Wednesday, January 25, 2012

Dhiya bertemu Zikir...

Assalamualaikum..w.r.t
sihat?mesti sihat je kan sebab lame cuti Tahun Baru Cina..
so esok nak keje da...aduii mencari mood nak keje esok ni...
tapi mmg ade mood je skang ni..nak tawu x sebab ape? okay ni dya gtau e..
oh sebelum tu dya nak ucapkan Selamat Tahubn Baru Cina kpd yg menyambut..
Gong Xi Fa Cai.. 1 Malaysia ;)

okay nak cte sebab ape mood dya baik je skang ni..
sebab sebabb...iyeeee

dHIYA bertemu zIKIR

seriously u all..ni bukan mimpi dya atau angan-angan dya 
tp memang realiti dan hakikatnya memang dya jupe Zikir hehehe
seperti yang u all tawu Zikir itu adalah org yang bernama AdiPutra..
omy goshh oh my gossshh lagi sekali..dya mcm xpercayee..huhu..

okay cerita sebenarnye macm ni..
dya nmpak status dkt  ADY Putra Fanpage..
yang adi putra nak g l0ndon hari sabtu..
so sape nk jupe adiputra bolela jupe pukul 9.00am dkt klia
so dya ni mcm terfikir la bole jgak jpe adi putra ni..
lgpon dekat je klia tuh (klia dari umah dya hanyalah 10 minit)
walhal xla beriye pon nak g sebab sabtu tuh banyak hal yg nak diselesaikan..
tapi..ahaaaaaa..tapi dalam pada xberiye dya tu..dya ni gatai2 gak tanye adi putra kt twitter die..
dya tanye "betol ke abg nk g london esok dkt klia pagi?boleh ke nak jupe abg?"
(ayat sesaje je nk tanye sebenar takot info dkt fb salah..)


suddenly adi putra msg dya kt twitter.."yup dya esok abg dkt klia at 9.00am..dtgla bole jupe"..
ahhhaaaa mase tu dah kul 12am..dah nk tdo da..sekali abg balas huhu sukee,,
dya pon reply ok abg see u tomorrow..tp dlm hati yeke nk g ni?hehe

so pagi tu..dya g dlm dekat2 kul 9 cmtu..dya ajak cousin dya g..die xnak sbb die bgun lmbt..
jadi dya g sorang je..tgok tuh xtawula excited nk jupe adiputra atau mnde lain dya ni.tp nmpak sgt excited sebb sorang2 pon jadi...huhu dya kan men redahh je la heheh..
dya sampai dalm 9.10 am cmtu..terkejar2 ni takot lmbt adi putra dah naik flight..
dlm hati rugi je kalo xpat jupe..so lpas parking cpt2 masuk ke departure..abg ckp jupe dkt kfc..
sampi je kt kfc tu..halamakk xde pon abg..ke da naik flight nih??adoiii..
dalam hati dya hehe...


tapi sambil tu pndg sekeliling..dya ternampak mcm ade group tgh mcm tertgu2..
tp xrmai em tp dya wat xtau lgi..sebb haus..xbekpes lagi..
pastu dya nk g cari kedai nk beli air kt klia tuh..
sekali jalan punye jalan bertembung ngn sorang lelaki nih..
iyee lelaki itu dalah zikir yg dicari2 huahuahaua...


pastu dya ni mcm reti xreti nk tegur..
tp tegur je sebab adi putra dah pandang..
dya : haiii saye dhiya..
adi : haii sy zikir hehehe (truss gelakk) awak dhiya yg dlm msg tu kan..
ni kenalkan waife sy n adik2 sy..


dya truss salam kak aida..sebb mmg dah kenal kt twitter..
jupe2 depan2 sgt baik kak aida...
doraang sume terkejut dya sebut name dya dhiya..
huhu sebab dorang xsgka..


so jalan2 smpi kfc tu..dya jupe org2 yg dya nmpk kt kfc yg tertgu2 tu..
oh rupenye tu hotlovers adi putra..mcm fanclub la..yg betol2 rpt ngn abg..ade dlm 8 org kt situ,,
so duduk2 kt meja makan2 borak2 ngn abg ngn kak aida..
adi putra tanye dya keje mane n kebetulan wife abg adi putra pon ade keje sme tmpt ngn dya tuh..
so borak pnjg ngn dorg semua...sambil2 tu dorg kenakan2 dya sebab name dhiya..adi putra nyanyi lagu Dhia Untukku lagi tu..mmg sporting same ngn wife die sukeee sgt..hehe
pastu sebelum abg nk naik flight ktrg amik2 gamba dulu termasukla dhiya jugak kan..
gilee ko xnk amik gambar huhuihuu..


