Saturday, August 11, 2012

Iftar at Garden Cafe Alamanda~

Assalamualaikum w.r.t

Haiii korang...nak tawuuu x ecehhh hehe hari isnin haritu dya dengan emcik tunang sayang ecehhh hehee pergi buka puasa same2..hihi suke nyeee...excited je dya...tanye2 emcik tunang nak buke pose kat mane...then die ckp xkisah mane2... bincang-bincang dgn emcik tunang mule2 ingat nak pegi buke pose dekat bagan lalang..then rase mcm xsempat plak..sebab ari isnin kan...macam xsempat nak pegi sane..masing-masing kerja...hehehe so di dalam kebizian kerja ari isnin tu sempat dya decide nak pergi same2 buka dgn emcik tunang dkt Garden Cafe, Alamanda Putrajaya ni...

sebelum ni dya xpenah masuk pun Garden Cafe ni...tp tawula ade dekat alamanda ni sebab selalu pergi alamanda jalan-jalan hehehe...dalam hati dah lame nak try makanan dkt Garden Cafe ni...sedap ke x...sebab tengok decoration kedai die..ouchh so sweet ala2 garden memang sweet kedai die..dya suke deco2 kedai die...pastu dya tanye emcik tunang nak x kite buke kat situ..trus emcik tunang cakap okayy bolehh..yeayyy..
dya terus cari number contact garden cafe tu untuk buat booking..yela buka puasa selalunya penuh kan..mmg kne book dulu...dya call then terus book...dorang x buat ala carte untuk buka puasa..dorang buat buffet jugak macam hotel-hotel buat...so harga buffet die RM33++...ok kan not bad...

petang tu after work..terus emcik tunang jemput dya then terus gerak pergi sane...sampai sana pukul dalam area kul 7...ngam2 sebelum nk berbuka...ktrg dapat tempat duduk yang ade buaian tau..huahuahua dak kecik dya ni suke la kan....makan sambil main2 buai..woww such as romantik place...mmg best tempt die...hehehehhe..

dak kecik yang excitedd makan duk kat buai hahaha...

emcik tunang ku...gelakkk tengokkk gelagat cik tunang die nih hahah...

mase ni ktrg baru sampai...baru lepas amik makanan....amik gambar dulu sementara tunggu waktu berbuka puasa heeehe...

ni sebahagian jee makanan yang ktrg amik dulu...haha  tu pun dah kenyangg..
makanan die sedappp not bad..


kami yang sukeeee hehehe...

masuk waktu buke puasa..makan makan makan...pergi solat...then ktrg lepak2 dulu kat sini borak2..hehee mmg best korang...mmg nk sugggest korang pergi Garden Cafe nihh...nak2 kalau pergi berdua nak makan sama-sama ke..nak sambut aniversary ke mmg seswaii...mmg sweet tempat ni...

kalo tempat dah sweet kitrg pun nak posing2 sweet jugak lahhh hahahah gataiiii...

sebelummm balik nak jugakkk main buai kat luar cafe tu hahahah...


nanti korang pergi lah jugak ekk...memang thumbs up tempat ni.. i like..

daaaa

Wednesday, August 8, 2012

Live Your Life~~



Find your lie, don’t hide from what you are

And rise before you fall,
And hope for something more
Live if you really want to
Live if you really want to
Live if you really want to


All my life, I’ve been looking for something amazing
It’s almost like I’ve been star gazing
The sky is riding above me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose


Chorus:
Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to

All my life, my dreams just seemed so far away
And now it’s like they’re here to stay
I hold it close to me
Oh, oh, oh
We were meant for something bigger than this
Don’t ever try to dismiss yourself
Cause you don’t have to lose


Find your life, don’t hide from what you are
And rise before you fall
And hope for something more!
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to
Live if we really want to



Lagu Baru dari Yuna...dya 1st time dengar lagu ni teruss sukee..music and lyrics die memang best...pastu dya selalu dengar kat site..biler tengah bz...rase chill je bile dengar...xrase stress buat keje..dya ngan akitek dya suke dengar lagu ni...kitorang selalu layan lagu ni bile time bz keje...sbb buat ktrg lebih semangat nak setle kan keje..hahaha cayaaa annn...so korang layan jugak k..mesti korang rase chill....

daaa


p/s: yuna kate : dont hide from what you are!!
so xyah nak berselindung atas kesalahan diri sendiri...
apa yang anda ade sekarang disebabkan anda ada dahulu..
hidupla dengan apa sahaja kehendak anda...
so xpayah nak memburukkan orang lain..demi menutup siapa diri anda sebenarnya!!
sekian terima kasih...lalalalallalalalalalalalalal heeeeeee


Sunday, August 5, 2012

saya kecewa...tetapi saya BANGGA...

