Friday, June 29, 2012

Trip to Bandung..yihaaaa

Assalamualaikum w.r.t

Hai korang berjumpa lagi sekali..hihi susah betol nak jupe kat blog ni skang..hadoii nape la mase tu makin sekejap haa...sampai xde mase nak luangkan kt blog ni..hehe..tp xpe sikalang ade mase baru boleh tulis blog ma...haiyaa apa pasatt cakap sleng cina ni maaa...hahaha mentang2 hari2 cakap ngn cina kat site haha..opss bukan je selalu cakap ngn cina je..bangla+indon+vietnam sume hado...1 malaysia lah katekan..okay tp sikalang dya tarak mahu celita pasat kerja kat site...dya nak cte pasal holiday je..yeayyy yee holiday kalo cakap pasal holiday memang rase gembira je kan...yezzzaaa op cozzz...hihi

Btw..holiday ni mase bulan 5 aritu...maafkan dya sebab memang dah berbulan cte ni baru nak hapdate..cte dah basi dah dya oii.....tp xpela blog aku kann?? ace cu cah!! (hade aku kisah bahase danish danial yang comei) hehehehe...okay berbalik kepada cerita tripnya...dya p Bandung bulan 5 aritu...yeee setelah mem booking kan tiket air asia tahun sebelumnya...dan tahun selepasnya baru lah dapat pergi hehehe...ok dya p Bandung Indonesia ye...bukan p minum air sirap bandung...dan kalo korang nak tahu..kat Bandung memang xde pon air sirap bandung ye...so kalo korang g sane jangan mintak air sirap bandung tau heheheh...

So hari berkenan dya pegi bandung bersama ayah..ibu..makcik..ijat kecik (cousin dya)...dan emcik tunang...ahh haaa emcik tunang yee...korang dah tawu ke dya dah tunang??ke belom?hahaha cte pasal dah tunang pon xsempat hapdate ek..hahaha ok2 ye dya dah menjadi tunang orang 31/12/11 aritu haaa dan bakal berkahwin bile??rahsiaaa hahaha tarikhnya akan diberitahu...tp skang bukan nk cte sal hari tunang..hari tunang tu nanti dya buat entry len ye hehehe....

Kitrg bertolak dari Malaysia tercinta ni hari jumaat pagi sesubuh adam lagi haha...sampai Bandung dalam kul 8pagi waktu sana...bile sampai sana..nk check in hotel awal lagi sebab check in kul 12...okay sampai kat sane...ade supir a.k.a pemandu pelancong yang amik ktrg...Doseph namenya...pemandu pelancong ni dya dah book awal dari Malaysia..dya dah kol die dlu nak booking die sebagai pemandu pelancong ktrg semasa ktrg ade kt sne...servis memang terbaik...die bawak aje ktrg kemana2 sampai malam pon boleh..sebab kite dah bayar lump sum kat die...so kalo sesape nk pergi bandung nk amik supir ni..dya boleh suggest n amik no contact die...

Lepas doseph dah amik ktrg...die bawak ktrg g bekpes...dah setle bekpes...doseph trus bawak ktrg ke Pasar Baru Bandung...tempat ni adoii aii berhantu tau x...bukannya berhantu ada hantu kt pasar baru tu...cuma ni ha wat kita jadi hantu shopping bile sampai kt sane...masuk2 je makk aiii macam2 barang yang boleh tgok...dari handbeg/kasut/baju/skirt/seluar/tudung/telekong/baju budak2/kain lace/kain2 cotton arrghhh sume ade lah kat sini...macam2 ada dan harga memang berbaloiii dikk nonnn hehehehehe

korang mesti tau Bandung ni memang kota shopping yang femes kat Indonesia kan...so tujuan ktrg pergi trip kat Bandung ni memang nak shopping pon hahaha...dan target utama pergi Bandung ni adalah nak mencari kain baju nikah...baju sanding...haaaaa nak kawin lah katekannn *malu* heheheheheh...so Bandung adalah destinasi yang terbaik untuk beli2 barang kawin nih..tp kalo korang dah kawin nak shoping baju2 raya handbeg leh jeee...memang tersangatlah banyak kat Bandung...

