Monday, July 2, 2012

trip bandung- Trans Studio Bandung

Assalamualaikum w.r.t..

Hai koranggg...yeayy dengan laju nyaa dya nak sambung entry pasal trip dya pergi Bandung... Kebetulan hari sabtu ni x pegi mana2...dah lepas kemas umah, basuh baju, dan memasak tadi so skang dah ada mase nak tulis blog yeayy.. kalo x, weekend je mmg dya xde umah ade saja aktiviti kat lua hihihi...so hari ni berehat2 dan bersenang lenang kat umahh ni bestt..hehehe...

Okay jum dya sambung cte dya kat Bandung...dya ade cakap kan lepas puas ktrg shopping ktrg pon pegi la satu tempat ni nak menghiburkan hati dak ijat yang merajok sebab xbawak die pergi tempat yang die suke pon..asik2 ktrg je shopping hahaha...so mase tu hari Ahad hari ke 3 ktrg kt sane..kebetulan kat Bandung dorang pon tengah cuti...ade hari ape ntah dya pon xingat..hihi...so pagi2 ktrg plan nak pegi Trans Studio Bandung...yeayyy....sebelum ni kat Malaysia dya dah riki2 tempat nih..Trans Studio ni ala2 Genting kat Malaysia dan lebih kurang Universial Studio kat Singapore...tgok gamba macam menarik...so memang plan akan habiskan satu hari kat Trans Studio Bandung nih....dah cakap dengan Doseph suh bawak ktrg pegi sini..tp mase mule2 ktrg nak pergi..Doseph ade cakap mungkin ramai orang kat Trans Studio mungkin kena beratur panjang nak beli tiket...or beratur panjang nak naik sume game kat situ...dlam hati alaaaaaaa...dak ijat pon dah mcm kecewa sket...ktrg pk kalo ramai org mmg xdan nak naik game2 kat sana...So plan punya plan...ayah n ibu xnak ikot ktrg...ayah n ibu nak shopping lagi...so ktrg tinggalkan ayah ibu kat Pasar Baru...huhuhu 

So dya,makcik,emcik tunang n dak ijat nak gak pergi Trans Studio tu...dya cakap kat doseph xpela ktrg nak tgok tempat nya dulu..kalo ramai orang sgt..ktrg amik2 gambar kat situ pon ok dah...So Doseph pon bawak ktrg pergi Trans Studio Bandung vrooommmmm...sampai2 je wahhhhh macam best jeee...ktrg trus turun keta nak tgok ramai x yang beli tiket....sekali tgok cissss..xramai pon orang...dan xde orang pon beratur...alhamdulillah...trus serbu kaunter tiket Trans Studio...cepat2 beli..hihi...

sesampainya di Trans Studio Bandung..budak ni yang lebih kate kau dari dak ijat bile sampai kat sini..hahaha


yeayyy kami dah sampai trans studio...muke dak ijat kai baju merah yang excited bebenor hehe...


dah beli tiket mase ni..muke suke ajee hehe..tgok xde orang beratur pon kan..haha ktrg pon pelik nape la xramai org beli tiket..ktrg sampai sane dalam kul 9 pagi camtu...ktrg tanye doseph name xramai...rupanya orang indon ni atitude die..kalo 3 hari dorang dah libur contoh jumaat,sabtu n ahad..jumaat n sabtu je dorang akan kluar rumah jalan2 or shopping..hari ahad dorang libur hari terakhir tu dorang  akan duduk umah berehat sebab isnin nak keje..bagusss kann dorangg...kalo kt malaysia asal cuti je memang penoh shopping mall n jalan pon jemm..org malaysia xkire hari nak duk umah hahahah bgs dorang duk umah diam2 xmenyusah dan mensesak kan ktrg kat sini hahahahhahaa...

ehem3 saye ngn emcik tunang nak jugak snap pic kat sini...mase ni sebelum nk masuk trans studio..


yeayy nak masuk trans studio dahh hihihi

budak ni lajuu jee nak amik pic..hihi haa ni dalam trans studio cantikk kan
dya sukeee mmg cantik sangat nak2 xramai lagi orang mase ni kami asik posing je heheh

ijat kuasa dua hahahah...dya panggil dorang ni ijat kuasa dua...sebab nama same je hahaha..
nasib kamo la ye emcik tunang hehehe

ok first game ktrg men game marvel nih....marvel 4D mmg best...die mcm kite tgok wyg 3d yg real...
masing2 pakai spec hehhe tp 4d ni mmmg best...

