Saturday, January 7, 2012

welcome New Year 2012

Assalamualaikum untuk kamo-kamo semua...rasenye dya lah orang yang paling lambat mengudatekan entry pasal tahun baru tahun 2012 ni kan hehee..tp xpela ade gak masa arini terluang untuk tulis entry ini walaupon sebenar banyak keje kne wat dikala malam bulan mengambang ni (cewahh betol ke bulan mengambang?)  

Okay kt sini dya nak ucapkan Selamat Tahun Baru atau hapy new year atau pape ucapan janji related dgn tahun baru..huhu rasenye dya yg lambat wish but its okay dya nak wish jgak hehehe..

okay seperti biase bile masuk tahun baru..kite tutup buku lame tahun 2011...kannn...apeyang dya lalui sepanjang tahun 2011 penuhhh dgn warna-warni kehidupan...alhamdulillah syukur Allah masih bagi umur untuk hidup di tahun baru..walau banyak dugaan yg diberi olehNYa...dya tetap sabar sabar dan terus bersabar...mmg banyak persaan yg dilalui sepanjang tahun 2011..ada suka..ada bahagia..ada kecewa..ade bersedih..ade sakit..ade sabar...hihi snang kata mcm2lah dya dah rase..tp alhamdulillah dya dapat lalui semuanya tu..syukur ya Allah..kau kuatkan hati ini..

cakap pasal azam lak..okay seperti biase stiap orang ade azam yg sndri bile msuk thun baru.kann..dya penah tulis entry mase new year thun lps..dya ckp ape azam dya kan?hihi klo korang lupe leh bace balik k..okay dya nk list azam tahun 2011 dya..dann kite tgokk azamm dya untuk tahun 2011 tercapaiii ke x eh..ok lets check check cehck it out huuhuhu...

AZAM 2011...

1) Siapkan TESIS ROADWORKS dengan jayanya..dan menghabiskan final sem degree dya kt Uitm dgn jayanya juga..

result : alhamdulillah azam dya pertama ni dapat tercapai dpt terlaksana dgn jayanya juga..akhirnya dya dah abis blaja kt Uitm bulan 5 aritu...tesis dya pon alhamdulillah dpt dgn cemerlangnya..walau byk dugaan berlaku huhu...xsia2 dya menghabiskan duit+masa+kasih syg untuk tesis ni...hamboii siap kasih syg tu kne korban heheh...dya siap tdo hotel kt pd selama 3 hari untuk siapkan tesis..tp usaha tu mmg berbaloi2 xsia2 percutian tesisku itu huhu..dan bulan 10 dya k0nv0 dan dpt segulung ijazah di Uitm..org ckp sng amik degree blaja lulus dan dpt sijil ijazah..tp org kan sng cakap bukan..tp org x melalui..org yg melalui je merasa betapa susahnye kite untuk mndptkan segulung ijazah...org xtau penat lelah kite..kuatkan diri kite..walaupon mcm2 mnde org wat untuk jatuhkan kite..tp dya?pedulikan kata org..yg pnting kita tau sapa kita.. ;)( kau ada?xda kannn hehehehe makcik dya yg cakap,so pedulila org nk ckp pe)


2) azam ke 2- Lepas abis belajar dan harap dpt keje yg bgus dan mencapai cita2 dya...nk blaja microsoft project untk jd expert...

result: alhamdulillah lepas abis belajar rezeki dya dapt keje..dlm construction dan yg penting cita-cita untuk dya jd engineer tercapai...kdg2 rse nk nangis..sebab xsgka dya smpai dah di tahap mcm ni..pape pon dya syukur padamu ya Allah...pasl microsoft project dya masih lgi dlm proses untuk  mahirkan dri ni.belajar dri org2 yg expert kt site huhu...

3) azam ke 3- dya cakap maybe dya akan bertukar status pada tahun 2011 kan.
alhamdulillah syukur sekali lgi...Allah permudahkan segalanya..Allah tunjukkan jalan untuk dya..dan pada 31/12/11 hari terakhir dalam hari 2011..dya telah bertukar status mnjadi tunangan orang...alhamdulillah semua nya berjalan lancar..walaup0n semua persiapan dya wat sendiri...dari beli baju,wat pelamin mini.hantaran,semua wat sendri..even ade kwn2 ramai tanye sebelum hari tunang persiapan dah siap ke dya ckp x lgi..smue wt sndri dorang lak risau sbb ingt dya xwt lg hihihihi..n terima kasih kpd kwn2 yg byk membantu,byk memberi sokongan...dan kwn2 yg dtg majlis dya k..untuk emcik tunang,sayang bangat sama kam0 huhuhu tq utk semuanya.. ;)

4) azam ke 4- nak balas jasa ayah ibu...
yess lpas keje ni..alhamdulillah dptla dya bantu ayah ibu dan balas jasa baik family dya..dya sangat hargai pengorbanan ibu dan ayah selama menjaga dya,dya syggg sgt ibu ayah

haa tu semua azam yg dah tercapai dalam 2011 tu...alhamdulillah Allah beri dan Allah makbulkan semuanya kebanyakan azam dya tercapai..
okay untuk tahun 2012 ni jum tgok azam ape ek tahun ni?hehee

1) nak bekerja dgn sungguh2..smga dpt keje yg lagi bagus...
2) insyaallah bertukar status lagi pada tahun 2012 untuk menjadi isteri seorang suami..smga Allah permudahkan jalannya ;)
3) nak makan ubat jge dri dya supaya cpt sembuh dri sakit tiroid
4) jadi anak yg baik taat pada kedua ibu bapa
5) jadi hamba yg taat pada pesuruhNYa...

yang last skali berazam nk beli harrier hihihihih..tu berangannn japp hihi..klo jd azam pon azam tuk 5 tahun g hihiih...untuk sekarang ni..dya bahagia dgn hidup dya...rutin harian dya skang..pagi-sarapan-g keje-tgok site-arah kje2 pekerja-wat drawing-meetingg-pegi site satu lagi kt cyberjaya-malam-balik-masak-on9-wat drawing-tidoooooooo- huhuhuu banyak x rutin dya?byk an hihi begitulah bz nye diri ini lpas keje ni..kdg2 on9 pon xsmpt dya on9 k phone je..tp seronok keje cmni huhu...nak2 banyak org mengajar kite..akitek,project manager,engineer dan semua2 lah huhu...sgt bestt keje site walaupon dah hitam (hitam sikit je hihi) keje site sbb ape best?huhu sebab mcm2 kite leh wat kt site..byk mnde dya dpt blaja..dari psl structure-id smpaila ke bumbung..sebab tu dya kalo kt site dari tanah -bangunan-sampaila ke bumbung dya panjat hihiihi....best woo panjat2 hehehe..walaupon kdg2 kene marah sbb ade keje xbtol ke pe..tp dorang marah dlm meeting je..klo kt luar kamcing yaa amatt hehe...tula namenye profesional kan...xyah nk ckp org blaja tinggi tp otah xde dkt blakang2...len kali cakap  dlm meeting or dpan2 barula profesional huhuhu...

okay dan sekian sahaja entry tahun baru yg terlambat..hihi
kite balik dulu..
daaaa

berubah status hihih

p/s: sebarang kenyataan dan tulisan tidak ada kene mengena dgn yg hidup atau yg mati ! ;)


1 comment:

  1. SEMOGA AZAM TAHU NNI PON TERCAPAI BUDAK COMEL YG TABAH!

    ReplyDelete