So mase kat Pasar Baru tu...ktrg dari pagi tu sampaila ke petang shopping2 kat situ...kat Pasar Baru ni memang terkenal la banyak jual kain2 france lace kain2 buat baju raya...sume ade...so dya ayah ibu emcik tunang dan makcik dya borong sakan kat sini haha...settlekan cari baju nikah dya..baju sanding...n sempat gak beli kain untuk sedara mara n kawan2 untuk wedding dya nanti...sume ade kat sini memang best...

satu hari tu memang pack xsempat nak amik gambar pon hehehe..bayangkan betapa berhantu nya Pasar Baru tu kan....balik petang tu check in hotel..sume dah letih...ayah ibu makcik sume dah letih...so dya ngn emcik tunang pergi tapau makan je kt lua untuk dorang..hihi...besoknya plak ktrg jalan2 kat area Jalan Dago Bandung...kat sini macam banyak factory outlet...macam2 yg ade...mule2 ktrg pegi Terminal Tas....yang kebanyakannya banyak jual handbeg kat sini...

dya di terminal tas...hihi mase ni cuci2 mata je tgok handbeg...harga okla berbaloi tp mcm xbanyak design yang dya suke kat sini...so cuci2 mata je k..hehe

beg gucci...huhu dya suke beg ni...tapi xbeli pon so jadi model jual handbeg sekejap yerpp hehe

haa tgok tu banyak kan handbeg kat sini..hihi tu dya tengah cakap ngn ibu dya..bu mane satu nak beli ni...
sudahnya satu pon xbeli hahaha...tp xpela leh jalan2 kan hehe

taraaa....yang ni dya kat factory outlet ape namenye ntahh..xingt..rasenye The Summit kot..haha..mase ni ayah n ibu pegi minum kat restoran depan factory outlet ni...dya ngn makcik dya n emcik tunang lari kat sini jap..saje nk cuci2 mate..kat sini macam butik jual baju2 dress sume ade kat sini...budak2 punye pon ade...yang dya suke kat sume factory outlet kat jalan dago ni...deco die..factory outlet die bukan shopping mall...tp mcm umah banglo sebijik2 yang jadi butik...n landskap deco die memang cntik..rase mcm kat umah..kreatip jugak dorang kan tarik pelancong...terbaikk

dya ngan makcik dya...sempat gak snap2 kat sini...hehehe

ehem2 ngan emcik tunang sempat jugak kan hehehehe..

hihi saye lagi snap2 sane sini..ni saje mengabiskan mase yang ado hehee...
tgok ade satu gambar tu ade upin ipin kan..kat Indonesia upin ipin memang femess kat sane..dorang mmg suke katun tu kot hehe...lagi satu yang femes kat indon Safee Sali haha..asik2 dorang cte pasal safee sali je..

yeayy my family...dari kecik...ijat kecikk hihi..dya..induk...ibu..ayah..dan emcik tunang...ciss bakal menantu ngn pak mentua hahahaha sempat gak ktrg amik gamba kat sini after ayah n ibu bekpes kat situ..mase ni doseph yang amikkan gambar..thankzz doseph hehe...


korang nak tahu x lepas ktrg jalan2 kat factory outlet  kat jalan dago ni..ktrg g mana??hahaha op coz ktrg pegi pasar baru lagi sebab nak shopping lagi...xpuas katenye nak shopping..haha bawak berjuta rupiah pon xcukup kalo dtg bandung kalo betoi2 nk shopping kan..hahaha..lepas g pasar baru tu pergi cari kad kawin plak...lepas dah setle mlm baru balik hotel..ijat bengang je sebab ktrg sume g asik shopping je...die bosan asik ikot org besar2 ni shopping..hahaa yang klaka sampai menangis merajok plak dak kecik tu...dah malam balik hotel tdo...oh sebelum tdo tu dya kua p makan sempat gak layan live band jap...hihi mentang2 suke lagu indon ek..hahah dya memang suke kalo kt indon memang dya cari n dengar lagu2 dorang yang best...apesal lagu dorang best2 ha?puitis sangat hihihi...dorang suh kite beli barang pon dorang punye cakap sangat puitis hahaha..dya smpi ckp kt org kedai kt pasar baru tu...saya gile la kat sini...apsal puitis sgt hahaha..(mcam org indon tu paham ek hahah)

hari ketiganya baru lah ktrg melayan karenah dak kecik ni plak...kesiannn kat die..yela budak manela suke shopping ek..sape suh ko ikot jat hahahha.....ktrg pergi Trans Studio Bandung hari ketiga ktrg kat sane...nak cte pasal Trans Studio yang sgt best nih..haaa tunggu next entry yerpp....dah berjelaaa entry yang ni...kita sambung part 2 nanti ye...adiosss bebehh...

salam...




1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete