Sunday, July 29, 2012

Kuat kah?

Biar senyum hadir ada bibirku..
namun ini hanya mungkin di bibir ini...
di bibir ini sahaja...

aku ini yang bisa mengerti
walau pun yang lain mahu mengerti..
namun berat beban di hidupku..
biar saja..
biarkan sahaja aku yang tahu..

hidup penuh duri dan banyak ranjau..
butuh kesabaran yang penuh..
untuk tetap ku berdiri...

mungkin ada saatnya aku bicara..
bila hati aku telah bulat..
sepanjang ku bisa atasi semua..
aku tetap diam...





p/s : sampai bila?

Saturday, July 28, 2012

Hari Keletihan~~

Assalamualaikum w.r.t

fuhhhhhh!! betollll betoll lah hari ni...sangat lah keletihannn u ollss....hari ni bangun-bangun sahur...lepas sahur terus dya mengadap laptop...sebab nak setelkan report punya pasal..sebab hari ni ade technical meeting kat site...aisehhhh tawu x meeting adalah perkara paling bosan dya lalui dalam hidup nih...asik2 meeting...kalo kite ni masuk meeting kerjanya nak dengar ape orang cakap dalam meeting xpe gakk...ini x..kena dengar meeting satu hal..kena present satu hal...kene menjawab ngn pengarah-pengarah consultant2 satu hal..kene bergadoh satu hal lagi (bergadohh lah sangatt) hahaa....haaa kan dah banyak satu hal tu....jadi banyak hal dah bukan satu hal je...heeeee...ape nk buat...dah nasib sebagai engineer nih ek...dah tanggungjawab awak ni ha menjawab semua kerja-kerja tu..so kena lah jawab jugakkk...baru kau tawu dya susah jadi engineer???hahahahaha so redha je jgn mengeluh tuh semua rezeki...heeeeee...

so dya sampai site awal hari ni..dalam 8.30am dah sampai..selalu 9.30 am hahaha...disebabkan ade tan sri nak melawat site..pastu ade pemantauan projek lagi...so pagi-pagi dah masuk site dengan tan sri tu bagi briefing..then dya jalan-jalan site..setelkan kerja-kerja budak dya plak kat site..puase-puase nih masuk site pagi-pagi xpe gak..sebab redup lagi...tp hauss lah jugakk sabor je lah...sib baik pose..hahha..tahun ni tahun pertama dya rase berpuasa kerja kat site tau...korang taulah suasana site yg  panas lagi berdebu tu sape tahan?hahaa...nak2 budak2 indon selamberr makan..eihh sangat mengugat keimanan okehh!!....tp alhamdulillah sampai hari ni bertahan posenye lagi yerp hehe...

muke dak kenit nak g keje...hahahaha...


so dah setel kerja budak kat site..dya setelkan report plak..then ready presentation..dalam kul 3 technical meeting kat site start...macam biase lah dya present dan dya lah jawab...tp suasana meeting agak tegang ari ni..sebab banyak hal-hal berbangkit kt site..pastu terpaksa lahh jawabb...dann nasib baikkk hari ni bos dya nak attend meeting...fuuhhh selamat jugkla kan dya...selalu dya je kena jawab kt dlm meeting sebab dya sorang je handle projek nih...sib baik bos dya dtg hari ni..so tepis2 yg susah2 soklannya bia bos yg jawab..hahahaha pandaiii je kan staff nih..kalo bab malas jawab meeting no 1..hahaha...

dum dam dum damm meeting alih2 dah sampai 5.30...aduhh dah lambat nak balik masak untuk berbukaaa...baru lahhh merancang nk buat puding roti arini..xdpt plakkk xsempat....then bincang-bincang ngn akitek ngan bos sume dah pukul 6...bos dya dah pening camne nk balik kl nak buke pose nih?mesti jalan jemm....so nk dijadikan cerita bos ajak dya buke pose sama ngn die ngn akitek dya jugak en faidz...huhuhu...dya tanye en faidz nak buka kt mane?then dorang cakap nak buka kat hotel Alson Klana Nilai...wahhh cantikkkk aaaa tuu bos nk banjeee tuuuuu..terusss lajuuuu je kannn...

padahal dya baru buke pose kat alson klana hari isnin haritu...sebab ade event ngn ibu tunggal...ayah dya ajak join skali..lagipon owner alson tu kawan ayah dya....tapi disebabkan bos ngn en faidz punye pasal xpelah second time buke kat alson klana pun oklaaa hehee...so en faidz suh saya booking tempat kat alson..memandangkan dya tawu cmne nk booking...hehehe tawuu lahhh sgttt hahaha so dya mintak no phone alson kat ayah dya..tapi ayah dya bagi no phone asistant owner hotel tu...dya pun kol lah booking untuk 3 org....then org tu pun dah save nama dya....

tibe2....org tu kol dya balik...die cakap nama yg dya booking untuk buffet ramadhan tu xyah bayar....sebb owner hotel tu akan bayarkan...haaaa????  terkezuuttt dyaa..mulia sungguh hati en zul macehhh en zul...terus dya bagitau bos ngn en faidzz..hehe terus suke dorang..nak2 bos kan..agaknya dalam hati selamattt akuuuu haahahaha.....btw rezeki kite kannnn....bersusah payah ari ni....tibe-tibe org bg rezeki alhamdulillahh...ehehehe

nak dijadikan cte...lepas meeting tu abis...dya pergi lagi round site...mase ni dya g briefing kat bos plak...round2 site sampi kul 6.45 pm...then terus g hotel nak berbuka....alhamdulillah lepas berbukaaa..rasa syukur sgt dapat air..bayangkan hari yang panas arini sampai kering tekak...lemah longlai badann...ahahahah korang leh bayangkan x?punye letih tuh?hahahaha bile dpt air glurrpppppp perghhh rasa dunia ana yang funyaaa hahahaahha....

alhamdulillah selamat berbukaaa......lepas solat+makan...dya duk borak-borak lagi ngn bos ngn en faidz...borak-borak pasal projekk...hahaha boleh x bayangkan dak kenit nihh duk dgn bos2,,,bincang pasal projekk..hahaha macam ape lah sangatttkannnn hahahaa...dalam kul 9 baru ktrg gerak balik...

fuhhh sungguh hari yang letih hari ni kan..nak tawu x dya sampai ckp kt en faidz cepatlaahhh hari ni berlalu...hihi sebab banyakkk sgt nak kena pk ari nihh...banyak bebanan....so kalo dah berlalu dah lepas semuaanyaa legaaa..hahaha en faidz gelakk kan je dya..hahahaa....

so hari nya ari ni dah berlalu skang pun dah pukul 12.03 am...dah msuk ari sabtu...huhu semoga hari ni lebih baik dari semalam.....dan boleh lah kite pegi beradu merehatkan diri yang sangat keletihan ini...
korang pon tdo jugak e

daaaaa

Friday, July 27, 2012

kuih chara manis untuk berbuka puasa~

Assalamualaikum w.r.t

Semalam masa lepas balik keje...teringin nak makan kuih chara manis..untuk berbuka puasa nanti...so dya pun cari-cari bahan nya kat kedai...sebab nak wat sendiri kat umah..dya lagi suka buat kuih sendiri atau masak sendiri kat umah..lagi sedap dan berbaloi...sebab takot nak pergi beli kat bazar ramadhan..kite dah ler teringin nak makan sekali..xsedapp plakkk yg jual kat bazar ramdhan tu...lepas tu buang...xke membazir kan?hehe..kalo wat sendri ni..terase lah jugakkk...nak kate sedapp sgt tuhhh....hahaha sedappp laaa kannn masak air tangan sendiri heheh cewahhhh...

ala lagipun kuih yang senang-senang nak wat n cepat boleh la dya buat....nk wat kuih susah2...alamat xsempat nak buka puasa makan kuih..asikk ulit buat kuih tu je..hahaa..actually kuih chara ni senang jugak nk wat nya..bahan-bahan nya pun senang..lagipun dya suke makan kuih nih...idola dya wat kuih ni nenek dya..die memang teror bab2 wat kuih tradisional...so dya belajar wat kuih ni pun dari nenek...macehh nenek bagi resepi hehehe...

mane yg xtau nilah die kuih chara manis..hehe gambar sumber google..sebab xsempat nak amik gambar semalam mase buka pose hehehe....


okayy jum kite tgok plak bahan-bahan n cara membuatnyaa...


Bahan-bahan

1) Tepung gandum
2) daun pandan (diblender amir air pandan tersebut)
3) santan
4) sedikit garam
5) 1 biji telur
6) gula
7) sedikit mentega/minyak           

sukatan bahan-bahan mengikut berapa banyak korang nk wat k..hehee...dya ikot akal sahaja sukatan nye hehe..

Cara-cara membuatnya

1) ayak tepung gandumm...dan masukkan sedikit garam
2) masukkan santan sedikit demi sedikit digaul bersama tepung gandum dan garam...
3) masukkan air daun pandan yang diblender tadi sedikit demi sedikit..gaul hingga sebati..
4) masukkan 1 biji telur...ke dalam semua bahan tadi dan gaul kan hingga sebati....
5) untuk mendapatkan bahan tadi sebati semuanya..masukkan bahan-bahan yang di gaul td ke blender...dan blend semua bahan tersebut hingga sebati...

(jika bahan-bahan tadi xcukup hijau campurkan sedikit pewarna pandan untuk bagi warna kuih kehijauan)

6) bila dah sebati semua bahan tersebut...panaskan acuan kuih chara ini...di atas dapur dengan apinya yang kecil..

ni adalah acuan kuih chara....(sumber google)

7) Bila dah panas acuan tersebut masukkan sedikit mentega or minyak ke dalam acuan tersebut...dya guna mentega lagi senang..tujuan nya untuk kuih xmelekat di dlm acuan ni nanti...

8) bila dah masukkan mentega tuangkan semua bahan yang sebati td di dalam setiap acuan...

9) setelah itu letakkan gula di setiap atas bahan yang dituangkan di dalam acuan td...

lepas tu siappp boleh angkat kuih dari acuan bile die dah nampak kekuningan sedikit.....tapi ingat guna api yang kecil okayy....

dah siapp kuih charaa....boleh dimakan seisi keluarga hehee...senangg kann
okay lepas ni korang leh wat plak...buat untuk buke pose arini pun ok jgak...
okay lah Selamat Berpuasa untuk hari yang ke-7
selamat mencuba..
daaaaa



p/s: arini nk wat kuih ape plak ek?puding roti sedapp jugakk kan?
heee tungguuuu...
                          

Thursday, July 26, 2012

terlalu~


Assalamualaikum w.r.t

jummm layannn laguuu terbaikk pagi-pagi nih..heheheh meh layan same ngan dya.. jummm




Aku terasa mati ditinggal kekasih
Tak pernah terpikir ini bisa terjadi
Aku terasa pilu saat kau berlalu
Hilang semua kisah cinta dalam hatiku

* cintaku padamu tlah setinggi langit
Namun kau tak merasakan
Sayangku padamu kan ku ingat slalu
Biar ku bawa sendiri



Aku tak bisa menahan langkah kakimu
Aku tak bisa menahan kepergianmu
Kamu terlalu telah dengan yang lain
Untuk hidupmu nanti


