memberi seribu kebahagian untuk kita....


banyak cerita nak cerita kat sini pasal raya..
hee tapi dya tgh bz skang xsempat nak cite..
insyallah next time kalo free dya cte e...


daaaa

Saturday, August 11, 2012

Iftar at Garden Cafe Alamanda~

Assalamualaikum w.r.t

Haiii korang...nak tawuuu x ecehhh hehe hari isnin haritu dya dengan emcik tunang sayang ecehhh hehee pergi buka puasa same2..hihi suke nyeee...excited je dya...tanye2 emcik tunang nak buke pose kat mane...then die ckp xkisah mane2... bincang-bincang dgn emcik tunang mule2 ingat nak pegi buke pose dekat bagan lalang..then rase mcm xsempat plak..sebab ari isnin kan...macam xsempat nak pegi sane..masing-masing kerja...hehehe so di dalam kebizian kerja ari isnin tu sempat dya decide nak pergi same2 buka dgn emcik tunang dkt Garden Cafe, Alamanda Putrajaya ni...

sebelum ni dya xpenah masuk pun Garden Cafe ni...tp tawula ade dekat alamanda ni sebab selalu pergi alamanda jalan-jalan hehehe...dalam hati dah lame nak try makanan dkt Garden Cafe ni...sedap ke x...sebab tengok decoration kedai die..ouchh so sweet ala2 garden memang sweet kedai die..dya suke deco2 kedai die...pastu dya tanye emcik tunang nak x kite buke kat situ..trus emcik tunang cakap okayy bolehh..yeayyy..
dya terus cari number contact garden cafe tu untuk buat booking..yela buka puasa selalunya penuh kan..mmg kne book dulu...dya call then terus book...dorang x buat ala carte untuk buka puasa..dorang buat buffet jugak macam hotel-hotel buat...so harga buffet die RM33++...ok kan not bad...

petang tu after work..terus emcik tunang jemput dya then terus gerak pergi sane...sampai sana pukul dalam area kul 7...ngam2 sebelum nk berbuka...ktrg dapat tempat duduk yang ade buaian tau..huahuahua dak kecik dya ni suke la kan....makan sambil main2 buai..woww such as romantik place...mmg best tempt die...hehehehhe..

dak kecik yang excitedd makan duk kat buai hahaha...

emcik tunang ku...gelakkk tengokkk gelagat cik tunang die nih hahah...

mase ni ktrg baru sampai...baru lepas amik makanan....amik gambar dulu sementara tunggu waktu berbuka puasa heeehe...

ni sebahagian jee makanan yang ktrg amik dulu...haha  tu pun dah kenyangg..
makanan die sedappp not bad..


kami yang sukeeee hehehe...

masuk waktu buke puasa..makan makan makan...pergi solat...then ktrg lepak2 dulu kat sini borak2..hehee mmg best korang...mmg nk sugggest korang pergi Garden Cafe nihh...nak2 kalau pergi berdua nak makan sama-sama ke..nak sambut aniversary ke mmg seswaii...mmg sweet tempat ni...

kalo tempat dah sweet kitrg pun nak posing2 sweet jugak lahhh hahahah gataiiii...

sebelummm balik nak jugakkk main buai kat luar cafe tu hahahah...


nanti korang pergi lah jugak ekk...memang thumbs up tempat ni.. i like..

daaaa

Wednesday, August 8, 2012

Live Your Life~~



Find your lie, don’t hide from what you are

And rise before you fall,
And hope for something more
Live if you really want to
Live if you really want to
Live if you really want to


All my life, I’ve been looking for something amazing
It’s almost like I’ve been star gazing
The sky is riding above me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose


Chorus:
Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to

All my life, my dreams just seemed so far away
And now it’s like they’re here to stay
I hold it close to me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose


Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to



Lagu Baru dari Yuna...dya 1st time dengar lagu ni teruss sukee..music and lyrics die memang best...pastu dya selalu dengar kat site..biler tengah bz...rase chill je bile dengar...xrase stress buat keje..dya ngan akitek dya suke dengar lagu ni...kitorang selalu layan lagu ni bile time bz keje...sbb buat ktrg lebih semangat nak setle kan keje..hahaha cayaaa annn...so korang layan jugak k..mesti korang rase chill....

daaa


p/s: yuna kate : dont hide from what you are!!
so xyah nak berselindung atas kesalahan diri sendiri...
apa yang anda ade sekarang disebabkan anda ada dahulu..
hidupla dengan apa sahaja kehendak anda...
so xpayah nak memburukkan orang lain..demi menutup siapa diri anda sebenarnya!!
sekian terima kasih...lalalalallalalalalalalalalal heeeeeee


Sunday, August 5, 2012

saya kecewa...tetapi saya BANGGA...

Assalamualaikum w.r.t

semua orang dah tengok tadi game final...dato lee chong wei vs lin dan...
ternyata xde rezeki kite nak dapat gold medal...
semua rakyat malaysia mendoakan kejayaan chong wei tapi xde rezeki kita nampaknya...
memang sedih seribu lagi sedih chong wei...sebab die xdapat nak tunaikan impian Malaysia...
tapi xpe kita semua dah tengok tadi chong wei dah berhempas pulasss main semata-mata bagi kegembiraan untuk Malaysia...game td memang world class..sangat sengit... bila 2 juara dunia beraksi..
mereka memang setanding..mereka memang mempunyai kelebihan masing-masing...
cuma xde rezeki kita....
tapi xmengapa saya tetap bangga Malaysia ade Dato Lee Chong Wei...seorang yang mengharumkan nama Malaysia kat luar sana...malaysia terus dikenali...saya tetap bangga...
tahniah dato lee chong wei..kita dapat pingat perak yang pertama...
terima kasih banyak2 dari malaysia...we all luv u lee chong wei..thankzzzzz a lot...