korang ni bace dya tulis nih mcm xcaye je..
okay2 xpe meh layan gmba abg dya yang nsemm nih hehehe..


zikir zikir


adi putra adi putra ;)


kak aida wif kasih..n nak gerak g london da...we will miss u


tuuu diaa..zIKIR..DHIYA..AIDA.. ;)




perasaan dya..haahah sukela kan kan..tp cara ckp adi putra ngn dya 
perghh mcm cte tentang dhia tuh sebijik..hahahahahah
adi putra cakap : dhiyaaa jgn lupe ambik baranag tu ye..
alolololo...
tp kak aida ngn abg lagi sweet...
kak aida ckp : b u nmpak kurus la dlm gmbr yg dya amik nih alololo..


ho sekian sahaje ceritenye bukan angan2 bukn mimpi..tp kenyataan..
korang pon leh jupe die..nk ikot?jummmm
daa.


p/s : nak g smbut besday zikir plak nnti..huhhu..



Saturday, January 21, 2012

Ariana Mikhail..

salam u all...
dya tulis entry ni nak ajak u all tgok cte nih..

 yezza cte Ariana Mikhail...

best tau cte ni..baru stat mgu lepas..cte ni kt tv9 setiap ari isnin ngn selasa
jam 8.30 malam..
first tgok iklan cte ni dya dah suke dah..
sebabb..sebab ade Nora Danish...huhu dlm cte ni nme Nora Danish..Ariana..
dan ariana dlm cte ni sgtla comeii..geramm tgok kecomelan die hehehe...mcm patung u..
dan heronye adalah Mikhail..Sein ni u all tau kan yg berlakon cte Adamaya kt tv3 dlu..
dan hero die sgtla hensem dan sweet ehehehe
korang nak tawu ja;lan cte dier?
mehlaakite sesame tgok..huhu sbb dya pon xtau akhir cte ni...

korang tg0k samer ngn dya k..
daaa..



p/s : bestkan name ariana..n mikhail..best gak name zikir heheh
 Ariana Melissa..
mohd. zikir adrian..huhuhu best *berangan





Aku Terjatuh Lagi....

hai u all..pagi ni td..dya kemas2 umah...
sambil layan lagu ni kt u-tube..
huhu best sgt lgu ni lagu ni dah lame dya layan..
n dah bagi kt kwn dya layan..ktrg sukee layan lagu ni..
so today nk share ngn u all..supaya u all leh layan same ngn dya jgk..
jummm....

aku terjatuh..by firman and judika..
actually lagu ni sebenar by st 12..
jum nyanyi same2..


aku terjatuh, aku terjatuh lagi di pelukanmu
aku terjatuh, aku terjatuh lagi di pelukanmu

ku sadar diri tiada lagi rasa cinta
namun diriku tak ingin engkau terluka


sudah ku bilang hapus air mata
cinta ku hilang meninggalkanmu
kamu tlah berbeda setengah gila [tergila-gila]
hidupku terasa, terasa hampa
sudah ku bilang hapus air mata
cinta ku hilang meninggalkanmu
kamu tlah berbeda setengah gila [tergila-gila]
hidupku terasa, terasa hampa


dah nyanyi?bestt kan..st12 bawak pon best..tp dya suke firman n judika ni nyanyi lagu ni..
dorang wat cam rancak kan..pastu bersungguh2 nyanyi hheheh..
lagu kehilangan by firman n charley st12 nyanyi kt konsert ni pon best 
ce korang tgok kt utube e..
dya ni rase cm nk g karoke plak..jum sape nk ikot?heehe
daa...

p/s ; tq sangat sebab aku terjatuh lagi..
tp aku xtahu kamo yg jatuh lagi atau aku..
tp yg pasti aku tidak menjatuhkan kamo..
kamo yg berbeda setengah gila..

erkk bermadah jap heheeh


Friday, January 20, 2012

Adi PutrA a.k.a Zikir says LUV U Dhiyakira....