Aku tak bisa menahan air mataku
Aku tak bisa kesedihanku
Aku telah hancur hilang semua mimpiku

actually dya dah lame layan lagu nih heehe..dya kan suke lagu indon sangat puitis ok..hehee...nak nak kalo dengar charly st12 nih nyanyi..sore die sgt sedapp tauu hehehe....semuanya bermakna...
so korang layan k..
daaa



p./s: dya nak pegi indonesia lagi bulan 10 nih...
target trip nih nak mencari cd2 lagu2 or band indonesia..
kat sane murahhh gile cd..dan lagunya sedapp..so doakan dya berjaya heeeee 


Wednesday, July 25, 2012

adik beradik lain mak..lain bapak~~

Assalamualaikum w.r.t

Korang penah x ade adik beradik yang lain mak lain bapak?maksud dya bukan nya adik beradik kandung kamo sendiri ade x?mungkin ade ek..yela mungkin korang ade kawan-kawan yang close gile sampai...korang pon dah anggap kawan kamo tu macam adik-beradik kamo sendiri kan..yela mak n ayah korang pon dah kenal kawan kamo tu...dorang wat macam anak sendiri..so korang rase tu lah adik beradik lain mak lain bapak kamo..hehehe

macam dya plak...heheh dya rase dya penah cerita kat blog ni pasal kak su n broe..dya penah cakap dya dengan kak su n broe ni dah macam adik beradik kan?kan ?dya penah cite dalam blog ni..hehee...so korang nak tawu dah cmne ktrg boleh kenal dan rapat sebegitu macam adik beradik?heheheh

okay camni ceritaanya..pada suatu hari hehehe...actually sebenarnya Broe ni adalah kawan sama opis dya...broe atau nama sebenar nya Hafiz..satu tempat keje ngn dya mase dya keje pejabat tanah seremban..dalam 1 tahun dya penah keje sebagai kerani kat sana,..so by the time mase keje sane..dya selalu keluar makan dengan kawan-kawan opis dya...termasuk lah Broe...so bile lunch keluar makan..or pergi main bowling..or pergi karoke..Broe selalu bawak kak su join ktrg...oh masa tu Broe tengah couple ngn kak su.. hehehe..so bile ktrg keluar broe bawak kak su sekali...dya plak first time jumpa kak su mase tu ktrg pergi main bowling kat seremban parade...first time mase tu dya jupe kak su..dya ingat lagi mase tu kak su dtg ngn broe kak su pakai baju kurung kaler putih..hehee sempat gak kawan dya cakap broe ngn kak su macam nak pegi nikah je hehehehee....mase first time jumpa tu dya borak-borak ngn kak su...rupanya kak su keje technician kat wisma negeri...dan dulu kak su penah gak study kat poli amik civil engineering...trus senang borak sebab dya pon penah belajar kt poli amik kos yang sama..hehe cuma poli ktrg lain-lain la..kak su pun jenis peramah so senangla ktrg berborak2 ade je cite...

so sejak tu ktrg selalu jugak jumpa..bile broe bawak kak su keluar ngn ktrg sama2...makin selalu jumpa banyak yang kitrg borak....lagi nampak same kepala otak ktrg nih hehee...xlame tu kak su ngn broe kawin...dan nak dijadikan cerita kak su mintak dya jadi pengapit die mase die hari die sanding tu...dya pun pergi lah ke Perak umah family kak su kat sane...lepas dya jadi pengapit kak su tu...ktrg dah makin rapat...yelah sebab dya pon dah kenal mak ayah...n adik beradik kak su hehehe....

skang dah tahun 2012..maknanya dah dekat 5 tahun dya close dengan kak su n broe...dya dah anggap kak su ngn broe..macam abang ngan kakak dya sendiri...yela lagipun dya mane ade kakak ngn abang kan..(anak sulung) tu terase macam best plak ade hubungan cmnih..baru-baru nih dya ada ikot kak su ngn broe balik Perak...mak kak su pun dya dah panggil Mak n pangil Abah...ngn adik beradik kak su pun dya rase mcm adik-beradik dya sendiri..best je balik Perak aritu ktrg g mandi air terjun sesame...g jalan2 g karoke..wahhh rase heaven sgt ade family yang meriah macam family kak su..Mak kak su pun ade ckp ngn dya..kalo dya ade g mana2 kat Perak ni mesti kene singgah umah Mak..heee dya rase sukee sgt dapat Mak baru hehehe...banyak mak macam best plak...tp dya ngn kak su selalu borak-borak macam kelakar hubungan kitrg nih..sebab budak opis selalu tanye dya kalo dya ckp dya nak g umah apis..dorang mesti pelik hahaha...sebab ape hal dya baik ngn apis plak..padahal dorang xtau dya ngn kak su dah macam adik beradik hehehe....nasib baik sekarang dorang dah paham hehehe..

kebetulan cerita plak..ramai orang tegur muke dya ngn kak su macam adik beradik..hahaha itu pun kelakar dya ngn kak su selalu gelak same2 pasal tu..hahaha nak2 kalo kawan opis kak su...sume ingt dya ni adik die..hehehe...dorang siap tanye kak su cmne dya leh rapat ngn die..padahal bukan adik beradik bukan ada pertalian keluarga pun..hehehe kak su pun susah nak menjawab nya..yang selalu kak su cakap dya nih kawan die..tapi memang betol pun an hehee...ibu dya pun ade ckp muke dya lebih kurg kak su sebab tu dya leh rapat kot ngn kak su..ntahla dya pun xsure...yang penting kak su ngn dya memang sama kepala...senang dya nak cerita masalah dya ngn die...kak su lah orang yang banyak dya cerita suka duka dya...dan die sgtlah memahami....