Friday, August 3, 2012

Dato lee chong wei ke Final...

Assalamualaikum w.r.t

Tadi korang tengok x game Badminton separuh akhir... Dato Lee Chong Wei main lawan single dari China..alhamdulillah chong wei...menang dapat pergi Final...congratss dato lee chong wei...
semoga Malaysia boleh bawak balik gold dari dato lee chong wei...

seperti biase lee chong wei akan berentap dengan lin dan dari china..sebut je name lin dan..arghh memang dya xsuke die..hahahaa poyoo betul die...haha...tapi sebagai seorang profesional...chong wei dan lin dan memang sama2 power...masing2 mempunyai kelebihan masing..bergantung kepada reeki negara masing2..

tapi kali ni untuk olimpik 2012...mari sama2 rakyat malaysia mendoakan kejayaan Lee chong wei..semoga die boleh mengharumkan nama negara kita di sane...and kite boleh dapat emas yg pertama...
harap lee chong wei all out untuk game kali ni...MALAYSIA BOLEH!!....

kejayaan chong wei layak ke final.....

saya bangga jadi rakyat malaysia...begitu juga anda kan?so mari kite support Malaysia...
Malaysia Boleh!!..

daaa

~Ketika~

Ketika aku menyayangimu karna akidahmu...
Ketika aku meluruskanmu karna tak ingin kau berbelok arah...
Ketika aku mendoakanmu tanpa engkau tahu...
Ketika aku berlapang dada dengan teguran mu...
Ketika aku tersenyum untuk kebahagianmu..
Ketika aku menguatkan saat kau mulai terjatuh..
Ketika aku sekuat tenaga tanpa jemu membantumu...
Ketika sahutan salam menyapa saat kita bertemu..
Ketika aku begitu cepat melupakan kesalahanmu...
Ketika aku membuka lebar-lebar pintu maaf untukmu...
Ketika aku menjaga rahsiamu...
Dan Ketika terkadang aku perlu melepasmu dengan penuh keihklasan...
bila Allah Azza Wa Jalla yang memintaku untuk mencintaimu....
Dan aku melakukannya dengan izin Allah dan semoga kerana Allah....


p/s : ketika waktu mendatangkan cinta...

endingnyaa Dejavu di Kinabalu~~

Assalamualaikum w.r.t

Semua orang mesti dah tengok ending drama Dejavu di Kinabalu semalam kan...semalam adalah episod akhir dejavu di kinabalu...dah femes cerita ni satu Malaysia...sape yang tengok or ikot cerita nih mesti berdebar-debar...emo emosiii tengok cerita ni kan..hahaha....

seperti yang korang tahu jugak..ending cerita dejavu nih ade 2 ending...memandangkan cerita cinta 3 segi...penonton kena pilih hero mana satu yang layak untuk heroin...Bazli or Ammar yang layak dapat cinta Nadira...xtahu la kenapa penerbit ni buat 2 ending..tapi yang pasti nak penonton pilih sape yg mereka suka...untuk penonton puas tengok ending cerita nih hehee..

sebelum ending semalam..banyak betol spekulasi keluar..hahah yelah semua orang teka ending nadira dengan bazli lah..nadira pilih ammar lah...sebab nadira cinta ammar..hahaha tapi semua xtahu ape yang benar ending nyaa...hahah korang pun tahu dya support Bazli kan..haha yelaaaa Bazli baik betol dalam cerita nih...walau tunang die cinta orang lain...hati Bazli dah hancur tapi die masih cinta Nadira...ade orang marah Nadira sebab yelah pasal die jatuh cinta ngn Ammar hidup semua orang dalam cerita ni merana...hihi...tapi nak wat cane dah skrip cmtu...kalo x trill lah cite nih hehee...tapi dya memang tetap sokong Bazli...bagi dya Bazli deserve cinta Nadira...Bazli dah banyak berborban demi Nadira....Walau Nadira hancurkan hati Bazli..Bazli tetap ngan cinta die ngan Nadira...

Ammar plak..bagi dya..kalo watak ammar ni ganti ngan Remy Ishak...dya akan sokong Ammar..hahaha...yelah Ammar adalah orang yang sebenar Nadira cinta...walau nadira jatuh cinta dengan Ammar lepas Nadira jadi tunang Bazli...walau Nadira nampak salah...walau Nadira nampak die yang mengkhianati cinta Bazli..hakikatnya memang cinta Nadira hanya untuk Ammar...cinta xde sape2 yang boleh paksa..cinta xde sapa2 yang boleh atur cinta...cinta itu datang sendiri...tapi cinta x datang dan pergi...sebab cinta cuma sekali...mungkin Nadira sayang Bazli dan hidup bahagiaa....tapi hakikat di sudut hati Nadira adalah Ammar..sebab Nadira cinta Ammar..cinta akan dalam hati kita sampai bila-bila..walau cinta itu kita x dapat memiliki....kite leh tengok endingnya semalam...Nadira pilihh kawin dengan Bazli..lepas 3 tahun bertembung dengan Ammar...Nadira masih rasa degup jantung cinta die ke Ammar...haaaa kann..dya ko dah mcam penulis novel plak.hahahah

mase semalam dya tengok Bazli nikah dengan Nadira..haha terus rase lega...terus dya cakap alhamdulillah Bazli akhirnya ko bahagia dapat Nadira..hahaha tengok cerita macam ape je kan dya nih..macam mende tu dunia realiti plak..haha tapi hakikatnya memang cinta dunia realiti ada macam cerita dejavu nih..hanya orang yang merasakannya je tahu..heehehe

lepas endingnya dejavu semalam..semua org kecoh dekat fb dekat twitter hehee...ramai yang sokong Bazli sebab tu endingnya dengan Bazli..ehehee...ending dengan Ammar korang boleh tengok dekat tonton..tapi ending dengan Ammar xbest..sebab akhirnya Nadira mati...sib baik korang pilih Bazli ending best skit..Nadira xmati..hehehehe...

