Monday, December 31, 2012

ajari aku~

ajari aku by anuar zain

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki
Rasa yang luar biasa
Untuk ku dan untuk mu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Kerna kau cahaya hidupku
Malamku tuk terangi jalanku
Yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

Mungkinkah semua akan terjadi
Pada diriku
Hanya engkau yang bisa…
Mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

[Hanya engkau yang bisa]
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti[Mengerti]
Semua inginku….

Ajari aku untuk bisa mencintaimu

lagu ni mase 1st time dengar teruss dya sukee....lagu anuar zain kan..bile sesekali keluar memang meletopss kan uollss hehe....dya mmg suke sore anuar zain ni..n lagu2 die pun best....bile dya dengar je lagu ni...eih rase nk letak lagu ni dlam video dya la mase wedding nnti...ah haaa teruss dapat idea..actually  mmg dalam plan dya nk buat video...yg ada gambar family, gambar dya n hubby dari baby,zaman sekolah,zaman belajar,zaman bekerja..ehehehe dan zaman mase mule2 ktrg becinta dlu..hehe 10 tahun tu banyak betol gambar nk masuk dlm video tu hehehe...dan plan dya utk buat video ni mmg ayah dya setuju...sbb ayah dya suke..ayah dya pun selalu bua video lagu masukkn gmbr2 dlm program2 belia...so like father like daughter kan....idea mmg banyak...cuma mase tu mmg slalu mencemburui hehehe...
walaupun mmg dari plan asal mmg ada video love story n akad nikah dari official videographer dya...utk ditayangkan mase resepsi dya kt dewan, tp dya nak jugak buat video lagi satu yg ada gmbar dya n hubby n family...baru bestt kann..sebab dya tgok kebanyakkan wedding yg buat kt hotel n dewan slalu ada video gmbr2 family,n gmbar2 dorg dri kecik smpaila bercinta..heheh...dya pun mestila nk jugak..dlm xde2 mase tu...akhirnya sempat jugak dya buat video tu..1 week sblm majlis ok dya wat....nasibb badan disbbkan xde wedding planner..so perantin la kene buat semua hehe..tp dya suke....puas hati sbb semua idea dya untuk wedding dya..mmg dpt di realisasikan sukee ;)  ....so ajari aku salah satu lagu dlm video tu...bestt lagu ni...dan sgt bermakna lirik die..sesuai untuk org bercinta sesuai juga ditujukan utk family kan hehehe...
mase video tayang kt dewan semua org suke..sbb ade gmbar dorang..hehe n lagu ni best dorang suke..dya pun ade masukkan lagu tercipta untukku by ungu..suke special guest dya family angkat dri padang..hehe yela lagu dri penyanyi indonesia dorg pun suke la kan heehe...and lagu ke 3 lagu pilihan ayah dya sndri..hehe lagu hindustan tu...hehehehe ayah n dya mmg suke hindustan nak2 si dya ni..mmg lagu2 hindustan sume tawu hahaha....tetamu pun suke tgok video ade lagu hindustan dorg ckp rase nk guling2 kalau ade taman kt dewan tu hehehee romantiknye kann hehehe

sape yg lom tgok video yg dya wat tu boleh layan kt fb dya ye...nk upload kt sini berat sgt hehehe

daa


Friday, December 28, 2012

9.12.12 majlis resepsi sebelah lelaki


9.12.12 ahad
majlis resepsi sebelah lelaki plak..
tema dkt rumah lelaki pink belacan hehehe xtaula sainstific bahasa nye ape..
hehee tp kaler die mmg dya suke...and new trend...hehee
baju kt rumah lelaki kain lace dya beli sndri dkt bandung...then baju resepsi pak andam dya buatkan...
mmg dya suke...sbb baju dya kain lace campur songket....woww dya mmg suke bile tgok 1st time baju resepsi untuk belah lelaki....mmg dya nk design cmtu nmpak classic....untuk majlis resepsi belah perempuan pun...dya beli kain lace die...then design pak andam buatkan mengikut cita rasa dya...huhu mmg superb dya suke kreativiti pak andam dya..sbb die memahami ape yg die nak...hihihi (gaye mcm retis hengat ko retis ke dya?hahha ) hihi tp xpela kan kawin cuma sekali dlm hidup...kadang2 kite nk majlis kite berbaloi dan kite rase puas hati kan...