korang tawu x ktrg selalu mengalami kebetulan yang sama?atau pun kene karan..alah macam chemistry lah ade karan..hehehe ni ade lagi satu cerita..mase dya jalan-jalan ngn kak su kt jusco semban..kak su ckp die terase karen kat tangan dya bile ktrg berlaga tangan...hahaha dya pun pelik mane ade la kak su dya ckp..sekali erkkk dya pun kene karen bile terlanggar tangan kak su..betol beb xtipu rase mcm ade karen..hahah terus tergelak2 ktrg kat situ rase mcm ape ade karen2 nih hahaha....and then macam kebetulan plak banyakkk laaa sgt kebetulan nk diceritakan...mcm kak su tgh xkeluar g makan tetibe dya msg ajak makan..pdahal xrancg sume tu...and then ade suatu hari ni dya dtg umah kak su..saje la dtg main ngn danish anak kak su...selalu jugak dya dtg umah kak su kalo xpegi mana2.hehehe..yela nak lepak mana plak kan..umah kak su la dya selalu lepak padahal xwat pape pun hehehe..borak2 ngn kak su main ngn danish..xpun main masak2 hehehe...dya selalu dtg mesti bawak makanan g umah dorang...ade 1 hari ni dya bawak char kew tiau kat tempt selalu dya beli...dan dorang pun suke makan...sekali dorg baru je lepas makan char kew tiau tu..halamakkkkk hahahaha terus tergelak besar dya kak su n broe...hhahahhaa nasibbb lahh kakk dah tersame la plakk hahaha

mcam-macam lagi cerita ktrg nih...ade suka ade duka...org ckp sahabat itu ada bile kita susah dan senang kan...sama lah macam kak su n broe...tp bukan setakat sahabat dah ni...dah macam abg n kakak dya sendri...seronok rase cmni..alhamdulillah.....dya harap semoga hubungan ni sampi bila..bagai air dicincang xkan putus jugak..dya sayang dorang...dah mcm family dya..dya sayang danish yang comei heee geramm ngn dya...danish pun kawan dya jugakk hehe...danish dari dalam perut sampai dah umur 2 tahun dya masih ngn die...klo datang umah kak su selalu main ngn danish hahah menyakat ade jugakk...sampi kak su pun pening die ade sorg anak je..yg kakaknya ni suke mengacau adik nya hahaha....dya selalu tanye danish..."adik sayang ya x?"  pastu danish cakap "sayangggg ya" hahahah tu yang wat rinduuu selalu ngn danish tu..hehe...xpon kalo dya ade dtg umah die xjumpa..die cari2 dya mesti die tanye cmni.. "ya adik ne?" (dya adik mane?) heheheh comeii je kannn...hehehe selalu wat dya rindu dak kecik tu...hehehe

untuk kak su ngn broe...terima kasihh banyak2 atas sumenye...time kasih menjadi kawan+sahabat+pendengar yang setia...time kasih anggap dya macam seperti adik akak n abang sendiri...
time kasih sebab ada di susah dan senang dya ...semoga hubungan kite akan kekal sampai bile2....luv u all so much dari hati =)


yeaayy gambar ktrg...kak su...broe..dhiya..danishhh..hehe
kalo cara danish cakap lak : mama..papa..yaa...adik.. hehehe

gamba ni mase ktrg same2 jalan-jalan kat citypark semban...banyak dah tempat jalan2 same..mcm2 aktiviti lah ktrg wat kalo bersma..jalan2..makan2...g camping oh seronoknyaa..best je kalo ade aktiviti nak wat..hehehe cer tengok gamba tuh..perhatikan ktrg ade rupe adik beradik x?hehehehe

ape-ape pun dya sayang kamo semua.....
daaaa



Tuesday, July 24, 2012

penangan Dejavu di Kinabalu~~~

Assalamualaikum w.r.t

Dejavu di Kinabalu...unik sungguh tajuk cerita ni kan...oh bukan sahaja unik malah sangat puitis dari bahasa...dan karya nya sangatlah menarik bagi dhiya..wahh dya pun nak berpuitis-puitis jugak kan hehhehe...perkataan puitis?heee dya selalu je cakap perkataaan puitis?ade ke orang xpaham ape maksud puitis nih?heee bagi dya puitis ni maksudnya macam ayat yang kita cakap berbunga-bunga ala-ala romantikus de amor lah..haha tapi xsemestinya nak cakap menda yang jiwang-jiwang..puitis ni lain lah kadang-kadang macam bahasa skema tp bukannya skema...

alaaa macam lagu-lagu indon korang dengar..semua puitis-puitis...hahah cara cakap dya ade jugak kekadang terkeluar yang puitis-puitis nih..sampai macam ade orang gelakkan dya sebab cakap puitis sgt..hahah tp bukannya dya nk berpuitis-puitis bile borak-borak biase nih..hahaa...puitis tu akan terkeluar sendiri bile macam orang tengah luahkan perasaan kt dya..luahkan segala masalah and nak pendapat dya...time tulah puitis nya terkeluar kau....hahaha kadang-kadang dya pun nak gelak bile ayat puitis tu keluar..haha orang lain?xyah cakapla nak gelak kan dya nye pasal kan..hahaha tapi xpe dya xkisah pun...dan orang lain tu pun sudah terpengaruh dengan kepuitisan dya nih...hahahha ape ke mende aku melalut pun xpaham...hahahaha...padahal nak cakap tajuk cite Dejavu di kinabalu ni puitis jek hahaha...kemain huraian...(ini padah menggoreng pada zaman study dulu ni ye) hehehehehee....

berbalik kepada cerita Dejavu di Kinabalu...for sure dya rasa korang semua tengok kan..yela cerita hangat di tv3 sekarang nih...mesti korang pukul 7 hari isnin-khamis dah tercongok di depan tv...haa tercongok amik kau...ntah awak paham ke idak yek?hehe....cerita dejavu ni agak femes skang ni..lagipun dya ni lah orang yang paling lamabat ikut cerita nih..padahal cerita nih dah nak abis dah pun hahaa...actually dya adalah peminat cerita-cerita Akasia kat tv3..haha...tapi depends on hero or heroin hahaa..but yang penting hero nya ok..kalo dya suke hero nya..dya akan ikut ceritanya sampai abis..kalo xsuke hero hamik ko..lantak situ lah cerita tu hahaha..mula-mula tengok iklan cerita dejavu nih..tengok pelakon die...Tiz zaqyah. haaa oklaah dya suke tiz zaqyah....nazim othman pun dya suke...tapii halamakkk ade Aqasha plak...aduiii dya memang xcukup berkenan aqasha nih..hamboi ko dya...terus terang kat sini xtakot kene band?hahahaa....

