Wednesday, July 25, 2012

adik beradik lain mak..lain bapak~~

Assalamualaikum w.r.t

Korang penah x ade adik beradik yang lain mak lain bapak?maksud dya bukan nya adik beradik kandung kamo sendiri ade x?mungkin ade ek..yela mungkin korang ade kawan-kawan yang close gile sampai...korang pon dah anggap kawan kamo tu macam adik-beradik kamo sendiri kan..yela mak n ayah korang pon dah kenal kawan kamo tu...dorang wat macam anak sendiri..so korang rase tu lah adik beradik lain mak lain bapak kamo..hehehe

macam dya plak...heheh dya rase dya penah cerita kat blog ni pasal kak su n broe..dya penah cakap dya dengan kak su n broe ni dah macam adik beradik kan?kan ?dya penah cite dalam blog ni..hehee...so korang nak tawu dah cmne ktrg boleh kenal dan rapat sebegitu macam adik beradik?heheheh

okay camni ceritaanya..pada suatu hari hehehe...actually sebenarnya Broe ni adalah kawan sama opis dya...broe atau nama sebenar nya Hafiz..satu tempat keje ngn dya mase dya keje pejabat tanah seremban..dalam 1 tahun dya penah keje sebagai kerani kat sana,..so by the time mase keje sane..dya selalu keluar makan dengan kawan-kawan opis dya...termasuk lah Broe...so bile lunch keluar makan..or pergi main bowling..or pergi karoke..Broe selalu bawak kak su join ktrg...oh masa tu Broe tengah couple ngn kak su.. hehehe..so bile ktrg keluar broe bawak kak su sekali...dya plak first time jumpa kak su mase tu ktrg pergi main bowling kat seremban parade...first time mase tu dya jupe kak su..dya ingat lagi mase tu kak su dtg ngn broe kak su pakai baju kurung kaler putih..hehee sempat gak kawan dya cakap broe ngn kak su macam nak pegi nikah je hehehehee....mase first time jumpa tu dya borak-borak ngn kak su...rupanya kak su keje technician kat wisma negeri...dan dulu kak su penah gak study kat poli amik civil engineering...trus senang borak sebab dya pon penah belajar kt poli amik kos yang sama..hehe cuma poli ktrg lain-lain la..kak su pun jenis peramah so senangla ktrg berborak2 ade je cite...

so sejak tu ktrg selalu jugak jumpa..bile broe bawak kak su keluar ngn ktrg sama2...makin selalu jumpa banyak yang kitrg borak....lagi nampak same kepala otak ktrg nih hehee...xlame tu kak su ngn broe kawin...dan nak dijadikan cerita kak su mintak dya jadi pengapit die mase die hari die sanding tu...dya pun pergi lah ke Perak umah family kak su kat sane...lepas dya jadi pengapit kak su tu...ktrg dah makin rapat...yelah sebab dya pon dah kenal mak ayah...n adik beradik kak su hehehe....

skang dah tahun 2012..maknanya dah dekat 5 tahun dya close dengan kak su n broe...dya dah anggap kak su ngn broe..macam abang ngan kakak dya sendiri...yela lagipun dya mane ade kakak ngn abang kan..(anak sulung) tu terase macam best plak ade hubungan cmnih..baru-baru nih dya ada ikot kak su ngn broe balik Perak...mak kak su pun dya dah panggil Mak n pangil Abah...ngn adik beradik kak su pun dya rase mcm adik-beradik dya sendiri..best je balik Perak aritu ktrg g mandi air terjun sesame...g jalan2 g karoke..wahhh rase heaven sgt ade family yang meriah macam family kak su..Mak kak su pun ade ckp ngn dya..kalo dya ade g mana2 kat Perak ni mesti kene singgah umah Mak..heee dya rase sukee sgt dapat Mak baru hehehe...banyak mak macam best plak...tp dya ngn kak su selalu borak-borak macam kelakar hubungan kitrg nih..sebab budak opis selalu tanye dya kalo dya ckp dya nak g umah apis..dorang mesti pelik hahaha...sebab ape hal dya baik ngn apis plak..padahal dorang xtau dya ngn kak su dah macam adik beradik hehehe....nasib baik sekarang dorang dah paham hehehe..