conclusion cerita dejavu nih adalah tentang..pengorbanan sebuah cinta...melepaskan orang yang kita cinta...untuk die bahagia...walau kita x memiliki orang yang kita cinta..tapi kita tetap bertuah..dalam hati kita punya cinta dia sampai bila-bila...kenangan dengan org yang dicintai buat kita lebih kuat dalam hidup kita sendiri...biar kita berkorban..biar kita mengalah...asal kan cinta kita hidup sampai bila-bila di sudut hati org yg kita cintai.....itu lebih bertuah...cewahhhh macam penerbit drama lah dya nih..hahah lepas ni boleh ganti erma fatima lahhh plakk hehehe....


akhirnya cinta Nadira n Bazli bersatu...sukeeeeeee.. 

so korangg sume puas hati kan Bazli menang?hahaha dya lagi sukeee...samaaa kann...
daaaaa


~Rezeki Iftar~

Assalamualaikum w.r.t

Alhamdulillah hari ni dah masuk 14 hari kita berpuasa...alhamdulillah dya penuh puasa setakat 14 hari ni hehehe....dya nak cite weekend hari tu..dya ade 2 majlis iftar..mase hari sabtu...Bos dya anjurkan majlis berbuka puasa bersama staf-staf opis dan client2 kitrg...buat dekat Kelab Darul Ehsan..dekat ampang...

pagi sabtu haritu dya g site dulu setelkan keje...bayangkan hari sabtu pegi keje site..haha betapa rajinnya aku...hahaha...selalu jarang dya g site ari sabtu...sejak 2 menjak dalam bulan puasa ni..rajin pergi site ari sabtu...haha lagipon memang banyak keje dekat site..nak2 dya dah kene handle site ni sorang2...kalo korang nak tahu...dya buat bahagian ID (interior design) dekat projek dewan tu..sebab tu dah banyak keje skang ni...

lepas abis setelkan site..dya wat drawing plak...banyak betol keje dya kan..hahaha...tengah syok2 buat drawing sampi sakit tengkuk nih...tetibe macam sunyii je dya rase...halamakkk semua org kt site dah balikk lerr...hahaa ptot aa dah pukul 3 ptg...sabtu kan halfday je..hehe pastu terus laju-laju kemas barang balik balikkk...hehehe

kul 5.30 cmtu dya terus gerak kl...sebab nk pegi majlis iftar tu...sebelum sampai dya g jemput kawan opis dya dulu...dya pun xpenah pegi kelab darul ehsan tu...hahaa...sampai2 dalam 7.20 cmtu...makk aii ramai betol orang..makanan memang macam2....tp nak amik makanan pun beratur...so dya makan ape yg sempat nk amik je..haha.nasib baik membe2 yg dah sampi awal ade tolong amikkan makanan..senang sikitt hehee...

lepas abis makan2+solat sume...bual2 lah dengan bos..staf n client yg mane dya kenal hahaa...dalam kul 9 kot baru dya balik,,,,tp dya balik umah kawan dya kt subang....sebab ahad nya tu ade lagi majlis iftar...banyak betol kan..alhamdulillah rezeki..

ahad tu plak subcon dya plak jemput untuk majlis iftar bersama anak-anak yatim...dya kalo org nak belanja...xbaik tolak kan..hheehe....yg hari ahad ni die wat dekat Solaris Dutamas...waaaa dya pun sukee..sebab dya penah pegi solaris nih..tempat die macam exclusive sikit...yelaaaa macam tmpt org2 kaya tu hahaha....sebelum ni dya ade pegi solaris ni sebab ade pertunjukkan fesyen..lagipon opis ayah dya area2 situ..so dya penah pegi...

dya pegi sorang je...bos dya pun terkezut dya tau tempat tu haha...bos dya kate dya nih semua tempat tahu....malam2 pun sampai...xkisahlah dari nilai ke kl ke..mesti tawuuu jeee..hahaa bos dya katelahhh...dya ni happy go lucky..round the world kate kak ayu...staff opis dya jugak..haha terus dya gelakkkk mane ntah kak ayu nih tawu dya happy go lucky suke round the world hahahaa...

dekat solaris dutamas tu...ktrg makan dekat restoran Tumis@Teak5..sedap-sedapp makanan dekat situ...macam-macam ada...ada western..ade masakan kampung....ade ikan bakar..hehe..tp dya xmakan banyak pun..sebab xlarat nk makan banyak-banyak hahaa..makan apa yang ada sahaja...kan lebih baik berhenti makan sebelum kenyang kan hehehee.....

lepas abis2 makan dya pun balik...cepat jugak dya balik..sebab malas nak balik lambat2 takot lambat smpi umah kat nilai..dah laaa dya balik sorang2 kan..hehehee...

solaris publika...bestt tempat nihh...

cantikkk kannn heheheeh

alhamdulillah bulan puasa ni bertambah2 rezeki.....terima kasih untuk yang belanja iftar...hehehe...kita semua untung kan...bulan puasa nih senang kite nak cari makanan untuk berbuka puasa...mewah betol orang malaysia dengan makanan yang sedap-sedap..terfikir sedara islam sesama kita...yang nk buka puasa pun susah nk cari makanan sebab negara bergolak negara berperang..sedihh je kan...bersyukur lah kita semua yang tinggal kat Malaysia...aman jee....senang nak dapatkan ape yang kite nak..mari kita bersyukur...

alhamdulillah....

daaa....


