Friday, August 3, 2012

endingnyaa Dejavu di Kinabalu~~

Assalamualaikum w.r.t

Semua orang mesti dah tengok ending drama Dejavu di Kinabalu semalam kan...semalam adalah episod akhir dejavu di kinabalu...dah femes cerita ni satu Malaysia...sape yang tengok or ikot cerita nih mesti berdebar-debar...emo emosiii tengok cerita ni kan..hahaha....

seperti yang korang tahu jugak..ending cerita dejavu nih ade 2 ending...memandangkan cerita cinta 3 segi...penonton kena pilih hero mana satu yang layak untuk heroin...Bazli or Ammar yang layak dapat cinta Nadira...xtahu la kenapa penerbit ni buat 2 ending..tapi yang pasti nak penonton pilih sape yg mereka suka...untuk penonton puas tengok ending cerita nih hehee..

sebelum ending semalam..banyak betol spekulasi keluar..hahah yelah semua orang teka ending nadira dengan bazli lah..nadira pilih ammar lah...sebab nadira cinta ammar..hahaha tapi semua xtahu ape yang benar ending nyaa...hahah korang pun tahu dya support Bazli kan..haha yelaaaa Bazli baik betol dalam cerita nih...walau tunang die cinta orang lain...hati Bazli dah hancur tapi die masih cinta Nadira...ade orang marah Nadira sebab yelah pasal die jatuh cinta ngn Ammar hidup semua orang dalam cerita ni merana...hihi...tapi nak wat cane dah skrip cmtu...kalo x trill lah cite nih hehee...tapi dya memang tetap sokong Bazli...bagi dya Bazli deserve cinta Nadira...Bazli dah banyak berborban demi Nadira....Walau Nadira hancurkan hati Bazli..Bazli tetap ngan cinta die ngan Nadira...

Ammar plak..bagi dya..kalo watak ammar ni ganti ngan Remy Ishak...dya akan sokong Ammar..hahaha...yelah Ammar adalah orang yang sebenar Nadira cinta...walau nadira jatuh cinta dengan Ammar lepas Nadira jadi tunang Bazli...walau Nadira nampak salah...walau Nadira nampak die yang mengkhianati cinta Bazli..hakikatnya memang cinta Nadira hanya untuk Ammar...cinta xde sape2 yang boleh paksa..cinta xde sapa2 yang boleh atur cinta...cinta itu datang sendiri...tapi cinta x datang dan pergi...sebab cinta cuma sekali...mungkin Nadira sayang Bazli dan hidup bahagiaa....tapi hakikat di sudut hati Nadira adalah Ammar..sebab Nadira cinta Ammar..cinta akan dalam hati kita sampai bila-bila..walau cinta itu kita x dapat memiliki....kite leh tengok endingnya semalam...Nadira pilihh kawin dengan Bazli..lepas 3 tahun bertembung dengan Ammar...Nadira masih rasa degup jantung cinta die ke Ammar...haaaa kann..dya ko dah mcam penulis novel plak.hahahah

mase semalam dya tengok Bazli nikah dengan Nadira..haha terus rase lega...terus dya cakap alhamdulillah Bazli akhirnya ko bahagia dapat Nadira..hahaha tengok cerita macam ape je kan dya nih..macam mende tu dunia realiti plak..haha tapi hakikatnya memang cinta dunia realiti ada macam cerita dejavu nih..hanya orang yang merasakannya je tahu..heehehe

lepas endingnya dejavu semalam..semua org kecoh dekat fb dekat twitter hehee...ramai yang sokong Bazli sebab tu endingnya dengan Bazli..ehehee...ending dengan Ammar korang boleh tengok dekat tonton..tapi ending dengan Ammar xbest..sebab akhirnya Nadira mati...sib baik korang pilih Bazli ending best skit..Nadira xmati..hehehehe...

conclusion cerita dejavu nih adalah tentang..pengorbanan sebuah cinta...melepaskan orang yang kita cinta...untuk die bahagia...walau kita x memiliki orang yang kita cinta..tapi kita tetap bertuah..dalam hati kita punya cinta dia sampai bila-bila...kenangan dengan org yang dicintai buat kita lebih kuat dalam hidup kita sendiri...biar kita berkorban..biar kita mengalah...asal kan cinta kita hidup sampai bila-bila di sudut hati org yg kita cintai.....itu lebih bertuah...cewahhhh macam penerbit drama lah dya nih..hahah lepas ni boleh ganti erma fatima lahhh plakk hehehe....


akhirnya cinta Nadira n Bazli bersatu...sukeeeeeee.. 

so korangg sume puas hati kan Bazli menang?hahaha dya lagi sukeee...samaaa kann...
daaaaa


No comments:

Post a Comment