Saturday, July 28, 2012

Hari Keletihan~~

Assalamualaikum w.r.t

fuhhhhhh!! betollll betoll lah hari ni...sangat lah keletihannn u ollss....hari ni bangun-bangun sahur...lepas sahur terus dya mengadap laptop...sebab nak setelkan report punya pasal..sebab hari ni ade technical meeting kat site...aisehhhh tawu x meeting adalah perkara paling bosan dya lalui dalam hidup nih...asik2 meeting...kalo kite ni masuk meeting kerjanya nak dengar ape orang cakap dalam meeting xpe gakk...ini x..kena dengar meeting satu hal..kena present satu hal...kene menjawab ngn pengarah-pengarah consultant2 satu hal..kene bergadoh satu hal lagi (bergadohh lah sangatt) hahaa....haaa kan dah banyak satu hal tu....jadi banyak hal dah bukan satu hal je...heeeee...ape nk buat...dah nasib sebagai engineer nih ek...dah tanggungjawab awak ni ha menjawab semua kerja-kerja tu..so kena lah jawab jugakkk...baru kau tawu dya susah jadi engineer???hahahahaha so redha je jgn mengeluh tuh semua rezeki...heeeeee...

so dya sampai site awal hari ni..dalam 8.30am dah sampai..selalu 9.30 am hahaha...disebabkan ade tan sri nak melawat site..pastu ade pemantauan projek lagi...so pagi-pagi dah masuk site dengan tan sri tu bagi briefing..then dya jalan-jalan site..setelkan kerja-kerja budak dya plak kat site..puase-puase nih masuk site pagi-pagi xpe gak..sebab redup lagi...tp hauss lah jugakk sabor je lah...sib baik pose..hahha..tahun ni tahun pertama dya rase berpuasa kerja kat site tau...korang taulah suasana site yg  panas lagi berdebu tu sape tahan?hahaa...nak2 budak2 indon selamberr makan..eihh sangat mengugat keimanan okehh!!....tp alhamdulillah sampai hari ni bertahan posenye lagi yerp hehe...

muke dak kenit nak g keje...hahahaha...


so dah setel kerja budak kat site..dya setelkan report plak..then ready presentation..dalam kul 3 technical meeting kat site start...macam biase lah dya present dan dya lah jawab...tp suasana meeting agak tegang ari ni..sebab banyak hal-hal berbangkit kt site..pastu terpaksa lahh jawabb...dann nasib baikkk hari ni bos dya nak attend meeting...fuuhhh selamat jugkla kan dya...selalu dya je kena jawab kt dlm meeting sebab dya sorang je handle projek nih...sib baik bos dya dtg hari ni..so tepis2 yg susah2 soklannya bia bos yg jawab..hahahaha pandaiii je kan staff nih..kalo bab malas jawab meeting no 1..hahaha...

dum dam dum damm meeting alih2 dah sampai 5.30...aduhh dah lambat nak balik masak untuk berbukaaa...baru lahhh merancang nk buat puding roti arini..xdpt plakkk xsempat....then bincang-bincang ngn akitek ngan bos sume dah pukul 6...bos dya dah pening camne nk balik kl nak buke pose nih?mesti jalan jemm....so nk dijadikan cerita bos ajak dya buke pose sama ngn die ngn akitek dya jugak en faidz...huhuhu...dya tanye en faidz nak buka kt mane?then dorang cakap nak buka kat hotel Alson Klana Nilai...wahhh cantikkkk aaaa tuu bos nk banjeee tuuuuu..terusss lajuuuu je kannn...

padahal dya baru buke pose kat alson klana hari isnin haritu...sebab ade event ngn ibu tunggal...ayah dya ajak join skali..lagipon owner alson tu kawan ayah dya....tapi disebabkan bos ngn en faidz punye pasal xpelah second time buke kat alson klana pun oklaaa hehee...so en faidz suh saya booking tempat kat alson..memandangkan dya tawu cmne nk booking...hehehe tawuu lahhh sgttt hahaha so dya mintak no phone alson kat ayah dya..tapi ayah dya bagi no phone asistant owner hotel tu...dya pun kol lah booking untuk 3 org....then org tu pun dah save nama dya....

tibe2....org tu kol dya balik...die cakap nama yg dya booking untuk buffet ramadhan tu xyah bayar....sebb owner hotel tu akan bayarkan...haaaa????  terkezuuttt dyaa..mulia sungguh hati en zul macehhh en zul...terus dya bagitau bos ngn en faidzz..hehe terus suke dorang..nak2 bos kan..agaknya dalam hati selamattt akuuuu haahahaha.....btw rezeki kite kannnn....bersusah payah ari ni....tibe-tibe org bg rezeki alhamdulillahh...ehehehe

nak dijadikan cte...lepas meeting tu abis...dya pergi lagi round site...mase ni dya g briefing kat bos plak...round2 site sampi kul 6.45 pm...then terus g hotel nak berbuka....alhamdulillah lepas berbukaaa..rasa syukur sgt dapat air..bayangkan hari yang panas arini sampai kering tekak...lemah longlai badann...ahahahah korang leh bayangkan x?punye letih tuh?hahahaha bile dpt air glurrpppppp perghhh rasa dunia ana yang funyaaa hahahaahha....

alhamdulillah selamat berbukaaa......lepas solat+makan...dya duk borak-borak lagi ngn bos ngn en faidz...borak-borak pasal projekk...hahaha boleh x bayangkan dak kenit nihh duk dgn bos2,,,bincang pasal projekk..hahaha macam ape lah sangatttkannnn hahahaa...dalam kul 9 baru ktrg gerak balik...

fuhhh sungguh hari yang letih hari ni kan..nak tawu x dya sampai ckp kt en faidz cepatlaahhh hari ni berlalu...hihi sebab banyakkk sgt nak kena pk ari nihh...banyak bebanan....so kalo dah berlalu dah lepas semuaanyaa legaaa..hahaha en faidz gelakk kan je dya..hahahaa....

so hari nya ari ni dah berlalu skang pun dah pukul 12.03 am...dah msuk ari sabtu...huhu semoga hari ni lebih baik dari semalam.....dan boleh lah kite pegi beradu merehatkan diri yang sangat keletihan ini...
korang pon tdo jugak e

daaaaa

No comments:

Post a Comment