Wednesday, August 1, 2012

tak seindah malam kelmarin~~


Hati ini tak menyangka
Bila akhirnya kau tinggalkanku
Tak tertahan luka ini
Ku menangis tak kuasa
Tuk menahan pedihnya hatiku


* tanpa ada kata kau meninggalkanku
Menyisakan luka di hatiku
Betapa sakitnya relung hatiku
Merasakan hilangnya cintamu

** malam ini tak seperti 


Malam kemarin saat kau peluk aku
Malam ini tak seperti
Malam kemarin saat kau bersamaku
Malam ini tak seindah malam kemarin

Jiwa ini tak menduga
Bila ku harus kehilanganmu
Tak tertahan luka ini
Ku menangis tak kuasa
Tuk menahan pedihnya hatiku


Ooo malam ini tak seperti malam kemarin
Ooo malam ini tak seindah malam kemarin

mishi 

Sunday, July 29, 2012

Kuat kah?

Biar senyum hadir ada bibirku..
namun ini hanya mungkin di bibir ini...
di bibir ini sahaja...

aku ini yang bisa mengerti
walau pun yang lain mahu mengerti..
namun berat beban di hidupku..
biar saja..
biarkan sahaja aku yang tahu..

hidup penuh duri dan banyak ranjau..
butuh kesabaran yang penuh..
untuk tetap ku berdiri...

mungkin ada saatnya aku bicara..
bila hati aku telah bulat..
sepanjang ku bisa atasi semua..
aku tetap diam...





p/s : sampai bila?

Saturday, July 28, 2012

Hari Keletihan~~

Assalamualaikum w.r.t

fuhhhhhh!! betollll betoll lah hari ni...sangat lah keletihannn u ollss....hari ni bangun-bangun sahur...lepas sahur terus dya mengadap laptop...sebab nak setelkan report punya pasal..sebab hari ni ade technical meeting kat site...aisehhhh tawu x meeting adalah perkara paling bosan dya lalui dalam hidup nih...asik2 meeting...kalo kite ni masuk meeting kerjanya nak dengar ape orang cakap dalam meeting xpe gakk...ini x..kena dengar meeting satu hal..kena present satu hal...kene menjawab ngn pengarah-pengarah consultant2 satu hal..kene bergadoh satu hal lagi (bergadohh lah sangatt) hahaa....haaa kan dah banyak satu hal tu....jadi banyak hal dah bukan satu hal je...heeeee...ape nk buat...dah nasib sebagai engineer nih ek...dah tanggungjawab awak ni ha menjawab semua kerja-kerja tu..so kena lah jawab jugakkk...baru kau tawu dya susah jadi engineer???hahahahaha so redha je jgn mengeluh tuh semua rezeki...heeeeee...

so dya sampai site awal hari ni..dalam 8.30am dah sampai..selalu 9.30 am hahaha...disebabkan ade tan sri nak melawat site..pastu ade pemantauan projek lagi...so pagi-pagi dah masuk site dengan tan sri tu bagi briefing..then dya jalan-jalan site..setelkan kerja-kerja budak dya plak kat site..puase-puase nih masuk site pagi-pagi xpe gak..sebab redup lagi...tp hauss lah jugakk sabor je lah...sib baik pose..hahha..tahun ni tahun pertama dya rase berpuasa kerja kat site tau...korang taulah suasana site yg  panas lagi berdebu tu sape tahan?hahaa...nak2 budak2 indon selamberr makan..eihh sangat mengugat keimanan okehh!!....tp alhamdulillah sampai hari ni bertahan posenye lagi yerp hehe...

muke dak kenit nak g keje...hahahaha...


so dah setel kerja budak kat site..dya setelkan report plak..then ready presentation..dalam kul 3 technical meeting kat site start...macam biase lah dya present dan dya lah jawab...tp suasana meeting agak tegang ari ni..sebab banyak hal-hal berbangkit kt site..pastu terpaksa lahh jawabb...dann nasib baikkk hari ni bos dya nak attend meeting...fuuhhh selamat jugkla kan dya...selalu dya je kena jawab kt dlm meeting sebab dya sorang je handle projek nih...sib baik bos dya dtg hari ni..so tepis2 yg susah2 soklannya bia bos yg jawab..hahahaha pandaiii je kan staff nih..kalo bab malas jawab meeting no 1..hahaha...

dum dam dum damm meeting alih2 dah sampai 5.30...aduhh dah lambat nak balik masak untuk berbukaaa...baru lahhh merancang nk buat puding roti arini..xdpt plakkk xsempat....then bincang-bincang ngn akitek ngan bos sume dah pukul 6...bos dya dah pening camne nk balik kl nak buke pose nih?mesti jalan jemm....so nk dijadikan cerita bos ajak dya buke pose sama ngn die ngn akitek dya jugak en faidz...huhuhu...dya tanye en faidz nak buka kt mane?then dorang cakap nak buka kat hotel Alson Klana Nilai...wahhh cantikkkk aaaa tuu bos nk banjeee tuuuuu..terusss lajuuuu je kannn...