tapi seriously i dont like aqasha..haha ntah ape yang ak xberkenan ngn die pun ak xtau...jadi first thing tgok dejavu xde ape yg minat langsung dya tengok hahaa...lama-lama org sane kecoh suh dya tgok..org sini kecoh suh dya tgok cte dejavu ni...dya pun terlayan la suatu hari ini..cewahhh...layan-layan perghhh jalan cerita die best tuh...macam cerita dya pun ade jugak..ayat-ayat yang dorang cakap dalam nih..(skrip maksudnya) macam sama eihhh sebijik sama lah...apa yang dya lalui dalam dunia realiti...cis2..hahaha terus jatuh cinta ngn cite ni..but with aqasha memang xsuke jugak ek..hahahaa nasib ko lah aqasha...

but now orang dok heboh untuk vote hero mana kesukaan anda...vote for Bazli or Ammar? sebab dorang ade shoot 2 scene ending..so peminat cerita nih boleh vote yang mana hero pilihan yang heroin nya Nadira akan pilih dalam cerita nih..bagusss betoi kan menga abihkan duit orang no 1 kata kau...pandai startegi bisnes hahaahah....dya? op cozz pilih Bazli...haha but op coz xdelah dya nak undi anta sms tuh hahaha...tp teruje nak tengok ending cerita nya..Nadira pilih Bazli or Ammar...sebab ape dya pilih Bazli?kalo korang tgok cerita ni dari awal...korang tau kan kebaikan Bazli...perghh hahaha Bazli is a such perfect man....my man...hahahaha tetibe kan....watak Bazli xde ape salah dalam cerita nih...so bile tengok Bazli sume jadi sedih sebab die kena kecewakan hati dan berkorban cinta die...diatas bukan silap die sendiri pun..malah die sayang +cinta nadira sepenuh hati....dan sanggup nak gantikan nyawa die..so sweet tau bazli....dan Ammar?arghhh tensen ko asik ingat ex-gilfren ko...sampai wat Nadira nih terpengaruh...xsuke lah Ammar nih....dah lah Aqasha hahah xseswai betoi nak wat ayat-ayat romantik..hahah nampak macam lelaki gatai...hamboii mulut haahahaha...maaf ye peminat aqasha kalo baca hahaha....

korang vote Bazli k...anything happen no matter what ending...im stay wif u Bazli hahahah..kemainnn...padahal cerita je punn...so skang % undian lebih banyak kat Bazli wa caya samalu hahahaha...lain kali kan erma fatima plez letih Remy Ishak sebagai watak Ammar dah tentu ramai pilih Ammar haahhahaa....


kemain sahaja penangan cerita dejavu...korang tengok k lagipun nak habis dah ni..heeheh....nanti kite tengok sama-sama ending die eh...okay njoy watching luv u....

daaa







p/s : ketika waktu mendatangkan cinta..
aku putuskan memilih dirimu...setitik rasa itu menitis dan semakin parah....
bisa ku rasa getar jantungmu..mencintaiku..apa lagi aku...
Jadikanlah diriku pilihan terakhir hatimu  =)


Sunday, July 22, 2012

i meet u again~~zikir

Assalamualaikum w.r.t

Hari sabtu aritu kan dya g PWTC.....sebab nak jumpa seseorang nih....nak tawu x dya jumpa sape?
mehhhh mehhh...

taraaaa..........

hihihi...yeayy dya jumpa abang dya ni....Zikir heeee...hensemm x abg dya?oppss sowy terlebih sudah hee
tapi die memang hensem kan..korang pun mesti suka jugak kan hehe memeeyy kann??

actually hari sabtu aritu Hotlovers ade event celebrate anniversary 1 year wif Adi Putra...so hari sabtu aritu sebelum puase nih...event nih buat dekat PWTC...dya pegi ngn kawan dya...just pergi makan-makan dan jumpa abang dya nih..and tengok die nyanyi...sukee ngn suara die bestt jugakk...

nih kawan dya alyaz....dya pegi sekali dengan die aritu..die ni baikk...suke kawan ngan die hehe die keje kat putrajaya..aritu dya amik die dulu kat putajaya sebab keta die problem plak..so dya g tolong die dlu..then baru gerak g PWTC...lambat jugak ktrg sampai..event start pukul 2pm patotnya...tapi ktrg sampi pun kul 3 heee dengan jem nya lagi biase la kan kl xsah kalo x jem..hehe btw ktrg sampai2 je..dgr abg dah nyanyi..halamakk mesti ktrg ni dah lambat sangat sampai..mase ktrg g meja pendaftaran tanye la ktrg dah lambat ke..oo rupenye event pun baru start sebab ramai yang sangkut dlam jem..hee sib baikk...
ktrg masuk abg baru sudah nyanyi lagu KELAHIRAN....
sempat die tergur ktrg heeee sebab ktrg baru sampai ;p

abang mase tengah nyanyi...mase ni banyak abang nyanyi lagu soundtrack filem Aku Terima Nikahnya...untuk  pengetahuan korang filem Aku Terima Nikahnya akan keluar bulan 10 ni...so sesiapa yang tertunggu-tunggu filem abg aku terima nikahnya dengan nora danish..lets check it out bulan 10 ni oritee...dya pun xsaba nak tgok sebab lagu-lagu yang abang nyanyi dalam filem ni best2..hehe so aritu abang nyanyi exclusive untuk ktrg...