so ahad tu ktrg sanding lagi heheeh...sukeee kan sanding2 ni...yelah jadi raja sehari..sape xsuke...kalau ade org nk sponsor suruh hubby n dya sanding lagi pun ktrg nak hehehe...mase majlis belah lelaki ni...dapatlah dya kenal saudara mara hubby dya...heheeh nasib baik pndai bawak diri kan...hehehe 1st time malu2 jugak jumpa saudara hubby....alhamdulillah bertambah keluarga dya...bertambah silaturrahim lagi...dya ade 2 mak,dya ade 2 ayah....dya ade 10 adik beradik bile campur family dya dan family hubby dya..hihi sukeee...sukee ramai2 ni meriah tau...itulah tujuan perkahwinan kan...org kate kalau kite kawin...bukan cuma kita kawin dgn suami..tp kite kawin dgn family die jugak...so kite kena terima family hubby mcm family kte sndri...hihi alhamdulillah dya suke...dya akan cuba jadi anak menantu,adik ipar, dan kakak ipar yang baik insyallah ;)

jum layan gambar2 majlis resepsi sebelah lelaki ;)

pic by official photographer senyum kreatif

ade suprise lepaskan burung hihi terkezut ktrg hehe

my bff yg xsempt nk dtg mse resepsi belah perempuan...tp dtg jugak jugak belah lelaki.. i luv u lah ;)

pic by official photographer senyum kreatif... luv it


untuk family hubby terima kasig banyak2...menerima kehadiran dya sebagai ahli baru hehehe...
semoga kite bahagia selamanya sebagai satu family...
terima kasih jugak untuk family yg bertungkus-lumus menolong utk menjayakan majlis..terima kasih banyak2
dya sygg semuaa ;)

Thursday, December 20, 2012

2.12.12 majlis resepsi perempuan

02.12.12
Cantik x Tarikh ni?hehe dya suke Tarikh ni even xdpt 12.12.12, 
Tarikh ni pun not bad kan...
Tarikh 2.12.12 ni lah berlangsung nya majlis resepsi belah perempuan..
Majlis berlangsung di Nilai Convention Hall...

Sblm majlis banyak persiapan kene buat...kdg2 rase adoi letihnyee...yela kite nih mane ade wedding planner...so pengantin nye ni lah wedding planner.die lah yg buat photobooth & guest book, die lah yg buat table utk candy,die lah yg wat hiasan dewan,and die lah jugak buat video utk ditayang kan mase resepsi...nasib baik ramai keluarga Dan saudara2 yg tolong..rase Kurg skit beban nye...dsbbkan dya ni lah wedding planner utk majlis resepsi belah perempuan so ape2 yg xbuat lagi last minit Sblm majlis berlangsung dya Cuma bg arahan and monitor je sepupu2 yg tolong dya hehe...lgpon brg2 dya da siapkan...ok tp skang xnk cte pasal persiapan dya dulu...kite layan dlu gambar2 sepanjang majlis berlangsung.....

outdoor kt putrajaya..dya suke gambar ni tq official photographer senyum picture..

Menteri Besar Seremban, org ns panggil Tok Mat je..hehe...antara vvip yg ada majlis dya..
time kasih byk2 tok mat..sempat jugak dtg even tok mat bz...dtg jugak majlis dya walaupun majlis dah abis mase tu...sgt2 dya hargai..time kasih jugak jambangan bunga yg tok mat bagi tu hehee

outdoor putrajaya by official photographer by senyum picture..
luv this pic also ;)

outdoor putrajaya photo by official photographer senyum picture

 outdoor putrajaya photo by official photographer senyum picture
ni sepupu2 dya hehe tq dtg 

family belah lelaki..meriahhh semua pakai ikot tema sukeeee....

photo by official photographer senyum picture

outdoor putrajaya photo by official photographer senyum picture

makan beradab photo by official photographer senyum picture

tetamu paling istimewa..dato seri sharizat...suke sgt dya aunty dtg...sblm majlis, dya ade msg aunty sharizat jemput ke majlis dya...aunty rply mmg die akan dtg...heehe alhamdulillah rezeki dya aunty dtg majlis dya..ramai jugak tetamu lain amik gamba dgn aunty sharizat..yela mmg sush kan nk jumpa menteri sekali jumpa mase majlis dya dorg suke la hehe...aunty mmg lawa solid lagi badan..heheheh tq so much aunty...