Assalamualaikum w.r.t

semua orang dah tengok tadi game final...dato lee chong wei vs lin dan...
ternyata xde rezeki kite nak dapat gold medal...
semua rakyat malaysia mendoakan kejayaan chong wei tapi xde rezeki kita nampaknya...
memang sedih seribu lagi sedih chong wei...sebab die xdapat nak tunaikan impian Malaysia...
tapi xpe kita semua dah tengok tadi chong wei dah berhempas pulasss main semata-mata bagi kegembiraan untuk Malaysia...game td memang world class..sangat sengit... bila 2 juara dunia beraksi..
mereka memang setanding..mereka memang mempunyai kelebihan masing-masing...
cuma xde rezeki kita....
tapi xmengapa saya tetap bangga Malaysia ade Dato Lee Chong Wei...seorang yang mengharumkan nama Malaysia kat luar sana...malaysia terus dikenali...saya tetap bangga...
tahniah dato lee chong wei..kita dapat pingat perak yang pertama...
terima kasih banyak2 dari malaysia...we all luv u lee chong wei..thankzzzzz a lot...


Friday, August 3, 2012

Dato lee chong wei ke Final...

Assalamualaikum w.r.t

Tadi korang tengok x game Badminton separuh akhir... Dato Lee Chong Wei main lawan single dari China..alhamdulillah chong wei...menang dapat pergi Final...congratss dato lee chong wei...
semoga Malaysia boleh bawak balik gold dari dato lee chong wei...

seperti biase lee chong wei akan berentap dengan lin dan dari china..sebut je name lin dan..arghh memang dya xsuke die..hahahaa poyoo betul die...haha...tapi sebagai seorang profesional...chong wei dan lin dan memang sama2 power...masing2 mempunyai kelebihan masing..bergantung kepada reeki negara masing2..

tapi kali ni untuk olimpik 2012...mari sama2 rakyat malaysia mendoakan kejayaan Lee chong wei..semoga die boleh mengharumkan nama negara kita di sane...and kite boleh dapat emas yg pertama...
harap lee chong wei all out untuk game kali ni...MALAYSIA BOLEH!!....

kejayaan chong wei layak ke final.....

saya bangga jadi rakyat malaysia...begitu juga anda kan?so mari kite support Malaysia...
Malaysia Boleh!!..

daaa

~Ketika~

Ketika aku menyayangimu karna akidahmu...
Ketika aku meluruskanmu karna tak ingin kau berbelok arah...
Ketika aku mendoakanmu tanpa engkau tahu...
Ketika aku berlapang dada dengan teguran mu...
Ketika aku tersenyum untuk kebahagianmu..
Ketika aku menguatkan saat kau mulai terjatuh..
Ketika aku sekuat tenaga tanpa jemu membantumu...
Ketika sahutan salam menyapa saat kita bertemu..
Ketika aku begitu cepat melupakan kesalahanmu...
Ketika aku membuka lebar-lebar pintu maaf untukmu...
Ketika aku menjaga rahsiamu...
Dan Ketika terkadang aku perlu melepasmu dengan penuh keihklasan...
bila Allah Azza Wa Jalla yang memintaku untuk mencintaimu....
Dan aku melakukannya dengan izin Allah dan semoga kerana Allah....


p/s : ketika waktu mendatangkan cinta...

endingnyaa Dejavu di Kinabalu~~

Assalamualaikum w.r.t

Semua orang mesti dah tengok ending drama Dejavu di Kinabalu semalam kan...semalam adalah episod akhir dejavu di kinabalu...dah femes cerita ni satu Malaysia...sape yang tengok or ikot cerita nih mesti berdebar-debar...emo emosiii tengok cerita ni kan..hahaha....

seperti yang korang tahu jugak..ending cerita dejavu nih ade 2 ending...memandangkan cerita cinta 3 segi...penonton kena pilih hero mana satu yang layak untuk heroin...Bazli or Ammar yang layak dapat cinta Nadira...xtahu la kenapa penerbit ni buat 2 ending..tapi yang pasti nak penonton pilih sape yg mereka suka...untuk penonton puas tengok ending cerita nih hehee..

