Wednesday, January 25, 2012

Dhiya bertemu Zikir...

Assalamualaikum..w.r.t
sihat?mesti sihat je kan sebab lame cuti Tahun Baru Cina..
so esok nak keje da...aduii mencari mood nak keje esok ni...
tapi mmg ade mood je skang ni..nak tawu x sebab ape? okay ni dya gtau e..
oh sebelum tu dya nak ucapkan Selamat Tahubn Baru Cina kpd yg menyambut..
Gong Xi Fa Cai.. 1 Malaysia ;)

okay nak cte sebab ape mood dya baik je skang ni..
sebab sebabb...iyeeee

dHIYA bertemu zIKIR

seriously u all..ni bukan mimpi dya atau angan-angan dya 
tp memang realiti dan hakikatnya memang dya jupe Zikir hehehe
seperti yang u all tawu Zikir itu adalah org yang bernama AdiPutra..
omy goshh oh my gossshh lagi sekali..dya mcm xpercayee..huhu..

okay cerita sebenarnye macm ni..
dya nmpak status dkt  ADY Putra Fanpage..
yang adi putra nak g l0ndon hari sabtu..
so sape nk jupe adiputra bolela jupe pukul 9.00am dkt klia
so dya ni mcm terfikir la bole jgak jpe adi putra ni..
lgpon dekat je klia tuh (klia dari umah dya hanyalah 10 minit)
walhal xla beriye pon nak g sebab sabtu tuh banyak hal yg nak diselesaikan..
tapi..ahaaaaaa..tapi dalam pada xberiye dya tu..dya ni gatai2 gak tanye adi putra kt twitter die..
dya tanye "betol ke abg nk g london esok dkt klia pagi?boleh ke nak jupe abg?"
(ayat sesaje je nk tanye sebenar takot info dkt fb salah..)


suddenly adi putra msg dya kt twitter.."yup dya esok abg dkt klia at 9.00am..dtgla bole jupe"..
ahhhaaaa mase tu dah kul 12am..dah nk tdo da..sekali abg balas huhu sukee,,
dya pon reply ok abg see u tomorrow..tp dlm hati yeke nk g ni?hehe

so pagi tu..dya g dlm dekat2 kul 9 cmtu..dya ajak cousin dya g..die xnak sbb die bgun lmbt..
jadi dya g sorang je..tgok tuh xtawula excited nk jupe adiputra atau mnde lain dya ni.tp nmpak sgt excited sebb sorang2 pon jadi...huhu dya kan men redahh je la heheh..
dya sampai dalm 9.10 am cmtu..terkejar2 ni takot lmbt adi putra dah naik flight..
dlm hati rugi je kalo xpat jupe..so lpas parking cpt2 masuk ke departure..abg ckp jupe dkt kfc..
sampi je kt kfc tu..halamakk xde pon abg..ke da naik flight nih??adoiii..
dalam hati dya hehe...


tapi sambil tu pndg sekeliling..dya ternampak mcm ade group tgh mcm tertgu2..
tp xrmai em tp dya wat xtau lgi..sebb haus..xbekpes lagi..
pastu dya nk g cari kedai nk beli air kt klia tuh..
sekali jalan punye jalan bertembung ngn sorang lelaki nih..
iyee lelaki itu dalah zikir yg dicari2 huahuahaua...


pastu dya ni mcm reti xreti nk tegur..
tp tegur je sebab adi putra dah pandang..
dya : haiii saye dhiya..
adi : haii sy zikir hehehe (truss gelakk) awak dhiya yg dlm msg tu kan..
ni kenalkan waife sy n adik2 sy..


dya truss salam kak aida..sebb mmg dah kenal kt twitter..
jupe2 depan2 sgt baik kak aida...
doraang sume terkejut dya sebut name dya dhiya..
huhu sebab dorang xsgka..


so jalan2 smpi kfc tu..dya jupe org2 yg dya nmpk kt kfc yg tertgu2 tu..
oh rupenye tu hotlovers adi putra..mcm fanclub la..yg betol2 rpt ngn abg..ade dlm 8 org kt situ,,
so duduk2 kt meja makan2 borak2 ngn abg ngn kak aida..
adi putra tanye dya keje mane n kebetulan wife abg adi putra pon ade keje sme tmpt ngn dya tuh..
so borak pnjg ngn dorg semua...sambil2 tu dorg kenakan2 dya sebab name dhiya..adi putra nyanyi lagu Dhia Untukku lagi tu..mmg sporting same ngn wife die sukeee sgt..hehe
pastu sebelum abg nk naik flight ktrg amik2 gamba dulu termasukla dhiya jugak kan..
gilee ko xnk amik gambar huhuihuu..


korang ni bace dya tulis nih mcm xcaye je..
okay2 xpe meh layan gmba abg dya yang nsemm nih hehehe..


zikir zikir


adi putra adi putra ;)


kak aida wif kasih..n nak gerak g london da...we will miss u


tuuu diaa..zIKIR..DHIYA..AIDA.. ;)




perasaan dya..haahah sukela kan kan..tp cara ckp adi putra ngn dya 
perghh mcm cte tentang dhia tuh sebijik..hahahahahah
adi putra cakap : dhiyaaa jgn lupe ambik baranag tu ye..
alolololo...
tp kak aida ngn abg lagi sweet...
kak aida ckp : b u nmpak kurus la dlm gmbr yg dya amik nih alololo..


ho sekian sahaje ceritenye bukan angan2 bukn mimpi..tp kenyataan..
korang pon leh jupe die..nk ikot?jummmm
daa.


p/s : nak g smbut besday zikir plak nnti..huhhu..



No comments:

Post a Comment