padahal dya baru buke pose kat alson klana hari isnin haritu...sebab ade event ngn ibu tunggal...ayah dya ajak join skali..lagipon owner alson tu kawan ayah dya....tapi disebabkan bos ngn en faidz punye pasal xpelah second time buke kat alson klana pun oklaaa hehee...so en faidz suh saya booking tempat kat alson..memandangkan dya tawu cmne nk booking...hehehe tawuu lahhh sgttt hahaha so dya mintak no phone alson kat ayah dya..tapi ayah dya bagi no phone asistant owner hotel tu...dya pun kol lah booking untuk 3 org....then org tu pun dah save nama dya....

tibe2....org tu kol dya balik...die cakap nama yg dya booking untuk buffet ramadhan tu xyah bayar....sebb owner hotel tu akan bayarkan...haaaa????  terkezuuttt dyaa..mulia sungguh hati en zul macehhh en zul...terus dya bagitau bos ngn en faidzz..hehe terus suke dorang..nak2 bos kan..agaknya dalam hati selamattt akuuuu haahahaha.....btw rezeki kite kannnn....bersusah payah ari ni....tibe-tibe org bg rezeki alhamdulillahh...ehehehe

nak dijadikan cte...lepas meeting tu abis...dya pergi lagi round site...mase ni dya g briefing kat bos plak...round2 site sampi kul 6.45 pm...then terus g hotel nak berbuka....alhamdulillah lepas berbukaaa..rasa syukur sgt dapat air..bayangkan hari yang panas arini sampai kering tekak...lemah longlai badann...ahahahah korang leh bayangkan x?punye letih tuh?hahahaha bile dpt air glurrpppppp perghhh rasa dunia ana yang funyaaa hahahaahha....

alhamdulillah selamat berbukaaa......lepas solat+makan...dya duk borak-borak lagi ngn bos ngn en faidz...borak-borak pasal projekk...hahaha boleh x bayangkan dak kenit nihh duk dgn bos2,,,bincang pasal projekk..hahaha macam ape lah sangatttkannnn hahahaa...dalam kul 9 baru ktrg gerak balik...

fuhhh sungguh hari yang letih hari ni kan..nak tawu x dya sampai ckp kt en faidz cepatlaahhh hari ni berlalu...hihi sebab banyakkk sgt nak kena pk ari nihh...banyak bebanan....so kalo dah berlalu dah lepas semuaanyaa legaaa..hahaha en faidz gelakk kan je dya..hahahaa....

so hari nya ari ni dah berlalu skang pun dah pukul 12.03 am...dah msuk ari sabtu...huhu semoga hari ni lebih baik dari semalam.....dan boleh lah kite pegi beradu merehatkan diri yang sangat keletihan ini...
korang pon tdo jugak e

daaaaa

Friday, July 27, 2012

kuih chara manis untuk berbuka puasa~

Assalamualaikum w.r.t

Semalam masa lepas balik keje...teringin nak makan kuih chara manis..untuk berbuka puasa nanti...so dya pun cari-cari bahan nya kat kedai...sebab nak wat sendiri kat umah..dya lagi suka buat kuih sendiri atau masak sendiri kat umah..lagi sedap dan berbaloi...sebab takot nak pergi beli kat bazar ramadhan..kite dah ler teringin nak makan sekali..xsedapp plakkk yg jual kat bazar ramdhan tu...lepas tu buang...xke membazir kan?hehe..kalo wat sendri ni..terase lah jugakkk...nak kate sedapp sgt tuhhh....hahaha sedappp laaa kannn masak air tangan sendiri heheh cewahhhh...

ala lagipun kuih yang senang-senang nak wat n cepat boleh la dya buat....nk wat kuih susah2...alamat xsempat nak buka puasa makan kuih..asikk ulit buat kuih tu je..hahaa..actually kuih chara ni senang jugak nk wat nya..bahan-bahan nya pun senang..lagipun dya suke makan kuih nih...idola dya wat kuih ni nenek dya..die memang teror bab2 wat kuih tradisional...so dya belajar wat kuih ni pun dari nenek...macehh nenek bagi resepi hehehe...

mane yg xtau nilah die kuih chara manis..hehe gambar sumber google..sebab xsempat nak amik gambar semalam mase buka pose hehehe....


okayy jum kite tgok plak bahan-bahan n cara membuatnyaa...


Bahan-bahan

1) Tepung gandum
2) daun pandan (diblender amir air pandan tersebut)
3) santan
4) sedikit garam
5) 1 biji telur
6) gula
7) sedikit mentega/minyak           

sukatan bahan-bahan mengikut berapa banyak korang nk wat k..hehee...dya ikot akal sahaja sukatan nye hehe..

Cara-cara membuatnya

1) ayak tepung gandumm...dan masukkan sedikit garam
2) masukkan santan sedikit demi sedikit digaul bersama tepung gandum dan garam...
3) masukkan air daun pandan yang diblender tadi sedikit demi sedikit..gaul hingga sebati..
4) masukkan 1 biji telur...ke dalam semua bahan tadi dan gaul kan hingga sebati....
5) untuk mendapatkan bahan tadi sebati semuanya..masukkan bahan-bahan yang di gaul td ke blender...dan blend semua bahan tersebut hingga sebati...

(jika bahan-bahan tadi xcukup hijau campurkan sedikit pewarna pandan untuk bagi warna kuih kehijauan)

6) bila dah sebati semua bahan tersebut...panaskan acuan kuih chara ini...di atas dapur dengan apinya yang kecil..

ni adalah acuan kuih chara....(sumber google)

7) Bila dah panas acuan tersebut masukkan sedikit mentega or minyak ke dalam acuan tersebut...dya guna mentega lagi senang..tujuan nya untuk kuih xmelekat di dlm acuan ni nanti...

8) bila dah masukkan mentega tuangkan semua bahan yang sebati td di dalam setiap acuan...

