Tuesday, July 24, 2012

penangan Dejavu di Kinabalu~~~

Assalamualaikum w.r.t

Dejavu di Kinabalu...unik sungguh tajuk cerita ni kan...oh bukan sahaja unik malah sangat puitis dari bahasa...dan karya nya sangatlah menarik bagi dhiya..wahh dya pun nak berpuitis-puitis jugak kan hehhehe...perkataan puitis?heee dya selalu je cakap perkataaan puitis?ade ke orang xpaham ape maksud puitis nih?heee bagi dya puitis ni maksudnya macam ayat yang kita cakap berbunga-bunga ala-ala romantikus de amor lah..haha tapi xsemestinya nak cakap menda yang jiwang-jiwang..puitis ni lain lah kadang-kadang macam bahasa skema tp bukannya skema...

alaaa macam lagu-lagu indon korang dengar..semua puitis-puitis...hahah cara cakap dya ade jugak kekadang terkeluar yang puitis-puitis nih..sampai macam ade orang gelakkan dya sebab cakap puitis sgt..hahah tp bukannya dya nk berpuitis-puitis bile borak-borak biase nih..hahaa...puitis tu akan terkeluar sendiri bile macam orang tengah luahkan perasaan kt dya..luahkan segala masalah and nak pendapat dya...time tulah puitis nya terkeluar kau....hahaha kadang-kadang dya pun nak gelak bile ayat puitis tu keluar..haha orang lain?xyah cakapla nak gelak kan dya nye pasal kan..hahaha tapi xpe dya xkisah pun...dan orang lain tu pun sudah terpengaruh dengan kepuitisan dya nih...hahahha ape ke mende aku melalut pun xpaham...hahahaha...padahal nak cakap tajuk cite Dejavu di kinabalu ni puitis jek hahaha...kemain huraian...(ini padah menggoreng pada zaman study dulu ni ye) hehehehehee....

berbalik kepada cerita Dejavu di Kinabalu...for sure dya rasa korang semua tengok kan..yela cerita hangat di tv3 sekarang nih...mesti korang pukul 7 hari isnin-khamis dah tercongok di depan tv...haa tercongok amik kau...ntah awak paham ke idak yek?hehe....cerita dejavu ni agak femes skang ni..lagipun dya ni lah orang yang paling lamabat ikut cerita nih..padahal cerita nih dah nak abis dah pun hahaa...actually dya adalah peminat cerita-cerita Akasia kat tv3..haha...tapi depends on hero or heroin hahaa..but yang penting hero nya ok..kalo dya suke hero nya..dya akan ikut ceritanya sampai abis..kalo xsuke hero hamik ko..lantak situ lah cerita tu hahaha..mula-mula tengok iklan cerita dejavu nih..tengok pelakon die...Tiz zaqyah. haaa oklaah dya suke tiz zaqyah....nazim othman pun dya suke...tapii halamakkk ade Aqasha plak...aduiii dya memang xcukup berkenan aqasha nih..hamboi ko dya...terus terang kat sini xtakot kene band?hahahaa....

tapi seriously i dont like aqasha..haha ntah ape yang ak xberkenan ngn die pun ak xtau...jadi first thing tgok dejavu xde ape yg minat langsung dya tengok hahaa...lama-lama org sane kecoh suh dya tgok..org sini kecoh suh dya tgok cte dejavu ni...dya pun terlayan la suatu hari ini..cewahhh...layan-layan perghhh jalan cerita die best tuh...macam cerita dya pun ade jugak..ayat-ayat yang dorang cakap dalam nih..(skrip maksudnya) macam sama eihhh sebijik sama lah...apa yang dya lalui dalam dunia realiti...cis2..hahaha terus jatuh cinta ngn cite ni..but with aqasha memang xsuke jugak ek..hahahaa nasib ko lah aqasha...

but now orang dok heboh untuk vote hero mana kesukaan anda...vote for Bazli or Ammar? sebab dorang ade shoot 2 scene ending..so peminat cerita nih boleh vote yang mana hero pilihan yang heroin nya Nadira akan pilih dalam cerita nih..bagusss betoi kan menga abihkan duit orang no 1 kata kau...pandai startegi bisnes hahaahah....dya? op cozz pilih Bazli...haha but op coz xdelah dya nak undi anta sms tuh hahaha...tp teruje nak tengok ending cerita nya..Nadira pilih Bazli or Ammar...sebab ape dya pilih Bazli?kalo korang tgok cerita ni dari awal...korang tau kan kebaikan Bazli...perghh hahaha Bazli is a such perfect man....my man...hahahaha tetibe kan....watak Bazli xde ape salah dalam cerita nih...so bile tengok Bazli sume jadi sedih sebab die kena kecewakan hati dan berkorban cinta die...diatas bukan silap die sendiri pun..malah die sayang +cinta nadira sepenuh hati....dan sanggup nak gantikan nyawa die..so sweet tau bazli....dan Ammar?arghhh tensen ko asik ingat ex-gilfren ko...sampai wat Nadira nih terpengaruh...xsuke lah Ammar nih....dah lah Aqasha hahah xseswai betoi nak wat ayat-ayat romantik..hahah nampak macam lelaki gatai...hamboii mulut haahahaha...maaf ye peminat aqasha kalo baca hahaha....

korang vote Bazli k...anything happen no matter what ending...im stay wif u Bazli hahahah..kemainnn...padahal cerita je punn...so skang % undian lebih banyak kat Bazli wa caya samalu hahahaha...lain kali kan erma fatima plez letih Remy Ishak sebagai watak Ammar dah tentu ramai pilih Ammar haahhahaa....


kemain sahaja penangan cerita dejavu...korang tengok k lagipun nak habis dah ni..heeheh....nanti kite tengok sama-sama ending die eh...okay njoy watching luv u....

daaa







p/s : ketika waktu mendatangkan cinta..
aku putuskan memilih dirimu...setitik rasa itu menitis dan semakin parah....
bisa ku rasa getar jantungmu..mencintaiku..apa lagi aku...
Jadikanlah diriku pilihan terakhir hatimu  =)


1 comment:

  1. bole x klu xnk plih 2-2 lelaki tu?nk wt ending dier nadira dpt pakwe baru...yg pgang watak tu remy ishak la...hahaha

    ReplyDelete