Friday, August 3, 2012

~Rezeki Iftar~

Assalamualaikum w.r.t

Alhamdulillah hari ni dah masuk 14 hari kita berpuasa...alhamdulillah dya penuh puasa setakat 14 hari ni hehehe....dya nak cite weekend hari tu..dya ade 2 majlis iftar..mase hari sabtu...Bos dya anjurkan majlis berbuka puasa bersama staf-staf opis dan client2 kitrg...buat dekat Kelab Darul Ehsan..dekat ampang...

pagi sabtu haritu dya g site dulu setelkan keje...bayangkan hari sabtu pegi keje site..haha betapa rajinnya aku...hahaha...selalu jarang dya g site ari sabtu...sejak 2 menjak dalam bulan puasa ni..rajin pergi site ari sabtu...haha lagipon memang banyak keje dekat site..nak2 dya dah kene handle site ni sorang2...kalo korang nak tahu...dya buat bahagian ID (interior design) dekat projek dewan tu..sebab tu dah banyak keje skang ni...

lepas abis setelkan site..dya wat drawing plak...banyak betol keje dya kan..hahaha...tengah syok2 buat drawing sampi sakit tengkuk nih...tetibe macam sunyii je dya rase...halamakkk semua org kt site dah balikk lerr...hahaa ptot aa dah pukul 3 ptg...sabtu kan halfday je..hehe pastu terus laju-laju kemas barang balik balikkk...hehehe

kul 5.30 cmtu dya terus gerak kl...sebab nk pegi majlis iftar tu...sebelum sampai dya g jemput kawan opis dya dulu...dya pun xpenah pegi kelab darul ehsan tu...hahaa...sampai2 dalam 7.20 cmtu...makk aii ramai betol orang..makanan memang macam2....tp nak amik makanan pun beratur...so dya makan ape yg sempat nk amik je..haha.nasib baik membe2 yg dah sampi awal ade tolong amikkan makanan..senang sikitt hehee...

lepas abis makan2+solat sume...bual2 lah dengan bos..staf n client yg mane dya kenal hahaa...dalam kul 9 kot baru dya balik,,,,tp dya balik umah kawan dya kt subang....sebab ahad nya tu ade lagi majlis iftar...banyak betol kan..alhamdulillah rezeki..

ahad tu plak subcon dya plak jemput untuk majlis iftar bersama anak-anak yatim...dya kalo org nak belanja...xbaik tolak kan..hheehe....yg hari ahad ni die wat dekat Solaris Dutamas...waaaa dya pun sukee..sebab dya penah pegi solaris nih..tempat die macam exclusive sikit...yelaaaa macam tmpt org2 kaya tu hahaha....sebelum ni dya ade pegi solaris ni sebab ade pertunjukkan fesyen..lagipon opis ayah dya area2 situ..so dya penah pegi...

dya pegi sorang je...bos dya pun terkezut dya tau tempat tu haha...bos dya kate dya nih semua tempat tahu....malam2 pun sampai...xkisahlah dari nilai ke kl ke..mesti tawuuu jeee..hahaa bos dya katelahhh...dya ni happy go lucky..round the world kate kak ayu...staff opis dya jugak..haha terus dya gelakkkk mane ntah kak ayu nih tawu dya happy go lucky suke round the world hahahaa...

dekat solaris dutamas tu...ktrg makan dekat restoran Tumis@Teak5..sedap-sedapp makanan dekat situ...macam-macam ada...ada western..ade masakan kampung....ade ikan bakar..hehe..tp dya xmakan banyak pun..sebab xlarat nk makan banyak-banyak hahaa..makan apa yang ada sahaja...kan lebih baik berhenti makan sebelum kenyang kan hehehee.....

lepas abis2 makan dya pun balik...cepat jugak dya balik..sebab malas nak balik lambat2 takot lambat smpi umah kat nilai..dah laaa dya balik sorang2 kan..hehehee...

solaris publika...bestt tempat nihh...

cantikkk kannn heheheeh

alhamdulillah bulan puasa ni bertambah2 rezeki.....terima kasih untuk yang belanja iftar...hehehe...kita semua untung kan...bulan puasa nih senang kite nak cari makanan untuk berbuka puasa...mewah betol orang malaysia dengan makanan yang sedap-sedap..terfikir sedara islam sesama kita...yang nk buka puasa pun susah nk cari makanan sebab negara bergolak negara berperang..sedihh je kan...bersyukur lah kita semua yang tinggal kat Malaysia...aman jee....senang nak dapatkan ape yang kite nak..mari kita bersyukur...

alhamdulillah....

daaa....


No comments:

Post a Comment