9) setelah itu letakkan gula di setiap atas bahan yang dituangkan di dalam acuan td...

lepas tu siappp boleh angkat kuih dari acuan bile die dah nampak kekuningan sedikit.....tapi ingat guna api yang kecil okayy....

dah siapp kuih charaa....boleh dimakan seisi keluarga hehee...senangg kann
okay lepas ni korang leh wat plak...buat untuk buke pose arini pun ok jgak...
okay lah Selamat Berpuasa untuk hari yang ke-7
selamat mencuba..
daaaaa



p/s: arini nk wat kuih ape plak ek?puding roti sedapp jugakk kan?
heee tungguuuu...
                          

Thursday, July 26, 2012

terlalu~


Assalamualaikum w.r.t

jummm layannn laguuu terbaikk pagi-pagi nih..heheheh meh layan same ngan dya.. jummm




Aku terasa mati ditinggal kekasih
Tak pernah terpikir ini bisa terjadi
Aku terasa pilu saat kau berlalu
Hilang semua kisah cinta dalam hatiku

* cintaku padamu tlah setinggi langit
Namun kau tak merasakan
Sayangku padamu kan ku ingat slalu
Biar ku bawa sendiri



Aku tak bisa menahan langkah kakimu
Aku tak bisa menahan kepergianmu
Kamu terlalu telah dengan yang lain
Untuk hidupmu nanti


Aku tak bisa menahan air mataku
Aku tak bisa kesedihanku
Aku telah hancur hilang semua mimpiku

actually dya dah lame layan lagu nih heehe..dya kan suke lagu indon sangat puitis ok..hehee...nak nak kalo dengar charly st12 nih nyanyi..sore die sgt sedapp tauu hehehe....semuanya bermakna...
so korang layan k..
daaa



p./s: dya nak pegi indonesia lagi bulan 10 nih...
target trip nih nak mencari cd2 lagu2 or band indonesia..
kat sane murahhh gile cd..dan lagunya sedapp..so doakan dya berjaya heeeee 


Wednesday, July 25, 2012

adik beradik lain mak..lain bapak~~

Assalamualaikum w.r.t

Korang penah x ade adik beradik yang lain mak lain bapak?maksud dya bukan nya adik beradik kandung kamo sendiri ade x?mungkin ade ek..yela mungkin korang ade kawan-kawan yang close gile sampai...korang pon dah anggap kawan kamo tu macam adik-beradik kamo sendiri kan..yela mak n ayah korang pon dah kenal kawan kamo tu...dorang wat macam anak sendiri..so korang rase tu lah adik beradik lain mak lain bapak kamo..hehehe

macam dya plak...heheh dya rase dya penah cerita kat blog ni pasal kak su n broe..dya penah cakap dya dengan kak su n broe ni dah macam adik beradik kan?kan ?dya penah cite dalam blog ni..hehee...so korang nak tawu dah cmne ktrg boleh kenal dan rapat sebegitu macam adik beradik?heheheh

okay camni ceritaanya..pada suatu hari hehehe...actually sebenarnya Broe ni adalah kawan sama opis dya...broe atau nama sebenar nya Hafiz..satu tempat keje ngn dya mase dya keje pejabat tanah seremban..dalam 1 tahun dya penah keje sebagai kerani kat sana,..so by the time mase keje sane..dya selalu keluar makan dengan kawan-kawan opis dya...termasuk lah Broe...so bile lunch keluar makan..or pergi main bowling..or pergi karoke..Broe selalu bawak kak su join ktrg...oh masa tu Broe tengah couple ngn kak su.. hehehe..so bile ktrg keluar broe bawak kak su sekali...dya plak first time jumpa kak su mase tu ktrg pergi main bowling kat seremban parade...first time mase tu dya jupe kak su..dya ingat lagi mase tu kak su dtg ngn broe kak su pakai baju kurung kaler putih..hehee sempat gak kawan dya cakap broe ngn kak su macam nak pegi nikah je hehehehee....mase first time jumpa tu dya borak-borak ngn kak su...rupanya kak su keje technician kat wisma negeri...dan dulu kak su penah gak study kat poli amik civil engineering...trus senang borak sebab dya pon penah belajar kt poli amik kos yang sama..hehe cuma poli ktrg lain-lain la..kak su pun jenis peramah so senangla ktrg berborak2 ade je cite...

so sejak tu ktrg selalu jugak jumpa..bile broe bawak kak su keluar ngn ktrg sama2...makin selalu jumpa banyak yang kitrg borak....lagi nampak same kepala otak ktrg nih hehee...xlame tu kak su ngn broe kawin...dan nak dijadikan cerita kak su mintak dya jadi pengapit die mase die hari die sanding tu...dya pun pergi lah ke Perak umah family kak su kat sane...lepas dya jadi pengapit kak su tu...ktrg dah makin rapat...yelah sebab dya pon dah kenal mak ayah...n adik beradik kak su hehehe....

skang dah tahun 2012..maknanya dah dekat 5 tahun dya close dengan kak su n broe...dya dah anggap kak su ngn broe..macam abang ngan kakak dya sendiri...yela lagipun dya mane ade kakak ngn abang kan..(anak sulung) tu terase macam best plak ade hubungan cmnih..baru-baru nih dya ada ikot kak su ngn broe balik Perak...mak kak su pun dya dah panggil Mak n pangil Abah...ngn adik beradik kak su pun dya rase mcm adik-beradik dya sendiri..best je balik Perak aritu ktrg g mandi air terjun sesame...g jalan2 g karoke..wahhh rase heaven sgt ade family yang meriah macam family kak su..Mak kak su pun ade ckp ngn dya..kalo dya ade g mana2 kat Perak ni mesti kene singgah umah Mak..heee dya rase sukee sgt dapat Mak baru hehehe...banyak mak macam best plak...tp dya ngn kak su selalu borak-borak macam kelakar hubungan kitrg nih..sebab budak opis selalu tanye dya kalo dya ckp dya nak g umah apis..dorang mesti pelik hahaha...sebab ape hal dya baik ngn apis plak..padahal dorang xtau dya ngn kak su dah macam adik beradik hehehe....nasib baik sekarang dorang dah paham hehehe..