kapak thor ini budak terpengaruh ngn cte avengers tu jd cmni tu hehehe


mr spidermann...yihaaa...hihi

emcik tunang vs mr hulk...wa tatottnyeeee hehehhe

cik tunang dalam pelokan hulk hahahaha ahakkkzzz

haa ni la yg dya ckp mcm tgok wayang3d ni...ktrg pakai spec..siap pakai tali pinggang macam naik kapal terbang..sebabbb kusi tu akan bergoyang or mcm terbang bile action avengers tu mula...hihi pastu kne muntah hulk pon betol2 tau memang real hehehe

second game ktrg men..game paling pening hahaha...berpusing2 game ni....lame plak tu kat atas nun..memang gileee...haha tp best....korang dinasihatkan naik sume gmae yg ade dlm ni xmo takot..hahah sebab kalo dah naik sume mmg best hahahha...

snap2 pic wif badut tinggi ni hahahah...

ehem3 hehehe kami nak jugakkk ahahaha

elvis persly...haha eihh betoikan ka dya eja tu?haha kalo xbtol pon biala..sebab ni elvis tipu2 pon heheh

im here at hollywood...hahah berangan la ko dya hahaha...

wowwww makan gula2 gigilasii hehehe...

pirates of carabian hihi dengan bini piratess hehehe

alalalalla kami yang sweet sweet sour eceyyyy hahahaha...

hahaha abaikan aksi kami ye hahaah

kami lagii dengan budak demok ni hahaa...

kuat x saye?hehehhe

gamba ni dalam pusat sains yang ada dalam trans studio ni..pusat sains die memang best..mcm2 ilmu ada..
yg xpnh tgok kt sini pon ada...siap ade saintis ngn pa die wat show..haha terbaikk..bangga jap bile saintis tu tanye kami ni sume dari Malaysia heheh...

muke kepenatan..mase ni nak balik da..sempat makan popcorn lagi tuu..hehe

pasangan nih pon nak jugakkkk hahaha...

sebelum balik sempat g Paris jap..amik pic ket eiffel tower hehee...*berangan*
hahaha....

so dah abis bergambar..last game ktrg main..roller coster kat  trans studio nih..kalo korang nak tawu roller coster kat sini adalah yang terpantas kat asia..kalo xsilap dya eh...kalo salah info maafkan saya..haha tapi memang laju macam naik moto valentino rossi..hahaha sekejap dah sampai balikk..haha...xsempat nk pusing kepala..sebab angin kuat sangat heheh....lepas ktrg abih main semua menatang kat dalam ni..ktrg jalan2 plak kat shopping mall dalam trans studio nih..shopping mall die macam pavilion kl...memang terbaik...sempat ktrg lunch pizza kat situ...mmg best pizza die..xsama macam kat sini k..layanan pon sgt beda...cewahh mentang2 kat indon ko pandai la beda2 ye dya hahahaha....

satu hari dah abis kat trans studio nih..esoknya sebelum ktrg balik Malaysia..ape lagi ke SPA laaa kan...sebab dah 3 hari jalan2 je badan pon dah letihh..so pegi merehatkan diri kat SPA..kalo pegi indon jgn xpegi SPA die mmg best...hehehehe so ilang dah sengal2 badan..baru balik Malaysia..hihi

begitulah cerita je trip dya ke Bandung..huhuh...kalo korang nak pegi dialu2kan haha..mayb dya pegi lagi kot bulan 9 nih..hahaa kalo jadi la org bawakkan hahaha....insyaallah ade rezki...kte pegi lagi yee..jumm pegi same2 dya..heheheh

daaaaaa

















2 comments:

  1. Salam Satu MALAYSIA OULLLS

    pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

    butiran perjalanan (boleh tukar)
    Day 1
    > airport bandung or train station bandung
    >Pasar Baru
    >lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
    >dinner at restaurant padang *sederhana

    Day 2
    >Gunung Tangkuban Parahu Crater
    >floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
    >lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
    >dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


    day 3
    >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
    >lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
    >cibaduyut street area barangan kulit
    >masjid agung bandung, alun2 area and braga area
    >paris van java shopping mall
    >dinner at BML try the original bakso at bandung

    Day4
    >check out hotel bandung
    > Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
    >Airport transfer


    *rate per person :
    RM370 per person if 2 person
    RM295 per person if 3 person
    RM260 per person if 4 person
    RM235 per person if 5 person
    RM230 per person if 6 person
    RM220 pdr person if 7 person

    *rate included
    ~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
    ~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person semasa 4d3n
    ~buffet breakfast

    *rate is not included
    ~lunch and dinner
    ~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

    *no hidends charge

    kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    LAJU2 PM
    WHATSAPP / CALL / TEXT

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete
  2. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350K Rupiah

    ●8 seater innova 450K Rupiah

    ●9 seater pregio 500K Rupiah

    ●11 - 14 seater 600K Rupiah

    ●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

    ● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

    Rate daily sewa Kereta included :
    ☆ Driver as a vip guide
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ 8am to 10pm tour
    ☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus


    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291
    +62 8956 0220 4291

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete