Monday, March 19, 2012

sudah cukup sudah ~


Sudah Cukup Sudah by Nirwana Band

kamo sile layan....hehehe

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.

C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja

Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu

p/s : lagu yg sgt beerti...
bile dgr je sayu je hati.. 

Tuesday, March 6, 2012

Kosong...kosong....kosong....

Salam tetibe je kosong kosong ni awat nya dhiya??

tengah kosong...mcm2 beban kt dlm otak ni sebenar..tp dya xnak pk terus jadi kosongg...
acewahhh dah jgn nk merepek ye dya...
sebenar nk suh korang layan lagu ni....

 KOSONG  by Najwa Latif

sila layan lirik die heheh

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong...kosong

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong...kosong

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong...kosong

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

Kosong .. kosong 


dya dengar lagu ni semalam..terus suke....padahal dya mmg xsuke lagu najwa latif nak2 cinta muka buku tu.. ( hmboii terus terang kt sini ye?) heheheheh tapi bile dengar lagu Kosong ni terus sukee ngn lagu die..bgi dya
lirik lagu ni bermakna...dan ade cerita tersendri dya suke..ade kne mengena ngn dya ke?ntahh xtau...
tp buat kamo yang paham saya masih kosong heheh dah2 merepek lagi hehehe,,.btw suke bile part kosong kosong kosong tu mcm best plak sebab rase sayu je bile sebut kosong..untuk adik2 yg masih sekolah tu jgn dpt markah exam kosong plak e..
biar hati kite kosong dari hasad dengki...kosong dari caci maki org lain..kosong dari buruk kan org lain..dan hati kite mesti kosong dari putar belitkan cakap kite sendri...itu maksud dya..dan mungkin ade maksud tersednri bagi diri masing2 kan..
tp dya nk cakap lagu ni besttt..hihi 
daa..

p/s: rindu petikan gitar kamo..yang kau nyanyikan lagu mu untukku..
yang kau cipta kan puitis indah buat ku.... (lagu baru kamo) hehehe

Friday, March 2, 2012

welc0me March..

Assalamualaikum w.r.t
dalam diam kite dah masuk bulan ke 3 tahun 2012..
ya allah rase cepat sgt mse berlalu..baru je lg dya rase tahun 2011 skang dah bulan 3 2011 ye kwn2.
lempang kang dya xsdr2 lagi mase berlalu huhu...
bile cte pasal mase berlalu..tahun berganti tahun ni dalm xsedar gak umur kite semakin meningkat...
huhu dya tu mude lagi ke?tett mude mude masih mude hehehe..

okay skang bukan dya nk cte sal besday dya ke or umur dah tua...
tapi dya nk cakap WELCOME MARCH 2012...
huhu arini pon dah masuk 2 march haha baru nak wish...cehh apelaa dyaa ni hehehe..

ape korang buat semalam?mksud dya mase 1 March tu...hehehe
mesti bz keje ke..bz duk umah ke..bz kemas umah ke..bz jage anak ke..bz jage suami ke.
.haipp haipp dah melalut yee sila paham hihi...

hmm dya plak tersedar smlm dah 1 march 2012 sebab tengah bz wat report bile nak sign report 
teringat plak tarikh harini dah masuk bulan 3...hamboii cepat bebenorr mase...entry februari pon beberapa kerat je..March ni xtau la ke ke karat entrynye bape plak huhu..btw dya akan cube update2 ape cte yg boleh dya jdkan kenangan dalm blog ni...korang nk bace pon leh jgk..klo korang xbace..sok2 dya dah tua upppsss muda  boleh bace balik utk gelak2 hiihi..

ohh kembali pada cte 1 march..aktiviti dya?hohh dah tentula dya tengah keje kan semalam..
keje di site yang panas terikkk huhuhu tp site yg best huhu setiap kali g site senyummm lebarrr..
padahal banyaakk keje katenyeeee tawu x? huuuu letih...dan semalam ade plak meeting ngn client...smpi kul bape nak tawu?smpi kul 7 malam stat dr tghri tu..apenye keje xletihh..

pagi2 dah turun site..panjat bumbung,,panjat  cat walk..panjat sane panjat sini..sumenye memanjat la..
hahaha mcm klaka plak ckp keje memanjat...actually dya panjat nunn atas bumbung tu nk wat inspection..pastu nk spot check budak keje ke x..hamboiii garang ye bos..x x biasela keje site kan...dgn dah gelap nye..adoii..cmno achik nk kawin ni..huhu so balik keje mmg letihh

balik keje mndi+solat+mkn trus tdo...itulah kje mmg letih...tp yg buatkan nye xletih
sbb org kt site sume sporting n sume asik nk wat klaka je kt site..oh untuk pengetahuan kebanyakan org nye kt site..yg akitek.engineer..project manager nyee sume lah lelaki...sbb tu slalu kne cabar panjt memanjat ni...dah awak ni leh sorg budak prompuan..layan kan je abg2 tu..haa abg2??hooo tidakk sume pakcik2 tp mcm abg2..hahaha..btw dya rase selamat je keje situ..nak2 kami sume dah mcm family bestt..

dan itulah cte kecoh dya pasal keje yg berlaku pd bulan Mac..nk cte psl keje dya a-z lom tntu abihh..so check it out..daaa luv u

ohh ni lah saye budak kecik yg jge site tu..huu burok muke mase ni..
muke pon dh gelappp haahahaha..
oh mse ni saye berjalan kt catwalk kat atas bumbung tu..takotttt wehhh hihi da nasib..
daa


p/s :org kt site slalu ckp saye ni asik gelak n suke senyumm..mcm xde masalah..makcik kantin yg org indon tu pon ckp dya cmtu gak..engineer electric en faizal kate " awak ni senyum je mcm xde masalh" dan sye ckp plak..emmm senyum je la mampu abis xkan nk masam je...n xbaik2 pon nk mara2...baik senyum..mslah? org xtau dalm hati kite ade masalah atau x..walau di luar nye  kite gembira.......cewaahhh..