kebetulan cerita plak..ramai orang tegur muke dya ngn kak su macam adik beradik..hahaha itu pun kelakar dya ngn kak su selalu gelak same2 pasal tu..hahaha nak2 kalo kawan opis kak su...sume ingt dya ni adik die..hehehe...dorang siap tanye kak su cmne dya leh rapat ngn die..padahal bukan adik beradik bukan ada pertalian keluarga pun..hehehe kak su pun susah nak menjawab nya..yang selalu kak su cakap dya nih kawan die..tapi memang betol pun an hehee...ibu dya pun ade ckp muke dya lebih kurg kak su sebab tu dya leh rapat kot ngn kak su..ntahla dya pun xsure...yang penting kak su ngn dya memang sama kepala...senang dya nak cerita masalah dya ngn die...kak su lah orang yang banyak dya cerita suka duka dya...dan die sgtlah memahami....

korang tawu x ktrg selalu mengalami kebetulan yang sama?atau pun kene karan..alah macam chemistry lah ade karan..hehehe ni ade lagi satu cerita..mase dya jalan-jalan ngn kak su kt jusco semban..kak su ckp die terase karen kat tangan dya bile ktrg berlaga tangan...hahaha dya pun pelik mane ade la kak su dya ckp..sekali erkkk dya pun kene karen bile terlanggar tangan kak su..betol beb xtipu rase mcm ade karen..hahah terus tergelak2 ktrg kat situ rase mcm ape ade karen2 nih hahaha....and then macam kebetulan plak banyakkk laaa sgt kebetulan nk diceritakan...mcm kak su tgh xkeluar g makan tetibe dya msg ajak makan..pdahal xrancg sume tu...and then ade suatu hari ni dya dtg umah kak su..saje la dtg main ngn danish anak kak su...selalu jugak dya dtg umah kak su kalo xpegi mana2.hehehe..yela nak lepak mana plak kan..umah kak su la dya selalu lepak padahal xwat pape pun hehehe..borak2 ngn kak su main ngn danish..xpun main masak2 hehehe...dya selalu dtg mesti bawak makanan g umah dorang...ade 1 hari ni dya bawak char kew tiau kat tempt selalu dya beli...dan dorang pun suke makan...sekali dorg baru je lepas makan char kew tiau tu..halamakkkkk hahahaha terus tergelak besar dya kak su n broe...hhahahhaa nasibbb lahh kakk dah tersame la plakk hahaha

mcam-macam lagi cerita ktrg nih...ade suka ade duka...org ckp sahabat itu ada bile kita susah dan senang kan...sama lah macam kak su n broe...tp bukan setakat sahabat dah ni...dah macam abg n kakak dya sendri...seronok rase cmni..alhamdulillah.....dya harap semoga hubungan ni sampi bila..bagai air dicincang xkan putus jugak..dya sayang dorang...dah mcm family dya..dya sayang danish yang comei heee geramm ngn dya...danish pun kawan dya jugakk hehe...danish dari dalam perut sampai dah umur 2 tahun dya masih ngn die...klo datang umah kak su selalu main ngn danish hahah menyakat ade jugakk...sampi kak su pun pening die ade sorg anak je..yg kakaknya ni suke mengacau adik nya hahaha....dya selalu tanye danish..."adik sayang ya x?"  pastu danish cakap "sayangggg ya" hahahah tu yang wat rinduuu selalu ngn danish tu..hehe...xpon kalo dya ade dtg umah die xjumpa..die cari2 dya mesti die tanye cmni.. "ya adik ne?" (dya adik mane?) heheheh comeii je kannn...hehehe selalu wat dya rindu dak kecik tu...hehehe

untuk kak su ngn broe...terima kasihh banyak2 atas sumenye...time kasih menjadi kawan+sahabat+pendengar yang setia...time kasih anggap dya macam seperti adik akak n abang sendiri...
time kasih sebab ada di susah dan senang dya ...semoga hubungan kite akan kekal sampai bile2....luv u all so much dari hati =)


yeaayy gambar ktrg...kak su...broe..dhiya..danishhh..hehe
kalo cara danish cakap lak : mama..papa..yaa...adik.. hehehe

gamba ni mase ktrg same2 jalan-jalan kat citypark semban...banyak dah tempat jalan2 same..mcm2 aktiviti lah ktrg wat kalo bersma..jalan2..makan2...g camping oh seronoknyaa..best je kalo ade aktiviti nak wat..hehehe cer tengok gamba tuh..perhatikan ktrg ade rupe adik beradik x?hehehehe

ape-ape pun dya sayang kamo semua.....
daaaa



Tuesday, July 24, 2012

penangan Dejavu di Kinabalu~~~

Assalamualaikum w.r.t

Dejavu di Kinabalu...unik sungguh tajuk cerita ni kan...oh bukan sahaja unik malah sangat puitis dari bahasa...dan karya nya sangatlah menarik bagi dhiya..wahh dya pun nak berpuitis-puitis jugak kan hehhehe...perkataan puitis?heee dya selalu je cakap perkataaan puitis?ade ke orang xpaham ape maksud puitis nih?heee bagi dya puitis ni maksudnya macam ayat yang kita cakap berbunga-bunga ala-ala romantikus de amor lah..haha tapi xsemestinya nak cakap menda yang jiwang-jiwang..puitis ni lain lah kadang-kadang macam bahasa skema tp bukannya skema...