sebelum ending semalam..banyak betol spekulasi keluar..hahah yelah semua orang teka ending nadira dengan bazli lah..nadira pilih ammar lah...sebab nadira cinta ammar..hahaha tapi semua xtahu ape yang benar ending nyaa...hahah korang pun tahu dya support Bazli kan..haha yelaaaa Bazli baik betol dalam cerita nih...walau tunang die cinta orang lain...hati Bazli dah hancur tapi die masih cinta Nadira...ade orang marah Nadira sebab yelah pasal die jatuh cinta ngn Ammar hidup semua orang dalam cerita ni merana...hihi...tapi nak wat cane dah skrip cmtu...kalo x trill lah cite nih hehee...tapi dya memang tetap sokong Bazli...bagi dya Bazli deserve cinta Nadira...Bazli dah banyak berborban demi Nadira....Walau Nadira hancurkan hati Bazli..Bazli tetap ngan cinta die ngan Nadira...

Ammar plak..bagi dya..kalo watak ammar ni ganti ngan Remy Ishak...dya akan sokong Ammar..hahaha...yelah Ammar adalah orang yang sebenar Nadira cinta...walau nadira jatuh cinta dengan Ammar lepas Nadira jadi tunang Bazli...walau Nadira nampak salah...walau Nadira nampak die yang mengkhianati cinta Bazli..hakikatnya memang cinta Nadira hanya untuk Ammar...cinta xde sape2 yang boleh paksa..cinta xde sapa2 yang boleh atur cinta...cinta itu datang sendiri...tapi cinta x datang dan pergi...sebab cinta cuma sekali...mungkin Nadira sayang Bazli dan hidup bahagiaa....tapi hakikat di sudut hati Nadira adalah Ammar..sebab Nadira cinta Ammar..cinta akan dalam hati kita sampai bila-bila..walau cinta itu kita x dapat memiliki....kite leh tengok endingnya semalam...Nadira pilihh kawin dengan Bazli..lepas 3 tahun bertembung dengan Ammar...Nadira masih rasa degup jantung cinta die ke Ammar...haaaa kann..dya ko dah mcam penulis novel plak.hahahah

mase semalam dya tengok Bazli nikah dengan Nadira..haha terus rase lega...terus dya cakap alhamdulillah Bazli akhirnya ko bahagia dapat Nadira..hahaha tengok cerita macam ape je kan dya nih..macam mende tu dunia realiti plak..haha tapi hakikatnya memang cinta dunia realiti ada macam cerita dejavu nih..hanya orang yang merasakannya je tahu..heehehe

lepas endingnya dejavu semalam..semua org kecoh dekat fb dekat twitter hehee...ramai yang sokong Bazli sebab tu endingnya dengan Bazli..ehehee...ending dengan Ammar korang boleh tengok dekat tonton..tapi ending dengan Ammar xbest..sebab akhirnya Nadira mati...sib baik korang pilih Bazli ending best skit..Nadira xmati..hehehehe...

conclusion cerita dejavu nih adalah tentang..pengorbanan sebuah cinta...melepaskan orang yang kita cinta...untuk die bahagia...walau kita x memiliki orang yang kita cinta..tapi kita tetap bertuah..dalam hati kita punya cinta dia sampai bila-bila...kenangan dengan org yang dicintai buat kita lebih kuat dalam hidup kita sendiri...biar kita berkorban..biar kita mengalah...asal kan cinta kita hidup sampai bila-bila di sudut hati org yg kita cintai.....itu lebih bertuah...cewahhhh macam penerbit drama lah dya nih..hahah lepas ni boleh ganti erma fatima lahhh plakk hehehe....


akhirnya cinta Nadira n Bazli bersatu...sukeeeeeee.. 

so korangg sume puas hati kan Bazli menang?hahaha dya lagi sukeee...samaaa kann...
daaaaa


~Rezeki Iftar~

Assalamualaikum w.r.t

Alhamdulillah hari ni dah masuk 14 hari kita berpuasa...alhamdulillah dya penuh puasa setakat 14 hari ni hehehe....dya nak cite weekend hari tu..dya ade 2 majlis iftar..mase hari sabtu...Bos dya anjurkan majlis berbuka puasa bersama staf-staf opis dan client2 kitrg...buat dekat Kelab Darul Ehsan..dekat ampang...

pagi sabtu haritu dya g site dulu setelkan keje...bayangkan hari sabtu pegi keje site..haha betapa rajinnya aku...hahaha...selalu jarang dya g site ari sabtu...sejak 2 menjak dalam bulan puasa ni..rajin pergi site ari sabtu...haha lagipon memang banyak keje dekat site..nak2 dya dah kene handle site ni sorang2...kalo korang nak tahu...dya buat bahagian ID (interior design) dekat projek dewan tu..sebab tu dah banyak keje skang ni...