kek ulang tahun hotlovers for adi putra...cayaaa kaann kek ni...berapi2 hehehe..kek ni ade akak ni sponsor memang terbaik akak tu....terharuu abangg tau..siap ade adegan nangis2 terharuuu gituu hehe...

yummyyy cupcake yang dya dapat...sayanggg wehh nak makan muke hengsemm cam gituu heee gediksss kk...hahahahahah

abang...mak abang (adiputra)..wife adi putra kak aida...mase ni abg bagi ucapan terharuuu tu camm sayu muke die ehekk2...

dya kat tepi abang mase ni...tuu dapat amik pic die close up gitu...sweetnyaa diaa...auchh jatuh cinta tau...heee

lepas dah abis potong kek abg turun bawah kat meja2 kitorang salam2 borak-borak amik gamba ngn die..
so kami semua tidak melepaskan peluang heee...mcm dya dah selalu jupe dya bagi can dlu kat orang yang xpenah jupe abang dari dekat cewahh..mase ni abg ckp ngn dya.."jap ehh dya abang g meja sebelah ni dulu"...heee dya pun kata "its okay abg ktrg lepas2 ni pun xpe hee"..

turn abang datang kat meja dya plak...fuhh macho memeyy ni..hehe

dan saye pun tidak melepaskan peluang amik gamba ngn abang jugak hehehe..jap2 nape ade yg komen kat fb dya ade rupe ngn adi putra nih?betol ke korang?cer korang ckp dya ngn adi putra ade rupe x?cakap cakap ada rupa tau..kalo x dya xnk kawan..hahhaa but its seriously ramai membe dya tegur dya ade rupe ngn abang...emm xsalah kot kalo ade rupe...bukan ade rupe jodoh k..rupe adik beradik pun okayy la kaann heeee...

lagi sekali saya dhiya and adi putra...adik beradik forever hehehe...perasann naa koo dya hehe

dya wif wife adi putra kak aida...kak aida duduk kat meja dya mase ni borak2 ngn dya..die sgt baik..
dya memang suke jumpa kak aida ni borak2 hehehe..die peramah dan lemah lembut je hehehe macam rupe siti x kak aida nih?ade kan?hehe

lepas dah abis amik gamba.abg wat show lagi nyanyi beberapa lagu..

haa mase ni lagu last abang nyanyi lagu dhia ..lagu last semua tengah tertunggu abang nyanyi lagu dhia untukku...heee dya mase kat sne dah jerit2 kt abang suh abg nyanyi lagu dhia..at last abang nyanyi jugak wif gitar kesayangan die nih..hehe u all nak tawu x?dya siap naik atas pentas bagi abang bunga mase tengah nyanyi...abang sukee jee heee senyummm...so sweet hehe

haa nampak x munga ros kat gitar abang tu?hee munga tu la yang dya kasi abang...so sweet kan hehe

kalo u all nak tawu cerita pasal hotlovers ni ade keluar dalam paper metro ngan utusan Sabtu 21,Julai 2012
xcaye cer korang tengok ade gamba dya keluar sekali...acewahhh hehe....
k la korang daaaaaa


p/s :Tuhan tolong aku...tolong jaga dia..
Tuhan aku sayang dia

















Saturday, July 21, 2012

Ahlan WahsAlan Ya RaMadhan..~~

Assalamualaikum w.r.t.

Hari ini hari Sabtu 21/07/12..hari pertama kita berpuasa....alhamdulillah kita masih berpeluang merasai ramadhan kali ini...semoga ramadhan tahun ini lebih baik dari sebelum-sebelumnya...Bulan ramadhan bulan berlipat kali ganda pahala kita bila kita buat ibadah..semoga segala ibadah yang kita kerjakan diredhai Allah...mohon maaf atas semua khilaf...semoga kita semua diberi keberkatan olehNya...amin...

Selamat Berpuasa dgn penuh sabar wahai umat islam ;)





p/s: tahun ini tahun pertama dya berpuasa dengan bekerja kat site...semoga dya dapat tahan dgn dugaan dgn cuaca panas kat site....kuatkan ak Ya Allah ....

Wednesday, July 4, 2012

Jujur aku Dayus~~

Assalamualaikum w.r.t

Hai korang....tajukk adeii sangatlaaa okay..sangatlaaa dayuss..hahaha...tp korang janganla terasa k..
dya bukannya cakap korang dayus ke ape...dah tajuk cerita nya Jujur Aku Dayus...hihi...actually tadi dya layan cte tu kat you tube...btw cte ni dah lame la tayang...cte cerekarama kat tv3...best cte nih..pelakonnya Beto Khusyairy ngan Nora Danish...

Sinopsis citenya camni.. ;-

Jujur Aku Dayus mengisahkan pasangan suami isteri, Edree dan Lisa yang hidup bahagia selepas perkahwinan yang berusia lebih setahun. Sebagai seorang pegawai berprofil tinggi, Edree memikul tanggungjawab besar di dalam syarikat. Suatu hari, dia ditugaskan untuk ke luar negara dan selepas lapan tahun keika dalam perjalanan puang ke rumah untuk melepaskan rindu kepada isteri tercinta, Edree ditimpa kemalangan menyebabkan dia koma.