kebetulan cerita plak..ramai orang tegur muke dya ngn kak su macam adik beradik..hahaha itu pun kelakar dya ngn kak su selalu gelak same2 pasal tu..hahaha nak2 kalo kawan opis kak su...sume ingt dya ni adik die..hehehe...dorang siap tanye kak su cmne dya leh rapat ngn die..padahal bukan adik beradik bukan ada pertalian keluarga pun..hehehe kak su pun susah nak menjawab nya..yang selalu kak su cakap dya nih kawan die..tapi memang betol pun an hehee...ibu dya pun ade ckp muke dya lebih kurg kak su sebab tu dya leh rapat kot ngn kak su..ntahla dya pun xsure...yang penting kak su ngn dya memang sama kepala...senang dya nak cerita masalah dya ngn die...kak su lah orang yang banyak dya cerita suka duka dya...dan die sgtlah memahami....

korang tawu x ktrg selalu mengalami kebetulan yang sama?atau pun kene karan..alah macam chemistry lah ade karan..hehehe ni ade lagi satu cerita..mase dya jalan-jalan ngn kak su kt jusco semban..kak su ckp die terase karen kat tangan dya bile ktrg berlaga tangan...hahaha dya pun pelik mane ade la kak su dya ckp..sekali erkkk dya pun kene karen bile terlanggar tangan kak su..betol beb xtipu rase mcm ade karen..hahah terus tergelak2 ktrg kat situ rase mcm ape ade karen2 nih hahaha....and then macam kebetulan plak banyakkk laaa sgt kebetulan nk diceritakan...mcm kak su tgh xkeluar g makan tetibe dya msg ajak makan..pdahal xrancg sume tu...and then ade suatu hari ni dya dtg umah kak su..saje la dtg main ngn danish anak kak su...selalu jugak dya dtg umah kak su kalo xpegi mana2.hehehe..yela nak lepak mana plak kan..umah kak su la dya selalu lepak padahal xwat pape pun hehehe..borak2 ngn kak su main ngn danish..xpun main masak2 hehehe...dya selalu dtg mesti bawak makanan g umah dorang...ade 1 hari ni dya bawak char kew tiau kat tempt selalu dya beli...dan dorang pun suke makan...sekali dorg baru je lepas makan char kew tiau tu..halamakkkkk hahahaha terus tergelak besar dya kak su n broe...hhahahhaa nasibbb lahh kakk dah tersame la plakk hahaha

mcam-macam lagi cerita ktrg nih...ade suka ade duka...org ckp sahabat itu ada bile kita susah dan senang kan...sama lah macam kak su n broe...tp bukan setakat sahabat dah ni...dah macam abg n kakak dya sendri...seronok rase cmni..alhamdulillah.....dya harap semoga hubungan ni sampi bila..bagai air dicincang xkan putus jugak..dya sayang dorang...dah mcm family dya..dya sayang danish yang comei heee geramm ngn dya...danish pun kawan dya jugakk hehe...danish dari dalam perut sampai dah umur 2 tahun dya masih ngn die...klo datang umah kak su selalu main ngn danish hahah menyakat ade jugakk...sampi kak su pun pening die ade sorg anak je..yg kakaknya ni suke mengacau adik nya hahaha....dya selalu tanye danish..."adik sayang ya x?"  pastu danish cakap "sayangggg ya" hahahah tu yang wat rinduuu selalu ngn danish tu..hehe...xpon kalo dya ade dtg umah die xjumpa..die cari2 dya mesti die tanye cmni.. "ya adik ne?" (dya adik mane?) heheheh comeii je kannn...hehehe selalu wat dya rindu dak kecik tu...hehehe

untuk kak su ngn broe...terima kasihh banyak2 atas sumenye...time kasih menjadi kawan+sahabat+pendengar yang setia...time kasih anggap dya macam seperti adik akak n abang sendiri...
time kasih sebab ada di susah dan senang dya ...semoga hubungan kite akan kekal sampai bile2....luv u all so much dari hati =)


yeaayy gambar ktrg...kak su...broe..dhiya..danishhh..hehe
kalo cara danish cakap lak : mama..papa..yaa...adik.. hehehe

gamba ni mase ktrg same2 jalan-jalan kat citypark semban...banyak dah tempat jalan2 same..mcm2 aktiviti lah ktrg wat kalo bersma..jalan2..makan2...g camping oh seronoknyaa..best je kalo ade aktiviti nak wat..hehehe cer tengok gamba tuh..perhatikan ktrg ade rupe adik beradik x?hehehehe

ape-ape pun dya sayang kamo semua.....
daaaa



No comments:

Post a Comment