lepas abis setelkan site..dya wat drawing plak...banyak betol keje dya kan..hahaha...tengah syok2 buat drawing sampi sakit tengkuk nih...tetibe macam sunyii je dya rase...halamakkk semua org kt site dah balikk lerr...hahaa ptot aa dah pukul 3 ptg...sabtu kan halfday je..hehe pastu terus laju-laju kemas barang balik balikkk...hehehe

kul 5.30 cmtu dya terus gerak kl...sebab nk pegi majlis iftar tu...sebelum sampai dya g jemput kawan opis dya dulu...dya pun xpenah pegi kelab darul ehsan tu...hahaa...sampai2 dalam 7.20 cmtu...makk aii ramai betol orang..makanan memang macam2....tp nak amik makanan pun beratur...so dya makan ape yg sempat nk amik je..haha.nasib baik membe2 yg dah sampi awal ade tolong amikkan makanan..senang sikitt hehee...

lepas abis makan2+solat sume...bual2 lah dengan bos..staf n client yg mane dya kenal hahaa...dalam kul 9 kot baru dya balik,,,,tp dya balik umah kawan dya kt subang....sebab ahad nya tu ade lagi majlis iftar...banyak betol kan..alhamdulillah rezeki..

ahad tu plak subcon dya plak jemput untuk majlis iftar bersama anak-anak yatim...dya kalo org nak belanja...xbaik tolak kan..hheehe....yg hari ahad ni die wat dekat Solaris Dutamas...waaaa dya pun sukee..sebab dya penah pegi solaris nih..tempat die macam exclusive sikit...yelaaaa macam tmpt org2 kaya tu hahaha....sebelum ni dya ade pegi solaris ni sebab ade pertunjukkan fesyen..lagipon opis ayah dya area2 situ..so dya penah pegi...

dya pegi sorang je...bos dya pun terkezut dya tau tempat tu haha...bos dya kate dya nih semua tempat tahu....malam2 pun sampai...xkisahlah dari nilai ke kl ke..mesti tawuuu jeee..hahaa bos dya katelahhh...dya ni happy go lucky..round the world kate kak ayu...staff opis dya jugak..haha terus dya gelakkkk mane ntah kak ayu nih tawu dya happy go lucky suke round the world hahahaa...

dekat solaris dutamas tu...ktrg makan dekat restoran Tumis@Teak5..sedap-sedapp makanan dekat situ...macam-macam ada...ada western..ade masakan kampung....ade ikan bakar..hehe..tp dya xmakan banyak pun..sebab xlarat nk makan banyak-banyak hahaa..makan apa yang ada sahaja...kan lebih baik berhenti makan sebelum kenyang kan hehehee.....

lepas abis2 makan dya pun balik...cepat jugak dya balik..sebab malas nak balik lambat2 takot lambat smpi umah kat nilai..dah laaa dya balik sorang2 kan..hehehee...

solaris publika...bestt tempat nihh...

cantikkk kannn heheheeh

alhamdulillah bulan puasa ni bertambah2 rezeki.....terima kasih untuk yang belanja iftar...hehehe...kita semua untung kan...bulan puasa nih senang kite nak cari makanan untuk berbuka puasa...mewah betol orang malaysia dengan makanan yang sedap-sedap..terfikir sedara islam sesama kita...yang nk buka puasa pun susah nk cari makanan sebab negara bergolak negara berperang..sedihh je kan...bersyukur lah kita semua yang tinggal kat Malaysia...aman jee....senang nak dapatkan ape yang kite nak..mari kita bersyukur...

alhamdulillah....

daaa....


Wednesday, August 1, 2012

tak seindah malam kelmarin~~


Hati ini tak menyangka
Bila akhirnya kau tinggalkanku
Tak tertahan luka ini
Ku menangis tak kuasa
Tuk menahan pedihnya hatiku


* tanpa ada kata kau meninggalkanku
Menyisakan luka di hatiku
Betapa sakitnya relung hatiku
Merasakan hilangnya cintamu

** malam ini tak seperti 


Malam kemarin saat kau peluk aku
Malam ini tak seperti
Malam kemarin saat kau bersamaku
Malam ini tak seindah malam kemarin

Jiwa ini tak menduga
Bila ku harus kehilanganmu
Tak tertahan luka ini
Ku menangis tak kuasa
Tuk menahan pedihnya hatiku


Ooo malam ini tak seperti malam kemarin
Ooo malam ini tak seindah malam kemarin

mishi