Okay lepas Edree koma tu..edree dah berubah..dah xlayan isteri die macam isteri die la...sedih memang sedih yelaaa sape xsedih kalo ade suami tp suami xlyan isteri die kan..eceewahh (dyaa mentang2 nk kawin)..hihi...dalam cte nye banyak pengajaran yang kite leh dapat...mcmne nk selesaikan masalah antara suami isteri...ape yang patot suami buat dan ape yang patot seorang isteri buat..banyak pengajaran dalam cte ni..walaupon ni cerita rekaan semata-mata tp x mustahil dalam dunia realiti kita skang ade terjadi perkara yang jadi dalam cte ni...kepada yang dah tgok cerita ni mesti korang paham maksud dya kan...dan kepada yang xpaham sebab xtgok lagi cerita ni sila layan ok...



korang leh layan video kt atas nih...full cerita okay....sebelum tdo ni baik korang layan hehee...eihh dya ni macam xkasi korang tdo plak ek...bile2 pon korang leh layan...yang penting Nora Danish sgt comei dlm cte ni hehhe...Beto sangatlah santai dya suke cara die cakap dlm cerita ni...so untuk korang sila layan k..


daaaaaa



p/s : Manusia boleh berubah jika di beri peluang...
tetapi setiap peluang itu tidak semestinya baik untuk kita ;)

Tuesday, July 3, 2012

setingi anganku~~butterfly

Assalamualaikum w.r.t


Hai korang sebelum tdo dya nak share lagu kt korang...
nah untuk kamo-kamo semuaa...

Butterfly by Melly Goeslow ft Andhika



Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah



Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu


Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu


Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you


Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

actually lagu ni dah lame...dya memang suke lagu sangat bermakna okay! hehehe...dya penah layan lagu ni mase dya pegi Padang,Indonesia..memang best..lagu melly kan mane ade yg x best hehe...
so sebelum tdo dya nak korang layan k...
sebab dya pon tgh layan sambil2 nk tdo ni boleh feeling2 rindu sket ecewahh..


daaa
nuniteee...


p/s : nak terbang jugak macam butterfly boleh x?weee~~

Monday, July 2, 2012

c0ngrats ViVa EspAna~~

Assalamualaikum w.r.t

Hai fans espana...huhu termasuk la dya ni kan...memang fans spain dari world cup 2010 lagi..hihihi...dya memang suke dorang sejak tgok game dorang mase world cup 2010 tu...dah 2 tahun berlalu world cup..kali ni spain main untuk euro plakk...ye dan sekali lagi semalam Spain telah menjadi juara....dya suka bangat donggg..yela xsia2 dya bangun pukul 3 pagi berjaga sampai kul 6 pagi semata2 nak tgok final spain vs italy...hihihi gile ko pagi ni da la keje...hahaha 

Kebanyakan pemain Spain memang dya suke..huhu kalo dulu lagi suke sebab ade David Villa ngan Puyol mase game world cup..tapi kali ni mase euro dorang xmain sebab injured..sob sob sob....hihi ..tapi xpe sebab Fabrigas ngan Torres ada hahaha...Tetibe suke Torres ape sal haa dya?ahaha sebab Torres main Chelsea hahaha....

So dya nak wish tahniah kat Spain sebab dah jadi Juara Liga EURO nih..xkisahla kalo David Silva,Torres ngan Fabrigas ni xbaca pon blog dya...dya nak wish congrats gak hahaha

gambar dorang semalam lepas dpt Piala...

Untuk penyokong Italy xpela xde rezki nak menang tahun ni hehhee....cuba lagi nanti ye...Italy pon ok gak game cuma xde luck semalam mcm kucar kacir sket....btw untuk Spain thank to Silva,Jordi,Torres and Mata sebab dah baji 4 biji gol hehehe...so result semalam spain 4 - italy - 0...

dya bangun tgok ngn ayah dya mule2 dah second half dya tgok sensorang daa hahaha demi spain nye pasall kann..tengok kat umah sensorang pon jadilaaaa.hehehe..yang penting spain menang yeayyyy...

daaaaa...

p/s : teringat mase final World Cup 2010.. Spain vs Netherland....dya ngn kawan tgok kat i-city ramai2....kamo ingat x?heheheh bestt je mase tuu Spain menang lak tu...cepat betol mase berlalu kan... weee ;)

trip bandung- Trans Studio Bandung

Assalamualaikum w.r.t..

Hai koranggg...yeayy dengan laju nyaa dya nak sambung entry pasal trip dya pergi Bandung... Kebetulan hari sabtu ni x pegi mana2...dah lepas kemas umah, basuh baju, dan memasak tadi so skang dah ada mase nak tulis blog yeayy.. kalo x, weekend je mmg dya xde umah ade saja aktiviti kat lua hihihi...so hari ni berehat2 dan bersenang lenang kat umahh ni bestt..hehehe...

Okay jum dya sambung cte dya kat Bandung...dya ade cakap kan lepas puas ktrg shopping ktrg pon pegi la satu tempat ni nak menghiburkan hati dak ijat yang merajok sebab xbawak die pergi tempat yang die suke pon..asik2 ktrg je shopping hahaha...so mase tu hari Ahad hari ke 3 ktrg kt sane..kebetulan kat Bandung dorang pon tengah cuti...ade hari ape ntah dya pon xingat..hihi...so pagi2 ktrg plan nak pegi Trans Studio Bandung...yeayyy....sebelum ni kat Malaysia dya dah riki2 tempat nih..Trans Studio ni ala2 Genting kat Malaysia dan lebih kurang Universial Studio kat Singapore...tgok gamba macam menarik...so memang plan akan habiskan satu hari kat Trans Studio Bandung nih....dah cakap dengan Doseph suh bawak ktrg pegi sini..tp mase mule2 ktrg nak pergi..Doseph ade cakap mungkin ramai orang kat Trans Studio mungkin kena beratur panjang nak beli tiket...or beratur panjang nak naik sume game kat situ...dlam hati alaaaaaaa...dak ijat pon dah mcm kecewa sket...ktrg pk kalo ramai org mmg xdan nak naik game2 kat sana...So plan punya plan...ayah n ibu xnak ikot ktrg...ayah n ibu nak shopping lagi...so ktrg tinggalkan ayah ibu kat Pasar Baru...huhuhu 