pahlawan ku...hehehe emcik suami awak hengsem la haritu...sukee tawww heheeheh

photo by official photographer senyum kreatif....

penari2 kecil heeee suke sgt tgok dorang buat show...budak2 ni dari kebudayaan NS..
tq u all show korang mmg best ;)

acara terakhir sblm abis majlis...dya dan emcik suami sempat nyanyi sama...
dua insan u ollss hahahaa...sedap ke xsedap xtaula..tp dorang nk pengantin nyanyi ktrg nyanyi la dgn sungguh2 hahaha tgok muke emcik suami tu hahaha....ni photographer la ni haha saje jee...

btw dhiya dan suami aizat, ingin mengucapkan jutaan terima kasih, kpd keluarga,makcik pakcik , saudara mara, sepupu2, kawan2 yang banyak membantu dya dalam menjayakan majlis resepni ni...terima kasih jugak kpd kawan2 dan tetamu semua yg dtg, memeriah kan lagi majlis, dan terima kasih kpd semua yang bagi hadiah...dya dan suami sgt2 hargai...tq untuk official photographer yg bagi gambar yg terbaik...dan juga videographer yg buat video terbaikk dya sukeeee....tq tq tq so much luv u all






Wednesday, December 19, 2012

1.12.12 tercipta untukku

Salam semua
lama rasanya xmenulis dkt blog dhiyakira nih...
macam2 cerita berlaku  dalam hidup dya nih..tp xsempat nk kongsikan dalam dhiyakira nih..
paling penting perubahan status dya....omg hahaha statuss tuu...hehehe

alhamdulillah 1.12.12 sabtu haritu dya telah selamat diijabkabulkan dengan suami tercinta saya..khairul aizat..dlu emcik tunang kan...sekarang dah jadi suami terchinta gitu..hihihi....sebelum tarikh kawin tu..mmg dya sibuk..sibuk sgt dengan kerja lagi..sibuk dengan persiapan perkahwinan....so xsempat nk update dlm blog ni...tp xpe insyallah kalau dya ade mase nnti..dya boleh update cerita satu-satu e..

bila mase tiba hari nikah itu..dya xda rase neves lagi...tppp bile je pengantin lelaki sampai....imam dah panggil dya keluar bilik..mase tu ohhh hati ni sungguh berdebar2.sgt neves...mcm dya plak yg aku terima nikahnya dgn pak imam..heehe mase duduk tgok suami die tenang je..alhamdulillah tgok die tenang...kurang skit neves heheeh....alhamdulillah hari itu sgt bersejarah buat dya dan suami....kami selamat menjadi suami isteri yg sah..mse salam dan peluk ayah..dya terus nangis...rase perasaan sedih sgt..mcm ayah telah serahkan anak manjanya ni untuk suami dya jage..setelah 25 tahun ayah dan ibu menjaga dya dgn baik..perasaan tu sgt terharu....terharu tgok semua family dya ada...dan cinta kami bersatu akhirnya....

selama 10 tahun perkenalan kami bermacam2 dugaan dah lalui..dan satu hari cinta itu dtg dan menyatukan kami...sedih+gembira+terharu semua perasaan ada masa tu...dya bersyukur pada mu Ya Allah..Kau telah temukan jodoh kami....moga hubungan ini kekal bahagia dan dilimpahi rahmatMu Ya Allah hingga ke Syurga..Amin...

heee mase sarung cincin..berdebar2 jugak.. ;)

sarung cincin utk suami pulak hehehe

alhamdulillah kita selamat jadi suami isteri syggg  ;)

utk suami terchinta...
anje sygg abg sgttt...terima kasih sudi terima anje seadanya sebagai isteri abg...
insyallah anje akan jadi isteri terbaik untuk abg....
moga cinta kita kekal bahagia hingga ke syurga...
alhamdulillah syukur atas rahmat Allah bagi jodoh yg terbaik untuk anje...
abg lah suami yg terbaik dalam dunia....
time kasih sygggg.....

1.12.12
tercipta nya kisah dhiya & aizat ;)