alaaa macam lagu-lagu indon korang dengar..semua puitis-puitis...hahah cara cakap dya ade jugak kekadang terkeluar yang puitis-puitis nih..sampai macam ade orang gelakkan dya sebab cakap puitis sgt..hahah tp bukannya dya nk berpuitis-puitis bile borak-borak biase nih..hahaa...puitis tu akan terkeluar sendiri bile macam orang tengah luahkan perasaan kt dya..luahkan segala masalah and nak pendapat dya...time tulah puitis nya terkeluar kau....hahaha kadang-kadang dya pun nak gelak bile ayat puitis tu keluar..haha orang lain?xyah cakapla nak gelak kan dya nye pasal kan..hahaha tapi xpe dya xkisah pun...dan orang lain tu pun sudah terpengaruh dengan kepuitisan dya nih...hahahha ape ke mende aku melalut pun xpaham...hahahaha...padahal nak cakap tajuk cite Dejavu di kinabalu ni puitis jek hahaha...kemain huraian...(ini padah menggoreng pada zaman study dulu ni ye) hehehehehee....

berbalik kepada cerita Dejavu di Kinabalu...for sure dya rasa korang semua tengok kan..yela cerita hangat di tv3 sekarang nih...mesti korang pukul 7 hari isnin-khamis dah tercongok di depan tv...haa tercongok amik kau...ntah awak paham ke idak yek?hehe....cerita dejavu ni agak femes skang ni..lagipun dya ni lah orang yang paling lamabat ikut cerita nih..padahal cerita nih dah nak abis dah pun hahaa...actually dya adalah peminat cerita-cerita Akasia kat tv3..haha...tapi depends on hero or heroin hahaa..but yang penting hero nya ok..kalo dya suke hero nya..dya akan ikut ceritanya sampai abis..kalo xsuke hero hamik ko..lantak situ lah cerita tu hahaha..mula-mula tengok iklan cerita dejavu nih..tengok pelakon die...Tiz zaqyah. haaa oklaah dya suke tiz zaqyah....nazim othman pun dya suke...tapii halamakkk ade Aqasha plak...aduiii dya memang xcukup berkenan aqasha nih..hamboi ko dya...terus terang kat sini xtakot kene band?hahahaa....

tapi seriously i dont like aqasha..haha ntah ape yang ak xberkenan ngn die pun ak xtau...jadi first thing tgok dejavu xde ape yg minat langsung dya tengok hahaa...lama-lama org sane kecoh suh dya tgok..org sini kecoh suh dya tgok cte dejavu ni...dya pun terlayan la suatu hari ini..cewahhh...layan-layan perghhh jalan cerita die best tuh...macam cerita dya pun ade jugak..ayat-ayat yang dorang cakap dalam nih..(skrip maksudnya) macam sama eihhh sebijik sama lah...apa yang dya lalui dalam dunia realiti...cis2..hahaha terus jatuh cinta ngn cite ni..but with aqasha memang xsuke jugak ek..hahahaa nasib ko lah aqasha...

but now orang dok heboh untuk vote hero mana kesukaan anda...vote for Bazli or Ammar? sebab dorang ade shoot 2 scene ending..so peminat cerita nih boleh vote yang mana hero pilihan yang heroin nya Nadira akan pilih dalam cerita nih..bagusss betoi kan menga abihkan duit orang no 1 kata kau...pandai startegi bisnes hahaahah....dya? op cozz pilih Bazli...haha but op coz xdelah dya nak undi anta sms tuh hahaha...tp teruje nak tengok ending cerita nya..Nadira pilih Bazli or Ammar...sebab ape dya pilih Bazli?kalo korang tgok cerita ni dari awal...korang tau kan kebaikan Bazli...perghh hahaha Bazli is a such perfect man....my man...hahahaha tetibe kan....watak Bazli xde ape salah dalam cerita nih...so bile tengok Bazli sume jadi sedih sebab die kena kecewakan hati dan berkorban cinta die...diatas bukan silap die sendiri pun..malah die sayang +cinta nadira sepenuh hati....dan sanggup nak gantikan nyawa die..so sweet tau bazli....dan Ammar?arghhh tensen ko asik ingat ex-gilfren ko...sampai wat Nadira nih terpengaruh...xsuke lah Ammar nih....dah lah Aqasha hahah xseswai betoi nak wat ayat-ayat romantik..hahah nampak macam lelaki gatai...hamboii mulut haahahaha...maaf ye peminat aqasha kalo baca hahaha....

korang vote Bazli k...anything happen no matter what ending...im stay wif u Bazli hahahah..kemainnn...padahal cerita je punn...so skang % undian lebih banyak kat Bazli wa caya samalu hahahaha...lain kali kan erma fatima plez letih Remy Ishak sebagai watak Ammar dah tentu ramai pilih Ammar haahhahaa....


kemain sahaja penangan cerita dejavu...korang tengok k lagipun nak habis dah ni..heeheh....nanti kite tengok sama-sama ending die eh...okay njoy watching luv u....

daaa







p/s : ketika waktu mendatangkan cinta..
aku putuskan memilih dirimu...setitik rasa itu menitis dan semakin parah....
bisa ku rasa getar jantungmu..mencintaiku..apa lagi aku...
Jadikanlah diriku pilihan terakhir hatimu  =)