So dya,makcik,emcik tunang n dak ijat nak gak pergi Trans Studio tu...dya cakap kat doseph xpela ktrg nak tgok tempat nya dulu..kalo ramai orang sgt..ktrg amik2 gambar kat situ pon ok dah...So Doseph pon bawak ktrg pergi Trans Studio Bandung vrooommmmm...sampai2 je wahhhhh macam best jeee...ktrg trus turun keta nak tgok ramai x yang beli tiket....sekali tgok cissss..xramai pon orang...dan xde orang pon beratur...alhamdulillah...trus serbu kaunter tiket Trans Studio...cepat2 beli..hihi...

sesampainya di Trans Studio Bandung..budak ni yang lebih kate kau dari dak ijat bile sampai kat sini..hahaha


yeayyy kami dah sampai trans studio...muke dak ijat kai baju merah yang excited bebenor hehe...


dah beli tiket mase ni..muke suke ajee hehe..tgok xde orang beratur pon kan..haha ktrg pon pelik nape la xramai org beli tiket..ktrg sampai sane dalam kul 9 pagi camtu...ktrg tanye doseph name xramai...rupanya orang indon ni atitude die..kalo 3 hari dorang dah libur contoh jumaat,sabtu n ahad..jumaat n sabtu je dorang akan kluar rumah jalan2 or shopping..hari ahad dorang libur hari terakhir tu dorang  akan duduk umah berehat sebab isnin nak keje..bagusss kann dorangg...kalo kt malaysia asal cuti je memang penoh shopping mall n jalan pon jemm..org malaysia xkire hari nak duk umah hahahah bgs dorang duk umah diam2 xmenyusah dan mensesak kan ktrg kat sini hahahahhahaa...

ehem3 saye ngn emcik tunang nak jugak snap pic kat sini...mase ni sebelum nk masuk trans studio..


yeayy nak masuk trans studio dahh hihihi

budak ni lajuu jee nak amik pic..hihi haa ni dalam trans studio cantikk kan
dya sukeee mmg cantik sangat nak2 xramai lagi orang mase ni kami asik posing je heheh

ijat kuasa dua hahahah...dya panggil dorang ni ijat kuasa dua...sebab nama same je hahaha..
nasib kamo la ye emcik tunang hehehe

ok first game ktrg men game marvel nih....marvel 4D mmg best...die mcm kite tgok wyg 3d yg real...
masing2 pakai spec hehhe tp 4d ni mmmg best...

kapak thor ini budak terpengaruh ngn cte avengers tu jd cmni tu hehehe


mr spidermann...yihaaa...hihi

emcik tunang vs mr hulk...wa tatottnyeeee hehehhe

cik tunang dalam pelokan hulk hahahaha ahakkkzzz

haa ni la yg dya ckp mcm tgok wayang3d ni...ktrg pakai spec..siap pakai tali pinggang macam naik kapal terbang..sebabbb kusi tu akan bergoyang or mcm terbang bile action avengers tu mula...hihi pastu kne muntah hulk pon betol2 tau memang real hehehe

second game ktrg men..game paling pening hahaha...berpusing2 game ni....lame plak tu kat atas nun..memang gileee...haha tp best....korang dinasihatkan naik sume gmae yg ade dlm ni xmo takot..hahah sebab kalo dah naik sume mmg best hahahha...

snap2 pic wif badut tinggi ni hahahah...

ehem3 hehehe kami nak jugakkk ahahaha

elvis persly...haha eihh betoikan ka dya eja tu?haha kalo xbtol pon biala..sebab ni elvis tipu2 pon heheh

im here at hollywood...hahah berangan la ko dya hahaha...

wowwww makan gula2 gigilasii hehehe...

pirates of carabian hihi dengan bini piratess hehehe

alalalalla kami yang sweet sweet sour eceyyyy hahahaha...

hahaha abaikan aksi kami ye hahaah

kami lagii dengan budak demok ni hahaa...

kuat x saye?hehehhe

gamba ni dalam pusat sains yang ada dalam trans studio ni..pusat sains die memang best..mcm2 ilmu ada..
yg xpnh tgok kt sini pon ada...siap ade saintis ngn pa die wat show..haha terbaikk..bangga jap bile saintis tu tanye kami ni sume dari Malaysia heheh...

muke kepenatan..mase ni nak balik da..sempat makan popcorn lagi tuu..hehe

pasangan nih pon nak jugakkkk hahaha...

sebelum balik sempat g Paris jap..amik pic ket eiffel tower hehee...*berangan*
hahaha....

so dah abis bergambar..last game ktrg main..roller coster kat  trans studio nih..kalo korang nak tawu roller coster kat sini adalah yang terpantas kat asia..kalo xsilap dya eh...kalo salah info maafkan saya..haha tapi memang laju macam naik moto valentino rossi..hahaha sekejap dah sampai balikk..haha...xsempat nk pusing kepala..sebab angin kuat sangat heheh....lepas ktrg abih main semua menatang kat dalam ni..ktrg jalan2 plak kat shopping mall dalam trans studio nih..shopping mall die macam pavilion kl...memang terbaik...sempat ktrg lunch pizza kat situ...mmg best pizza die..xsama macam kat sini k..layanan pon sgt beda...cewahh mentang2 kat indon ko pandai la beda2 ye dya hahahaha....

satu hari dah abis kat trans studio nih..esoknya sebelum ktrg balik Malaysia..ape lagi ke SPA laaa kan...sebab dah 3 hari jalan2 je badan pon dah letihh..so pegi merehatkan diri kat SPA..kalo pegi indon jgn xpegi SPA die mmg best...hehehehe so ilang dah sengal2 badan..baru balik Malaysia..hihi

begitulah cerita je trip dya ke Bandung..huhuh...kalo korang nak pegi dialu2kan haha..mayb dya pegi lagi kot bulan 9 nih..hahaa kalo jadi la org bawakkan hahaha....insyaallah ade rezki...kte pegi lagi yee..jumm pegi same2 dya..heheheh

daaaaaa