Assalamualaikum...
haii..u all..wat pe tuh?sihat? harap sihat2 sahaje yee...oh di pagi hari yg sejuk ni sebab hujan hehe sempat gak dya update entry ni kat site office nih huhu..

ohh excited nk cte ni...

hehe iyeeee adi putra cakap ngn dya
'luv u' malam tadi hohoho...oh my gosshh oh  my gosshhh...

hihihi ape la mimpi die ek cakap ngn dya cmtuh huhu...dya ni kemain suke laaa...adi putra tuh  mmg admire dya la hehehe...lepas tu yg klaka malam tadi terus mimpi Adi Putra hahaha lawak lawak...mimpi siap mase dya kawin adi putra dtg majlis dya..hamboii.....nape la xmimpi adi putra kawin ngn dya ek..erkkkk jangan berangan ye dhiya...eheheheh...

huhuhu so hari ni mood keje sgtla baik..even banyak keje..huhu...okay malam ni dya msg adi putra luv u 2 ye hehehe...ohh ashraf muslim dah reply laaaa...hihihi...

ni dya nak bagi korang layan vide0 lagu kehilangan soundtrack tentang dhia...jumm layann

setiap kali tgok vdeo nih..hati ini tersentuh hihi cewahhh 

okla kamo layan dulu e..
dya nk smbung keje..
daaa

p/s ; semalam ade orang nih tanye name dhiya..
org : sape name?
dya : name sy dhiya...
org : ohh dhiya..tentang dhia ek?heh
dya : eihh bukanlaa..
org : tapi awak mmg ade rupa N0ra Danish..dhia dlm cte tuh..
dya : 0hh tidakkk jauh sgt  tuh....

tapi kan ade ke rupe nora danish??tettt jgn perasan ek dya...pless hehehe okay x..
tapi jugak dya nk cut hair dya pendek mcm nora danish tu..rambut dlu cmtu rinduuu hehehe

Saturday, January 7, 2012

welcome New Year 2012

Assalamualaikum untuk kamo-kamo semua...rasenye dya lah orang yang paling lambat mengudatekan entry pasal tahun baru tahun 2012 ni kan hehee..tp xpela ade gak masa arini terluang untuk tulis entry ini walaupon sebenar banyak keje kne wat dikala malam bulan mengambang ni (cewahh betol ke bulan mengambang?)  

Okay kt sini dya nak ucapkan Selamat Tahun Baru atau hapy new year atau pape ucapan janji related dgn tahun baru..huhu rasenye dya yg lambat wish but its okay dya nak wish jgak hehehe..

okay seperti biase bile masuk tahun baru..kite tutup buku lame tahun 2011...kannn...apeyang dya lalui sepanjang tahun 2011 penuhhh dgn warna-warni kehidupan...alhamdulillah syukur Allah masih bagi umur untuk hidup di tahun baru..walau banyak dugaan yg diberi olehNYa...dya tetap sabar sabar dan terus bersabar...mmg banyak persaan yg dilalui sepanjang tahun 2011..ada suka..ada bahagia..ada kecewa..ade bersedih..ade sakit..ade sabar...hihi snang kata mcm2lah dya dah rase..tp alhamdulillah dya dapat lalui semuanya tu..syukur ya Allah..kau kuatkan hati ini..

cakap pasal azam lak..okay seperti biase stiap orang ade azam yg sndri bile msuk thun baru.kann..dya penah tulis entry mase new year thun lps..dya ckp ape azam dya kan?hihi klo korang lupe leh bace balik k..okay dya nk list azam tahun 2011 dya..dann kite tgokk azamm dya untuk tahun 2011 tercapaiii ke x eh..ok lets check check cehck it out huuhuhu...

AZAM 2011...

1) Siapkan TESIS ROADWORKS dengan jayanya..dan menghabiskan final sem degree dya kt Uitm dgn jayanya juga..

result : alhamdulillah azam dya pertama ni dapat tercapai dpt terlaksana dgn jayanya juga..akhirnya dya dah abis blaja kt Uitm bulan 5 aritu...tesis dya pon alhamdulillah dpt dgn cemerlangnya..walau byk dugaan berlaku huhu...xsia2 dya menghabiskan duit+masa+kasih syg untuk tesis ni...hamboii siap kasih syg tu kne korban heheh...dya siap tdo hotel kt pd selama 3 hari untuk siapkan tesis..tp usaha tu mmg berbaloi2 xsia2 percutian tesisku itu huhu..dan bulan 10 dya k0nv0 dan dpt segulung ijazah di Uitm..org ckp sng amik degree blaja lulus dan dpt sijil ijazah..tp org kan sng cakap bukan..tp org x melalui..org yg melalui je merasa betapa susahnye kite untuk mndptkan segulung ijazah...org xtau penat lelah kite..kuatkan diri kite..walaupon mcm2 mnde org wat untuk jatuhkan kite..tp dya?pedulikan kata org..yg pnting kita tau sapa kita.. ;)( kau ada?xda kannn hehehehe makcik dya yg cakap,so pedulila org nk ckp pe)


2) azam ke 2- Lepas abis belajar dan harap dpt keje yg bgus dan mencapai cita2 dya...nk blaja microsoft project untk jd expert...

result: alhamdulillah lepas abis belajar rezeki dya dapt keje..dlm construction dan yg penting cita-cita untuk dya jd engineer tercapai...kdg2 rse nk nangis..sebab xsgka dya smpai dah di tahap mcm ni..pape pon dya syukur padamu ya Allah...pasl microsoft project dya masih lgi dlm proses untuk  mahirkan dri ni.belajar dri org2 yg expert kt site huhu...

3) azam ke 3- dya cakap maybe dya akan bertukar status pada tahun 2011 kan.
alhamdulillah syukur sekali lgi...Allah permudahkan segalanya..Allah tunjukkan jalan untuk dya..dan pada 31/12/11 hari terakhir dalam hari 2011..dya telah bertukar status mnjadi tunangan orang...alhamdulillah semua nya berjalan lancar..walaup0n semua persiapan dya wat sendiri...dari beli baju,wat pelamin mini.hantaran,semua wat sendri..even ade kwn2 ramai tanye sebelum hari tunang persiapan dah siap ke dya ckp x lgi..smue wt sndri dorang lak risau sbb ingt dya xwt lg hihihihi..n terima kasih kpd kwn2 yg byk membantu,byk memberi sokongan...dan kwn2 yg dtg majlis dya k..untuk emcik tunang,sayang bangat sama kam0 huhuhu tq utk semuanya.. ;)

4) azam ke 4- nak balas jasa ayah ibu...
yess lpas keje ni..alhamdulillah dptla dya bantu ayah ibu dan balas jasa baik family dya..dya sangat hargai pengorbanan ibu dan ayah selama menjaga dya,dya syggg sgt ibu ayah

haa tu semua azam yg dah tercapai dalam 2011 tu...alhamdulillah Allah beri dan Allah makbulkan semuanya kebanyakan azam dya tercapai..
okay untuk tahun 2012 ni jum tgok azam ape ek tahun ni?hehee

1) nak bekerja dgn sungguh2..smga dpt keje yg lagi bagus...
2) insyaallah bertukar status lagi pada tahun 2012 untuk menjadi isteri seorang suami..smga Allah permudahkan jalannya ;)
3) nak makan ubat jge dri dya supaya cpt sembuh dri sakit tiroid
4) jadi anak yg baik taat pada kedua ibu bapa
5) jadi hamba yg taat pada pesuruhNYa...

yang last skali berazam nk beli harrier hihihihih..tu berangannn japp hihi..klo jd azam pon azam tuk 5 tahun g hihiih...untuk sekarang ni..dya bahagia dgn hidup dya...rutin harian dya skang..pagi-sarapan-g keje-tgok site-arah kje2 pekerja-wat drawing-meetingg-pegi site satu lagi kt cyberjaya-malam-balik-masak-on9-wat drawing-tidoooooooo- huhuhuu banyak x rutin dya?byk an hihi begitulah bz nye diri ini lpas keje ni..kdg2 on9 pon xsmpt dya on9 k phone je..tp seronok keje cmni huhu...nak2 banyak org mengajar kite..akitek,project manager,engineer dan semua2 lah huhu...sgt bestt keje site walaupon dah hitam (hitam sikit je hihi) keje site sbb ape best?huhu sebab mcm2 kite leh wat kt site..byk mnde dya dpt blaja..dari psl structure-id smpaila ke bumbung..sebab tu dya kalo kt site dari tanah -bangunan-sampaila ke bumbung dya panjat hihiihi....best woo panjat2 hehehe..walaupon kdg2 kene marah sbb ade keje xbtol ke pe..tp dorang marah dlm meeting je..klo kt luar kamcing yaa amatt hehe...tula namenye profesional kan...xyah nk ckp org blaja tinggi tp otah xde dkt blakang2...len kali cakap  dlm meeting or dpan2 barula profesional huhuhu...

okay dan sekian sahaja entry tahun baru yg terlambat..hihi
kite balik dulu..
daaaa

berubah status hihih

p/s: sebarang kenyataan dan tulisan tidak ada kene mengena dgn yg hidup atau yg mati ! ;)


Friday, January 6, 2012

0st Tentang Dhia.."AKU X BERDAYA" -indah dewi pertiwi


Masa yang terindah
Kini semua telah berakhir
Karena kau berubah
Tak seperti dulu lagi

Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku
Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu

Delima untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu


Biarkan aku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta

Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Delima untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu

Biarkan aku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta


p/s : bermakna

mase lagu ni dlm cte ni..dya nangis gile2 tgok dhia dlm cte ni..
siann sgt kt die.. ;(